zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameKans deelname AC aan Surinaamse verkiezingen

Kans deelname AC aan Surinaamse verkiezingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 apr – Er is een minimale kans dat A Combinatie, AC, deelneemt aan de algemene verkiezingen. Dit zegt Eugene van der San, bestuurskundige en voormalig topfunctionaris op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het parlement zou noodwetgeving kunnen slaan. De tijd voor indiening van kandidatenlijsten kan dan worden verlengd. Er zijn wel voorwaarden.

De belangrijkste is wel dat alle politieke partijen instemmen. “Het gaat dan om de politieke partijen die wel op tijd hun lijsten hebben ingediend”, zegt Van der San in het actualiteitenprogramma Mijn Mening. Het wordt geen makkelijke taak. Sommige politieke partijen gaan er vanuit dat te laat, te laat is. “Wij hebben drie slapeloze nachten achter de rug”, zegt Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur.

Dat allemaal om de kandidatenlijsten af te krijgen. “We wilden niets aan het toeval overlaten en waren dus op tijd”, aldus Somohardjo. Ook andere leiders lijken niet geneigd tot meedogen. AC wordt zelfverminking verweten. Onenigheid over kandidaten zorgde voor oponthoud. Ook een samenwerkingspact ter elfder ure met het Nieuw Front moet de afgang hebben gevoed.

Te laat is te laat is ook het uitgangspunt van Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. De officiële toezichthouder van de verkiezingen moet weliswaar nog een besluit nemen. “Mijn standpunt is: niet ingediend is niet ingediend. Voor ons is het helder, je hebt niet ingediend, dus lig je eruit. Dus kan AC niet meedoen in Paramaribo, Para en Wanica.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Duidelijke zaak voor wat betreft onenigheid over kandidaat stelling, die geleid heeft tot vertraging bij de in-diening van de stukken bij het OKB.

  Tevens heeft de ter elfde uren gesloten pacht met het front, mede geleid tot de vertraging van AC.

  Conclusie: Ac is gewogen en te licht bevonden om mede een land te helpen besturen.

  Front had ook moeten weten dat AC het niet zouw kunnen redden met haar organisatie om alles op tijd af te krijgen voor het OKB.

  Dit alles bewijs te meer dat het front niet kan organiseren; Dus ook niet geschikt is om suriname naar grote hoogten te leiden.

  Stem mega-combinatie voor mega-projecten, die suriname naar grote hoogten zal leiden.


  Maak melding
 2. Next!

  Over vijf jaar zijn er weer verkiezingen.
  AC kan nu al aan de kandidatenlijsten beginnen en over 5 jaar weer meedoen. Dan zijn ze zeker op tijd. Next!


  Maak melding
 3. Wet is wet…iedereen dient zich aan te houden…DUS OOK BOSNEGER BRUNSWIJK…!!!!!! Jammer, sorry, domme pech zou ik zeggen, over 5 jaar beter, of gewoon een goed horloge kopen!!!Of lag het toch aan hun vooropleiding? Meneer Alendy eist minimaal een mulodiploma voor zijn DNA kandidaten, maar ze kunnen niet eens klokkijken…waarschijnlijk hebben ze slechts lo als diploma..hoe dan???


  Maak melding
 4. Om bouterse uit de DNA te halen heeft men het onherroepelijk gedaan wet is wet en dat was correct ook dus ik verwacht dat men ook het zelfde in deze zal toepassen.
  Ik hoor de president nog zeggen dat de stukken gewoon in ontvangst genomen hadden moeten worden en bij vermelden dat ze laat zijn ingediend wat een beroep naar hem toe zou rechtvaardigen, maar zonder indiening kan in feite geen beroep gedaan worden.


  Maak melding
 5. hahahahahaa ik moet lachen om die teootje wat een vertoning deze man sluit bewust zijn ogen voor de wreedheden en wanbeleid van bouterse. de bouterse aahangers hebben de Iq van een pinda, ze vertel heel trots dat 99% van de jongeren in suriname voor bouterse kiest als dat waar is dan is het heel tiest gestemd met de jeugd in suriname en met suriname in het algemeen.


  Maak melding
 6. Ik denk dat de NDP nog sterker wordt door dit soort akkefietjes.

  Ik kan me niet voorstellen dat je “zwevende kiezers” in SME hebt, omdat ze al vanaf hun geboorte weten op welke partij ze gaan stemmen en dat doen ze tot hun dood.

  Maar stel dat ze er wel zijn dan krijgt die groep toch een verschrikkelijke antipathie van NF en de president als deze via allerlei sluiproutes gaat proberen, en het voor elkaar krijgt om de AC z’n zin te geven.
  Dit is nou net het zetje dat men nodig heeft om voor de NDP te stemmen, en geef ze dan maar ongelijk!


  Maak melding
 7. Nou wij vinden het niet gek hoor!!!!!! In SURINAME maken deze zelfde malloten en of Comedianten het onmogelijke gewoon mogelijk, vandaar dat SME zo rijk is aan deze stelletje
  Parasieten.

  Jongens!!! deze parasieten hebben alle tijd van de wereld!!!! Wat ouwehoert die sopropo?? Somo moet gewoon Pinda gaan planten! Ophoepelen jij TEEK!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding
 8. Geachte redactie,

  “Er is een minimale kans dat A-Combinatie(AC), deelneemt aan de algemene verkiezingen van 25 mei 2010.” Dit zei ene Eugene van der San, bestuurskundige en voormalig topfunctionaris op het ministerie van Binnenlandse Zaken enkele dagen geleden.

  Maar zegt het Onafhankelijk Kiesbureau bij monde van mevrouw Silos: “Te laat is te laat!”

  Maakt ene Van der San van Binnenlandse Zaken het nog erger: “Het Surinaams Parlement zou ‘noodwetgeving’ kunnen slaan.”

  WAT EEN MERKWAARDIGE UITSPRAAK, VAN NOTA BENE EEN BESTUURSKUNDIGE IN EEN TOPFUNCTIE?!

  M.a.w. Door middel van ‘gelegenheidswetgeving’, zouden politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei 2010, “democratisch” een besluit kunnen nemen, om het Onafhankelijk Kiesbureau tijdelijk ‘buitenspel’ te zetten.

  Het gaat hier in feite dan NIET MEER om de A-Combinatie als politieke partij. Maar om het zogenoemd Onafhankelijk Kiesbureau als onafhankelijk orgaan van de Republiek Suriname. Want is dit orgaan nu Onafhankelijk of NIET onafhankelijk.

  Buitendien creëer je hierdoor vervolgens dan een precedent voor volgende verkiezingen.

  M.a.w. zou bijvoorbeeld de partij van Somohardjo kunnen eisen van zo’n partij van: “Als je wilt dat ik je als politieke partij ondersteun bij dit besluit, om toch aan de verkiezingen te kunnen meedoen, dan wil ik er wel wat voor in de plaats terugzien. Bijvoorbeeld wil ik ”drie van mijn mensen op jou lijsten zien staan in de districten Paramaribo, Wanica en Para.”

  En zegt de NPS bijvoorbeeld: ach, wij vragen niet zoveel als Somo hoor. Wij willen slechts twee bij op je lijst. In Wanica en Para.

  En zegt de VHP: ach nee, wij willen slechts één in Para en je krijgt ook nog drie buitenboord motoren van ons cadeau. Meer willen wij niet.

  En het beste bod wint.

  En wordt op deze wijze het Onafhankelijk Kiesbureau in haar hemd gezet.

  Vervolgens krijgt Mevrouw Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, uit ontevredenheid eervol ontslag van President Ronald Venetiaan. En verstrekt zij in stilte voorgoed met haar gezin naar Nederland of Amerika.

  Een cultuur echter, die je momenteel ook ziet bij de zogenoemde ‘Onafhankelijk Rechterlijke Macht’ van Suriname.

  Maar dat een Bestuurskundige met zulks een oplossing komt, verbaast ons zeer. Een topfunctionaris op het Ministerie van Binnenlandse Zaken nota bene. Nou, nou.

  Maar in elk geval: Wie zal hier dit steekspel winnen.

  De A-Combinatie of het Onafhankelijk Kiesbureau.

  We blijven benieuwd, hoe ook dit huwelijk uiteindelijk zal aflopen.

  http://www.youtube.com/watch?v=iCeXuBIulac


  Maak melding
 9. Dit is werk van de voorzienigheid. Daar kan niemand wat aan veranderen. Boontje komt nou eenmaal altijd om zijn loontje.

  Het schieten, klappen en trappen om je henen levert in the end niets op.


  Maak melding
 10. PL.Volksalliantie hebben goede kandidaten voor
  president schap,zoals Drs.S.Moestadja,Mr.DR.
  W.Siswohartono,Mr.C.Rasam officier v,Just.,
  Dr.Ir.R.Kartomengolo,Mr.Drs.A.S.Setrowidjojo,
  dus de wacht moet verwisseld worden.


  Maak melding
 11. Ik zag deze zwarte cowboy op het journaal gisteren, hij sprak abn nederlands en hij heeft zijn bosnegroide “juristen” ingeschakeld die in het oerwoud zijn afgestudeerd om mogelijkheid te forceren alsnog in te schrijven voor de komende verkiezingen.

  Venetiaan heeft de bosnegers altijd in de watten gelegd, tijdens zijn bewind ze kregen gratis brandstof, electra en medische zorg en nu probeert hij alsnog de AC combinatie een helpende hand te bieden om alsnog de inschrijving legitiem te verklaren. Typisch afrikaans staaltje politiek is dat. Is deze manier van politiek bedrijven nog geloofwaardig stelletje koebeesten.

  Beter zou zijn om prof. mr. dr. brunswijk minister president van suriname te maken bij zijn eerste buitenlandse bezoek wordt hij gelijk in de boeien geslagen en afgevoerd naar het 5 sterren hotel ergens in frankrijk of nederland.

  Op het voetbalveld haalt deze brunswijk rare cafriolen uit herstel capriolen uit. Hij denkt dat hij Ronaldinho kan evenaren. En als het hem niet lukt zwaait hij met een pistool rond.

  Zelfs medewerkers van het waterleidingbedrijf worden bedreigd omdat de bosnegers gewend zijn alles gratis te krijgen.

  Zijn voetbalclub intergogotapoe komt binnenkort naar europa om mee te doen aan de championleague werdstrijden.

  Hij was door Nederland uitgenodigd om mee te doen aan het nationaal dictee omdat hij perfect abn nederlands spreekt.


  Maak melding
 12. Met alle respect het niet meedoen van AC is geen enkel probleem in Suriname, deze avonturiers met leidsman brunsie is geen verrijking voor het Surinaamse politiek, ergo door deze ongeleide projectiel toe te laten in de DNA en door vene als frontleider te bombaderen hebben wij onszelf onsterfelijk belachlijk gemaakt.

  Het volgende vooral niet vergeten;
  Alendy $150.000 heeft aangenomen van China als smeergeld, Amofo die gewoon in de staatskas graait om haar verjaardagfeestje te vieren, brunsie als beleidsadviseur, veiligheidsman en die doodleuk beweerd dat het zijn ministerie is, dan ook nog op een blauwe maandag een collega in de assemblee mishandeld. Iedereen binnen front is als de dood voor deze brunsie, toen ze in de assemblee Somo gedrag bespraken en nooit iets over Brunsie zeiden , kwam die zelf met de vraag wat ze van zijn gedrag vonden tijdens die vechtpartij, onze eigen rodgers veklaarde toen als front fractieleider dat er niets was aan te merken op het gedrag van lonnie. Dezelfde rodgers wilde hoor en wederhoor toepassen nadat lonnie voor de zoveelste keer weer iemand had mishandeld op het voetbalveld, terwijl de beelden overal te zien waren van STVS to Youtube, kwam rodgers met zijn hoor en wederhoor verhaal.

  Als je het mij vraag, weg is weg, jammer voor de Marrons, er zijn genoeg respectvolle en geschoolde marrons, laat ze gewoon hun eigen partijen oprichten om zodoende hun belangen te behartigen of sluit je aan bij MC want dat is de enigste hoopvolle partij die de belangen van alle Surinamers wil behartigen.
  Laat Lonnie gaan want daar het niemand iets aan, ook BEP and Seeka niet, hij terroriseert iedereen en zal dat blijven doen met zijn 1 zetel van Marowijne.


  Maak melding
 13. Na de verkiezing gaan NDP en PL.Volksalliantie
  samerwerken,samen hebben ze 37 zetels zijn ge
  noeg om te regeren,wij gaan alle ministerie
  hervormen,AOV gn SRD 500,- te brengen,wij gaan
  eerlijk delen eerlijk verdelen,en krijgen wij
  nw.president Dhr.drs.S.Moestadja of Dr.Ir.Kar-
  tomengolo of Drs.R.G.Siswohartono.De wacht moet verwisseld worden.Dhr.Somo is een hard
  werken Surinamer,in Nederland ook in Suriname.
  Hij denkt mee met de armen en minst bedeelde.


  Maak melding
 14. (Denker 19.)Veel meer dan 60 jaar geleden,toen
  papa Iding Soemita wordt gedomineerd en geir-
  riteerd door NPS en VHP,PL.Somo niet, hij is
  hardwerken de persoon,in Nederland en ook in
  Suriname,hij helpt de armmoede en minst be
  deelde personen,hij gaat de AOV verhogen naar SRD 500,de wacht moet verwisseld worden.


  Maak melding
 15. rgs10 jouw beste kandidaat zou moeten zijn prof.dr.ir.msc.mr.drs.bsc. tap yu mofo

  somo is een beruchte oplichter,grond dief en een veroordeelde pedofiele verkrachter.Als je een jonge dochter hebt,wil je haar dan samen met somo op zijn kantoor laten werken???????somo,kippendief boeng fu poeroe sked.Kande kan play tjekre tjekre

  and Jennifer van Dijk-Silos is een toffe vrouw,I like her.Power sista


  Maak melding
 16. (21.Hatsjee)je zegt dat Somo grond dief is etc.etc.Maar wie zit op dit moment op Santo
  Boma, is ex-Min.Gils en zijn rasgenoten,heel
  veel ook.


  Maak melding
 17. nr 22. Je l.lt maar wat in de ruimte. En rasgenoten hebben er niets mee te maken? Somo is misschien wat slimmer bezig om uit de gevangenis te blijven, maar is daarom geen mindere boef, oplichter, leugenaar en kinderverkrachter. Blijkbaar hebben jij en Somo op dezelfde school gezeten. Dit is alleen maar een constatering en geen belediging. Wilde ik effe kwijt.


  Maak melding
 18. Over grond verdelen moeten B.Sankar dc.,Doek
  hie,C,Fererira en Hatsjee 21. mond dichthouden
  tegen RGB Minister JTF,60 jaar geleden hadden
  VHP en NPS gronden uitgedeeld aan zijn propagandisten en zijn rasgenoten.en niemand
  zegt wat,en niemand zegt wat,95% van de gronden van Suriname zitten in handen van de VHP en NPS.


  Maak melding
 19. brunswijk de machtigste man in het binnenland kon vanwege overmacht de kieslijsten niet optijd inleveren.

  Misschien bedoelt hij het was noodweer exces.
  Omdat het heel erg slecht weer was het regende en het donderde en er lag veel sneeuw op de weg naar afobakka. De sneeuwploegen in suriname konden zelfs niet uitrukken vanwege het bar slechte weer vandaar dat brunswijk de kieslijsten niet optijd kon inleveren bij de kiesbureau’s.

  En op de vlag van Abop zie je een klok in het midden als symbool ze willen een andere tijd invoeren voor een nieuw tijdperk in de politiek. Maar wat brunswijk vergeten is dat ook in suriname de zomertijd van kracht is. namelijk dat de klok een uur voorruit is gezet om energie te besparen en dat is ook een van de redenen dat hij niet optijd de kieslijsten kon inleveren. Hij moest voor 15.00 uur des s’middags de kieslijsten inleveren maar het was inmiddels 16.00 uur geworden dus laat is laat sorry brunswijk einde oefening tot over 5 jaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES