maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijD66-OZO raadslid Roy Ristie redt levens

D66-OZO raadslid Roy Ristie redt levens

-

Does Travel - naar Suriname

D66-OZO raadslid Roy Ristie heeft, met gevaar voor eigen leven, zijn buren uit een brandend huis gered. Vorige week donderdagavond omstreeks 19.00 brak er brand uit in de woning van zijn buurman op Maasdrielhof in Holendrecht. Buurtbewoners werden gealarmeerd op de brand door het loeiende alarm. Er kwamen, aldus Ristie, binnen enkele minuten zwarte rookwolken uit de woning. De opengemaakte voordeur bleek geen optie meer om de woning te betreden. Volgens een buurvrouw was de hoofdbewoner nog binnen. Deze reageerde niet op het roepen van zijn naam. Ristie, die zich in de naastgelegen portiekwoning bevond, bedacht zich geen moment; hij spoedde zich naar de achterkant van de woning via de tuin, waar reeds enkele van de z.g. hangouderen te hulp waren gesneld.

De vlammen sloegen uit het openstaand venster van de achterkamer. Door het raam was te zien dat er een vrouw op het bed lag in die kamer. Ristie forceerde de achterdeur en snelde het brandende vertrek binnen. Vervolgens sleepte hij de vrouw naar buiten. De buurman die tot dat moment nergens te bespeuren was bleek in shocktoestand te verkeren. De man deed een poging om een emmertje met water te vullen om zodoende de brand te blussen. Ristie commandeerde de man naar buiten te gaan. Aangeslagen en met een behoorlijke dosis ingeademde roetdeeltjes, werden de buurman en de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. Ristie gaf aan: “Ik voel me geen held, ik ben afgegaan op mijn instinct en heb gewoon mijn menselijke plicht vervuld”.

Opvallend was de enigszins laat gearriveerde hulp van brandweer en ambulances. Pas na 15 minuten arriveerde de brandweer. Een bankstel dat de brandhaard vormde, was reeds door het D66-OZO raadslid en de ‘hangouderen’ naar buiten gewerkt. De ambulance kwam pas 25 minuten na het telefoontje naar 112. Uit onderzoek van Ristie blijkt dat de meldkamer het verkeerde adres had verspreid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. “De ambulance kwam pas 25 minuten na het telefoontje naar 112. Uit onderzoek van Ristie blijkt dat de meldkamer het verkeerde adres had verspreid.”

  als het een buurt is waar er relatief “veel buitenlanders” wonen, dan kan ik bovenstaande wel begrijpen..


  Maak melding
 2. Goed zo Roy
  Ma wang tra lesi, loek boeng bika dang a torie kang fromoe, dan is Leiden in last!!!!!
  Ie sabie toch

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 3. Roy! You are greate!! be your self mister!!

  Als het kan moet je regeringbendes ook redden. De hulpverleners zijn toch gekomen. Liever laat als nooit. Maar in dit soort gevallen moesten zij echt vlot zijn.

  Ondanks dat zij laat en op verkeerde plek waren, zijn zij al hoe dan ook, toch in geslaagd in mijn ogen om hen verder te helpen. Ik verwacht dan ook niet dat zij te laat zijn, als er een van de regeringsleiders zoiets mogen meemaken.

  Verbeter de meldkamer stelletje Malloten en neem betere maartregelen ter voorkoming van dit soort dramma!!

  Wiep-Ding


  Maak melding
 4. Wacht even, ik dacht dat alleen in Suriname de ambulance en de brandweer zogenaamd laat arriveren op de plek des onheils. Ook ik Nederland dus. Hmmm!


  Maak melding
 5. Mensen! a.u.b.!!!!

  Laten wij andere landen met SME niet vergelijken.
  Elk land verschilt van elkaar toch?!
  B.v. als je Nedl. en SME met elkaar vergelijkt, dan praat je over 10000 en 1 onderwerpen.

  De regeerbendes van SME moet ervoor zorgen dat goed geregeld moet worden. Wetende dat ze niet alles voor elkaar kunnen krijgen met hun educatie en leeftijd, maar wij hopen dat er toch redelijk wordt, zodat een ieder zo’n beetje smile op hun gezichten hebben.

  Nr 8! begrijp het niet verkeerd!!!

  Bedelen doen ze toch eenmaal en waarom niet een beetje investeren in dit soort projecten. Je redt toch mensen leven. Misschien willen de Surinaamse regerings-bende minder levenden en zo kunnen zij meer geld aftroggelen van waar dan ook.

  Wiep-Ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES