zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenNatuurGroen Suriname stemt tegen bescherming walvis

Groen Suriname stemt tegen bescherming walvis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 apr – Suriname houdt twee sporen aan als het aankomt op natuurbescherming. Met Japan wordt met evenveel gemak samengewerkt als met het Wereld Natuurfonds, WWF. Dat zijn twee extremen als het gaat om walvisvangst. Volgens minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij is het een kwestie van belangen afwegen.

In de eigen wateren komen geen walvissen voor. Bij de Internationale Walvisvaartcommissie stemmen in het voordeel van Japan kan dus geen kwaad. “In ruil daarvoor kan Suriname altijd rekenen op steun van de Japanse regering”, zegt Raghoebarsing tegenover de Ware Tijd. Tokyo financiert onder meer de kleinschalige visserij. De aanleg van een moderne vissershaven is zo’n project. Het gaat om honderdduizenden dollars.

Dat is dus contant voordeel. Het WWF is voorstander van een totale beperking omwille van het natuurlijk evenwicht. Dat laatste is precies de reden voor samenwerking met Suriname. Een groen imago geldt sinds kort als vitaal onderdeel van het buitenlands beleid. Suriname wil klinkende munt zien voor het principieel ongerept laten van zijn natuurgebieden. Het imago moet kennelijk als beperkt worden gezien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
  1. Is Suriname zo goedkoop!!
    Voor een paar honderd duizend dollar zich te laten omkopen!
    Ze schamen zich nieteens om dat te zeggen, maar wat verwacht je ook van bedelaars die zijn ook blij met elk beetje kleingeld, dat je ze in handen geeft!
    De spiegels en kralen zijn voor de corrupte boeven, en de deken met pokken is voor de wereld gemeenschap!!
    Deze gasten die zich hiervoor lenen schamen zich niet om zich voor een appel en een ei te prostitueren!!


    Maak melding
  2. Niks is goedkoop, Suriname is geen Nederland. Japan is een belangrijke handelspartner van Suriname tot heden.Minister Stan. Rag heeft zijn huiswerk goed gedaan.


    Maak melding
  3. In de eigen wateren komen geen walvissen voor, dus wordt er gestemd in het voordeel van Japan.

    Het begint steeds verwarrender te worden. Ik ben een normale Surinaamse man met een gedegen opleiding, niet op mijn achterhoofd gevallen, heb geen last van black outs en ben realistisch.

    Moet ik me schamen als ik zeg dat ik het artikel niet begrijp? Ik ben anders bang dat jullie me dom gaan vinden. Ben ik ook dom als ik zeg dat het land en volk wordt verkocht? En dat Milieu bescherming verder gaat dan s’lands grenzen? Help me a.u.b. want ik ga aan mezelf twijfelen.


    Maak melding
  4. “In de eigen wateren komen geen walvissen voor. Stemmen in het voordeel van Japan kan dus geen kwaad.”
    Lekker kortzichtig van Raghoebarsing. Als Japan zo doorgaat is er over 20 jaar nergens meer een walvis.

    “Tokyo financiert onder meer de kleinschalige visserij. De aanleg van een moderne vissershaven is zo’n project. Het gaat om honderdduizenden dollars.”
    Door overbevissing wordt het vroeg of laat voor Japan goedkoper om vis te kopen dan te vangen. Met als resultaat dat de prijs van vis enorm omhooggaat, ook voor surinamers. Een “eigen” haven in een klein land als Suriname zorgt voor minder weerstand dan in een land met miljoenen inwoners.

    “Een groen imago geldt sinds kort als vitaal onderdeel van het buitenlands beleid. Suriname wil klinkende munt zien voor het principieel ongerept laten van zijn natuurgebieden.”
    Je voordeel halen uit ongerepte natuurgebieden is één ding. De stem die jou is toevertrouwd ,door de bevolking van Suriname verkopen, is iets heel anders.

    Wat ik minister Kermechend Raghoebarsing moet nageven is hij tenminste eerlijk is of er in ieder geval eerlijk voor uitkomt. Dat kan je van andere politici niet zeggen.


    Maak melding
  5. Ik zou niet zeggen dat deze man te goedkoop is zoals Djogo dat zegt ik vind deze man te stom om te begrijpen dat deze gunst die hij de Japanners doet tot gevolge kan hebben dat de gehele haaien kolonies van alle soorten uitgeroeid worden en dat de komende generaties geen haai meer kunnen zien ten zij ze niet naar grote aquariums toe gaan.Helaas zag ik een film op de TV hoe de haaien vangst in landen als Costa Rica en nog andere landen in het zelfde gebied toe gingen.Het zag vreselijk uit daar werden de vissen op gehaald en geslagen op de kop en werden alleen de vinnetje op de rug afgesneden en de rest van de vissen werden in het water gesmeten en het waren geen kleine vissen het waren heel grote.Je kunt zelf uit rekenen hoeveel rug vinnetjes je moest hebben als een ton wil hebben.Ik vind het een heel stom idee om de Japanners te steunen voor een handje vol dollars.Het zijn niet alleen de Japanners die achter de haaienvinnen zitten het zijn ook de Chinezen die deze vinnen gebruiken om soep er van te maken.


    Maak melding
  6. Dit is belachelijk!

    Wie houdt wie voor de gek.
    Wie heeft er belang bij!

    De regering mag zich iet van aantrekken.
    Geloofwaardigheid is ver te zoeken. Heel ver.

    Het gaat puur om het geld.


    Maak melding
  7. Dat is nog lager dan prostitutie meneer Raghoebarsing, uw mening over de walvisvangst wel te verstaan! Ga u schamen man en geef de Surinamer zijn eigenwaarde weer terug.

    Groet : Linksom


    Maak melding
  8. Wat voor een stelletje ……..
    Je laten omkopen voor een dollars terwijl.
    Wat verdwijnt er in zijn/haar zakken.
    Wat is belangrijker, dat je kleinkinderen weleens een walvis kan zien of een paar euro’s.

    Appels en peren zijn niet te vergelijken.

    Schaam je Kermechend Raghoebarsing.


    Maak melding
  9. Deze figuur komt niet terug; daar mogen de surinamers blij mee zijn. De 4 vis-drogerijen van Chavez zijn ook allemaal naar aziatische bevolkings groepen gegaan, onder het mom dat die groep meer productie leverd.
    De Coronianen hebben geprotesteerd tegen die gang van zaken van deze minister en zal de rekening op 25 mei 2010 presenteren aan het front.

    Waarom moet suriname zich door japan laten financieren voor een paar honderd-duizend dollar, terwijl suriname zulke rijke visgronden bezit die zeker op jaar-basis een paar miljard moeten op brengen. Waar blijf al dat geld uit onze visgronden als ik vragen mag ?

    De nieuwe regering moet veel meer inkomsten uit onze visgronden ontvangen. Daarvoor is een herstructurering van de vis-serij sector van belang.

    Verder dient het belang van het dier boven het belang van bevriende landen te gelden.

    Tot slot moet ik constateren dat de fronters geen visie hebben om grote zaken voor suriname voor elkaar te krijgen, maar altijd praten over pinuts projecten of van domme contracten, waar de buitenlanders met de buit er vandoor gaat. Wat ben ik bij dat deze figuren van front gaan oprotten.
    God zij met suriname.

    In suriname moeten wij als volk leren eerlijk te delen in de welvaart voor alle bevolkings groepen. Dan zal iedere surinamer bij zijn en hard willen werken voor land en volk.

    Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor Mega-Projecten die in de planning zijn om suriname tot een eerste wereld land te maken binnen 30 jaar.


    Maak melding
  10. suriname zal altijd een bedelaarsland blijven. iets op eigen kracht ontwikkelen? liever niet zegt men. blijf maar likken. zomaar is het land onafhankelijk geworden.


    Maak melding
  11. Geachte redactie,

    In uw artikel lezen wij, dat Suriname ‘klinkende munt’ wil zien, voor het principieel ongerept laten van zijn natuurgebieden. Het imago moet kennelijk als beperkt worden gezien.

    Maar misschien moeten wij verder kijken, dan onze neus lang is.

    WIJ VAN DE BEWUSTZIJNSBEWEGING EBU-AKADEMIYA PLEITEN VOORAL OOK VOOR EEN UNIEK ‘WILD NATUURRESERVAAT SURINAME’

    PARAMARIBO, 14 jan – “Als zich niet gauw een nieuwe generatie boskenners aanmeldt, ziet het er niet bepaald fraai uit voor Suriname’s veel geprezen natuurschoon”.

    Dit zegt planten- en boomkenner Frits van Troon. Hij heeft zijn Tonka-eiland in Brokopondo even achter zich gelaten, om op de universiteit in Paramaribo te lobbyen. Het moet dringend anders worden met de inslag van de intelligentsia”.

    ‘NATUURBESCHERMING’ IS HET STREVEN, OM LANDSCHAPPEN OF LANDSCHAPSELEMENTEN MET KENMERKEN VAN EEN WERELD ZONDER MENSELIJKE BEMOEIENIS (oorspronkelijkheid) TE BEWAREN, TE HERSTELLEN OF TE ONTWIKKELEN.

    OOK HET BESCHERMEN VAN DIE KENMERKEN, ZOALS DE AANWEZIGHEID VAN BEPAALDE (DIER- EN PLANTEN) SOORTEN VALT ERONDER.

    Welke natuur er nu precies beschermd moet worden en op welke manier dat moet gebeuren, daar verschillen de meningen nog over. De één vindt dat zeldzame natuur beschermd moet worden, maar de ander vindt juist dat de mens met zijn handen van de natuur af moet blijven. Wanneer de ideeën binnen de natuurbeschermingsbeweging gesystematiseerd worden, blijken er drie belangrijke visies te bestaan:

    1. Het herstellen of reconstrueren van zelfregulerende oernatuur, ook wel wildernis genoemd.

    2. Het bewaren van oude cultuurlandschappen die dateren uit een tijd dat de menselijke invloed minder verstrekkend was en daarbij belangrijk natuurlijke en/of esthetische kwaliteiten hebben.

    3. Het zoeken naar wegen om huidige menselijk handelen zo vorm te geven, dat er nieuwe mogelijkheden voor natuur ontstaan. Zo ook voor onder andere de Republiek Suriname.

    Tussen de aanhangers van de verschillende visies wordt over de gehele wereld nogsteeds druk en hartstochtelijk gediscussieerd. Voornamelijk over de ‘bewustwording’ ten aanzien van de natuur en haar schoonheid. Maar vooral over het belang tot het behoud van bijvoorbeeld het Amazonewoud in Zuid-Amerika voor toekomende generaties, is groeiende.

    In de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld, is het ‘Center for Plant Conservation’ gevestigd. Dit is een netwerk van botanische tuinen, dat zich richt op de bescherming van in de Verenigde Staten inheemse planten.

    ‘National Tropical Botanical Garden’ is een netwerk van botanische tuinen en natuurreservaten in Hawaï en Florida, dat zich richt op de bescherming van tropische planten.

    De ‘New England Wild Flower Society’ is een vereniging die zich richt op de bescherming van de planten die van nature voorkomen in New England. Terwijl in Afrika we de ’savannes’ hebben.

    Een savanne is een tropisch of subtropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei. In een savanne is gras de overheersende vegetatie gemengd met kruiden. Vergelijkbare landschappen in de gematigde zone worden doorgaans aangeduid met andere namen: steppe, pampa, prairie, bossteppe, woestijnsteppe. Het hele jaar door heerst er een hoge (of tenminste vrij hoge) temperatuur. De neerslag bedraagt 50 tot 150 centimeter per jaar (wat in gematigde streken voldoende zou zijn voor een gesloten bos, maar niet in tropische en subtropische gebieden met hun veel hogere verdamping). Er is afwisselend een nat en droog seizoen.

    Het woord “savanne” is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar wordt tegenwoordig het meest gebruikt voor de savannes van Afrika (en ook wel die van Australië en India). Maar de Afrikaanse savanne op haar beurt, kent een ongeëvenaarde verscheidenheid aan grote zoogdieren w.o.: olifanten, neushoorns, leeuwen, kafferbuffels, tijgers, giraffen en talloze soorten antilopen.

    Ook de Republiek Suriname zou, voornamelijk ook in het kader van een groeiend toerisme, haar enorme oppervlakte en gezien haar klimaatovereenkomsten met Afrika, kunnen gaan nadenken over het opzetten van enorm savannes en/of diverse soorten wild natuurparken met ongeëvenaarde verscheidenheid aan grote zoogdieren uit Afrika onder andere.

    ‘HET EERSTE WILD NATUURRESERVAAT REPUBLIEK SURINAME’

    Een uitdaging zou dit voor de Republiek Suriname zeker kunnen zijn en uniek voor Zuid-Amerika. Omdat ook typische bomensoorten van de Afrikaanse savanne zoals de Afrikaanse Baobab en de Acacia, in de Republiek Suriname zeer goed zouden gedijen. Maar je moet nou net op de idee komen, de durf tonen en een aanvang maken, om vervolgens die gedachte leven in te blazen.

    http://www.youtube.com/watch?v=Y-DyDyVOQq4

    Een ‘Wild Natuurpark Suriname’ met een verscheidenheid aan zeldzame bomen, planten en wilde beschermende diersoorten uit o.a. Afrika, Zuid-Amerika en/of Suriname zelf. Aangestuurd door afgestudeerden en gespecialiseerd personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname i.s.m. ervaren buitenlandse organisaties, lijkt ons wel degelijk een haalbare kaart.

    Tevens een enorm uniek levensrijke laboratorium voor studenten, onderzoekers en milieuliefhebbers (toeristen) uit binnen- en vooral buitenland. Het idee van een dromer misschien of een uitdaging voor toekomstig Suriname.

    http://www.youtube.com/watch?v=HZ_vJNFYYGw

    Want als wij de lessen van onder andere National Geographic Channel en Animal Planet daadwerkelijk goed bestudeerd hebben, dan zullen wij ongetwijfeld tot de ontdekking komen, dat een Wild Natuur Park in de Republiek Suriname, een land vijfmaal groter dan het Koninkrijk der Nederlanden, wel degelijk enorme unieke mogelijkheden biedt.

    Dit in plaats van nogsteeds te blijven ‘dansen’ op de ‘kindermelodie’ van een ‘Surinaams Volkslied’, geschreven door ene de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

    http://www.suriname.nu/101alg/volkslied01.html

    Nb. De Republiek Suriname met een bevolking van nog GEEN half miljoen inwoners, gebruikt onder ‘buitenlandse’ politieke beïnvloeding en vooral vanwege haar enorme natuurlijke rijkdommen, momenteel slechts twintig procent (20%) van haar enorm natuurrijk grondgebied. M.a.w.: politiek-intern, kannibaliseert de Republiek Suriname momenteel op een kluitje (20%).

    And what you don’t use (80%), you lose.

    Dus welke Surinaamse regering zal zulks een uitdaging aandurven en tenminste een haalbaarheidsonderzoek laten doen?

    Of zal ook dit 50 jaar duren, alvorens……


    Maak melding
  12. Het is niets nieuws dat voor geld, sommige mensen alles kunnen doen hoe vegetarisch en milieuvriendelijk ze ook mogen zijn.

    Geld is de meest milieuvriendelijk en natuurlijk middel die er bestaat. Kijk maar naar de duurzame vergiftigingen die in het binnenlands plaatsvinden. Vroeg of laat gaan we het allemaal ondervinden.


    Maak melding
  13. Geen nieuws voor mij, dit artikeltje hierboven, Als Suriname maar munt kan slaan doet er niet toe wat, moeten ze zelf weten, nu lopen ze acher die Jappen aan, voor een
    habbekrats, over 25 jaar is het toch een bende in het land, qua binnenland etc etc, ik vraag me nu al af hoe ziet het er dan uit
    maar goed, groen Suriname, zoek het maar uit, het geld dat die Jappen op tafel gaan leggen , verdwijnt toch in de verkeerde pot
    1 ding staat vast, een keihard gegeven, al bijna 35 jaar zelfstandig, en nog steeds o zo dom bezig, wanneer, ja wanneer zullen die gasten het daar eindelijk door hebben waar ze mee bezig zijn!!!!!!

    Ferdinand Hossenbux


    Maak melding
  14. De Tijd is aangebroken om te luisteren naar het Volk.

    Hopelijk wordt er tijdens de diverse spoed sessies van Ronald Venetiaan met de Minister Raad geluisterd naar de verschillende vertegenwoordigers in de samenleving waaronder de Vakbonden, de Sociale partners de Milieuorganisaties, vertegenwoordigers vvan de verschillende geloofsgemeenschappen in het land.
    Geen enkel onderwerp zou geschuwd moeten worden alles zou op tafel moeten komen en besproken moeten worden, zoals de ambtenaren salarissen, de pensioenen voor de zwakkere en ouderen, de milieu vervuilingen in het binnenland, de gigantische kaalslag van het tropisch regenwoud in het binnenland van Suriname, de concessies aan buitenlandse multinationals en bedrijven, het onderwijs, de gronduitgiftens in de districten, de medische zorg in Stad en in de Districten van Suriname, de rechten van de inheemsebevolkingen en de bijbehorende compensaties die zij zouden moeten ontvangen voor hun verloren gronden en gemiste inkomsten daardoor.

    De onvrede in de Surinaamse samenleving is alom aanwezig de kiezers kunnen de regerende partijen van het NF hiervoor afstraffen bij de komende verkiezingen op 25 mei.


    Maak melding
  15. als je iets niet hebt en je wordt benadert om ja dan neen te stemmen.op welke zou je dan stemmen.

    dan heb jij reeds het antwoordt.

    tweemaal geplaatst en sorry voor het ongerief


    Maak melding
  16. De weg naar het groene goud is nog ver weg

    22-10-2009 Dagblad Suriname (‘Redactioneel’)

    Gisteren hebben deskundigen zich gebogen over het thema “Schoon goud in Suriname”. Deze meeting is georganiseerd door de Stichting Duurzame Ontwikkeling Suriname Nederland. De situatie is alarmerend te noemen. De grootschalige en de kleinschalige goudwinning zijn in stevige concurrentie met elkaar. Een concessie die afgegeven is aan Iamgold wordt nu belaagd door de kleinschalige goudwinners. Deze laatste nemen het niet zo nauw met milieu en duurzame aspecten van de goudwinning.

    Vernietigende goudwinning bij Benzdorp.

    Het gebruik van kwik is ongehoord en dit heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en ons milieu. Verschillende voorbeelden passeerden de revue en de zaak is vrij ernstig als wij zien dat de kwikeffecten al onze voedselketen zijn binnengedrongen.

    Bewijzen van geboorteverminkingen en zieke mensen zijn reeds bekend in ons land. Zowel bij vissen is een onacceptabele hoeveelheid kwik gevonden, als ook in het lichaam van onze burgers zijn concentraties gevonden die zeer gevaarlijk zijn. Ondertussen weten we uit de medische wetenschap wat kwik in je lichaam doet. Uiteindelijk gaat het centraal zenuwstelsel eraan. Iamgold heeft een schoon traject, althans dat maakt men aannemelijk. Het gebruik van cyanide is eveneens schadelijk, maar deze vindt plaats in een gecontroleerde omgeving.

    Toch beheren ‘boze tongen” dat op den duur de schade voor mens en milieu erg hoog is vanwege de neerslag van zware metalen in ons ecosysteem. Heel onbegrijpelijk is de rol van de overheid. Wij hebben nog geen wet- en regelgeving en de handhaving is er ook niet. Maar, je kunt stellen dat geen beleid ook beleid is. Deze regeerperiode is onvoldoende benut om de goudsector te reguleren.

    Goudwinningsactiviteiten bij Benzdorp.

    De kleinschalige goudwinning is voor een groot deel illegaal en bestaat uit naar schatting 8.000 Brazilianen en 4.000 Surinamers. De kleinschalige goudwinning produceert zo’n 30.000 kg per jaar en de grootschalige 10.000. De impact van de kleinschalige goudwinning is erg groot: vernietiging van het milieu, vrijkomen van kwikdampen, watervervuiling (Sarakreek), bodemerosie, wegtrekken van dieren, aantasting van de vispopulatie, negatieve effecten op leefgemeenschappen (hiv, SOA, prostitutie), malaria en aantasting van de middelen van bestaan.

    Ondanks het bestaan van een verbod voor kwikverkoop schijnt er toch een weelderige sfeer te zijn van handel in kwik. Onze overheid en onze lokale autoriteiten zijn niet bij machte de verkoop stil te leggen. De belangen zijn namelijk groot in de goudsector. Politieke stromannen bezitten grote goudconcessies en die zitten vooral in de stad hun geld te tellen. Het echte milieubeleidskader ontbreekt volkomen in Suriname. Dat is een flinke rode kaart voor de huidige regering en het ministerie van ATM.

    Op internationale podia beweren onze regeringleiders en ministers mooie dingen om vervolgens in hun eigen land zaken stil te houden. Wat heb je aan financiële compensatie voor je bossen en het niet willen of kunnen optreden tegen de vervuilers van je milieu? Het is deze regering die toestemming geeft aan politieke vrienden om, schrik niet, zelfs binnen een natuurreservaat tot ontginning over te gaan.

    Wij zien dat in Guyana en Frans-Guyana zaken anders worden aangepakt. Wetgeving is in place en handhaving is opgevoerd. En laat men een streek uithalen in die landen. En deze formule werkt goed. Illegaliteit is zwaar afgenomen en men maakt gebruik van duidelijke nieuwe en schonere methodes om goud op gezonde ‘groene wijze’ te scheiden. Hoelang knnen wij gedoogbeleid accepteren van de regering?

    Operaties als Clean Sweep gaan ons niet helpen. Er is een samenhangend beleid nodig om het tij te keren en dat vraagt om politiek leiderschap. Moet je de kleinschalige goudwinning handhaven en dus beheersbaar maken of komt het beleids- en juridisch kader er snel aan.

    Wij zien ook dat de hoge wereldmarktprijs voor goud nog meer ‘goudkoorts’ veroorzaakt in ook vele delen in de wereld. Dat zal het aantal illegalen doen toenemen. Als de prijs van goud daalt, dan is het voor velen afgelopen. Regulering betekent niet alleen monitoren en handhaven, maar heeft ook te maken met investeren in bewustwordingscampagnes, ertificering en opleiding en training en onderzoek naar milieuvriendelijk manieren om goud te winnen.

    Hoezeer wij weten dat heel vele organisaties aan de slag zijn met goede initiatieven en alternatieven (WWF, Conservation International, Nimos, Nana-resources, etc.) moeten wij de regering als hoofdverantwoordelijke regisseur aanspreken. Duurzame goudwinning moet op de politieke agenda. Anders ziet de toekomst van ons land er niet mooi uit. Wij kunnen it land niet achterlaten als beroofd, kaal en vergiftigd voor onze volgende generatie.


    Maak melding
  17. hij is er teminste eeerlijk ove,maar toch vind ik dit besluit van de regering laag HEEL LAAG. Su moet zijn psierballen tonen en ook tegen japan kunnen zeggen dat zij niet achter de walvis vasnt staan ondanks dat japan mischien en paar euros bijdraagen aan de opbouw van onze visserij.


    Maak melding
  18. Beste AHE (reactie #3)

    Het ligt absoluut NIET aan jou. De verwarring die er momenteel in Suriname op dit terrein heerst, is dat menig politici in de Republiek Suriname, met name de oude politiek, onvoldoende creatief denkt, dan tijdens verkiezingen. Laat staan dat men het s’Landsbelang boven het eigen politiek belang stelt. Zoals wijlen Ir. George Hindori in 1975 voor pleitte en zelfs zijn politieke carrière en zijn leven voor gaf.

    Dit zagen wij ook overduidelijk tijdens de bouw van de brug over de Suriname rivier.

    Hoe men de regering van Drs. Jules Wijdenbosch toentertijd hardhandig en hardnekkig ondermijnde tijdens de bouw van de brug. ‘Geen prioriteit’ werd toen van uit het Front geroepen en ‘broodje brug’!!!!!!. Een a-nationaal politiek schouwspel, met NPS voorman Ronald Venetiaan en C47 voorman wijlen Fred Derby in de voorste linie.

    Dit omdat men er heilig vanuitging, dat de toenmalig President Wijdenbosch met het idee (de Suriname brug), politiek teveel zou scoren. De brug kwam er toch. En wie scoorde of niet, werd ten slotte een aangelegenheid van o.a. de Surinaamse gemeenschap zelf. En is het uiteindelijk toch haar brug geworden.

    http://www.youtube.com/watch?v=MOghcZmJT4k

    Maar nu zitten deze zelfde politici, die zo fel tegen de Suriname brug waren, merkwaardig genoeg zelf opgescheept met de bouw van ‘hun’ brug over de Saramaccarivier. Die zij niet op tijd kunnen afmaken, om tijdens de verkiezingen van 25 mei a.s. mee te kunnen showen. Terwijl niemand hun tijdens de bouw ervan ondermijnd heeft. Gewoon eigen schuld. En zo zie je weer hoe Gods molens langzaam malen.

    En op deze wijze worden sommigen onder ons ernstig in verwarring gebracht. Want als de Mega-Combinatie o.l.v. Desi Bouterse het voortouw zou nemen, om te komen tot het commercieel opzetten van een uniek ‘Wild Natuurpark Suriname’, dan zal je merken, dat we haast dezelfde reactie zouden kunnen verwachten van deze oude politici. Trouwens, als zij hun lesje niet geleerd hebben.

    Want weer zal kennelijk de leuze kunnen zijn; “geen prioriteit” en “broodje wild”. Terwijl de achterstand van Surinames toeristische industrie in vergelijking met andere landen op dit terrein, nog steeds zeer grote gaten vertoont.

    De toeristische industrie van Suriname heeft zulke unicums hard nodig, om internationaal mee te kunnen meespelen en mee te tellen. En de mogelijkheden liggen absoluut open. Zelfs die cratieve geesten hebben wij in huis. En neem een voorbeeld aan bijvoorbeeld Zuid-Afrika. En zie wat de Republiek Suriname ’te lang’ laat liggen.

    http://www.youtube.com/watch?v=w1jp4HsekFI&feature=related

    Maar lastig is het, wanneer je te doen hebt met politici, waar mensen in den beginne heilig in geloven en dat die politici daar vervolgens schaamteloos misbruik van maken. Vooral wanneer zij eenmaal gekozen zijn. Door vervolgens het volk de ene keer te doen geloven, dat bijvoorbeeld de ene brug waardeloos is en geen prioriteit heeft, om te gelijkertijd het zelfde te doen.

    En waarom is de ene waardeloos en de andere niet? Maar je gaat er nu wel dagelijks overheen voor je politiek belangen. En daar praten zij vervolgens NIET meer over.

    En hebben dit soort politici zelfs NIET de politieke beschaving, om het volk dat verder meer uit te leggen. En hebben zij daar gewoonweg geen tijd meer voor, dan zelfs publiekelijk in het parlement door te blijven gaan met hun schaamteloos gedrag. Waardoor grote delen van onze gemeenschap in die verwarring blijven hangen. Om ten slotte juist vanwege die verwarring, het “politiek” voorval gauw te doen vergeten. En doen zij vervolgens zelf ook nog lacherig over.

    http://www.youtube.com/watch?v=XWRsKFqMd-U

    Mensen worden vaak genoeg ‘bewust’ ziende blind gemaakt, door sommige arrogante en incapabele politici. Die nota bene niet van hun houden, dan slechts van hun ‘stem’ tijdens verkiezingen. En vaak genoeg gaan dit soort stemmers ook in zulks een psychische conditie ‘vrolijk’ naar de stembus. Met alle gevolgen van dien voor vooral de armen en de zwakken van geest.

    Vandaar dat men kennelijk ook stelt, dat een volk de leiders kiest die zij verdienen te krijgen.

    http://www.youtube.com/watch?v=iCeXuBIulac


    Maak melding
  19. Minister ga je moeder verkopen.
    als je wilt wil ik je dat persoonlijk komen toelichten.
    Dit heeft niks met handelspartners te maken.
    Het zal Suriname heel duur komen te staan in de toekomst als wij steun nodig hebben voor het behoud van de amazone.
    Dankzij deze motjo.


    Maak melding
  20. Wanneer stopt een prachtig land als Sur. een keer met bedelen. Met het verkopen van haar trots. Waarom laten politici de bevolking (want dat is wat ze vertegenwoordigen) ‘kruipen’ voor een paar centen, Sur. heeft zelf zoveel potentie heeft.

    Nog steeds kiezen mensen geen politici met lef. Mensen, zorg voor een leider met een schone lei, een schoon verleden en eigenwaarde, die u allen niet doet kruipen en bedelen. De waardigheid is zo zoek. Echt erg triest om te moeten zien…


    Maak melding
  21. Dat de Japanners met de aanleg van een moderne vissershaven en kleinschalige visserij in Suriname mede wilt helpen financieren, kan een groot deel van de nu illegale goudwinners uit Brazilie en onder onze bevolking een betere bestaan tegemoet gaan in de visserij.

    Tegelijkertijd helpen de Japanners ons met het behoud van onze Tropische Regenwouden in het binnenland.(zie comment 19.De weg naar het groene goud is nog ver)

    Hoe minder ons geliefd Suriname afhankelijk is van de illegale goudwinning hoe beter het is voor voor het milieu. Hopelijk kunnen wij in de toekomst Japan mede helpen met hun Walvisprobleem.


    Maak melding
  22. In de krant wordt goud meestal genoteerd in dollar per ounce en veel mensen vragen zich af “Wat is de goudprijs per kilo ?”

    Het is inderdaad een lastig karweitje om een en ander om te rekenen. De ounces zijn dan ook nog eens geen gewone ounces maar troy ounces. Want edelmetaal wordt verkocht per troy once: Het standaardgewicht aan goud dat wordt gebruikt op de internationale markt en dat 31,1035g weegt, genoemd naar de oude Franse stad Troyes.

    Een baar goud zoals je ze wel eens ziet in de film zijn ongeveer 400 troy ounce. Omgerekend is dat ongeveer 12.4 kilo ofwel de prijs van een baar goud is nu (17 dec) 257.400 Euro. Tegenwoordig zijn de kleinere kilo baren populair.

    Het rekenwerk dat nodig is voor de conversie van de dollars prijs naar euro en van troy ounce naar kilo wordt al voor je gedaan wordt op de kitco website. Hiernaast staat de spotmarkt grafiek van goudprijs omgerekend in euro per kilo in plaats van de standaardnotatie.

    Als je wilt weten wat de prijs per gram goud is moet je het getal aan de linkerzijde van de goud kilo grafiek delen door 1000 . Op dit moment is de goudprijs 20.000 per kilo en dat is dan 20 euro per gram.

    De verwachting is dat de goudprijs gaat stijgen.


    Maak melding
  23. Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij.
    Het is een kwestie van belangen afwegen.

    Dit houdt (zie comment 9 en 27)in dat Japan voor ongeveer 600 miljoen euro in de Moderne Visserij sector zal investeren in Suriname en tot een bedrag van 100.000 US Dollars financiert om de kleine vissers te helpen met een kleinschalige visserijboot.
    De illegale goudwinners (8000 Brazilianen en 4000 uit de lokale bevolking), kunnen nu een betere toekomst tegemoet gaan in de visserij sector.
    Het Tropische Regenwouden van Suriname blijft nu bespaard van kaalslag en milieu vervuiling.

    Daartegenover zal Suriname Japan kunnen helpen bij de Internationale Walvisvaartcommissie door te stemmen in het voordeel van Japan kan dus geen kwaad.
    Lijkt mij een goede deal


    Maak melding
  24. Beste Ray,
    Jouw mooie prognoses zijn gebaseerd op gebakken lucht. Niets is zeker, behalve dat de minister aantoont dat hij lak heeft aan het milieu, en voor een paar ton dollars in negatieve zin door het stof gaat in naam van het Surinaamse volk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES