maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDringen voor olievoorraden Surinaamse kust

Dringen voor olievoorraden Surinaamse kust

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 apr – Het wordt zo langzamerhand dringen voor de kust. Steeds meer multinationals tonen interesse in het boren naar aardolie. Teikoku Oil en Murphy Oil zijn de jongste aanmelders. Volgens directeur Marc Waaldijk van Staatsolie is het loon naar werk.

Het geloof in de aanwezigheid van winbare voorraden is sterker dan ooit. Staatsolie blijft dan ook de interesse aanwakkeren. Makkelijk is het niet, ook al vanwege de crisis. “We gaan gewoon door, we weten dat er aardolie is. Het is een groot gebied, alleen moet je de aardolie ook vinden”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het vermoeden van enorme voorraden moet uiteindelijk bevestigd worden.

Voor het gemak is het zeegebied voor de kust in blokken verdeeld. Multinationals mogen een blok leasen voor exploratie. “Als ze aardolie vinden, delen we in de opbrengsten zonder te delen in de exploratiekosten”, aldus Waaldijk. Het wordt keurig geregeld in productiedelingscontracten. Staatsolie heeft het geld zelf niet. Het boren van één gat alleen al kost rond de tachtig miljoen dollar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. De multinationals denken dat ze nog steeeeds in de VOC /WIC tijd leven. (graaicultuur).
  Helaas gaat die vlieger gaat niet meer op, hopen we…

  Het boren kost 80 miljoen. Betekent dit dan dat de miljarden die hieruit gehaald worden naar de ‘boorder’ gaat? Ze leren het ook, NOOIT!
  Kan die 80 miljoen dan niet van de miljarden worden afgetrokken?


  Maak melding
 2. Staatsolie heeft het geld niet..

  Wat een uitspraak..

  Elk jaar geeft staatsolie meer dan honderd milj. US$ aan dé staat sme voor niks en nogmaals miljoenen aan de die z.g.n.de aandeel houders..

  Waarom kan dat geld niet herinvesteerd worden ter uitbrijding van het bedrijf..

  Nu wordt het verspilt in de algemene nutteloze doelen..


  Maak melding
 3. Boren!

  Wat er ligt, is van de kinderen van Suriname.
  Wat er uit komt, moeten we helaas delen.
  Wat we moeten delen, moet ons een heel goed gevoel geven.
  Wat ons gevoel betreft, moet deze directeur voor ons, goede productieregelingscontracten ondertekenen.
  Wat het “boren” betreft, dat kunnen we alleen bij verjaardagsfeesten. Boren naar olie kunnen we niet zelf, dus moeten we het door anderen laten doen.


  Maak melding
 4. als ze het nou vinden of niet, het interesseert me geen zier. dat geld zal in de zakken van de toppolitici verdwijen. we zullen op hetzelfde ontwikkelingsniveau blijven als weleer. liever vinden ze het niet, anders kweken we nog meer luie mensen in het land. het zal pas goed gaan met suriname als alle NH van het land op is geraakt. dan pas zal je de hardwerkende poppen zien dansen.


  Maak melding
 5. heel makkelijk…. surinamers laten het echt merken dat ze lui en dom zijn.
  ze geven alles weg in de uitverkoop. het gaat hier waarschijnlijk om miljarden…..WAKKER WORDE
  staatsolie neem een dikke lening en begin zelf te boren.
  maar ja niets doen en maar hopen op een klein percentage is ook dan echt surinaams.
  een hele goede voorbeeld is het goudsector, hier houd men ook het minimale aan over

  wh


  Maak melding
 6. wat moet er gebeuren:

  -A memorandum of understanding (MOU or MoU) maken en laten ondertekenen
  -zorgen dat het nageleefd wordt door dit te controleren

  Succes!


  Maak melding
 7. De hr. Bouterse heeft verklaard dat de multinationals de olie voor de surinaamse kust niet willen vinden. Nu dat hij aan de macht dreigt te komen, zijn de multinatonals waarschijnlijk bang dat china met de olie-voorraden van door gaat. Dat kan verklaren waarom met nu in-eens veel haast heeft om naar de olie te boren.


  Maak melding
 8. Het is hetzelfde wat de ex-president van suriname: Jules Wijenbosch wilde doen, om staatsolie in de richting van een produktiedeling contract met een andere maatschappij te tekenen, maar de oude politiek met de vakbondslieden in en buiten staatolie hebben het heel contract getorpedeerd. Opportunisten van de bovenste planken is de directeur en exdirectuer en de vakbondsleider van de staatsolie werkneners. Had men het gedaan was staatsolie veel verder


  Maak melding
 9. @sur

  Je moet eerst een heel stel gaten boren voor je iets vindt en dan nog een stel gaten om het te winnen, vervolgens het boor eiland, etc.
  En al je na 20 gaten niets gevonden hebt, heb je pech gehad.

  @marcel
  Misschien dat ze dan na 20 jaar en 22 gaten olie gevonden hebben. 😆


  Maak melding
 10. Steeds meer multinationals tonen interesse in het boren naar aardolie.En dat dank zij de jaren ’80.Bedenk ff als D.D.B. “DE BRUGGE BOUWER” van ons gelief SURINAME,niet het startschot had gegeven voor “GELOOF IN EIGEN KUNNEN” dan was onze olie net als nu ONS GOUD, voor niets afgegeven aan Multinationals.Kiezers laat 25 mei 2010 onze “BRUGGE BOUWER” ons volgende SURI TROTS uit de grond stampen.Want aan de corrupte boevenbende en GRONDROVERS hebben wij niets.
  De Militairen hebben STAATSOLIE op hun conto
  Wijdenbosch heeft een brug over de Suriname en coppename rivier.
  Wat heeft NIEUWFRONT op hun Conto……GRONDROOF en LINTJES KNIPPEN….
  Niets voor de toekomst vastgelegd.”GOD ZIJ MET DE SURINAMERS”


  Maak melding
 11. Geachte redactie,

  Zegt ene directeur Marc Waaldijk van Staatsolie Suriname NV:

  “We gaan gewoon door, we weten dat er aardolie is. Het is een groot gebied, alleen moet je de aardolie ook vinden”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het vermoeden van enorme voorraden moet uiteindelijk bevestigd worden.”

  Wij daarentegen zijn van mening, dat iemand hier zeer waarschijnlijk wederom politiek aan het bedrijven is. Kennelijk vanwege de komende Algemene en Geheime Verkiezingen in de Republiek Suriname op 25 mei 2010.

  Want eerder tijdens de Regering Wijdenbosch van 1996 – 2000, is reeds d.m.v. gedegen onderzoek door Chinese Olie-Onderzoeksdeskundigen geconstateerd, dat er Offshore ruime ruwe aardolie- en gasvoorraden voor de Surinaamse Kust aanwezig zijn. En vooral met name veel hoeveelheden in de districkten Nickerie en Saramacca.

  http://www.staatsolie.com/studenten/exploratie/exp_14.html

  Maar o.a. juist vanwege deze enorme hoeveelheden, die de macht binnen de olie markt zouden kunnen doen verschuiven richting OPEC, heeft de Republiek Suriname onder druk van het buitenland besloten, er NOG NIET aan te beginnen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Organisatie_van_olie-exporterende_landen

  Dus ergens klopt in dit verhaal van deze directeur toch iets NIET helemaal.

  Trouwens, als de gouddeal met de Multinational Iam-Gold zo belabberd is overeengekomen. En dit ernstig ten nadele van de Republiek Suriname. Waarbij Suriname slechts 5% tegen 95% Bruto voor Multinational Iam-Gold heeft kunnen afdingen. Is het dan verstandig, om de volgende overeenkomst omtrent onze natuurlijke rijkdommen, over te laten aan een minister onder supervisie van deze Front-regeerders?

  Stel, en uitdrukkelijk zeggen wij ‘STEL’, dat NA President Ronald Venetiaan (nota bene een doctorandus en nog voormalig Wiskunde Docent), vervolgens ene President Somohardjo of ene President Brunswijk het voor het zeggen krijgen in dit Suriname na 25 mei 2010. Wat staat het 17de rijkste land van de wereld met haar enorme natuurlijke rijkdommen dan te wachten. En nog met ‘gehaaide’ buitenlandse multinationals in de nek. Terwijl zelfs ene drs. Ronald Venetiaan eerder slechts 5% Bruto heeft weten af te dwingen, zonder meer.

  Multinationals, die eerder van bijvoorbeeld Afrika een puinhoop hebben helpen maken met ondersteuning van hun regeringen. Onder het mom van ‘ontwikkelingshulp’.

  http://www.youtube.com/watch?v=VKf6p1_ebUo&NR=1

  En u mag het zeggen. Terwijl anderen het door hun ervaringen uit het verleden, het uiteindelijk schijnen te weten.

  DUS REPUBLIEK SURINAME, WEES WAAKZAAM!

  http://www.youtube.com/watch?v=8NvYULJrhbc


  Maak melding
 12. Neen, olieboringen in een dure aangelegenheid. Met het vermogen dat Staatsolie bezit is dit niet toereikend om zelfstandig olieboringen te doen. Een jointventure is de beste oplossing of de huidige oplossing die men heeft gekozen dmv niet betalen voor de exploitatie kosten, maar alleen meedelen in de opbrengst. Ik hoop alleen dat Staatsolie Mckenzie heeft ingehuurd om dit soort contracten te maken, wanrt een foute rgel in het contarct kost heel veel omzet, getuige rosebell! Echter uit mijn ervaring is het zo dat olie maatschappijen die boring verrichten en daadwerkelijk olie vinden, concessie hebben van 25 jaar. Deze olie maatschappijen hebben vaak maar een doel zo snel mogelijk het olie naar boven halen wat niet efficient uitgevoerd word. Staatsolei heeft dan de uniek kans om zo olieput na 25 jaar op een slimme en efficient leeg te maken. Kortom dit zijn zeer interessante ontwikkelingen in Suriname


  Maak melding
 13. Jullie hebben geen benul van olie, laat het besluit maar over aan het beleid van na 25 mei 2010.

  Als zij niet worden gechanteerd en gesabotteerd zullen zij afther all in staat zijn om Suriname daadwerkelijk naar grotere hoogten te tillen.


  Maak melding
 14. Succes!!! met drie uitroeptekens.
  Alleen als de boevenbende daar hun leven verbetert en alle Surinamers in het land meedelen in het succes.

  Anders neem ik mijn succes terug en hoop ik dat het een fiasco wordt.
  ja zo ver ben ik gezonken.


  Maak melding
 15. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Je praat alleen maar onzin en leugens. Daar is niemand bij gebaat. Kom eens met echte bewijzen ipv achterlijke YouTube onzin die elke idioot kan posten.

  Overigens DDB wilde Staats verkopen dat is geheel iets anders dan een samenwerking aan gaan. Gelukkig is dat niet door gegaan want anders was staat waarschijnlijk verkocht, inclusief alle rechten om olie te boren op ons deel van het continentale plat. Anders gezegd. Als DDB zijn zin had gekregen had hij veel tjoekoe gemaakt en was SME in één keer al haar olie – inclusief nog te ontdekken bronnen – kwijt geweest.


  Maak melding
 16. Geachte Sur (reactie #1),

  Inderdaad denken multinationals NOGSTEEDS, dat zij nog in de VOC/WIC tijd leven (graai cultuur). De huidige Nederlandse Premier Balkenende, herinnerde zijn regering jongslede toch zelf met trots er nog aan?

  Het bewijs dat die neokoloniale cultuur in het Westers denken, zonder enige schaamte ‘statisch’ is gebleven. Kijk maar naar de huidige Financiële Crisis anno 2010. Waarbij zelfs grote delen van het “eigen volk” NIET ontzien wordt. Laatstaan zogenaamde Derde Wereldlanden als Suriname.

  Waarom denk je dat ene VOC/WIC adviseur Bram Peper, helemaal uit Europa naar de Republiek Suriname reist, om een politieke partij als de PL van Somohardjo te gaan adviseren. Zonder dat ene Fronter of zelfs de president van Suriname Ronald Venetiaan, zich uitdrukkelijk uitgesproken heeft ‘tegen’ inmenging de binnenlandse aangelegenheden van een onafhankelijk land?

  http://theocornelissen.sp.nl/images/pepperwilders2.jpg

  Maar laten wij u voor de helderheid hierbij herinneren, aan onze eerder reactie hieromtrent:

  “WESTERSE ONTWIKKELINGSHULP”
  (‘CORRUPTIE’)

  ‘Corruptie’ is zo oud als de mensheid zelf.

  In ontwikkelingslanden heeft het de benaming ‘CORRUPTIE’ en in de Westerse (ontwikkelde) landen wordt de benaming ‘WITTE-BOORDEN-CRIMINALITEIT’ gebruikt. Een ander woord daarvoor echter is namelijk, ‘RECIPROCITEIT’ wat betekent:

  ‘gelijke behandeling over en weer’.

  Reciprociteit komt in de volgende drie vormen voor:
  1. ‘Positieve Reciprociteit’: Het belangeloos iets voor een ander doen, wat in de Republiek Suriname en elders vaak voorkomt, ZONDER van diegene te verwachten, dat die daar iets in ruil voor jou terug doet.

  2. ‘Balans Reciprociteit’: Iets voor iemand doen, maar WEL verwachten, dat diegene weer het zelfde voor jou terug doet. Vb.; Iemand iets geven met de mededeling, dat je het van diegene terugverwacht.

  3. ‘Negatieve Reciprociteit’: Een ander iets geven met de veronderstellende gedachte, dat je als het ware ‘meer dan’ het dubbele ervoor terugkrijgt; Dit geldt merendeels voor de Westerse landen, in hun (economische) relatie tot zogenoemde ‘Ontwikkelingslanden’, de zogenaamde ‘Derde Wereldlanden’.

  Onder andere daardoor zijn deze Westerse landen zo welvarend geworden, door arme landen miljoenen aan zogenaamde ‘Ontwikkelingshulp’ te bieden. Om vervolgens op langer termijn uiteindelijk zelf veel rijker van te worden. Dit door in ruil voor deze zogenaamde ‘Ontwikkelingshulp’, bijvoorbeeld goedkope concessies van grondstoffen bij deze regeringen in vriendschappelijke relaties af te dwingen. Grondstoffen bestaande uit o.a.; goud, diamant, titanium, bauxiet, aardolie en alle nodige natuurlijke hulpbronnen, waar zulks een ontwikkelingsland over beschikt.

  Zulke vriendschappelijk relatie tussen rijke en arme landen kunnen derhalve jaren duren, waarbij omkoping van politici en het zelfs meewerken aan het manipuleren van verkiezingsuitslagen in deze arme landen NIET geschroomd wordt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Titaandioxide

  In deze betekenis van het woord betekent ‘Reciprociteit’ een soort van diefstal, corruptie en zelfs misdaad waarbij zelfs democratische regering gewelddadig worden omver geworpen, ter bescherming van Westerse belangen. Weliswaar is deze vorm CORRUPTIE politiek zeer geraffineerd, en dus zeer ‘doortrapt’.

  In bijvoorbeeld het Afrikaansland ‘The Gambia’ merkte de president van dat land, dat via een van zijn ministeries aan een buitenlandsbedrijf een concessie was verleend, voor het onder de wereldmarktprijs opgraven en naar het buitenland verschepen van een enorm hoeveelheid “zand”. Bij nader onderzoek van de president van Gambia zelf, bleek het hoeveel zand, titanium, ijzererts en zelfs uranium te bevatten.

  http://www.thegambiaecho.com/Homepage/tabid/36/articleType/ArticleView/articleId/1070/Default.aspx

  The Gambia behoort tot een van de armste landen van Afrika met een bevolkingsaantal van ongeveer anderhalf miljoen inwoners. Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in Afrika dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia maakte ooit deel uit van het Ghanese Rijk.

  Gedurende de periode van de Trans-Atlantische slavenhandel werden 3 miljoen mensen uit de regio (West-Afrika) als slaaf naar de Verrenigde Staten van Amerika verscheept. Hoeveel hiervan door Arabieren zijn verhandeld via de route door de Sahara is vooralsnog onbekend. De werden als slaven aan Europeanen doorverkocht. Sommigen waren gevangen genomen in stammenoorlogen, anderen werden verkocht wegens schulden, of waren ontvoerd. In 1807 werd de slavenhandel door de Britten afgeschaft. Zij probeerden ook een eind te maken aan de slavenhandel in Gambia zelf, aanvankelijk tevergeefs. In 1889 werd in Europa overeenstemming bereikt over de Afrikaanse grenzen. Afrika werd voorheen Khamita genoemd en Gambia werd een Britse Kroonkolonie.

  http://www.youtube.com/watch?v=mIb0ECkwpCg&feature=related

  De slavernij ook wel de ‘Afrikaanse Holocaust’ genoemd, werd in The Gambia pas in 1906 afgeschaft. 1962 werden algemene verkiezingen gehouden en The Gambia kreeg zelfbestuur in 1963. Op 18 februari 1965 werd de Gambia onafhankelijk van het Koninkrijk Engeland. De huidige president van Gambia is President Yahya Jammeh.

  Tijd dat de Republiek Suriname met haar enorme natuurlijke hulpbronnen en haar zogenoemde ‘vriendschappelijke relaties’ met buitenlandse multinationals en investeerders, hier lessen uit gaat leren. Dit in het belang van haar eigen toekomstige ontwikkeling in relatie tot haar economische groei en welvaart.

  http://www.youtube.com/watch?v=jqFW124WYGc

  Volgens internationale organisaties zou de Republiek Gambia NIET over mineralen of ander natuurlijke hulpbronnen beschikken en aangewezen zou zijn op ’toerisme’.
  het land was internationaal jarenlang voorgelogen.

  En Gambia en Suriname verschillen wat dat betreft, absoluut heel weinig van mekaar. En dit gegeven vormt voor sommige delen binnen een gemeenchap op haar beurt, weer reden tot haten. En dat’s weer jammer.

  http://www.youtube.com/watch?v=gLRpyPKzY-E


  Maak melding
 17. Iedere dorp heeft zo zijn eigen gek de zogenaamde dorpsgekken .deze site heeft ook zijn site-gekken. het gaat over olie boring lees a.u.b reaktie nummer 18 en nummer 7 dan vraag ik mijn zelf af wat deze gasten bezield echtwaar.


  Maak melding
 18. Geachte lezers,

  De ingeslagen weg van Staatsolie is zeer goed voor de economie. Ons land heeft niet de nodige financien om projecten van zulke omvang zelf te bekostigen. Wat van essentieel belang is dat het bedrijf of een op te richten dochter onderneming zich gaat focussen op de goudwinning. Het onderzoek moet in samenwerking met buitenlandse deskundigen. De opgedane kennis kan worden toegepast bij latere onderzoekingen. Gelet op de opbrengsten van Iamgold en de huidige economische situatie van ons land, zal bij exploitatie van bewezen reserves onze munt heel sterker worden. Dit kan een spinoff effect hebben naar andere sectoren op economisch-en sociaalgebied, doordat projecten zelf gefinancieerd kunnen worden. Ik constateer dat opeenvolgende regeringen niet de moet hebben om projecten van zulk omvang te financieren maar die aan ervaren buitenlandse bedrijven overlaat. In samenwerking met een team van buitenlandse deskundigen en de ADEK Universiteit moet een dergelijk project realistisch.

  Mijn bijdrage,


  Maak melding
 19. Geachte heer Hoost (reactie #19),

  U stelt dat ieder dorp zijn eigen gek heeft, de zogenaamde ‘dorpsgekken’.

  Dat ‘lijkt’ inderdaad zo. Vervelend echter is, dat het hier NIET gaat om zulks een dorp waar u kennelijk vandaan komt. Maar dat het hier gaat om ‘internationale aangelegenheden’ binnen onze ‘hedendaagse’ wereldgemeenschap.

  En wanneer u met uw beperkte kennis niet bij kan, dan LIJKT het alsof het de ander is die gek moet zijn. Ten minste, zo wordt dat kennelijk ook in uw dorp bekeken en beoordeeld. En dan is het dan die andere, die dan als ‘dorpsgek’ gezien wordt. Om vervolgens door onwetenden zoals u uitgelachen te worden.

  Dat is ook de rede geweest, waarom de “dorpsgek” Jezus van Nazareth gekruisigd werd door z’n eigen volk.

  http://www.youtube.com/watch?v=u_e1zFixFv8&feature=related

  Vandaar ook dat wij u nogmaals voor de helderheid willen verwijzen naar reactie #15 van dhr/mevr. Bajo.

  Maar meer nog. Kijkt u maar naar de Paus als hoofd van de Rooms Katholieke kerk. Dit specifiek in relatie tot de Republiek Suriname en haar huidig president Ronald Venetiaan.

  En wie zou u hier dan de ‘dorpsgek’ hebben genoemd. Het jongetje vanwege z’n geestelijke handicap, de president of uzelf.

  http://www.rnw.nl/suriname/article/ook-suriname-kent-slachtoffers-misbruik-kerk

  Dus probeer te leren, wanneer anderen praten. En vooral als u met uw beperkte kennis niet helemaal bijkan. Laat uw wrok even terzijde, want het is niet alle goud dat blinkt in deze wereld. Dit ook in relatie tot uw rol in Suriname in december 1982.

  Dus even dimmen.


  Maak melding
 20. De grote berg met stront dat dagelijks in DNA vertoeft moet met een krachtige hogedruk reiniger worden weggespoten, de riool in en daarna moet het gebouw ontsmet worden met lysol.


  Maak melding
 21. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Lijkt mij dat als er iemand moet dimmen dit toch in de eerste plaats de leugenaar en geschied vervalser is die doet alsof hij geweldig is, die doet alsof hij namens meerdere spreekt, maar dit werkelijkheid slechts een simpele gefrustreerde SuriNed uit de bijlmer die nooit verder komt dan onzinnige postings vol met YouTube link die door weinigen worden gelezen.

  Alleen al het feit dat je meent de verhalen met allerlei YouTube zaken te moeten ondersteunen geeft al je niveau aan. Lachwekkend.

  Op zich is het niet erg als iemand op dat niveau functioneerd, maar als zo iemand dan doet als of hij “gods gift” is en de wijsheid in pacht heeft dan is hoogmoed en waan een zacht oordeel.


  Maak melding
 22. Te jammer voor de arme bevolking van Suriname
  en de werklozen Sur.Ik vind dat Suriname terug
  aan Nederland geven,zoals Delfstoffen,Goud,
  Hout,Olie, Bouxiet etc.etc.Maar tegenoverges-
  telde moeten alle Surinamers Nederlandse pas-
  poorten krijgen,en alle Sociale Wetten zoals
  WW 100%,Bijstanwet 100%,WAO 100%,AOW 100%,
  Kinderbijslag 100% en alles in euro worden uitbetaald.


  Maak melding
 23. Bewustzijns akademie-Ebu.Jullie hebben een goede stap gezet om mensen te informeren,zorg er voor dat jullie objectief en eerlijk blijven.”School you and don’t let them fool you”


  Maak melding
 24. Ach ja heb die labiele figuur weer op nummer op nummer 24.
  ik moet jou eerlijk bekennen dat erg trots ben met de naam hoost ik heb heel veel waardering voor deze man die met recht opkomt voor gerechtigheid is onze mooie suriname.
  @ akademiya ik kan heel lange reaktie geven op jou tirade op nummer 24 maar ik hou het kort ik verwijs jou naar reaktie nummer 26 dat is mijn antwoord op jou tirade.
  teveel kennis kan leiden tot frustratie dat je door het bos de bomen niet meer ziet.
  ik hoef niet geweldige en geschoold te doen om mijn mening te geven ik doe het simpel en gewoon feitelijk ik hoef niet de hele wereld geschiedenis archief hier op het net te gooien om mijn gelijk te halen.een simpel voorbeeld zijn de massaslachting die plaats hebben gevonden op 8 dec 1982 in suriname jij beweegd hemel en aarde om dit goed te praten jij gaat tot pauselijk besluit van 1800 dan ben jij naar mijn mening geestelijk niet in orde dan ben je met recht een dorpsgek die zich niet wil houden aan nationaal en internationaal recht en de democratie. ik wacht op de dag dat jij mij gaat vertellen dat bouterse over water loopt zoals mozes dat deed.


  Maak melding
 25. @rgs10, hou toch op met zeuren. Nederlanders zijn mensen zoals jij. Die moeten ook hun KOP gebruiken om vooruit te komen.
  Jij wil alleen maar jouw handje ophouden.
  (lekker makkelijk en DOM!)

  Je gaat zelfs zover dat je toekomstige generaties afhankelijk wil maken van anderen, in plaats om ze te leren ONDERHANDELEN zoals Nederlanders.

  Begin maar met het “goede voorbeeld” te geven. Geef jouw kennissen het beheer over jouw salaris en vraag ze om geld wanneer je dat nodig hebt. Is cool!!!


  Maak melding
 26. @10: Als je de geschiedenis van Suriname even nagaat, dan moet je het eigenlijk wel weten dat niet DDB de oliewinning in Suriname heeft aangespoord, maar 1 van zijn Ministers. DDB was gefocusd op heel andere zaken en niet op die kleine “voor hem onbelangrijke” Jharap die samen met een paar Javanen Saramacca introk op zoek naar olie. Ook al verdronk die kleine Eddy in 1 van de zwampen die Saramamacca rijk is, het zou hem een worst gewezen zijn.


  Maak melding
 27. de ndpers pronken al jaren met ander mans veren daar staan ze bekend om . eddy jharap is de grondlegger van staatsolie niemand anders , geen bouterse en ook geen klote revo dus hou a.u.b op met leugens verspreiden.de ndpe-ers beweren ook dat dankzij de revo anthony conrad nesty zijn gouden plak heeft gehaald,dat is ook zo een grote leugen.


  Maak melding
 28. Weer zulke opmerkingen,als er geinvesteerd moet worden in de staatsolie is dat alleen goed voor suriname,en als we geen geld hebben ,hebben we andere nodig om samen te werken,alleen moeten we goeie deals maken datr suriname eraan verdiend,en de bevolking vooruit komt,jullie domme kraaiers met korte termijn denken,denk je dat je met grote projecten direkt geld ga verdienen,nee meneer het is eerst investeren en dan goeie administratie houden voor het landsinkomen dan komen we er wel,wij suris moeten verder denken en niet zo negetief denken over de regeerders die door het volk gekozen is,en trouwens we hebben het beter in suriname nu dan al die vorige regeerders,we moeten maar leren om het land op te bouwen en niet gaan zeiken over investeerders die met suriname wil gaan werken om olie op te pompen,denk je dat het ggeld direkt binnen stroomt,dus hou op jullie en denk aan de kinderen van suriname want hun moeten de toekomst hebben in de komende tientallen jaren


  Maak melding
 29. als ik de komentaren leest,denk ik direkt hoe surinamers in suriname wil blijven leven,veel suris hebben geen beseft van hard werken om het land vooruit te laten komen,en als ze hun visie niet geaccepteerd word willen ze dat de voornemens van de regeerders mislukken,wat voor mentaliteit is dat,we moeten ervan af


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES