Surinaamse minister gaat voor toppositie

40

PARAMARIBO, 3 apr – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is te vinden voor de hoogste positie bij de Inter-Amerikaanse Drugscommissie. Volgens Dagblad Suriname ligt Santokhi goed bij onder meer de Verenigde Staten. De drugsbestrijding in Suriname maakt danig indruk.

“Het beleid heeft goede resultaten opgeleverd. Veel landen hebben op dit moment te kampen met ernstige drugsproblemen. Wij in Suriname zijn toch afgekomen van het stigma van groot doorvoerland”, zegt Santokhi. Daar is het de laatste jaren ook om te doen geweest. Drugsbendes zijn aangepakt. Arrestaties en drugsvangsten waren het gevolg. Ook is een Guyanese drugsbaron uitgeleverd.

Drugsbaron Roger Khan zit nu een lange celstraf in de VS uit. Het beleid is veel gericht op internationale samenwerking. Santokhi is dan ook bepaald blij met de aandacht. “We gaan ervoor, het zijn geen functies die je krijgt door sollicitatie. Leiders identificeren je binnen het Inter-Amerikaanse systeem en vanwege opvallende prestaties worden de blikken op je gefocust.”


40 REACTIES

 1. Gemiste kans voor Suriname dat Minister Chandrikapersad Santokhi zich niet verkiesbaar stelt voor President van Suriname. Zal Suriname in aanzien internationaal ver brengen, jammer dat de meeste Surinamers in Suriname niet verder denken.
  Deze z.g “sheriff” is gelukkig niet uitgespeeld na de verkiezingen.


  Maak melding

 2. Heer Santokhi van harte gefeliciteerd met de komende benoeming..

  Hieruit blijkt duidelijk,dat wanneer je je best doed ook voor beloond wordt al is het niet binnen het land,dan buiten..

  Ik hoop dat vele jongeren dit voorbeeld mogen volgen en niet blijven steken aan de onderkant van de lader..

  Het allergrootste rijdom wat iemand kan bezitten is ,, kennis,,..

  Gefeliciteerd..


  Maak melding

 3. Minister santokhi maakt op mij en heel goede indruk dat mag wel een keer gezegd worden vind ik.
  de tijd dat suriname als narco staat werd gezien is gelukkig ver achter ons en ook de tijd dat de toenmalige militaire machthebbers onder leiding van desi bouterse zeer nauwe banden hadden met columbiaanse drugs crminelen daarom verbaast het mij dat een stelletje ezels hier op dit net ons land weer in handen van deze drugs criminelen willen zetten. de tijd dat alle deuren dicht gingen voor suriname is er niet meer daarom hou ik mijn hart vast wat er na 25-5-2010 gaat gebeuren, we benne benieuwd.


  Maak melding

 4. Het zou jammer zijn als hij vertrekt. SME heef behoefte aan daadkrachtige bestuurders met visie die niet bang zijn voor kritiek, mofo kranti en achterklap.


  Maak melding

 5. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie
  Helaas heeft u van uw positie als minister van justitie en politie weinig of geen gebruik gemaakt om de rechten van de inheemse bevolking met betrekking tot hun grond rechten veilig te stellen. Tot de dag van vandaag vechten deze inheemse bevolkingsgroepen voor hun grond rechten. Land waarop hun voorouders voor generaties lang vertoefden maar nu worden weg gegeven aan buitenlandse multinationals.

  http://www.youtube.com/watch?v=cVHebkw3w9c&feature=related

  Begrijpelijker wijs brengt (the war against drugs) veel meer op dan te vechten voor de rechten van de inheemse bevolking met betrekking tot hun land.


  Maak melding

 6. Wie denkt deze omhooggevallen minister voor de gek te houden?Nog steeds wordt er gigantisch veel drungs uit Suriname onderschept in Nederland.Het is niet voor te stellen dat Santoki is benaderd voor deze functie,aangezien zijn (ex)vrouw zaken deed, met poen van Santoki, met Sengabai de grote drugscrimineel,moet je bij de Amerikanen zijn ,zij hebben liever iemand van onbesproken gedrag,dus Santoki plei joe poko ie dansie jere.
  Santoki liegt tot het gedrukt staat,ach ja de verkiezingen komen eraan,dit is de tijd van de leugens.


  Maak melding

 7. gefeliciteerd meneer santokhi.
  succes ermee.
  na 25 mei gaat het toch wel moeilijk voor u worden in suriname, want dan zal meneer bouterse de skepter zwaaien.


  Maak melding

 8. Ik zeg je gewoon rommel&frommel…. mensen hoofd moe maken.
  Ma iemsabie a man dizi a-tja fromu.
  Wensen jullie hem allen succes hoor !!!!!!!!!!
  Hoe sneller hoe beter.


  Maak melding

 9. Dit is puur voor zijn eigen veiligheid.
  Wie gaat zijn beveiliging bekostigen als hij geen min. meer is?
  Tijdelijk 4 jaar onder de vleugels van de yankees en wellicht bij de volgende verkiezingen naar voren geschoven als lijsttrekker als shanti politiek naar huis is.
  Chan heeft geen keus.


  Maak melding

 10. Ai, wat zijn jullie toch een stelletje hypocrieten. Bouta heeft zoveel bewezen feiten op zijn kerfstok en nog lopen jullie achter zijn reet. En meneer fromu, weet je wel wat het woord betekent? Stelletje losersss.


  Maak melding

 11. Ik lees in het artikel heel interessante stukjes.

  “ligt Santokhi goed bij onder meer de Verenigde Staten

  het zijn geen functies die je krijgt door sollicitatie”

  MAW als je goed ligt bij de Amerikanen kan je zo’n baan krijgen want tenslotte hoef niet te solliciteren, i rest my case.


  Maak melding

 12. Slimme zet van de VS en Canada en DEA .opziende dat het weer een Narco staat wordt is. er wel iemand nodig uit eigen gelederen of beter gezegd iemand die een koekje kan geven van een goeie deeg.Santhoki kent Suriname enkent de a.s. drugspresident
  Dit is lange termijn strategie voor Amerika en zijn meerdere .Santhoki voor PRESINDENT is een betere optie .maar ja Pai STOMO Hardjo wil een Islam staat van Suriname maken en Bouterse een drugsstaat van Suriname >>>>Santhoki wil alleen maar het beste voor Suriname .dus mijnheer Santhoki als Front niet wint .ga dan lekker dollar verdienen vriend.


  Maak melding

 13. Beleg!

  Brood beleg je voor je het op eet, toch?
  Deze prima minister heeft zijn broodje voor na de verkiezingen al belegd en maakt het nu alvast bekend. Of hij het broodje na 25 mei op eet, hangt ervan af of het bedorven is door de verkiezingsuitslag.

  Jammer als SME deze minister moet missen of afstaan voor een andere baan. De drugsmaffia in Suriname is nog niet verslagen en ik ken niemand anders die dit durft aan te pakken.
  Suriname heeft Santhoki nodig als politicus en drugsbestrijder dus dient hij te blijven.


  Maak melding

 14. Is dit niet een beetje veel prematuur?

  Laat dat instituut zich zelf maar uitlaten over wie zij op deze of gene stoel wensen.

  Eigen roem stinkt altijd!


  Maak melding

 15. @11: Het is voor meerdere interpretaties vatbaar. De hele Surinaamse regering “ligt goed” bij de Amerikanen. Anders hadden ze de dr. sophie redmonstraat nooit voor hun laten ombuigen. Ik haal uit de artikel dat de minister deze functie krijgt, omdat hij zichzelf heeft bewezen door zijn daadkrachtig beleid. Dat kon je van ex-minister Gilds die nu bezig is te ijsberen in de cellenhuis van Santo Boma, niet zeggen. Welke landen hebben de durf om zich tegen de VS te verzetten? Slechts een handjevol.


  Maak melding

 16. Wat een stomme door haat verblinde opmerking van “jurist”Sarabdjitsingh.Deze man kent Suriname niet, hij is zeker een haatdragende Ned. Hindoe.Suriname is een multi culturele en multi religieuse samenleving, waar de verschillende culturen en relegien vreedzaam naast en met elkaar samenleven.HAAT VERZIEKT EN VERBLIND.


  Maak melding

 17. Ik kan niet zeggen: weggepromoveerd…
  Maar dit is gewoon opzij gezet door een slechte prestatie!
  De man is geen politicus maar een ordinaire drugsdealer die een beetje naam wilde maken…
  Wist wel dat hij het niet lang zou maken als ‘politicus’….


  Maak melding

 18. kritiek is goed maar zinloos kritiek niet.
  sommige hier doen alsof suriname heel wat te brokkelen heeft in de wereld politiek laten wij bescheiden zijn en niet de domme arrogantie hier tentoonstellen iedereen mag trots zijn maar domme trots is niet goed. dat deze regering goed ligt bij de amerikanan en in het buitenland daar moeten wij blij mee zijn in het verleden was het anders de toenmalige militaire leiders zijn ten onder gegaan aan stomme hoogmoed en domme trots. kies voor vooruitgang en ontwikkeling en niet voor achteruitgang onderdrukking en vernedering bouterse heeft laten zien hoe het niet moet door de samenwerking met landen als cuba , graneda libie is suriname in een isolatie terecht gekomen. wat ik niet begrijp van een aantal ezels is dat zei de man die hun land heel slecht op de internationale kaart heeft gezet op handen dragen en een minister die zijn stinkende best doet om de hele politie apparaat van de grond weer op te bouwen iemand die het zowel binnen en in het buitenland goed doet door een bepaalde groep ezels word afgekraakt.iedereen weet hoe bouterse doelbewust de hele politie apparaat kapot heeft gemaakt om zijn duister pratijk voort te zetten.kijk naar de nedelanders als hun landgenoot een internationale baan in de wacht sleept word hij of zij gewaardeerd kijk naar kroes, de hoop scheffer, in suriname gaat dat anders daar worden criminelen gewardeerd moordenaars en dictators massamoordenaars en mensenrechtenschenders.


  Maak melding

 19. Hoe kan dat nou?ChandriKA,wordt benaderd voor een top functie,door de Amerikanen?Kan zijn hoor,zo kunnen de Amerikanen hun dirty wapons in Suriname testen,want dit verhaal kan er bij niet in.Brunswijk is een veroordeelde Drugscrimineel en staat op de internationale lijst voor gezochte criminelen,denkt men nou echt dat de Amerikanen ChandriKA voor een grammetje vertrouwen?Een zg crimefighter die met een DRUGS- crimineel werkt?NEVER NOOIT NIET.
  Ai boi de LEUGEN REGEERT in deze verkiezingsperiode.


  Maak melding

 20. Ik hoop dat de nieuwe komende minister van justitie en politie na de verkiezingen rekening zal houden met de inheemse bevolking en trachten hun grond rechten veilig te stellen ook dar er bij uitgiften van grond aan andere partijen de lokale bevolking betrokken wordt doormiddel van een referendum alvorens het grond uit geven wordt aan multinationals of particulieren voor exploitatie, en dat bij inspraak van de lokale bevolking zij gecompenseerd worden voor het gebruiken van deze gronden.


  Maak melding

 21. Ik hoop dat al die kritiekasters op deze net / side hun kritiek die ze leveren een goed onderwijs een goede baan hebben en goed onderkomen een welvarende leven in surbo..

  Een goed privé leven met man/vrouw kind(eren)man/man vrouw/vrouw hebben, opdat ze het recht kunnen nemen om een andere te vernederen met een valse en of nicke name..

  Je bent pas trots op je zelf als je recht voor zijn raap iemand recht in het gezicht een goed antwoordt kan geven en niet op een achter bakse manier in het duister en onzichtbaar blijft..

  Dat noem ik een laf-aard van het slechste soort..

  Iemand die recpect heeft voor zich zelf levert geen waardeloze kritiek op een ander mens..

  Sme-érs denk eerst na wat je wil schrijven of zeggen voordat je een ander mens beledigd vernederd..

  Leer een keer een andere te respecteren ookal ben je minder in waarde..


  Maak melding

 22. @mi taki
  Wanneer stop je met die volslagen onzin?

  Je maakt je zelf en alles waarvoor je staat volkomen belachelijk. Dat je de NDP belachelijk maakt is voor mij geen probleem, maar je maakt ook SME volkomen belachelijk met je idiote gedrag. En dat trek ik mij wel aan.


  Maak melding

 23. Ojaaaa??
  Alles behalve Santokhi en Subhas Punwasi,onze huidige PG.Want Punwasi gebruikte zijn auto kofferbak als drugs kluis en Santokhi kent drugscrimineel Segebai nog steeds niet,omdat zijn vrouw zaken deed met deze man.Wie houdt men voor de gek???Ikke niette hoor!!

  @ DU,
  Hoe staat het met Brunswijk,over hem heb je niks te vertellen,omdat het in het Front zit te dealen over drugs??
  En de gene die zegt dat de stigma van Suriname over drugsland voorbij is,dan zijn ze in een dromenland.We hebben nog meer drugsdroppingen uit het buitenland in onze binnenlanden die wordt gecontroleerd door konoe Brunswijk.
  Als die stigma voorbij is ,dan moet onze minister Santokhi ervoor zorgen dat onze staatburgers niet op een beestachtige manier onderworpen worden bij 100% drugscontrole op Schiphol.
  Verkiezingstijd is de tijd van de leugens


  Maak melding

 24. Wat is er van die torie met de FBI gebeurd?
  Zouden die niet in Suriname vertoeven om een drugsonderzoek op te lossen? De DEA is gewoon overgeslagen en wilt men de FBI in Suriname brengen. WOW!!

  Nu is het de Inter-Amerikaanse Drugs commissie. Als dat echt zo is, ben ik blij voor Santokhi; hij is de enigste minister van Justitie en Politie die wat heeft gedaan.


  Maak melding

 25. ik hoor het OAS niks zeggen dus of het waar is, zou mooi zijn een surinamer op zo een hoge internationale functie. maar ik hoop dat santoki in paramaribo blijft want we hebben ook een president nodig.

  vene e go, sardjoe e stop, bouta na drugsleader, dus alleen santoki blijft over als duidelijke en sterke leider. als men een zwakke onbekend persoon zet, dan krijgen we pas goed de poppen aan t dansen in su. Maar goed, who knows wint de megacombinatie en word miss simons pres. :S


  Maak melding

 26. Van mij mag hij worden wat hij wil in het buitenland, ik zou zeggen strik eromheen en met een enkeltje wegsturen uit onze geliefde land, by the way misschien dat hij nog een paar van die fronters kan meenemen, weg is weg.


  Maak melding

 27. de ndp-ers leven volgens mijn in een waan hun reaktie mist ieder realiteit erger nog ze suggereren alleen maar onzin.kom met echte voorbeelden en waarheden hou op met leugens en bedrog daar berijk je niets mee stelletje sukkels.


  Maak melding

 28. Chandrika heeft het tot nog toe goed gedaan.
  in de history weet ik zeker dat er nog niemand zover is gekomen!!!

  De criminelen moeten naar de (CHAND) maan gestuurd worden. Pak ze doodgewoon aan en rammel ze!!! SantaBoma jail. Al die Batjaw vreters. Je hebt tegenwoordig ook Flitspalen in Suriname en ook de voorgangers zijn in gebreke gebleven en ga zo door!!!!

  Van harte gefeliciteerd heer Santokhie!!! Goede daden!!!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 29. Chandrika hadden de brugbaronnen wel gepakt,
  zoals Colombuanen etc.etc.Maar zijn eigen
  rasgenoten worden nooit gepakt.Ra ra,hoe kan
  dat.


  Maak melding

 30. Santokie heeft het goed gedaan, santokie als president, voor degenen die het nog niet weten, voor vhp heeft ie afgedaan. Ze zouden hem niet eens op de lijst plaatsen, dankzij Adjodja zit hij er nog bij. Als ze hem echt als president wilden hadden ze hem wel tot lijstrekker gemaakt hoor, het is Kanhai geworden. Schrijf het op jullie buik, tokkie komt ook niet in het parlement, in Suriname zijn ze klaar met hem. Ik dat dat de vhp’ers meer weten dan de gemiddelde forumlid hier,Think think.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.