Surinaamse oud-legerleider neemt gas terug

18

PARAMARIBO, 6 apr – Oud-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse neemt zichtbaar gas terug. Zijn eerder voorspelde voortrekkersrol bij de verkiezingen, wordt ietsje minder. Volgens de Ware Tijd wordt Bouterse geen lijsttrekker in Paramaribo. Die veilige positie wordt weggelegd voor een jongere kandidaat.

Het wordt parlementariër André Misiekaba. Samen met oud-voorzitter van het Jeugdparlement Melvin Bouva moet Misiekaba de jongere kiezers trekken. Dit geldt ook Harish Manorath, die ooit ook het Jeugdparlement leidde. De Megacombinatie waar de NDP deel van is, gaat dus ook vol op de jeugd. Bouterse’s ‘plotselinge’ besluit heeft daar kennelijk alles mee te maken.

Nog enkele weken terug was hij de onbetwiste trekker. De reacties op het nieuwe besluit zijn dan ook niet van de lucht. Binnen de partij wordt hier en daar gemord. Toch lijken Bouterse en de zijnen eieren voor hun geld te kiezen. Bij de belangrijkste tegenstander, het Nieuw Front, is de verjongingskuur al volop ondergaan. Hoe serieus het allemaal genomen moet worden, zal gauw genoeg blijken.


18 REACTIES

 1. Bouterse staat bekend om zijn zig zag politiek de ene dag is de grote revolutionair de andere dag is hij een socialist en nu hangt hij de grote democraat uit, hij schuift twee van zijn knechten naar voren twee opportunisten die niet in kunnen zien dat ze misbruikt worden voor eigen belang kijk maar wat er bosje is gebeurd. bouterse is niet serieus te nemen hij is en blijft een grote demagoog.mijn mening


  Maak melding

 2. Niet te hopen dat de jongeren die naar voren worden geschoven bij alle combinaties gewoon als “schoothondjes/lokkertjes” worden gebruikt om na een eventuele winst hen te kortwieken en de oude garde weer gewoon hun gang te laten gaan.

  Genoeg jongeren in het verleden gezien die uiteindelijk ook niks anders deden dan de oude garde vergezellen om zodoende hun EIGEN GEWIN binnen te halen en veilg te stellen.

  Helaas zijn wij daarin tot nu toe al te vaak teleurgesteld in SME.

  Afwachten hoe zo’n jeugdparlemantarier verder wandelt,terwijl hij zichzelf privé reeds wat privileges heeft bezorgd en volop aan het vergaren is (in landsbelang?. Zal wel.

  The FUTURE WILL TELL.


  Maak melding

 3. gas terug neemt
  politiek gezien heeft bouterse n.d.p./mega combinatie de weg open heeft gehouden voor samenwerking met de overige politieke partijen.

  als politiek suriname dit niet hebben begrepen en nu geen gebruikt van maakt,dan is suriname gedoemd te mislukken.
  ik hoop vooral dat venetiaan en zijn maatjes dit goed hebben begrepen.zodat suriname kan rekenen op een zeer stabiele regering in de toekomst.

  dus ik zou zeggen,mijne heren maken jullie gebruikt van deze mogelijkheid.want dit gaat om de toekomst van ons land en laat het persoonlijke geklets voor wat het is.

  als venetiaan en de overige front partijen het goed meent met dit land,dan is nu de tijd aangebroken voor een doorbraak in de politieke geschiedenis van dit land.
  suriname voorwaarts.


  Maak melding

 4. Wat je ook van hem vindt, deze Bouterse is een strateeg. Hij voelt heel goed aan dat zijn positie nog steeds discutabel is en dat het zijn partij in de weg staat om samenwerking en groter draagvlak te creeeren. maar als de vos de passie preekt….. gaan we uitkijken. kan ook gewoon een lokkertje zijn en een kwestie van (mis) gebruik maken van jongeren.
  Algehele uitsluiting van samenwerking met de NDP zou niet verstandig zijn.
  Enfin we gaan het zien.


  Maak melding

 5. NDP en Volksalliantie gaan na de verkiezing
  samen weken,samen hebben 36 zetels zijn ge-
  noeg om te regeren,Dhr.Drs.Soewarto Moesta-
  dja wordt president van Suriname.


  Maak melding

 6. Volksalliantie en NDP gaan na de verkiezing
  samenwerken,samen hebben 36 zetels zijn vol
  doende om te regeren,de bevolking willen
  verandering en andere beleid zien.Dhr.Drs
  Moestadja wordt president van Suriname,daar-
  na gaan wij de SRD deva.SRD is 10% overgge-
  waardeerd.


  Maak melding

 7. Een strateeg van het zuiverste (wij)water.
  Gezegend door the man himself bisschop S.M.
  Oeng tjaring yere, jullie brengen het hoor in Suri!!


  Maak melding

 8. Wijs!

  Wijs besluit! Wijsheid komt met de jaren.
  Wat er TOEN niet was, is NU gekomen.
  Het proces zal ook veel hinder vormen. Ook afstand doen van een DNA positie is van grote wijsheid. STOP! Nu het nog kan.


  Maak melding

 9. psychologisch zelfbedrog
  de imago van de landgenoten wordt door een stelletje demonen op de proef gesteld zoniet ons belachelijk proberen te maken.is wel te begrijpen.de demonen kunnen nog steeds niet tot rust komen,dit verwacht ik ook weer niet,want een duivel is en blijft een plaaggeest.

  hunne snode daad is niet bereikt en geactiveerd dwarrelt deze op dit net als bloedzuigers/vampier.het is alleen maar jammer dat anderen zoals WordPress en de Webmaster zich uitleent voor deze duivelse praktijken.

  zij die een kuil voor een ander graaft valt er zelfs in.en dit is een feit.

  om deze nog te redden zullen er bergen verzet moeten worden,zoniet deze proberen te grijpen en naar het dichtbijziende abattoir of psychiatrische inrichting te deponeren


  Maak melding

 10. Sommige aantijgingen aan het adres van de jongeren zijn wel erg hard. Bewijzen zouden meer verklaren. Melvin Bouya is in zijn tijd als jeugparements voorzitter altijd integer geweest. Hij is ook een van de jongeren die het tot een gewoontew heeft gemaakt om jongeren aan te moedigen aan het begin van elk nieuw schooljaar, tijdens de Kert periode en ook aan t begin van elk nieuw jaar.

  Ik denk dat we jongeren de gelegenheid moeten geven te tonen wat ze waard zijn en of ze hun preek gestaag kunnen doen.

  On a personal note, ik zou Melvin hebben afgeraden het pad van de NDP op te gaan, maar misschien moest dat maar gebeuren zodat de visie van de jongeren ook eens wordt aangehoord en vooral wordt uitgevoerd.

  Tijd voor nieuwe winden denk ik maar zo, en dat moet Desi ervoor zorgen dat hij zij grote mond houd en met hem alle andere politieke grootheden, zodat de jongeren SAMEN het land een andere wind richting opdraaien…. En het kan!!! Onze bodem, onze hoofden, onze gebruiken, heel onze diversiteit, is er eentje die uniek is en die uitgebuit moet kunnen worden om het land tot grote hoogten te brengen……..

  Ai baja, mensen, stem AUB bewust!!!!


  Maak melding

 11. @mi taki

  Zowaar een duidelijke opmerking van je.
  Die twee horen er [b]OOK[/b] in.

  Maar DDB levenslang en laten we maar bij de ergste beginnen. Trouwen Boje en diverse anderen mogen ook mee. Voor de gezelligheid, kunnen ze daar over die goede oude tijd praten en de zeep van elkaar laten vallen. 😆


  Maak melding

 12. Trouwens ik heb me inmiddels laten vertellen dat die hele AVD loop gewoon een MC loop is en dat er zeker meer dan 2000 jongeren voor MC lopen, men denkt zeker aan 3000 tot 3500 jongeren, overal langs de weg mensen in het paars.

  Dit betekend dat alleen MC de jeugd in Suriname op zo’n bijzondere manier kan mobiliseren, dit zouden ze door moeten trekken om de Surinaamse jeugd normen en waarden bij te brengen om zodoende met vereende krachten het land tot grotere hoogten te brengen.

  Geen van de front partijen kan onze jeugd mobiliseren, ergo sinds front aan het bewind is wordt de jeugd letterlijk en figuurlijk verkracht, pedofielie is schering en inslag.

  Hopefully it will be a NEW DAWN in Suriname after May 25th.


  Maak melding

 13. reaktie nummer 17 laat weer zien hoe onwetend de aanhagers van bouterse zijn.
  ze kijken niet naar de inhoud maar naar de massa voor de rest maakt het ze niet uit of het gebakken lucht is.
  zelfde gebeurd in ocer onder het genot van eten alcohol en muziek en domme retoriek zwarte mensen leren het nooit, morgen gaan ze de blanken of de niet creolen de schuld geven van hun falen.ik durf hier te stellen dat de aanhangers van bouterse voor groot deel bestaat uit mensen die weinig onderwijs hebben genoten. als je reaktie nummer 10,14 en 17 lees dan weet ik genoeg ze komen met de domste argumenten om de misdaden van een massamoordenaar goed te praten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.