FBI helpt Suriname bij onderzoek verdwenen drugs

45

PARAMARIBO, 26 mrt – De Amerikaanse federale politie, FBI, helpt bij het onderzoek naar de bij de politie verdwenen drugs. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. FBI helpt vooral bij de leugentest. De test is vitaal voor het verdere onderzoek.

Daarom is de aanwezigheid van FBI-experts gewenst. Die moeten nog overkomen. “Het team van de FBI was tot februari volledig bezet, omdat het aan meerdere landen steun verleent”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Het is nog maar een kwestie van tijd. Het onderzoek gaat hoe dan ook door. Er is een speciaal onderzoeksteam dat aardig wat vordering boekt.

Het Openbaar Ministerie wil koste wat kost resultaat zien. De ongeveer negentig kilogram drugs waren opgeslagen in de kluis van het Arrestatieteam. Intussen is vrijwel het gehele team vervangen. De manschappen zijn overgeplaatst. Er zijn nog geen aanhoudingen gepleegd. Santokhi zei eerder dat de verdwijning een smet is op het politiekorps.


45 REACTIES

 1. De leugentest of..,

  De FBI in Suri, echt, het zal toch niet waar zijn? Een droom…
  Vertel, komen ze alleen voor de verdwenen drugs of voor nog meer…
  Hmm, het geeft te denken, licht aan de horizon, finally…


  Maak melding

 2. De FBI in Suriname…

  Mijn advies: ga onmiddellijk naar de woonhuizen van Santhoki. Daar is vermoedelijk meer te vinden dat het daglicht niet kan aanschouwen. En Laat hem als eerste aan de leugendetector: wie altijd doet alsof is immers niet te vertrouwen. Bovendien kan hij dan haarfijn uitleggen waarom hij toestaat dat Surinamers zich moeten onderwerpen aan een leugendetector, een opsporingsmiddel dat nergens in de Surinaamse wetten is opgenomen.


  Maak melding

 3. Als ze toch daar zijn dan kunnen ze direct Bouterse en Brunswijk arresteren. Het zijn namelijk veroordeelde criminelen! Twee vliegen in een klap.


  Maak melding

 4. #2. Dat is een goede; “wie altijd doet alsof is immers niet te vertrouwen.”

  Wat dacht u van Soso lobi?
  Kan dit ook “wie altijd doet alsof is immers niet te vertrouwen.” hier geplaatst worden?

  Immers, de boef die het steeds bezigt is reeds veroordeeld.

  #5. Daar heb ik ook bij stilgestaan, je weet maar nooit.

  #6. Dat zal een moeilijke operatie worden.
  Zoveel vrachtwagens zijn in Suriname niet beschikbaar, om weg te dragen wat men daar zal aantreffen. En wie weet misschien moet de forensische dienst er ook nog bij geroepen worden.Denk hierbij nogmaals aan de uitspraak van #2.;
  “wie altijd doet alsof is immers niet te vertrouwen.”


  Maak melding

 5. Voor een bepaald deel van het volk is niets goed. Als er geen onderzoek komt dan zegt men, zie je wel “hij heeft het gedaan”. Als de beste mensen van deze aardbol worden gevraagd mee te helpen bij dit onderzoek. Hetzelfde geschreeuw wederom zie je wel “hij heeft het gedaan”. Ik hoop niet dat deze groep ook zo reageert in hun eigen familie, gezin, kennissen en vrienden. Als deze groep Surinaamse burgers ook zouden willen meedenken en met oplossingen zouden komen dan alleen maar te zeggen dat “niets deugt” dan waren we een stuk beter af. Als je een keer je vingers diep in je keel steekt, dan ga je overgeven en misschien komt dan al het gal eruit. Begin dan pas weer met een schone lei.


  Maak melding

 6. Had Santokhi toegang tot de plaats delict dan moet hij ook tot de verdachten worden gerekend en moet het onderzoek naar de verdwenen drugs ook op hem van toepassing zijn.

  Verder dient de hier boven bedoelde onderzoek, ruim voor 25 mei 2010 af gesloten te worden. Uit de uitkomsten van dat gesloten onderzoek dient dan een politiek oordeel getrokken te worden over het funtioneren van de huidige minister van justitie.

  Wanneer er geen uit-zicht is voor oplossing van deze zeer zware zaak; dan dient de minister direct op te stappen uit zijn huidige functie. Dit komt mede door dat de minister het beleid binnen het depot of opslag plaats van de in-beslag genomen drugs niet goed had afgebakend. Er was namelijk geen SLEUTEL-BELEID, daardoor kon niemand direct verantwoordelijk worden gesteld voor de verdwenen drugs.

  Nu stelt Santokhi alle leden van het team verantwoordelijk voor de gestolen drugs behalve zich-zelf. En dat is een zeer merkwaardige zaak, gelet op het feit dat hij hoofd-verantwoordelijk is voor de hele organisatie van de A-Team


  Maak melding

 7. Ik begrijp er geen bal van!!!! dat er hierop keer op keer terug gekomen moet worden.

  Het is toch logigisch waar de FBI moet zijn.
  Pak de hele bataljon korpspolitie welke belast is geweest met de arrestatieteam.

  Vervolgens alle tegoeden en helemaal kaal plukken en in de Santaboma Jail laten creperen voor minstens 10 jaren. Zij moeten zelf voor hun geld zorgen en afnemen voor het voorzien van hun dagelijkse droge brood, Batjauw en beetje water.

  Chandrika, je hebt nu je kans en grijp het met beide handen. Laat deze uitgehongerde varkens berechten,alles afpakken en een goed voorbeeld geven dat er zich in de toekomst zoiets nooit en te nimmer men durft te denken, laatsstaan uitoefenen.

  Stuur ze gewoonweg naar de MAAN(CHAND).

  Wiep-Ding


  Maak melding

 8. TIP aan de verdachten afhankelijk van het onder zoek wat de uit komst ook mag zijn laat , zou men je niet kunnen berechten met de uitkomst van het onderzoek , om dat bewijs te kunnen gebruiken zou men een wet moeten aan nemen zo dat men dat tegen jou mag gebruiken als onderzoek middel . in nederland zal men niet durven wordt gehakt gemaakt van OM.


  Maak melding

 9. Chandrikapersad Santokhi, mmmmmmm, je kent het wel, Hij die vrij van schuld is werpe de eertse steen. Geld niet voor Santokhi.
  En toch die steen werpen. Man, man, je durft wel.


  Maak melding

 10. Dus het ministerie van Justitie en politie is niet in staat zelf onderzoek te doen? Zijn Surinamers zo ongeschoold en dom dat men moet importeren uit de VS notabene…mensen die niet eens de taal spreken om cocaine te zoeken? Wat een geldvergooien! Maar ja..wie het breed heeft laat het natuurlijk breed hangen!


  Maak melding

 11. FBI staat voor Federal Bureau of Investigation. Dit is de geheime politie van de federale overheid van Amerika. Tenzij er een verbinding staat van de drugs naar Amerika toe en dat de amerikaanse overheid toestemd zullen deze agenten geen voet op surinaams bodem zetten. Voor de regio (inclusief Suriname) zijn er DEA agenten ingezet die op Curacao een kantoor hebben. Deze agenten onderzoeken zulke gevallen. Waarom zal de Amerikaanse overheid hun Speciale Drugs Agenten overslaan om de FBI het werk te doen in het buitenland?


  Maak melding

 12. ” FBI helpt vooral bij de leugentest.”

  Wanneer waren de leugentesten precies afgenomen dan, wie heeft ze precies afgenomen en hoe valide zijn ze nog voor verdere onderzoek.

  Trouwens het team moet nog overkomen, het is een kwestie van tijd, rekbaar als je het mij vraagt.

  Als je het mij vraagt de zoveelste rookgordijn, die natuurlijk weer niets zal opleveren, intussen is de drugs al verkocht en de gelden mooi witgewassen.


  Maak melding

 13. Wij timmeren al een hele tijd, hier en nu aan de weg en weten heel goed wie, waar, wat, waarom, wanneer en mogelijk ook nog hoe t.a.v. die misterieuse verdwijning van zoveel drugs uit nota bene een politie-kluis en toch moet de waarzegger van ver buiten onze grenzen komen.

  Mogelijk wil niemand de z.g. boosdoener uithangen, zo in de zin van zie je wel, “ik ben het niet/a no mi”.


  Maak melding

 14. FBI helpt vooral bij de leugentest. De test is vitaal voor het verdere onderzoek.Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie als hoofd van het korps samen met de PG Punwasi zou ik het grote voorbeeld geven door als eertste de test te doen om het volk van Suriname te bewijzen dat jullie “CLEAN” zijn en alle twijfels rondom jullie persoon weg te halen.Goed voorbeeld……..SUCCES. Het is nog maar een kwestie van tijd.


  Maak melding

 15. Waarom gaat Suriname toch niet eens vragen of er nog een land is die haar opnieuw wil kolonialiseren. Nederland wil dit beslist niet meer maar misschien dat de Jankis de moed nog kunnen opbrengen om deze zeer zware broek op te houden.

  Groet: Linksom


  Maak melding

 16. Is die leugendector van Santhokie ook zodanig gemaakt dat het bijstand door middel van een bonoeman traject kan omzeilen?
  Zelf begrijp ik uit verhalen van derden dat bij fraude betrokken ambtenaren (Douane en Politie)uit vrees voor het door de mand vallen, reeds de hulp van bonoemans hebben ingeroepen. Door te baden met wiwiries hopen ze zich sterk te maken om heelhuids door de SANFED test te komen.


  Maak melding

 17. @Tjalie

  De FBI is de FEDERALE politie in tegenstelling tot de state police.
  De USA bestaat uit een verzameling van 51 staten die elk hun eigen wetten en politie heeft. Daarnaast is er nog de nationale of FEDERALE politie. Die heeft o.a. tot taak criminaliteit die de grenzen van de verschillende staten overschreidt aan te pakken.
  Het is beslist GEEN geheime politie.

  @Marjon
  Het is normaal dat bij het ingebruik nemen van een nieuw apparaat, en zeker bij een leugen detector, een training hoort. Daarover gaat dit verhaal. Niets meer of minder.

  Mij is altijd geleerd dat mensen met een slecht geweten para zijn en overal iets achter zoeken!


  Maak melding

 18. @NOLTIE

  Maak je liever druk om DDB. Die mag zijn verhaal doen zonder leugendetector maar laat dit al maanden na. Maar ja eigenlijk zijn we dat van hem gewend. Als DNA lid bleef hij ook langer dan een jaar weg.


  Maak melding

 19. @nummer 24 dong dong pinto ,
  die drugs baas waar jij het over hebt met veel aanhangers is niemand minder als désiré delano bouterse één van grootste drugs dealer van paramaribo die internationaal is verpoordeeld zijn bloed eige zoon zit ook in de drugs crimininaliteit de vroegere ambassade van suriname in brazilie en zijn personeel ook. jij met jou aan de weg timmeren aan welke weg timmer jij me boi? het is toch de normaalste zaak van wereld dat je hulp van buiten af inroept als dat nodig is, bouterse deed dat anders hij heeft mensen uit het buitenland gehaald om het surinaams volk te onderdrukken en te vermoorden met name de cubanen en niet te vergeten zijn grote vriend van graneda die hem aanspoorde om onze landgenoten af te slachten op 8 dec 1982. nee het zijn niet die surinamers die dom zijn maar een aantal suriname die hier de meest idiote reaktie op dit bericht geven, volgens mij leven een antal van deze schoften in andere wereld.ik ben ook voorstander om bouterse te onderwerpen aan zo een test.


  Maak melding

 20. DjingDjing noemt zichzelf sacasaca (Surinaams scheldwoord). Ondanks dat hij meent een Surinamer te zijn, bezit hij toch nog enige zelfkennis. Gefeliciteerd. De overgrote deel van de reacties is tegen deze nieuwe ontwikkeling. Men schijnt bang te zijn voor de FBI uit de USA. Het grote geboefte in de poederhandel ziet natuurlijk onheil op zich afkomen. FBI is Suriname, dat voorspelt onheil voor boeven. Boeven vang je met de mentaliteit van de boef te doorgronden. Uitgaande van de typering Meesterboef en kruimelboef zal de Meesterboef alle andere boeven te pakken krijgen. Dus als de vos de passie preekt, kruimelboef pas op je poeder.


  Maak melding

 21. “De Amerikaanse federale politie, FBI, helpt bij het onderzoek naar de bij de politie verdwenen drugs. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. FBI helpt vooral bij de leugentest. De test is vitaal voor het verdere onderzoek.

  Daarom is de aanwezigheid van FBI-experts gewenst.””

  “Het is normaal dat bij het ingebruik nemen van een nieuw apparaat, en zeker bij een leugen detector, een training hoort. Daarover gaat dit verhaal. Niets meer of minder.”

  Bovenstaande staat zwart op wit en toch durft onze eigen uilskuiken neus te beweren dat het om een training gaat.

  neus effe serieus, vind je jezelf niet te overmoedig om steeds hier te posten en anderen dom te noemen?

  Laat maar, water naar zee dragen.


  Maak melding

 22. Tjandrieka is even gek en stom als Mangal.
  Wat moeten wij met zulke ezels in landsbestuur.
  Deze man heeft het meest zijn diensttijd zitten verdoezelen in drugs holen.

  Maar toch heeft hij de durf ons rotzooi te komen vertellen.
  Hallo meneer wij vergeten Khan en Segebai niet hoor…. dat mag jij weten……. ouwe boef.


  Maak melding

 23. De mensen in Suri. worden steeds belazerd.
  Chandrika staat aan het hoofd van de narcotica brigade waar 90 kilo coca zomaar verdwijnt man man man denk toch even na 90 kilo dat is toch een behooorlijke vracht of niet? En trouwens toen chandrika in die vergangen zeit politieman en hoofd van de narcotica afdeling was, was er ook inbeslag genomen drugs verdwenen; spoorloos, drugs die in opdracht van Chandrika in bewaring werd weggezet als bewijs delict.
  Succes hij ondergaat toch geen leugentest.


  Maak melding

 24. En weer vergeet men de allergrootste DRUGSBARON op dit moment 2010 bij naam en toenaam te noemen nl:BRUNSWIJK,het zal me niet verbazen als zijn stromannen die drugs hebben geroofd,laten ze beginnen bij hem ,een leugentest af te nemen.Chandri-KA weet het,maar die zal hem weer in bescherming nemen,zo ook die DU(mmy).
  Bouterse werd veroordeeld door valse getuigen de kroongetuige van de Ned.justitie is tot vandaag niet te traceren How Comes.

  Ai baja Noso-Freng je hebt er een dagtaak aan om te googlen,wie ben jij eigenlijk om anderen te corrigeren?

  Brunswijk is op dit moment schatrijk en niemand die zich afvraagt hoe komt deze achterlijke gebak aan zijn poen,die zg parlementarier heeft 3 HUMMERS onder zijn kont door zijn bloeiende drugshandel , illegale houtkap en goudwinning,het kan verkeren in CORRUPT SURINAME zeg.Maar DU(mmy) en NosoFreng vinden dit allemaal best,ze zullen er wel profijt van hebben.


  Maak melding

 25. Nou zouden ze niet eerst bij hem thuis gaan kijken met zijn Hummer.Hoe kan dat nou hij heeft de sleutel en de code en het wordt onder zijn neus gejat .Dan gaan ze de kleine mannen van het arrestatie team aanpakken terwijl die nooit zonder een hooggeplaatse daar bij konden komen laat ze eens een opruiming in de top doen.
  Ik hoop dat ook Santokhi aan de leugen detector zal gaan.wat ook vreemd is alleen die gekke javaan Somohardjo (die president wil worden ha ha ha )is de gene die hem back up gafen ook heel toevallig dat ze samen bij dewalie viering op het onafhankelijksheids plein waren zou hij ook misschien een graantje mee gesnoep hebben vraag ik me af.samen de patser uit hamgen in die Hummer.
  Wat voor een voorbeeld ben je dan als minister van justitie


  Maak melding

 26. Santhoki voor pPresident.

  dat is de enige oplossing om Suriname en het onkruid van de drugswereld voor eens en voor altijd te vernietigen.

  Alleen dan kan onze nieuwe generaties gered worden van de afgrond.

  heel veel van de jongeren denken nog steeds snel rijk te worden d.m.v. drug.

  en dit is hun geleerd door de heren die zogenaamd voorbeeld. geven.

  Bouta en Brunsie.

  Ze moeten gewoon opgesloten worden.

  Trouwens. God slaapt niet.

  de aantal kinderen van Suriname die de vernietiging zijn ingestuurd. de huilende ouders.

  dit alles wordt een keertje bestraft.

  noteer dat.

  Papo


  Maak melding

 27. ik heb gezeg | 29-3-2010 07:19:30
  Mw.zweevel die de zaak aan de coesewijne straat behandeld,
  de drugs bende van john noordwijk en perry ze verkopen illegaal onder het mon van eten en verhandelen daar hun drugs.
  zetten die vrouw onder druk dat ze hun €50.000 moet betalen terwijl deze weduwe jonge kinderen heeft geen baan en ze lopen een ieder inclusief kanhai te vertellen dat het terrein van hun is.
  maarja kanhai behandeld ook de zaak van de grote drugs baron bouterse dus…..
  het maakt ze ook niet uit ze worden geleerd hoe ze een moeder in haar kinderen in de fik te steken wanneer ze slapen.
  coesewijne straat no 5 zorg&hoop tegen over het vliegveld.


  Maak melding

 28. je is zeker aan de hubbalaan no 24 achter tammenga project fam Noordwijk
  mw Zweevel en kandhai weten ervan de drugs word verkocht via de politie post van FLORA
  of aan de coesewijne straat no 5 bij die stand wat geen stromend water heeft, geen vetput, geen brandmeesters rapport het is tegen over het vliegveld ze bedreigen deze mevr. die eigenares is dat ze haar levend gaan verbranden met haar jonge kinderen wanneer ze slapen die vrouw is al een poos bezig met tjin liep shin want ze hebben geen verkoop vergunning.
  HELP die vrouw is niet in staat tegen deze drugs bende
  helpen jullie haar ze willen niet van dat terrein af en deze advocaten die drugs bende verdedigen hebben de zaak genomen.


  Maak melding

 29. neen de drugs is aan de hubbalaan no 24 bij fam. NOORDWIJK
  ze verhandelen het aan de coesewijne straat no 5 tegen over het zorg&hoop vliegveld
  mevr.zweevel en hr.kandhai helpen hun
  ze willen die mevr de eigenares van het terrein haar huis in de fik stekken ze heeft alleen maar jonge kinderen is pas weduwe.
  wijlen haar man dhr piertje wist niet dat dit een drugs bende was nu vernietigen ze alles van die vrouw ze loopt al een hele poos bij tjin liep shin want deze bende heeft geen verkoop vergunning maar verkoopt wel eten terwijl er een onhygenische situatie heerst geen stromend water, geen brandweersrapport,geen vetput, een brief van de BOG dat niet op waarheid gebaseerd is.
  kortom mensen alles is fout.
  die vrouw wil hun niet meer op dat terrein omdat ze haar belaseren en ze ontvangt al 3 maanden geen huur meer van hun,ze zeggen dat die vrouw hun eerst €50.000 moet geven dan pas gaan ze weg van daar.
  mensen bieden jullie hulp aan deze vrouw bieden met jonge kinderen.
  de politie post huis van flora stopt deze vrouw iedere keer als ze haar terrein wilt schoonmaken en ze nemen allemaal geld aan van deze man Noordwijk en zijn zogenaamde zaken partner perry.


  Maak melding

 30. Mafioso’s in Su. Dat is het gevolg van jarenlage politieke verloedering.
  De mensen die het voor het zeggen hebben hebben ook boter op hun kop, en geven niet het goede voorbeeld.
  Het probleem moet bij de bron worden aangepakt.
  Dus alle geboefte de gevangenis in en met een schone lei beginnen.
  Maar wie durft? Ik niet hoor want ik heb geen zin in een kogel in m’n reet.


  Maak melding

 31. Bouterse staat aan het hoofd van een militaire schrikbewind in suriname die het hele land terroriseert er vallen duizenden doden en er vind een massaslachting plaats in het dorp moiwana en ook in het fort zeelandia, hij vernietig alles wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd in suriname en toch mag hij in de ogen van zijn aanhagers gewoon op zijn plaats blijven hij hoef geen enkele conclussie te trekken uit zijn wanbeleid en misdaden . maar voor santokhi gelden andere regels hij moet wel aftreden. wat een stelletje idioten zijn de aanhagers van bouterse, het ergste is dat deze ezels geen enkel schaamte gevoel in hun donder hebben.


  Maak melding

 32. @ na mi ,
  weet je waneer iemand labiel is ?
  dat ben je waneer in die sprookjes van bouterse geloofd, labiel ben je waneer je met feiten en waarheden om jou oren word geslagen en toch dom en koppig jou kop in het zand blijft steken. labiele mensen kunnen het kwade niet van de goede scheiden, labiele mensen hebben geen moraal ze zijn immoreel en hebben geen normen en waarden.het is toch absurd dan santokhi wel conclussie moet trekken en bouterse hoef dat niet te doen. bouterse mag moorden bedreigen onderdrukken boven de wet gaan staan dit alles word wel door die stelletje dwazen in ocer en hier op het net geaccepteert. na mi weet je wat jullie zijn ? een stelletje klungels bij elkaar .


  Maak melding

 33. hallomvr ik heb gezegd.ik ken deze mensen heel goed en ik weet ook det lidwina lisse zgnmd mvr pirauw aan een ieder haar zielig verhaal loopt te vertellen.ze vind dat er geen vetput,stromend water en geen brandweersrapport aanwz is.toen weilen mnr pirauw t terrein verhuurde wisten ze dat al.en toch namen ze dat geld om te verhuren.en nu dingen niet naar haar zin gaan moet men weg.voor jullie info is alles in orde hoooor schatjes .gaan jullie maar door met rommel op t net toch blijven ze van jullie houden .ze hebben geen haat gevoelens tegen over jullie.als ik t was had ik deze vrouw al lang opgesloten.want deze zelfde menseb hebben deze vrouw zoveel geld gegeven zogenaamde voorschot ze namen t maar ze wisten dat t drugs geld was maar ja drug drugs is alles wat in deze mensen gedachten is.negers houden ervan om elkaar te breken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.