dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZelfmoord bij Surinaamse politie trekt aandacht

Zelfmoord bij Surinaamse politie trekt aandacht

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 mrt – Het Korps Politie Suriname, KPS, is buitengewoon alert op zelfmoordneigingen in eigen kring. Volgens politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie. Directe aanleiding zijn drie recente zelfmoordgevallen. Negen politieagenten zijn intussen ontwapend.

Het blijft niet bij neutralisering alleen. “Zij zijn uit veiligheidsoverwegingen ontwapend en onder professionele begeleiding geplaatst”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Het ingrijpen zat er al enige tijd aan te komen. De drie agenten die zichzelf van het leven beroofden belichtten ongewild een bepaald fenomeen. Culturele en sociale prikkels kunnen frustratie in de hand werken.

Elders in de samenleving hoeft dit niet tot zelfmoord te leiden. Voor de politieman kan de nabijheid van het dienstwapen de opties vernauwen. “We trachten het fenomeen te minimaliseren. De agenten zullen pas weer over hun dienstwapen beschikken als een deskundige bevestigt dat er geen vrees bestaat voor misbruik”, aldus Tjin Liep Shie. Het korps wil de bevestiging ook nog zwart op wit.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. ook bij de politie heeft men vakkundige begeleiding nodig.zoals een maatschappelijk medewerker,de ambtenaren kunnen geen kant op met hun problemen.en wordt steeds verwezen naar personeelszaken.

  personen met een of ander probleem wordt niet serieus aangenomen,en kan gebeuren dat je wordt uitgelachen en bespot wordt.zo gaat dit toe bij vele bedrijven.

  de begeleiding van werknemers met prive problemen is een taboe,men schaam zich om dit aan een dood vreemde te vertellen. waardoor de nodige hulp achterwege blijft, met alle nare gevolgen van dien.


  Maak melding
 2. alert op zelfmoordneigingen.Directe aanleiding zijn drie recente zelfmoordgevallen. Negen politieagenten zijn intussen ontwapend. Zaten zij toevallig bij het arrestatie Team ?hmmmmmmmm….en wisten zij van de komst van de FBI?hmmmmmm..echt vreemde zaak.wordt vervolgd…..


  Maak melding
 3. Zorg!

  Dit is een serieuze zaak waar we geen grove grappen over moeten maken. Agenten zijn ook gewone mensen. Maar agenten komen vaak enge dingen tegen in hun werk die een gewone kantoorklerk nooit zal zien. Daarom is het byzonder belangrijk dat de overheid hier met zorg naar kijkt. Zet deskundigen aan het werk en zorg voor therapie.


  Maak melding
 4. Kan er niet nagedacht worden ,om het dienstwapen niet mee naar huis te nemen?
  Gelukkig worden ze geholpen de 9 anderen,ook zou er een psychische-dienstverlener permanent aangesteld kunnen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES