Sardjoe definitief niet in Surinaams parlement

18

PARAMARIBO, 8 apr – Ramdien Sardjoe gaat definitief niet voor een zetel in het parlement. Dit bevestigde de Voorstrevende Hervormings Partij, VHP, met het besluit een andere kandidaat te kiezen. Het wordt minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken. Kandhai’s carrière neemt een vrij drastische wending.

Hij zal in het parlement moeten blijven. Een ministerspost is er niet meer bij. Sardjoe bedankte namelijk voor het parlement om politieke redenen. De VHP houdt er rekening mee dat de voorzitter na de verkiezingen presidentskandidaat wordt. Sardjoe zou dan zijn parlementszetel moeten laten. Omdat de zetels formeel het Nieuw Front behoren, zou een andere politieke partner in aanmerking komen.

Zetelverlies dus voor de VHP. Kennelijk wordt de lijn bepaald scherp getrokken tussen enge en engere belangen. Kandhai heeft niet eerder in het parlement gezeten. Binnen en buiten de VHP zijn er twijfels over zijn politieke gewicht. Het charisma van Ramdien Sardjoe was bij de laatste verkiezingen goed voor zeker negenduizend stemmen. En dat voor Paramaribo alleen.


18 REACTIES

 1. de onverschilligheid binnen het NF neemt toe.
  het rommelt van alle kanten bij het nieuw front.haastige spoed is zelden goed.dit zijn the last minute beslissingen.

  de paniek handeling bij het nieuw front geeft mij het idee dat deze mensen niet serieus genomen mogen worden.het is meer dan duidelijk dat deze bezig zijn met vriendjes dan in het belang van de surinaamse natie

  de heer sardjoe weg,dochter erin,tilakdharie weg neef erin.santokhi weg randjietsingh weer erin.de vriendjes politiek weet niet van ophouden.hoe wil men dit land in godsnaam opbouwen met al dit soort van familie kartel vorming.


  Maak melding

 2. de min van de slechte bruggen hopen dat hij beter zal presteren in het parlement. dat sardjoe er uit stap is toch goed,had hij reeds lang moeten doen en nu nog vijf jaar vene daar baal ik er veel van.
  De politiek bepaald dat wij tot zestig mogen werken terwijl zei geen grenzen voor zicht zelf leggen daarom heb ik een hekel aan deze hypocrieten.


  Maak melding

 3. “De VHP houdt er rekening mee dat de voorzitter na de verkiezingen presidentskandidaat wordt.”

  Ik wil deze man in Godsnaam NIET als president! Wat heeft Suriname aan deze bejaarde figuren die niet met de moderne ontwikkelingen mee kunnen? We hebben jonge, dynamische en krachtige leiders nodig. Hij is een machtsgeile opa die gewoon “naam” wilt maken. Het zal hem gewoon niet lukken! Forget it OPA!


  Maak melding

 4. Met alle respect!!!Eindelijk een goed daad en van een bejaarde!!! wel verstandig zonder enige twijfel!!!

  Ruimte voor de jongeren. Hoe oud is die Ganeshkoemar Kandhai ook al weer?? Men zegt; als de ene schaap over de dam is volgen er meer. Goed voorbeeld doet volgen!!!! Wie volgt Sardjoe?? uhhh Vene, Somo?? of ??????

  Heer Sardjoe ga lekker vissen en of jagen in je vrijetijd en wie weet dat je nog een paar bejaarden aan de haak krijg of neer schiet.

  Al met al, dank voor jouw inzet en succes. Jammer dat wij niets van terug hebben kunnen zien.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 5. VHP is Verenigde Hindoestaanse Partij is een raciale Partij,van toen en tot heden,kijk naar zijn ministerie alleen zijn propagan-
  disten en zijn rasgenoten,zo gaat suriname nooit vooruit,wij moeten alle ministerie her-
  vormen,de bevolking willen verandering en
  andere beleid zien.Eerlijk delen eerlijk verdelen.


  Maak melding

 6. “Sardjoe definitief niet in Surinaams parlement”

  Goed gezien, hopelijk komen die andere front kwakzalvers definitief ook niet in het parlement, wat zouden ze daar kunnen bewerkstelligen als ze als bestuurders zo’n rommel van het land hebben gemaakt.


  Maak melding

 7. Als hij het niet in zijn hoofd haalt Pres. te willen worden.
  Omdat zeker 65% van de bevolking deze man niet lust.
  Dus ik weet niet met wat voor rommel en frommel deze gasten mee bezig zijn.

  Advies: Gaan jullie geen problemen voor het land zoeken.

  Die Tjander Takki is ook niet geschikt….baryu…. unu no go zuku probleem gi SRANAN.


  Maak melding

 8. rgs 10, en nps is neger partij Suriname of te
  wel nengre por Sranang,pertaja luhur en a combinatie,da’91 en spa zijn allemaal raciale partijen.De hele Suri politiek,alleen de ndp is niet helemaal raciaal.Als marrons en creolen raciaal zijn is dat normaal,maar als de aziaat dat doet dan is het een probleem.Terwijl als er gewerkt en verdiend moet worden dan moeten de aziaten,vooral de hindoestanen dat doen die de grootste inbreng hebben.En als het geld opgemaakt moeten worden dan zijn het de creolen en nu ook de marrons.What about de nps en a combinatie ministeries en propagandisten,het lijkt daar wel big afrika.Eerlijk delen en eerlijk verdelen maar ook EERLIJK KEIHARD WERKEN!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Kandhai is niet geschikt voor miniter van OWV,
  kijk naar de uitkijkbrug is weggegooid geld,
  kijk naar de kanalen zijn vies en smerig wor-
  den nooit schoon gemaakt,en de riolen ook zijn
  niet schoon gemaakt ,ze zijn verstopt bij reg-
  en zitten de straten onder water,de straten
  zitten heel veel gaten,zo kan je ongeluk krijgen met je wagen,alleen bij de Hinsoesta-
  nen wijk zijn mooi geasvalteerd.


  Maak melding

 10. Wat heeft ganesh baba goed gedaan voor dr en het volk. Deze front en vhp durven. Stom stommer stomst, maar nog erger is het sr volk zelf die zich met open ogen het zand in ogen laten strooien en als een apart diersoort, namelijk gewervelde dieren zonder hersenen, massaal op front gaan stemmen.
  Nou leef je uit als je nog miljoenen wil verkwisten en andere kant zelf pinaren.
  Leef je uit als je nog meer half afgebouwde bruggen die toch nog 4x zoveel een hele brug kosten wil laten bouwen.


  Maak melding

 11. NDP is de nationale drugs partij tot op heden kijk maar naar hun voorzitter.
  machtgeil ben je waneer je alle democratische regels schend om aan de macht te blijven.machtgeil ben je waneer je donders goed weet dat jou aanwezigheid in het machtscentrun van suriname zal leiden tot isolatie van jou land,machtgeil ben je waneer je verkiezing beloofd aan het volk en die niet uitschrijft, dus als wij het over machtgeil hebben dan komt er één persoon daarvoor in aanmerking en dat is de man die met zijn revo en wanbeleid suriname de stenen tijdperk in heeft gedonderd.


  Maak melding

 12. @Sapristie
  Ja criminelen weten elkaar altijd te vinden.

  @Harry
  Wees blij dat je kunt protesteren tegen de blunders die de regering maakt en die miljoenen kosten. Gebeurt in elke democratie. Alles beter dan een dictatuur die ongezien voor miljarden steelt.


  Maak melding

 13. Waar Hindoestanen wonen is mooi geasfalteerd,want deze mensen nemen verantwoordelijkheid over hunzelf en hun kinderen en omgeving en Suriname.En ze werken keihard,produceren doen aan landbouw en zijn ondernemers.Zij voeden het hele land door de landbouw.Zij houden hun woonplaats netjes en steken hun handen zelf uit de mouwen i.p.v.te klagen,te bedelen en op anderen te wachten.Ze zijn de grootste belasting betalers van Suriname.Waar Hindoestanen,Javanen,Mulaten en “oude”Chinezen wonen is er ontwikkeling.Neem een voorbeeld aan deze mensen,neem verantwoordelijkheid dan zal je ook vooruit komen en zal je zeker niet jaloers hoeven te zijn.Kandhai Baba is een heel goede minister die hard heeft gewerkt.Bouw bedrijf van Kessel heeft land en volk bedondert met de bruggen.mini-ster water berk bala die niet eens nederlands kan praten en prika die meid kraag-keteldijk die niet behoorlijk uit haar woorden kan komen en een schande voor Suriname zijn kunnen een voorbeeld nemen aan Kandhai baba (meneer).1 EEN VOLK KAN ALLEEN TOT GROTE HOOGTEN KOMEN ALS HET VERANTWOORDELIJKHEDEN ACCEPTEERD.
  2 VERANDER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF


  Maak melding

 14. NF, VHP komt met 11 zetels en NPS 5 zetels,
  VHP is erg slim van de opstelling van kandi-
  daten,en NPS is onderdruk door Verenigde Hin
  doestaanse Partij.


  Maak melding

 15. Klagen en dragen!

  In de wereld van vandaag doen we meer aan klagen dan dragen. Drie eeuwen geleden hadden we alles te klagen maar konden we alleen maar dragen. Gek?
  Vandaag zijn we vrij mens en we klagen als overboord gegooide puppies. Vooral mijn soort, de creool, klaagt zijn/haar keel uit zonder maar een vinger uit te steken om het te verbeteren (uitzonderingen daargelaten).

  Wat Sapristie schrijft over het schoon en leefbaar houden van je woonbuurt is waar.
  We maken er een rovershol van in plaats van
  een frisse buurt. Alles moet donkerder en onfris zodat de wandaden niet te zien zijn.
  Ik mag me soms schamen voor mijn soort, ook al wil ik het niet. Haal die klote klauwen uit jullie mouwen en klaag niet en zeur niet zo op anderen. Bouw jezelf op en je buurt door keihard te werken net als de Javanen, Chinezen, Hindoestanen en Libanezen.
  En als er een van mijn soort zijn best doet om hogerop te komen, dan wordt hij/zij door de Krabbenmentaliteit naar onderen getrokken.
  Stelletje feestvierende luilakken!

  Sardjoe niet, Kandhai niet, ze hebben hun studie afgemaakt om kans te maken op die positie. Mijn soort wil die positie ook maar met ULO of MULO zoals de leider van de NDP.
  Dat hoge opleiding niet hoeft te betekenen dat je goed bent, maar met een zeer lage opleiding weet je zeker dat je belazerd wordt. En de achterban van deze partij wil zeker belazerd worden. Dan zullen ze klagen en de rest van het land moet maar dragen.


  Maak melding

 16. @17
  “Mijn soort wil die positie ook maar met ULO of MULO zoals de leider van de NDP.
  Dat hoge opleiding niet hoeft te betekenen dat je goed bent, maar met een zeer lage opleiding weet je zeker dat je belazerd wordt. En de achterban van deze partij wil zeker belazerd worden.”

  Met achterban hierboven bedoel je dus de achterban van de NDP, nu vraag ik mij af waar je al die tijd heb gezeten, is het niet eerder zo dat de achterban van de NPS belazerd is/wordt ondanks al die zgn hooggeschoolden in de NPS, wat heeft die achterban vandaag de dag, ga maar lekker een kijkje nemen in al die wijken waar die achterban wonen, een en al armoe.

  NPS heeft nooit wat voor zijn achterban gedaan, ze hebben ze niet opgevoed en ze hebben hun belangen niet behartigd dat hebben de Aziaten altijd heel goed gedaan, elke verwijzing naar de NDP of vergelijking is stemmingmakerij en sla je dus de plank volledig mis wat betreft de werkelijke oorzaak. NDP bestaat amper 23 jaar, NPS daarentegen 65 jaar.

  Ook nu weer hetzelfde liedje de NPS aanhangers hebben niet eens genoeg te eten maar gaan weer als een kudde dieren op diezelfde partij stemmen, voor deze mensen schaam ik mij heel erg, niet voor de negroide ras in het algemeen, de meeste zijn nu veel slimmer en zullen nooit meer nps stemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.