Actie tegen stakers in Surinaamse gevangenissen

23

PARAMARIBO, 8 apr – Tegen stakende gevangenisbewakers zal een zero tolerance aanpak gelden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Protest tegen wat dan ook mag. Maar de veiligheid van de samenleving gaat boven alles. Er gelden dan ook noodmaatregelen.

Zo zijn militairen en politieagenten ingezet in de gevangenissen. “We hebben maatregelen getroffen”, zegt Santokhi. De bewaking in de gevangenissen is gegarandeerd. Het is overigens niet zeker dat alle bewakers meedoen. Een deel meldde zich normaal aan het werk. De motieven zijn niet bepaald helder. Tegen de voorzitter van de vakbond zijn onlangs maatregelen getroffen.

Hij zou zich ondisciplinair hebben gedragen. “We kunnen dit niet tolereren”, aldus Santokhi. De acties volgden kort na de maatregelen. Santokhi ziet toch nog ruimte voor dialoog. Zo is er onder meer overleg met vakcentrale De Moederbond. Het lijkt de goede kant op te gaan. “We houden met alles rekening bij het streven naar een oplossing.” De extra beveiliging wordt voorlopig nog gehandhaafd.


23 REACTIES

 1. Ik weet echt niet wat deze Minister in zijn hoofd heeft.
  Gewoon een ondoordachte gek.
  Een praat gek is deze man gewoon een POKAI.
  Wat moet het land met zulke idioten …..maar wij weten een ding hij is rommel frommel.


  Maak melding

 2. Die Sander Tokie is gek… gewoon een idioot ook…

  Alles van deze Kloot Viool is Recht en Wet.
  Maar al te vaak probeert hij recht en wet toetepassen als het zijn voordeel moet zijn of zijn partij VHP.

  Komt hij met een verweer verhaal veels te dom is hij. Maar wel anderen proberen te betrekken in zijn rotzooi verhalen.

  Dan wil ik weten hoe zo’n verweer toestand er moet zien.

  Hallo hier personeel maar ook vakbonds voorzitter…maar helaas Stop !!!!! de voorzitter is niet bij uw ministerie in dienst.
  Daarom doe uw beklag eerst op een ander moment bij de Bonds voorzitter …i’ja


  Maak melding

 3. minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. ziet toch nog ruimte voor dialoog. Zo is er onder meer overleg met vakcentrale De Moederbond. Het lijkt de goede kant op te gaan. “We houden met alles rekening bij het streven naar een oplossing.”

  Hoop dat er daadwerkelijk genoeg ruimte is voor dialoog met de vakbonden daar het al een tijdje onrustig is bij de verschillende departementen van de overheid in het land. Dit kan niet alleen van toeval zijn om de nakende verkiezingen.

  Ook de verplegers van de verschillende hospitalen , de douaniers van het land en nu de cipiers van de bewakingsinstellingen, die hun onvrede kenbaar hebben gemaakt over hun CAO bij de overheid.


  Maak melding

 4. Helaas is het NF te nauw verweven met het bedrijfsleven en ze proberen nu hun eigen posities te behouden in verband met de komende verkiezingen.

  Zo kan het bestaan dat bedrijven en multinationals ons geliefd land Suriname nog meer naar beneden trekken met de door hen verkregen concessies tot exploitaties van natuurlijke hulpbronnen in het binnenland, waarvan de opbrengsten voor de Surinaamse overheid nagenoeg nihil zijn, zo heeft de Surinaamse overheid slechts een 5% belang in het Canadese bedrijf IAMGOLD.

  Tegelijkertijd wordt er bezuinigd en nogmaals bezuinigd op de ambtenaren van het land die dan ook hun onvrede tonen door verschillende staking acties.

  Ook wordt er bijna niets gedaan om de sociaal zwakkeren van de samenleving te helpen met beter onderwijs en ziektekosten verzekeringen. De inheemse bevolking ziet geen compensatie voor hun afgestane gronden en de schade die zij oplopen daar hun inkomsten bronnen vernietigd wordt door die enorme boskap en vervuiling van de rivieren waardoor zij niet meer kunnen jagen, vissen en planten.

  Deze onvrede in de samenleving vertaalt zich dan ook in de grote populariteit onder de jongeren van Suriname voor de NDP van Bouterse, die de crisis jaren van het bewind van Bouterse 1980-1999 niet aan den lijve hebben ondervonden


  Maak melding

 5. gevangenisbewakers/penitentiaire ambtenaren beter bekend als cipiers
  zwoegen al jaren voor een menswaardig bestaand en nu komt de minister met beschuldiging aandansen.

  de traagheid bij de regering doet de ambtenaar naar het uiterste middel grijpen om zo hun belangen veilig te stellen.wat de minister nu bezig is te doen is gewoon chantage,want de politie en militairen gaan toch hun levenslang geen cipiers blijven spelen,terwijl er mensen hiervoor zijn opgeleid.

  de verantwoordelijkheid dat op de schouders van de cipiers rust is even belangrijk als dat van de minister.dat ding is gewoon praten totdat er een oplossing is gevonden.
  maar nee de regering past een soort van vertragingstactiek toe om de cipiers te destabiliseren.

  provocatie betekent krachtmeting en de minister is nu bezig zijn geweldigheid aan het volk te tonen.het is tijd dat we onze ogen openen,want kan op deze manier niet verder.


  Maak melding

 6. De regerende partij het NF onder President Ronald Venetiaan zouden in spoed zitting bij elkaar moeten komen om de prangende problemen (w.o. de stakingen van cipiers in de gevangenissen) van het land en volk te bespreken en trachten een oplossing te vinden samen met de Bonden en de Sociale partners over de huidige situatie van het land.


  Maak melding

 7. ik vind dat deze minister gelijk heeft men grijpt te snel naar het stakingsrecht in suriname er moet nou een eind aan deze anargie komen .@ brantimaka weet jij nog hoe bouterse een einde maakte aan de douane staking in de tijd van zijn zogenaamde revo? hij stuurde gewapende militairen erheen om douane staking te breken.


  Maak melding

 8. Makkelijke oplossing!!!!

  De Cipiers in de gevangenis stoppen en de gevangenen als Cipier aanstellen, maar dan wel met een geweer. Het probleem is opgelost.

  Bejaarden?? is dit een goed idee????? doen dan maar stelletje malloten!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 9. ik begin zo langzamerhand te kotsen van die ene DU op nr.8.Wat heeft de REVO en de staking v.d.cipiers hiermee te maken?Toen de ambtenaren onder deze zelfde vakbond de straat op ging tijdens Wijdenbosch regering was dat wel prima.Toen mochten ze van deze idioot(lees gestoorde freak) wel naar het stakingsrecht grijpen en was het geen anargie.Wijdenbosch heeft tenminste ballen getoond en is afgetreden.Deze grondrovers en boevenbende hun KONT zit met cetabever vast geplakt tot 25 mei.Ik hoop en denk dat Suriname PASE voor jou wordt na 25 mei.Ga maar naar Turkeye en Spanje met vakantie in de toekomst.Suriname kots van jullie soort.
  “GOD ZIJ MET DE SURINAMERS”.


  Maak melding

 10. Heel goed van Santhoki.
  iedereen denkt een potje van te maken met de regels.
  zonder regels kan een land niet bestuurt worden.
  je kan niet van alles een spel maken.

  en regels die gelden, die moeten ook nageleefd te worden.

  al is wie dan ook op een bepaalde post.

  daarom zeg ik.
  Santhoki voor President.
  dan komt er een einde aan de losbandigheid wat nog steeds een hoop mensen van het land nog niet hebben afgeleerd.

  Dat proces heeft hij in gang gezet maar elke keer stuit hij op tegenstand van een paar overgebleven koppige hardlerende mensen.

  maar de tijd is niet ver meer dat het in orde komt.

  Ik vraag heel veel NDP’rs die nog twijfelen.

  stem op Santhoki, dan red je de komende generaties van die nog niet is afgechreven.
  want de afgelopen jonge generatie is afgeschreven door drugs.

  en nog steeds denken ze dat ze snel rijk kunnen worden.

  dat is niet zo.
  een land kan niet geregeerd worden op een fata morgana.

  het moet op echtheid en werkelijkheid gebeuren.

  a.u.b.

  ook de PL mensen wil ik vragen of ze op front willen stemmen en Somohardjo willen afleren met hun grondpraktijken.

  Dat zien jullie toch.

  en Santhoki moet na de verkiezing meteen een onderzoek starten naar de wantoestanden bij RGD en die Chinees opsluiten.
  dan kunnen ze allemaal zien dat een Balesar, een Gilds en nu ook een Jong Tjien Fa de bak in gaat.

  blijft nog een grote vis over.

  men moet ze eerst aanleren dat er geen onderscheid wordt gemaakt.

  dan doet het minder pijn als ze opgepakt worden.
  Papo.


  Maak melding

 11. NOLTIE, op bepaalde figuren moet je gewoon niet reageren, las ting.

  Hou er rekening mee dat er meer gekken buiten zijn dan binnen, dan begrijp je me wel…


  Maak melding

 12. Noltie,je hebt groot gelijk.weg met die rommels zoals DU die achter gekken staan zonder gevoel.Want zo gaat ons geliefd Suriname niet vooruit.Opruimen die rommels!!!!


  Maak melding

 13. The Time Machine

  de demonen hebben zich in de tijdsmachine gemanoeuvreerd en kunnen onmogelijk terug naar de beschaafde wereld.
  have a nice trip and success!


  Maak melding

 14. Noltie, die DU(mmy) lijdt aan het Bouterse-Syndroom,daar doen we niets tegen,neen na 25 mei,wordt hij opgenomen in een gesticht,de gehele dag Bouterse,Bouterse en nog eens Bouterse murmelen.
  De staking toen in 1970 geloof ik,vergeet die mafkees toen werd Abaise vermoord,maar dat mag allemaal van DU(mmy),en wat Brunswijk zijn idool allemaal flikt en geflikt heeft vindt deze mafketel ook best ook Somo plaatst ie graag in de onschuldige hoek,,hij ziet Bouterse als enige kwade in Suriname,terwijl iedereen weet dat het niet zo is,gelukkig hebben de stemmers,veelal jongeren ,daar door heen geprikt en steunen Bouterse door dik en dun.In deze nepdemocraat zijn ogen mag dat niet,iedereen moet voor zijn Boevenbende zijn,wel hij zeikt maar een eind weg,al zijn galspuwen ten spijt,de MegaCombinatie zal een gigantische overwinning boeken op 25 mei 2010.

  NeppeDemocraat DU(mmy),de cipers staken niet voor niets,zoals je zo vaak aangeeft leven ze in een democratisch land en hun akties hebben niets met de revo te maken,dat ligt ver achter ze,maar ja je weinige hersenen gaan niet verder dan de revo.


  Maak melding

 15. @ NOLTIE
  dat jij uit de zelfde nest komt als de rest van de aanhang weet ik al.
  jou vraagstelling over bouterse en wijdenbosch regering laat zien dat jullie ndpers de kop in het zand steken. jullie willen het nooit hebben over het wanbeleid dat bosje en bouterse hebben gevoerd in suriname daarom gingen de mensen de straat op suriname was toen op de rand van de afgrond dat ben jij vergeten.vergeet niet die dozen die vanuit nederland ringting paramaribo gingen om het leed te verzachten aldaar surinamers die terug willen naar die tijd zijn dom en ondankbaar, jullie zijn landveraders. met de reaktie op nummer 8 wil de mensen die kritiek op santokhi hebben laten zien dat de oplossingen van bouterse dommer waren, bouterse heeft nooit een goede oplossing kunnen bedenken voor de problemen die op zijn pad kwamen hij heeft ze allemaal met militaire machts middel opgelost. de aanhagers van bouterse zijn zo dom dat ze dit niet kunnen inzien dat maakt hun ook tot prooi van deze medogeloos moordenaar.


  Maak melding

 16. weet niet wat tokkie nog in su doet.
  hij kan maar beter zijn koffers pakken als
  de ndp de verkiezingen wint.
  de laatste stuiptrekkingen van een ontspoorde ernstig getraumatiseerde tot het bot corrupte nihilist met pedo neigingen.
  sherif je laatste dagen komen eraan gebruik ze nuttig.
  bouta heeft je al gezegd dat je kan rennen maar toch blijf je nog.


  Maak melding

 17. Goed zo santhoki ze denken alleen maar aan staken. opdonderen daar ga dan maar een andere baan zoeken. was de minister van finacien ook zo daadkrachtig als santhoki en konden ze ook tegen de corrupte douniers optreden. goed zo minister van justitie en politie ga zo door mijn stem heb je


  Maak melding

 18. DU heb je op rtl-Text, gelezen?
  Bouterse wordt als ex-LEGERLEIDER genoemd en niet als de man zoals jij hem graag zou willen zien.
  Maw,rtl-text heeft het goed gezien,Bouterse is een ex-LEGERLEIDER en geen meEdogeNloze moordenaar.


  Maak melding

 19. He Du iedereen heeft wat meegemaakt en bekijk dingen vanuit hun sitautie ik respecteert jou gedachten gang,maar er is meer onder zon dan wat je weet,mensen zijn rare wezens geloof me dezelfde mensen die bouterse hebben gestuen in de revo tijd zijn nu in deze zelfde regering en hebben samen met hem hebben ze die beleid gemaakt,vandaag de dag geven deze zelfde mensen NDP de schuld van alles wat fout ging toen.


  Maak melding

 20. @ erg
  probeer ook jou gedachtengoed te veranderen en niet alleen jou nickname .
  de aanhangers van bouterse vallen op door hun domme manier van redeneren en dat maakt ze ook zo dom.
  bouterse heeft op 25 feb 1980 een coup gepleegd in mijn land dat was de eerste domme zet zo vlak voor de verkiezing.
  de tweede domme zet is om het parlement te ontbinden hij heeft de politie bureau in puin laten schieten, kritische radio stations en kranten heeft hij in brand laten schieten, landgenote die kritiek leverde op bouterse zijn dictatuur werden opgepakt op 8 dec 1982 heeft bouterse zijn waare aard getoond aan de surinaamse bevolking door onze langenoten te folteren en af te slachten, bouterse heeft in moiwana een ware bloedbad angericht op ongewapende burgers van suriname zwangere vrouwen kinderen mannen. ook in nederland heeft bouterse slachteroffers gemaakt in rijswijk zijn drie muziekanten koelbloedig vermoord per vergissing.hoe kunnen mensen met (gezond) verstand een figuur als bouterse vertrouwen. bouterse lost alles op met geweld dat laat zien hoe bekrompen hij is, dat geld ook voor zijn aanhangers ze zijn niet bedachtzaam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.