Eerste Hindustaanse comedian bij FATU

6

Zijn Hindustanen grappig? Bij Fatu in ieder geval wel! De 26-jarige Rayen Panday won in 2008 met zijn voorstelling ‘Drie Keer Rayen’ de persoonlijkheidsprijs op het Groninger studenten cabaretfestival. Naast cabaret doet hij veel stand-up, zowel in het Nederlands als in het Engels. Rayen trad onder meer op tijdens de Museumnacht in Utrecht en de Uitmarkt in Groningen en is een van de meest veelbelovende nieuwe talenten in comedyland. Voor het eerst bij Fatu!

Elke laatste zondag van de maand is het lachen geblazen tijdens Fatu in het Bijlmer Parktheater. Fatu is het podium voor nationale comedians in Amsterdam Zuidoost met elke editie een nieuwe line-up. Komedianten en cabaretiers als Jorgen Raymann, Rachid Larouz en Jan jaap van der Wal vermaakten al het publiek. Op 28 maart presenteert Fatu Rayen Panday, Omar Ahaddaf en Greg Shapiro. Fatu is elke laatste zondag van de maand te beleven in het Bijlmer Parktheater.

Regel nu je kaarten op www.bijlmerparktheater.nl of op 020 – 3113930.
Zondag 28mrt, 15:00u Bijlmerparktheater A’dam Z.O.
Meer info op www.fatu.nl

6 REACTIES

 1. Merkwaardig kopje heeft dit artikel en het begin is eveneens vreemd…riekt naar aparte status c.q. apartheid…
  Desbetreffende hoofdrolspeler in het artikel is Surinamer, Rayen Panday succes, doe je ding!!!

  ps eindredactie; hindustaan is geen nederlands maar mislukt engels/nederlands, de enige juiste benaming is hindostaan!


  Maak melding

 2. yes nationalis, u weet ervan : toen in de jaren 50 de bevolkingsgroepen van sme een naam moesten krijgen, is gekozen voor hind-O-staan, omdat de naam hind-u/-oe-staan een ontkenning zou inhouden van dat deel van deze bevolkingsgroep die geen hind-u/-oe zijn.
  tegenwoordig zien we die -u/-oe steeds meer opduiken, misschien omdat sommige groepen er behoefte aan hebben om zich op die manier te profileren.
  ik begrijp niet wat die -u/-oe te maken heeft, met de ‘lachwekkendheid’van deze stand-up comedian ; in mijn kringen zijn er velen zonder die specificatie die toch heel grappig zijn !.


  Maak melding

 3. “Zijn Hindustanen grappig” Als dat gezegd zou worden over een neger dan zou het discriminatie zijn toch,stelletje rascistische hypocrieten.


  Maak melding

 4. Hindustaan is duidelijk dat het van het Engels afkomt. Maar Hindostanen is onbegrijplijk. Zijn de mensen afkomstig van het land Hindostan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.