vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurWinternachten schrijverstournee naar Suriname

Winternachten schrijverstournee naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

‘A sense of belonging’ is het thema van de gecombineerde schrijverstournee van het Haagse literatuurfestival Winternachten naar de Antillen en Suriname. Twee weken lang – van 13 tot 24 april 2010 – reizen de schrijvers Bas Heijne, Yasmine Allas, Bernice Chauly (Maleisië) en Iman Humaydan (Libanon) door de Cariben. Ze treden op voor algemeen publiek en voor scholieren en studenten op Sint Maarten, Curaçao, Aruba en in Suriname.

Winternachten werkt voor deze tournee samen met partnerinstellingen, die de organisatie ter plekke verzorgen en de keuze voor de lokale deelnemers in het programma maken. Op Sint Maarten is dat de Philipsburg Jubilee Library, op Aruba de Bibliotéca Nacional, op Curaçao de Fundashon pa Planifikashon di Idioma (FPI) en in Suriname Stichting Literair Festival Suriname.

De publieksprogramma’s bestaan uit avonden met voordrachten en gesprekken van de schrijvers, aangevuld met debatten, muziek en film. Een belangrijk onderdeel van de tournee vormen de optredens van de schrijvers op scholen en in universiteiten. Ook zal er een schrijversconferentie plaatsvinden in Paramaribo.

Op elk van de eilanden en in Paramaribo treden behalve Heijne, Allas, Humaydan en Chauly ook auteurs en musici uit de regio op. In Curaçao zijn dat o.a. Roy Evers, Roland Colastica, Mario Kleinmoedig, Diana Lebacs, Boi Antoin (Bonaire) en Shrinivási (Suriname). Op Sint Maarten zijn de lokale deelnemers o.a. Peter Lake, Lucinda Audain, Lenworth Wilson, Changa Hickinson en Clara Reyes; op Aruba Belinda de Veer, Caresse Isings, Luciano Milliard en Victor Mathilda. In Suriname treden o.a. op Tessa Leuwsha, Alida Neslo, John Wladimir Elskamp en Annemarie Sanches.

De tournee van Winternachten is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, en vele lokale sponsors en subsidiënten op de eilanden en in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES