Bouterse lijsttrekker in Suriname’s hoofdstad

37

PARAMARIBO, 7 apr – Desi Bouterse wordt toch lijsttrekker van de Mega Combinatie, MC. Dit meldt Ramon Abrahams, woordvoerder van de Nationale Democratische Partij. De partij besloot terug te komen op een eerder besluit. Bouterse lager rangschikken zou niet correct zijn.

Toch werd de aanvankelijke opzet als werkbaar gezien. Bouterse zou als lijstduwer fungeren en de zeventiende, laatste plaats innemen. Die plek gaat nu naar oud-president Jules Wijdenbosch. Bouterse zou als duwer zoveel mogelijk stemmen moeten trekken voor de andere kandidaten. Parlementariër André Misiekaba zou lijstrekker worden. De tweede plek was voor de oud-voorzitter van het Jeugdparlement, Melvin Bouva. Maar volgens de NDP komt niemand anders de nummer één positie toe.

Bouterse is voor vriend en vijand ook echt de grote trekpleister. “Als Bouterse wordt veroordeeld (in het proces rond de Decembermoorden, red.) wint het Nieuw Front glansrijk de verkiezingen”, zei ooit Harold Ramdien van de VHP. De NDP vreest voor stemmenverlies bij een lagere rangschikking van de partijleider. Misiekaba is nu nummer twee. Het leeuwendeel van de kandidaten komt uit het NDP-kamp.


37 REACTIES

 1. Als men een verkiezing moet winnen om 8 dec 82.
  Dan wil ik weten wanneer men het land daadwerkelijk tot ontwikkeling gaat brengen.
  Want wat ik nu zie en vooral in FRONT dan zijn het gewoon een stel domoren bijelkaar.

  Er zit gewoon niks en ook niks in die gasten(FRONT)alleen maar lullen over stabiel.
  Maar ondertussen roven buitenlanders het land op allerlei manieren leeg.
  Of zelf handelen zij in domein gronden voor eigen zak of familie.

  Gewoon landverkopers en landrovers allemaal bijelkaar……en van tijd tot tijd behoorlijk idioot ook.(vooaral vakbond)

  Neem een kijkje en kijk naar het land dan moet u zien hoe bepaalde mensen hoop in het land zijn kwijt geraakt…zie b.v in het verkeer men is gewoon gek…er zijn nog meer problemen.. verkrachtingen.. oplichterij door zelf jouw eigen familie….dieven.. roven….veels te veel om op te noemen men ziet duidelijk hoop is wanhoop geworden puur door beleid. van FRONT….men moet nu maar proberen de boel stabiel te houden om niet meer doorgedraaide figuren erbij te krijgen…men weet het gewoon niet meer….stabiel allemaal voor de rand debiel…. a kondre e zieke gwe….
  Met rotzooi verhaal 8 dec 82 maar wij leven in 2010.
  En nu moeten wij een toekomst zien maar geen HEBZUCHT.
  Van een stel zeer slechte mensen….FRONT in deze.


  Maak melding

 2. Desi Bouterse wordt toch lijsttrekker van de MC.
  Ik heb dan ook weinig geduld met mensen die het einde van het Bouterse regiem voorspellen, terwijl de huidige ontwikkeling op wat anders duidt.


  Maak melding

 3. De hr.Bouterse van de Mega-Combinatie heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de samenwerking met somo. Hij zij letterlijk: dat zolang somo de leider is van de PL er nooit een samenwerking zal plaats vinden.

  Dus Front en de PL zullen na de verkiezing tot elkaar veroordeeld worden; gelet op het feit dat front niet met de MegaCombinatie wil samen-werken en de Mega-Combinatie niet met somo en brunsie.

  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.

  Ga aub stemmen: mensen van de Mc,om dit resultaat te bereiken.


  Maak melding

 4. Als Bouterse wordt veroordeeld,wint het Nieuw Front glansrijk de verkiezingen.

  dit is ook de bedoeling van venetiaan geweest om de n.d.p.met tak en wortel uit te roeien.dit is echt niet nieuw.

  we leven nu in een verkiezingstijd,waar er nu geen ruimte is voor gissing

  we moeten vooruit blijven kijken en denken en niet steeds zaken door elkaar naar voren halen.
  politiek en zaken van de rechtelijke macht zijn twee verschillende dingen.dit dient men gescheiden te houden.

  als dit zover is ziet de n.d.p./megacombinatie wel verder.


  Maak melding

 5. Alweer de oude koe uit de sloot. Kijk maar!! een ieder probeert de oude ezels uit de regering te krijgen en zowaar krijg je weer de naam van Wijdenbosch ten ore!!!

  Hou toch op serveerders! oeps! ik bedoel de zogenaamde regeerders. Deze wijdenbosch hoort ergens in Africa, in het bos waar de wilde dieren zijn. En ja hoor! Hij is wel bang, alleen in Suriname niet. Want hij laat zijn dans zien aan de andere mede collega- oplichters.

  Laat Suriname met rust svp!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 6. Diverse internationaal gezochte en nationaal veroordeelde doen mee aan de Surinaamse verkiezingen.
  Er is mijns inziens geen enkel respect getoond voor het rechtssysteem zowel binnen als buiten Suriname door dit soort lieden.


  Maak melding

 7. Carmelita Ferriera zonder de steun van PL komt ze in Nickerie niet binnen,ze zit op de
  3e plaats.In 2005 was ze binnen gekomen door
  de steun van PL. Somohardjo.Domme politikus.


  Maak melding

 8. Laat Suriname met rust svp!!!!

  Wiep-Ding

  Wiep-Ding
  ….Deze lust broodje gescheurde brug….wiep ding..jij bent mij een domme achterlijke ezel.


  Maak melding

 9. ik begin de aanhagers van bouterse nu echt zielig hoopje …. te vinden, deze mensen missen ieder realiteit ze zijn zo dom dat ik mij schaam als surinamer serieus.war voor bewijs hebben deze ezels nog nodig om te zien dat suriname met bouterse aan de macht gedoemd is te mislukken.


  Maak melding

 10. “Al brand half Paramaribo af, Bouterse slaapt lekker”, dit is een uitspraak van Bouterse gedaan tijdens een interview dat Nina Jurna had met hem had voor haar documentaire “De jungle van Desi Bouterse”. Met deze uitspraak legt Bouterse zijn ziel bloot: Egoist in ultima forma, heeft lak aan zijn “brada nanga sa”. Aan de stemgangers de vraag of ze het vertrouwen aan deze egoist kunnen geven.


  Maak melding

 11. suriname met bouterse aan de macht gedoemd is te mislukken.

  DU

  Met figuren als DU. met dit gedrag !!!…. als DU…die de boel zelf ontwrichten om anderen morgen de schuld te geven jaja….dan zal Su. altijd mislukken helaas.

  En dat is heel heel jammer. !!!! echt een domme jongen..die DU.


  Maak melding

 12. Als ik de dingen lees op het net, denk ik aan het verhaal van Jezus Christus in de bijbel. De ene keer zeggen ze van hosana en de andere keer zeggen ze kruisigt hem. Zo zie ik het ook in Suriname gebeuren. Toen Bouta de touwtjes in handen had, werd hij gekruisigd en hosanna voor de nieuwe front. Disi lesi is het kruisig hem ( de nieuwe front ) en hosana voor Bouta. De beste kapitein staan aan wal


  Maak melding

 13. Zijn ern enkele dommerikken of gaat het om een pseudo-massa.

  Mijn voorspelling:

  Front : 20 – 25 zetels
  NDP : 6 – 12 zetels
  PL : 4 – 7 zetels
  AC+ : 10 – 6 zetels
  Overige: 11 – 1 zetels

  Voorts geen regering zonder Front.

  Ga maar nadenken.


  Maak melding

 14. dit is een klap in het gezicht van geheel paramaribo de stad waar deze dictator huis heeft gehouden de stad waar hij zijn moorden heeft gepleegd en waar de mensen zwaar werden onderdrukt en vernederd om jou toch verkiesbaar te stellen in paramaribo getuigen van geen respect richting onze samenleving.bouterse verkoopt gebakken lucht aan zijn aanhagers ze zijn toch dom dus.


  Maak melding

 15. Ik begin niet ,maar ik vind de aanhangers van Somo en Brunswijk echt een zielig hoopje ellende, zo ook de aanhangers van de gehele Niew(e) Front(ale),want ze aanbidden een stelletje boeven,die buile boeven rijden in bolides en bewonen kasten van huizen,waarvan een Nederlandse parlementariers zou watertanden,allemaal geroofd van de staatskas en maar gedumpte schoolmateriaalvoor de jeugd bedelen in Nederland.


  Maak melding

 16. Theo, je ziet ze vliegen, als MC aan de macht komt, is Suriname binnen 6 maanden, een bananen republiek, met een veroordeelde als president, SURINAME WAAR HEEN!


  Maak melding

 17. @mi taki

  Je moet die speigel niet steeds volgooien met coke van je baa. Die spiegel is om er in te kijken!

  Iets wat jij al jaren niet meer hebt gedaan.

  Ja zoal ik elder zij. OOK Somo en Bruns moeten zich verantwoorden maar de grootste choft van SME zou dan zeker moeten. Levenslang is eigenlijk nog veel te mild voor hem.


  Maak melding

 18. Mega Combinatie doet mee met de wandelmars. MC is de grootste groep met 2000 jongeren oftewel een derde van het totaal.

  MC heeft de grootste ledenaantal ingeschrevcen bij het kiesbureau nl. 50.000 leden, dat is meer dan alle front partijen bijelkaar.

  MC heeft de meeste mensen op de been gebracht tijdens de inschrijving.

  MC heeft de meeste jeugdigen op hun kieslijst en in de hoogste regionen.

  Bovenstaande geeft aan dat de jongere Surinamer verandering wil en dat toch ziet gebeuren met MC aan het bewind.

  Dus tegenstanders van MC, blijven jullie lekker vuil gooien op die Kankantrieboom, die zal blijven groeien en zal nog jaren fier blijven staan in ons midden.

  I rest my case


  Maak melding

 19. Naarmate 25 mei nog meer in zicht komt, worden bepaalde figuren over zee nerveus, en bovenstaand bericht spreekt voor zich, Bouterse maakt absoluut kans om die hap te winnen, hij heeft en dat weten we veel aanhang, veel jongeren staan achter hem, bij de vorige verkiezingen had ie al behoorlijk wat zetels, en dat kan nu nog meer zijn, en als ie zou winnen, so what, ik denk zelf dat die wint, en kondre mang, hou dan daarna op
  met weer terug te gaan in de geschiedenis, van wat ie toen heeft gedaan etc,

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 20. “Als je niet verder komt dan dom schelden kun je beter ophoepelen.”

  Ook gij brutus. neusje toch, sinds je hier post heb ik je nog nooit op iets anders betrapt dan dom schelden, waar haal je het recht??? hoe kom je hierbij???


  Maak melding

 21. Een politicus die liegt alsof het gedrukt staat is nooit te vertrouwen.
  iemand die op de podium verteld dat zolang hij leeft suriname nooit meer terug zal gaan naar de democtatie, iemand die met wapens de democratie in suriname naar huis heeft geschoten om een zogenaamde socialistische staat van te maken die zelfde demagoog bouterse doet zich nu voor als een waarachtig democraat,dan
  vraag mij af waarom al die ellende bloedvergieten achteruitgang vernedering voor nodig is geweest. als je de zogenaamde revo van bouterse eerlijk en oprecht bekijkt dan heeft het suriname alleen maar achteruitgang gebracht op alle gebieden is suriname vernietigd door bouterse als je kijkt naar de economische en sociale en de morele schade die bouterse en zijn bende hebben aangericht in mijn land dan mag deze Beest het nooit meer voor het zeggen hebben in suriname. dis mij mening.


  Maak melding

 22. Ja, jah!! Bouta als jij komt help je het land echt naar de klouta!!! smeer hem man!! neem voorbeeld van Sardjoe!!!

  Neem beter het plek van Obama over en juist, het is voor jou geschikt. Wat een lef zeg!! iemand met de nivea van MULO school!!!! en natuurlijk heel veel ervaring in de COUP tijd!!! Je durft wel. Eerste stem heb je al dach ik!!!! alleen op de verkeerde gestemd!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 23. Nr 9. ie boengkopoe tumsie. en nanga sa jeh wipie dan?? Ha ha haaaa!!!!!

  Misschien een domme achterlijke ezel wel in jou ogen maar niet erger dan jij!!!!

  Bakka Nakkie


  Maak melding

 24. ik kan alleen maar gissen dat bauta de ouders van dipedidu ook heeft geelimineerd maar dat is zolang geleden ik denk dat hij thoch enkele is vergeten dus….
  neokolonisten


  Maak melding

 25. “bouta moet weg.”

  Dat zullen de stemgerechtigden bepalen op 25 mei, totnutoe ziet het ernaar uit dat hij gewoon groots zal blijven, jij nu.


  Maak melding

 26. Nrs 18 en 27 Het zijn goede reactie’s op nr9.

  Blijf scherp!!!

  Nr 24: Ik denk dat je nr 18 verkeerd heb begrepen. Naar mijn mening is zijn bedoeling goed!!! op nr.9.

  For everyone:
  Is it possible to be a little bit friendly for each other please?? Great!!! thanks!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 27. Teo en de rest van de aanhagers van moordenaar bouterse doen aan een wedstijd wie meeste leugens uit hun mooi schudden, ze verkopen gebakken lucht op dit net.bouterse is nooit gekozen door het volk toen niet en nu zal het ook niet gebeuren als je naar de politieke verhouding in suriname kijkt dan zal geen enkele partij de absolute meerdeheid aan stemmen behalen het zal samenwerken worden. ik hoop dat het surinaamse volk strategisch stemt zodat de partij van moordenaar bouterse klappen krijgt.


  Maak melding

 28. he Du alles wat je over Bouta zegt klopt.
  maar was je toen hij ook criminaliteit sterk had laten dalen ( ja ook al was hij zelf een crimi, wil ik net als jou niet ontkennen) toen hij wegen in wanica asfalteerde gas en water en licht in grote delen van de districten en ZELFS PARAMARIBO bracht. AOV tot zinnige bedragen bracht, zo ook studiegeld, veel meer bedrijven in sr opkwam etc etc.
  Zijn grootste goed was toch het nationalisme vergroten, geloof in eigen kunnen.
  Bouta’s nekslag dat hij in zijn politieke carriere zijn militaire tenue niet uitdeed en dus als een militaire waarschijnlijk 15 rechtgeaarde surinamers, “zijn tegenstaanders” heeft gedood en daarmee hun nabestaande ahw heeft verkracht.
  Het front verkracht heel heel volk is dat minder erg??
  terwijl mensen pinaren en geen huis en licht en water en voedsel hebben worden miljoenen letterlijk in het water gegooid door die stomme kanhai van jou. Jij lijkt dat te aprecieëren, want alle goede reacties op dat artikel veegde hje weg met een scheldkannonade aan Bouterse.
  Had je je hersenen voor zover je ze heb soms inje uitwerpingsorganen gestopt toen bouta wel positieve dingen deed?


  Maak melding

 29. @Harry

  Dat hij de criminaliteit sterk liet dalen had de volgende oorzaken.
  -1- De statistieken vertekenen de feiten: omdat toen de meeste misdaden door militairen begaan werden (verkrachting, mishandeling, diefstal van auto’s op klaarlichte dag midden in de stad, etc werd niet aangemeld omdat het slachtoffer wist wat hem dan te wachten stond.)
  -2- De avondklok. Hierdoor konden alleen de militairen zich vrij bewegen. Zie ook 1.
  -3- Het volk was haast alles kwijt, er viel us op gegeven moment niet zo veel meer te stelen. Nu kennen we welvaart, hebben vele bezittingen die het stelen waard zijn.
  -4- De grootste diefstal lag in de sfeer van wiiteboorden criminaliteit die niet ontdekt/bewezen kon worden omdat het uitgevoerd werd door absolute machthebbers die geen adminstratie bijhielden van wat er bij de overheid aan bezit was en aan geld binnen kwam. De rekenkamer was afgeschaft, de miljoenen die van Brazilie geleend zijn zijn nergens geadministreerd en spoorloos verdwenen, de militairen etc. kregen grote stukken grond, mn figuren als Bosje.

  De aantoonbare criminaliteit was toen veel lager, de werkelijke criminaliteit was meer dan 50* zo erg als nu.


  Maak melding

 30. neusje,

  De aantoonbare criminaliteit onder front is veel hoger dan tijdens de revo, de werkelijke criminaliteit is meer dan 50x zo erg als tijdens de revo.


  Maak melding

 31. @ Harry
  dat de bouterse aanhangers meester zijn in het verdraien van de feiten weet ik al een hele poosje. bouterse in een militaire pak of bouterse in nette pak blijft het zelfde die man heeft last van megalomanie, grootheidswaan.verhalen over bedrijven die toen opgezet zijn en goede dingens van bouterse gooi ik mijn prullenbak in omdat ze broodtjeaap verhalen zijn bouterse heeft niets goeds gedaan in suriname, hij heeft binnen twee jaar onze sterke gulden naar de sodemiter geholpen, terwijl het volk in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoeften gaf bouterse miljoenen uit aan wapens in brazilie. als jij hier beweerd dat de suriname van nu slechter is dan dat van de revo dan ben jij onwetend.de bouterse aanhangers hebben geen hersenen.ik ben wel blij dat jij het toegeeft dat alles wat ik zegt klopt . nog bedankt .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.