Politie Suriname pakt illegale goudzoekers aan

21

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 14 apr – Politie en leger zijn een grootscheepse actie begonnen tegen illegale goudzoekers. Dit meldt de Times of Suriname. Ruim zestig Brazilianen zijn aangehouden in het zogenaamde Kraboedoin-gebied, in Brokopondo. Bewoners van omliggende dorpen ademen opgelucht.

De Brazilianen dreigden een sociaal probleem te worden. De dorpelingen vonden dat hen het brood uit de mond werd gestoten. De Brazilianen streken neer met grote machines en zijn veel meer bedreven in het mijnen. Het goudrijke gebied dreigde ook danig verontreinigd te worden. Het lijkt nu allemaal voorbij. “We zijn tactisch opgetreden, zodat geen geweld is aangewend”, zegt politiecommandant Stanley Benschop.

De machines zijn in beslag genomen. De Brazilianen hangt een boete boven het hoofd. Hun activiteiten worden slechts aangemerkt als economisch delict. Het is dus niet verwachtbaar dat ze lang vast blijven. Volgens Benschop wil de politie ook op andere plekken optreden. Het is publiek geheim dat het binnenland krioelt van illegale mijnactiviteiten. Noch de staatskas, noch het milieu worden er beter van.


21 REACTIES

 1. het onrechtmatig toeristen verblijfplaats van kersten te berg en dal zal men ook moeten opruimen.als de verkiezing niet in aantocht was,zou de regering venetiaan nooit tegen de illegalen optreden.

  in samenwerking met de plaatselijke dignitarissen hebben de handlangers van brunswijk en venetiaan behoorlijk veel geld verdiend.en op een zeer lafhartige manier het land benadeelt.

  het is gewoon een wild west in het binnenland en niet te vergeten dat de stadsbewoners ook hun bijdrage moeten leveren om deze boevenbende in stand te houden,hebben nog op de koop toe een grote bek tegenover de mensen uit de stad.

  wat doet de regering voor de indianen,geen moer.men maakt misbruikt van deze mensen hun stilzwijgen.dit onmenselijk gedrag van de regering venetiaan tegenover de indianen mag op deze manier echt niet verder.


  Maak melding

 2. Meneer Benschop,

  Gefeliciteerd met deze aktie. Deze felicitatie geldt ook voor uw manschappen en de militairen. Nu nog de andere delen van ons land zuiveren en het gewonnen goud in beslag nemen zodat de staatskas er wat van over houdt. Proficiat!


  Maak melding

 3. Deze persconferentie geeft een duidelijk en correct beeld van de kwaliteit van de Surinaamse politiek.Het zijn een stelletje grappenmakers zonder eenige opleiding. Dit is een schande voor Suriname, een partijleider die niet eens goed Nederlands weet te praten.


  Maak melding

 4. En de illegale, welke nog niet gepakt zijn???,
  Die bestaan zeker niet!!! Komen de gepakte dan niet terug???
  Kun je ook iets van de kale kippen plukken of stuur je ze terug naar Brazilie!!

  Heeft SME een staatskas?? die is toch allang leeg geplunderd door de curruptenaren en de oplichters van de Surinaamse regeringsbende! Vandaar dat ze altijd bedelen!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 5. De goudwinning moet uit zijn illegalteit treden. Al het illegaal, dus niet controleerbare gebeuren hieromtrent is niet te accepteren. De regering moet er alles aan doen om controle te kunnen hebben over het Goud.

  Anders weet je niet wat er allemaal het land uitgesmokkeld wordt ten koste van de staatskas. Bovendien moet het milieu zo min mogelijk aangetast worden. Deze illegale brazilianen, kan het natuur van Suriname, een worst wezen.

  Ik vraag me af of deze mensen ook 50 euro neer moeten tellen voor een visum ofzo. Kan iemand me uitleggen hoe het werkt???? Of worden ze gewoon getolereerd???


  Maak melding

 6. Wie wil niet naar Suriname toe om goud te delven de politie in het land slaapt je kunt heel gauw schatrijk worden.De vraag die Steeds gesteld wordt door de meeste Surinamers waarom wordt er niet harder op getreden tegen deze illegale dieven?Heeft deze manoeuvre van de regering met het vissen van stemmen voor de verkiezing te doen?Het geen dat de meeste Surinamers niet zien is het eten wordt hun zo voor de mond weggehaald.Deze illegalen die probeerde het in Frans Guyana maar kregen zo een kogel boven hun hoofd.Suriname moet de rijkdommen van het land beschermen voor de generaties van morgen en niet laten wegdragen door anderen.Deze mensen die door de politie opgepakt werden kun je niet zo het land uit zetten met een paar daagjes in de bak het gaat zo niet laat hun ten koste van hun staat terug naar hun land en nog een schade vervoeging aan de Surinaamse staat betalen.


  Maak melding

 7. Had liever gehad dat de politie Surinaamse pedofielen oppakte. Schijnheilige monsters die nog vrij rondlopen.
  De dag des oordeel nadert!


  Maak melding

 8. #1.

  “het onrechtmatig toeristen verblijfplaats van kersten te berg en dal zal men ook moeten opruimen.”

  Onrechtmatig!? In wiens ogen? De rechter heeft immers gesproken. De firma Kersten en Co is de rechtmatige eigenaar van deze plantage.
  Echt weer zo’n waanzinnige fascisten
  uitspraak van een blinde volger, het lijkt alsof de ndp bepaald wat recht is in Suriname.

  Een ander punt, illegalen moeten het land worden uitgezet en niet snel weer losgelaten worden.


  Maak melding

 9. Beter te laat dan nooit, kan je stellen,
  maar er lopen nog zat rond, een druppel op een gloeiende plaat is dit, en het wordt nog erger, heel het binnenland van Suriname is porie gewoon, jammer heel jammmer, en geen hond doet er wat aan, zoals nu, zo’n bericht
  een lachtertje, 25 mei komt dichterbij, rara
  wie o wie, wat is de volgende act!!!!!!
  mie no sabie!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 10. Volgens mij is het naast een economisch delict ook een milieu delict, mits Su. geen wetgeving heet op grond van milieu verontreiniging. Ik had dit veel eerder willen zien, het proeft een beetje als mosterd na de maaltijd.
  Dus denk ik inderdaad dat het is om nog wat stemvee naar de frontkant te duwen.
  Het waren de brazilianen die geen tjoekoe betalen, dan ben je dus al snel illegaal. Dus worden deze snel vrijgelaten met een boete, kunnen we toch nog wat innen en als ze dan toch door willen gaan, zullen ze onder de tafel de poppetjes van NH moeten betalen.


  Maak melding

 11. “Politie Suriname pakt illegale goudzoekers aan”

  Elk jaar heeft de politie illegalen opgepakt, ook volgend jaar en de jaren daarna als het zo doorgaat.

  Oplossing is gewoon, de hele zaak reguleren, inclusief concessie gebieden aan de kleine man verstrekken en daarna gewoon belasting heffen en eisen dat het goud aan de staat wordt verkocht conform marktprijzen, punt.


  Maak melding

 12. De verkiezing is in aantocht dus de regering
  wil ff laten zien dat de illegalen worden aangepakt,maar zijn ze niet te laat mee?
  Maar eens moet er toch een begin worden gemaakt maar het volk laat zich niet misleiden.


  Maak melding

 13. En het illegale gouddelven door Brunswijk en zijn companen wordt niet aangepakt?
  Wat een losers daar in Suriname,het zijn niet de Brazillianen alleen die illegaal goud delven,Brunswijk en zijn soort doen niets anders,zo loopt Suriname een hoop geld mis,maar dat kan Vene en de rest niets schelen.Verkiezingsstunt noemt men dat,maar gelukkig trapt het merendeel van het volk niet in deze volksverlakkerij.


  Maak melding

 14. Opruimen.

  “het onrechtmatig toeristen verblijfplaats van kersten te berg en dal zal men ook moeten opruimen.”

  What’s next?
  – alle buitenlandse ondernemers opruimen?
  – alle buitenlandse investeerders opruimen?
  – alle toeristen opruimen
  – alle buitenlandse werknemers opruimen
  – alle surineds opruimen.

  Heeeee, klinkt bekend, grote voorjaarschoonmaakactie!!!


  Maak melding

 15. Din goud rovers tranga jisi…men moet ze harder aanpakken.
  Alle in beslag genomen goederen binnen 24 uur vernietigen.
  Su krijgt al geen moer uit GOUD door een stel domkoppen.
  Dan komen anderen ook nog hun slag slaan….wat voor domkoppen hebben wij daar aan het bewind….Gado wan Sabi.


  Maak melding

 16. Kondre mang, dit moet ik toch even meegeven
  vandaag, teking dja, na 16 april die mi boto lai, na Tapanahonie na dape mie de go

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. Kondre mang, dit moet ik toch even meegeven
  vandaag, teking dja, na 16 april die mi boto lai, na Tapanahonie na dape mie de go

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.