zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEnergiebeleid Suriname geen nattevingerwerk

Energiebeleid Suriname geen nattevingerwerk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – Het energiebeleid wordt degelijk voorbereid. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Dat de regering niet over één nacht ijs gaat, is nog het meest te merken aan Staatsolie. Het bedrijf werkt aan een nationaal record.

De komende jaren zal ruim een miljard dollar worden geïnvesteerd. “Het is de grootste individuele investering van een Surinaams bedrijf”, zegt Rusland. De bedoeling is vooral nieuwe aardoliebronnen aan te boren. Dit moet onder meer de nationale behoefte voorzien. Maar de export moet ook naar een hoger niveau. Een deel van het geld wordt geleend bij banken of via obligaties.

Ruim de helft komt uit eigen middelen. Dit nu is precies een gevolg van het beleid. “De regering voert een duidelijk dividendbeleid. Van de nettowinst gaat vijftig procent naar de staat. De rest is voor schuldaflossingen en andere uitgaven van het bedrijf”, aldus Rusland. Het wordt bewust zo gericht. “Het is niet zo dat als de inkomsten van Staatsolie op gegeven moment uitvallen, we ineens zonder geld zitten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. “Energiebeleid Suriname geen nattevingerwerk

  Ach zoals alles binnen front. NDP vraagt al jaar en dag in de DNA om het installeren van een energiecomissie en wat doet front die brengen het niet eens ter sprake of ter stemming, enkel en alleen omdat NDP dat voorstelt.


  Maak melding
 2. Zo hoort het ook meneer rus-land..

  Zelf het initiatief nemen en je zelf opbouwen het land dus.

  Staatsolie als basis start punt gegarandeerde inkomsten en via dit middel verder het land opbouwen.

  Dus die gedoe met jou 20 % inkomsten via de newmount kan je onmiddellijk uit je hoofd halen en zelf die mijnbouw ontwikkeling terhand nemen..

  Stuur alvast een vijftig tal suris met een beurs om zich te specialiseren in de mijnbouw kunde invrastruktuur kennis vergaren om de zaak goed te dienen..


  Maak melding
 3. hopelijk gaat Staatsolie ook de energiemarkt STROOM op en gaat dan leveren aan de eindklant , EBS is te lang de enige, dit houdt de ontwikkeling in het land op!!!!!


  Maak melding
 4. clean government
  betekend niet dat staatsolie uitgebuit dient te worden t.b.v.de politieke bonzen van het nieuw front.die 50% gaat verloren aan ambtenaren salarissen en werelreizen.


  Maak melding
 5. Spoed!

  Staatsolie en de overheid dienen spoed achter de zaken te zetten. Wereldwijd zijn deskundigen samen met technici bezig biomassa-energie voor te bereiden. D.w.z. dat de energiebronnen zoals we die nu kennen uit olie en gassoorten vervangen gaan worden door het goedkopere bio-energie. Ook de vele kerncentrales worden dan overbodig.

  Momenteel ondervinden de wetenschappers en technici tegenwerking van de conventionele energievoorzieners zoals Shell, Total, Texaco e.a. gasbedrijven zoals NUON en DELTAN.
  Ook sommige regeringen houden deze nieuwe energie tegen om de belangen van bestaande energie-leveranciers te beschermen.
  Wetenschappers hebben berekend dat de nieuwe energie veel goedkoper kan en dat het t.z.t. overal kan worden geproduceerd waar er land is. Ze verwijzen naar de ontwikkelingen in de Braziliaanse auto-industrie. Ook de winst op arbeidsplaatsen is enorm hetgeen de economie ten goede komt. Dit is niet mijn eigen kennis. Bron is het TV programma Tegenlicht op de Nederlandse TV. De grootste industrielanden vertikken het om deze nieuwe energie-weg te ondersteunen en weigeren subsidie te geven terwijl de conventionele energievoorzieners veel subsidie ontvangen.
  Zelfs de Nederlandse overheid maakt zich hier schuldig aan, terwijl Duitsland hierin voorloopt.

  Als staatsolie en de overheid te lang dralen dan pompen we straks olie op die niemand wil hebben omdat het te duur is en minder millieuvriendelijk. Enige vaart is raadzaam.


  Maak melding
 6. ik moet soms lachen om de reaktie van een aantal dwazen hier op dit net .de NDP en zijn voorzitter zitten liever onder een boom dan in het DNA hoe en waneer hebben zei die voorstellen ingediend vertel mij dat bouterse is door afwezigheid uit onze DNA getrapt hoezo voorstellen .


  Maak melding
 7. Ik zou graag dat de Staatsolie op les ging bij de Noorse Statoil om te leren hoe een staat om gaat met de inkomsten uit de olie.Noren zijn Europa rijkste mensen geworden en dat zouden de Surinamers ook kunnen worden als ze echt goed op hun rijkdommen pasten.


  Maak melding
 8. dankzij bauta kunnen we vandaag over een staatsolie praten en als men nu langs de weg naar domburg rijdt zien we de staatsolie die staat als een ouderwetse kolenmijn bij en dat moeten we zien als de welvarendste bedrijf van suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES