Suriname maakt meer dan politieke keus op 25 mei

39

PARAMARIBO, 25 mrt – Suriname maakt niet slechts een simpele politieke keus op 25 mei. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Het gaat om veel meer. De vraag is vooral wat te doen met de economische stabiliteit. Wie ook straks aan de macht komt, zal een degelijk antwoord moeten geven.

Eenvoudig is het niet. Het is een kwestie van keuze. “We moeten meer gaan letten op de kwaliteit van het leven. Mensen zoeken werk. We moeten zorgen voor banen”, zegt Raghoebarsing. Dat geldt zowel de overheid als de private sector. De afgelopen jaren is wel het een en ander gedaan. Genoeg is het niet. Dat geeft de stabiliteit van het moment juist een extra dimensie.

De stabiliteit is een goede opstap naar het volgende moment. “Het moet beter. We moeten nu meer investeren in goed bestuur, mensen en infrastructuur”, aldus Raghoebarsing. Dat maakt de keus op 25 mei des te gewichtiger. Als de keus verkeerd valt, is de stabiliteit zo weg. En uiteraard ook elk uitzicht op sociale verbetering. “We mogen niet nog eens terugvallen.”


39 REACTIES

 1. Ik zou graag willen dat u de minister van het LVV een deel van uw gelden investeerde voor de opleiding van jongere mensen in het landbouw en visindustrie.U moet scholen bouwen die goede opleidingen geven aan komende landbouwers en vissers.Niet een ieder kan landbouw en visvangst uit oefenen je moet er opgeleid worden.


  Maak melding

 2. Wijze woorden!

  Dit heeft Raghoebarsing goed gezien en verwoord. We mogen niet terugvallen want als dat gebeurt, staan we nooit meer op. OK!
  Economische stabiliteit behouden en werken aan mensen en infrastructuur is belangrijk.
  Werkgelegenheid bevorderen is ook prima.
  Maar hoe lang zit meneer Raghoebarsing al in de regering? Heeft hij dit vier jaar geleden niet aan zijn collega’s verteld? Waarom zegt hij dat nu pas aan mij en aan u?
  Ik wens hem veel sterkte toe en hoop samen met hem dat we niet terugvallen. Want als dat gebeurt, zit meneer Raghoebarsing eind 2010 met gezin in Nederland of Amerika. Het zinkend schip verlatend.


  Maak melding

 3. “Als de keus verkeerd valt, is de stabiliteit zo weg. En uiteraard ook elk uitzicht op sociale verbetering. “We mogen niet nog eens terugvallen.”

  Deze fronters hebben geen greintje zelfrespect, front heeft niet eens een regeerprogramma of een langetermijn beleidsplan. Wat heeft deze mini-ster de afgelopen vijf jaar precies gedaan, wat heeft front precies gedaan de afgelopen 10 jaar. Flash bericht voor deze grappenmaker, anno 2010 trappen Surinamers niet meer in jullie goedkope leugens.


  Maak melding

 4. De Minister heeft gelijk als NDP en PL aan de
  regering komen gaan wij wij alle ministrie
  hervormen,kan niet zo zijn dat alle minis-terie zitten alleen de propagandisten en zijn
  rasgenoten in dienst.Zo gaat Suriname nooit
  vooruit.Tukuh Tahuh di campur bawur,ayok ber-
  satuh mbangun percaya luhur


  Maak melding

 5. Landbouw moet je aan de landbouwers overlaten. Iemand die nooit natte voeten heeft gehad in de rijstvelden zal niet snappen hoe hard je moet werken om de magen van de Surinaamse kindjes te vullen op een betaalbare en gebalanceerde manier. In de hogere kringen ” dure whisky en 4 wiel aangedreven luxe automobiel” wordt dit niet aan den lijfe ervaren. Good Governance is noodzakelijk. Schep voor de landbouwer een omgeving waarin hij prettig kan functioneren. Meestal zijn de landbouwers heel goed in de productie. Zij zijn nog niet hoogopgeleid en derhalve is Good Governance voor hun extra belangrijk. Werk als Minister voor de landbouwer en niet tegen hun. Heel Suriname heeft daar belang bij. Onnodig tijd verspillen voor wat eenvoudige papieren te bemachtigen en bovendien overal tjoekoe te moeten betalen is beneden alle peil. Steun en ondersteun de landbouwer.


  Maak melding

 6. de immuniteit voor kritiek bij sommige idioten is niet een normale verschijnsel,en hoe geloofwaardig moeten wij de mensen met een psychiatrische stoornis blijven geloven. dit moet gezien worden als een opdracht waarvoor er geld verdient kunnen worden.

  het zwichten om een paar te verwaarlozen euro’s.is alom bekend.

  een hypocriet spreekt,een man dat gezegd heeft geen minister meer te willen zijn.komt nu met een heel ander verhaal.

  een land met zoveel rijkdommen en nauwelijks een bevolking telt van nog een half miljoen, kan nog steeds niet tot ontwikkeling komen. waar ligt dan de fout

  hij zei ook dat hij niet vrij kan functioneren als minister,dit is een van de redenen geweest om te zeggen,dat hij geen minister meer wilt worden.

  hoe geloofwaardig moeten wij de minister met een psychiatrische stoornis blijven geloven.


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  Over welke stabiliteit heeft deze minister het nou in godsnaam over? Want de term ‘stabiteit’ is een relatief begrip.

  Trouwens, hoe stabiel is zijn Front-regering momenteel?

  Dus nogmaals, over welke stabiliteit heeft deze minister het nou over.

  Hopelijk bedoelt deze minister NIET die stabiliteit, in relatie tot de aanpak van de bouw van de brug over de Sarammaccarivier momenteel. Of omtrent het recentelijk Iam Gold contract van 5% Bruto voor Suriname en 95% voor de Buitenlandse Multinational. En ga zo maar door.

  Of bedoelt deze minister toch wat anders, die wij nog niet helemaal kunnen begrijpen.

  Smara (reactie #1) toch heel goed gezien.

  Iemand speelt hier ‘politiek’.

  Want wat heeft deze minister in de afgelopen jaren zichtbaar voor onze jongeren gedaan of eventueel bereikt, op het gebied voor Landbouw, Veeteelt en Visserij. Los van het over bezetten van zijn ministerie met personeel die slechts ‘op hem lijken’.

  In deze tijd van verkiezingen, moeten wij uitkijken met de vijanden van ons volk. Vooral waar het gaat om te toekomst van in het bijzonder onze jongeren.

  Trouwens, over onze jongeren gesproken:

  http://www.youtube.com/watch?v=vb9b3YAn9Uw&feature=rec-LGOUT-real_rn-HM


  Maak melding

 8. @Na Mi

  Weet je wat ze moeten doen:

  “Al die instabiele figuren in LPI opsluiten”

  Kun jij fijn de hele dag met je baas torie praten als een stel debiele oude wijven.:lol:


  Maak melding

 9. Ach ja, ik had geen andere reaktie verwacht van de ndp-ers ze vallen allemaal over raghoebarsing heen alleen maar om het feit dat deze minister zich kwetsbaar durf op te stellen.
  ik vind de aanhangers van bouterse een stelletje domme demagogen, de één vraag zich af over welke stabiliteit het gaat ik zou hem willen verwijzen naar de jaren 80 toen een medogenloos dictator aan de macht was in suriname toen was suriname onstabiel geld koers die iedere dag verschillend was de economie die naar de klote is geholpen onze geldwaarde die als een komeet naar beneden is gedonderd, niemand was zijn leven meer veilig in suriname niemand vertrouwde elkaar in suriname een volk die in grote angst leefde in de rij moeten staan voor jou eerste levensbehoeften.ik vraag mij af waar de ndp-ers het lef vandaan halen om over geloofwaardigheid te praten, de grootste leugenaar van paramaribo word door jullie aanbeden waar zijn de beloften die op 25 feb 1980 zijn gedaan? wie behoord nu tot één van rijkste man in suriname vertel de lezers dat vertel ook hoe bouterse aan al zijn rijkdom is gekomen de man die op de poduim beweerd dat de revolutie voor het volk was grote leugens is dat. het surinaamse volk heeft grote offers moeten brengen voor niets de toenmalige militaire machthebbers hebben allemaal hun schaapjes op het drogen en wie is nou dom ? ja die zelfde idioten die in de rij staan om voor hun onderdrukker te stemmen.ééntje hier op dit net heeft het over psyhiatrische stoornis, nou in mij optiek ben je geestelijk niet in orde als met open ogen loopt in de val van een medogenloos dictator die jou volk heeft onderdrukt vernederd en jou eigen bevolking in koele bloede heeft vermoord. er zijn mensen in aanwezigheid en onder bouterse zijn bewind gemartelt en afgeslacht.kiezen voor bouterse is het zelfde als zelfmoord plegen.


  Maak melding

 10. Wat een wijsheid, bravo!

  De stabiliteit waar deze minister het over heeft, kunnen enkelen niet bevatten. Daarom een voorbeeld. De bandbreedte waarbinnen ons betaalmiddel (SRD) zich beweegt zorgt voor een stabiliteit binnen de handel.

  Stabiliteit binnen de handel brengt welvaart.

  Denk hierbij aan de Hyperinflatie tijdens de militairen laarzen politiek.
  Wij kenden toen wisselkoersen van 1USD/2500SF, dit voor 1200 uur en een wisselkoers van 1USD/2750SF na 1200 uur.

  Nogmaals;
  Stabiliteit binnen de handel brengt welvaart.

  Dit werpt zijn vruchten af in de prijzen. Indien de WERELDMARKT haar prijzen verhoogd bijvoorbeeld door het duurder worden van olie, moet je natuurlijk wel realistisch blijven, de goederen die je dan moet importeren worden daardoor duurder.

  Maar wat doen enkele mensen die de wereld alleen door een paarse bril willen zien?
  Die geven dan een lokale regering de schuld.

  Hierdoor vragen zij zich af over welke stabiliteit wij het hebben.

  Let maar op, wat er gaat gebeuren met onze economie indien de Surinaamse stemmer op 25 mei een (paars-out) black-out heeft.


  Maak melding

 11. Er zijn mensen die het hier hebben over rasgenoten op de ministeries zoals EBU-Aka en rgs10. Als je de historie bekijkt wat de verschillende etnische groeperingen kunnen, dan kom heel snel tot de ontdekking dat hele groepen niks anders kunnen dan ambtenaar worden in overheidsdienst. Van gebakken lucht je maag vullen zal geen enkel Surinaams kind ,ongeacht de etnisch groep, overleven. Dat je hersendood bent en het restantje lijkt op de achterkant van een koe, is gemeten naar menselijke maatstaven behandelbaar door specialisten. De één noemt zich akademiya, maar weet niet wat dat betekent. Maar ook zulke landgenoten verdienen een menselijke behandeling en de bijbehorende zorg in een daarvoor geschikt sanatorium. Het gaat hier om de politiek en laten we het hierbij houden. Sommigen moeten eraan wennen dat de democratie naar westers model in Suriname geldt voor de hele Surinaamse natie. Suriname opdelen naar het model van zuidelijk afrika in thuislanden lijkt mij niet voor de hand liggen. Dan zullen sommige naar etnisch achtergrond opgedeelde Suriname zeker verpauperen en honger lijden. Dat wens ik in ons Suriname niemand toe. Laten we dus gewoon samenleven, in eenheid en verscheidenheid. God zij met ons ongedeelde Suriname en ook met de Surinamers.


  Maak melding

 12. Neus

  “Al die instabiele figuren in LPI opsluiten”

  Eindelijk zijn we ergens mee eens, alleen als je het niet erg vind, moeten ze gewoon bij jou en du beginnen, daarna die hele teringzooi genaamd front. Als ze jullie ergens in 2030 weer vrijlaten komen jullie in het paradijs Suriname terecht.


  Maak melding

 13. Geachte heer Hoost (reactie #9),

  Uw probleem is absoluut NIET de Nationale Democratische Partij van Suriname de NDP of diens aanhangers. Zelfs niet de leider van de NDP of welke andersdenkende in uw midden dan ook. Absoluut niet.

  De oorzaak van uw probleem ligt bij U zelf. Dit opgrond van de ‘desastreuze’ keuzen, die u indertijd zelf heeft gemaakt. Opgrond van de ‘beprekte kennis’ waar u samen met onder andere uw toenmalige Vakbondsorganisatie de Moederbond, op dat moment over beschikte.

  U heeft zich toen in verenigverband ‘kinderlijk verkeken’ op uw vermeende tegenstanders in die tijd. En zich slechts laten leiden door arrogantie en minachting van het verlangen van jonge Surinaamse militairen voor een beter bestaan. En opgrond daarvan slechts een eigen ‘vakbondsorganisatie’ wilden oprichten. En die tevens GEEN padvinders meer genoemd wilden worden door uw superieuren.

  U was veel jonger dan nu en wist als meeloper kennelijk ook niet veel beter als uw superieuren van toen en sommigen van uw Fronters van nu.

  Het waren andere tijden. Waarbij de Nederlandse Ontwikkelingshulpgelden, rijkelijk, ongecontroleerd en volkomen ondoelmatig in miljoenen naar Suriname en terug naar Nederland stroomde. Dit terwijl het overgrote deel van de Surinamers verpauperde in onwetendheid, door armoede in onbegaanbare straten, krotwoningen in o.a. het centrum van Paramaribo en kindersterfte in voornamelijk het binnenland van Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=eCst2HaGwnk&feature=related

  En daar u toen als gevolg daarvan, vervolgens met de neus op de realiteit gedrukt bent geworden, moeten ‘anderen’ voor boeten. Terwijl u de wantoestanden van toen, in uw houding volkomen over het hoofd ziet. En dat lijkt ons NIET realistisch. Ondanks dat wij uw huidige emotionele omstandigheden best kunnen begrijpen.

  Maar de ‘huidige’ actuele omstandigheden zowel lokaal, regionaal als internationaal, gebied Surinamers om de ware feiten vooral op wereldniveau, onder ogen te zien. Opdat wij niet allen vanwege uw depressie, wederom in ‘onwetendheid’ gedompeld worden. Zoals dat eerder wel het geval was in uw hoogtij dagen in “welvarend” koloniaal Suriname.

  De wereld is veranderd, de realiteit is volkomen anders geworden, en wij als gemeenschap horen mee te veranderen. Of u daar psychisch of emotioneel moeite mee heeft of niet.

  WIJ ZULLEN OVERWINNEN!

  http://www.youtube.com/watch?v=92-r05TH9qs&feature=fvst


  Maak melding

 14. Allemaal mooie woorden van Ragoebarsingh en hij heeft natuurlijk gelijk. Ik zit me wel af te vragen, wat deze man de afgelopen 10 jaar heeft gedaan. Waar het allemaal om draait is welvaart. Wat was het welvaartsniveau van de gemiddelde Surinamer 10 jaar geleden en wat is het nu. 10 jaar geleden leefde 80% van de bevolking onder de armoedegrens en dat is nog steeds ongeveer 80%. Ongeveer 40.000 mensen werkten bij de overheid en dat is nog steeds ongeveer 40.000. 25-30.000 woningzoekenden hadden zich geregistreerd en nog steeds zijn we op dat aantal. Over de grondaanvragen wil ik het eigenlijk niet eens hebben, want dat is een grote chaos. De mini ster kan zelfs niet duidelijk aangeven hoeveel beschikkingen zijn uitgereikt, want dan is het nog geen 1000 en na een maand is het plotseling 25.000. Deze gasten moeten gewoon de eer aan zichzelf houden en het veld ruimen. Hopelijk krijgen we eindelijk capabele individuen!


  Maak melding

 15. deze man is vast niet de enige nf figuur die met zulke verhaaltjes zal komen aandansen de komende dagen. allemaal zullen van die mooie woordjes verkondigen. maar het mooie is dat ze allemaal in het machtsblok zitten en zelf zaken gerealiseerd kunnen krijgen, maar ze hebben het niet gedaan EN ZULLEN HET OOK NIET DOEN, ZIJ HET NU, ZIJ HET LATER. waarom ze het niet kunnen doen weet ik niet. zielig toch.


  Maak melding

 16. 10 jaar een hoop bluf djaf rotzooi.
  Helemaal geen toekomst voor land en volk wel weggeef gedrag b.v. van goud en hout en het importeren van Chinzen voor eigen belang geld innen voor eigen zak(fufur Somo, Dombo Rambo, Tjander Taktaki allemaal Visa handelaren) niks en ook niks kunnen realiseren voor land en volk……..gewoon niks.

  Wel alles in voordeel van partij belang….weg met zulke slechte hebzuchtige mensen…weg ermee.


  Maak melding

 17. Wederom blablablablablab van die DU(mmy).
  Kom met inhoudelijke taal een keertje mang,tja maar ik begrijp je hoor,je hersen kunnen niet verder gaan dan Bouterse ,zielig gevalletje dat je bent.
  Vertel eerlijk :wat heeft deze minister zoal gedaan tijdens zijn bewind?Nu komt hij met borrelpraat over banen en stabiliteit allemaal klinkklare nonsens.Had hij niet de kans om banen te creeren in zijn 5 jaar ministerschap?
  En dat hahahaah mi boi,hebben de kiezers door:soso koor kori,deze leugenaars en bedriegers denken dat de tegenwoordige kiezers zo dom zijn als DU(mmy) hihihihi.
  Bijna 80% van de kieziers hebben Bouterse vergeven en zien niet om met wrok,dus zullen ze massaal stemmen op het MegaBlok.
  Het enige wat deze geboefte regering tot stand heeft gebracht,is zorgen voor hun zelve,zie de kasten van huizen waarin ze wonen,zie de bolides waar in ze rijden en het volk maar laten verkommeren.


  Maak melding

 18. Economische stabiliteit so bun.

  De vermeende wijzen tussen ons, die alles maar slikken als omnivoren, trouwens een varken is een typische omnivoor.

  Vandaag in de krant staat dat de schuld van Suriname is gestegen met 66% tot een bedrag van meer dan 1 miljard dollar, de toename heeft plaatsgevonden in de periode tussen 2007 tot 2009, deze stijging is toe te schrijven aan buitenlandse leningen.

  Voor het dienstjaar 2010 heeft de overheid een ontvangstbegroting van SRD 2633,3 miljoen en een uitgavenbegroting van SRD 3680,5 miljoen geraamd. Suriname heeft dus een begrotingstekort van SRD 1047,2 wat weer een verhoging is van 36% vergelen met 2009.

  Let wel de ontvangstramingen zijn gemaakt op basis van onze export producten maw als bauxiet en goudprijzen kelderen zijn de ontvangsten nog lager.

  Nu ben ik beniuwd wat de front regering allemaal heeft gedaan met de buitenlandse leningen, in ieder geval weten we dat het niet is gestopt in de Surinaamse productiesector, landbouw of visserij, niet in het onderwijs of gezondheidszorg, niet in de algemene welvaart voor alle burgers, ze hebben niets wezenlijks gebouwd. Wat we wel weten is dat Financien de koersen kunstmatig stabiel heeft proberen te houden door extra US dollars in de markt te stoppen, terwijl de chinezen US dollars exporteerden. MAW front financieert chinese export van US dollars, waardoor er steeds een tekort is aan dollars, momenteel koopt elke handelaar (inclusief chinezen) dollars boven de staat gestelde koers, want de staat heeft niet genoeg dollars.

  Economische Stabiliteit a la front mi boi, alleen in Suriname.


  Maak melding

 19. “De vermeende wijzen tussen ons, die alles maar slikken als omnivoren, trouwens een varken is een typische omnivoor.”

  #18. U moet voorlopig maar niet naar de berm gaan, deze typering van de bezoekers die zich daar plachten te vermaken met de ZEER, ZEER, ZEER domme uitspraken van opper VARKEN alias op de vlucht gemarteld, ook zichzelf noemend baas(je), zal u niet in dank afgenomen worden.


  Maak melding

 20. ach ja het heeft geen zin om mijn tijd te verliezen om in discussie te gaan met ee stelletje dwazen die geindoctrineerd zijn, mi taki en a ka demiya staan met bijde benen buiten iedere realiteit. ik wacht op de dag dat deze gasten hier gaan beweren dat de aarde vierkant is .


  Maak melding

 21. Mijnheer Raghoebarsingh heel goed geformuleerd!! maar u vergist zich in het volgende:

  Elke mens op de aarde wil dat hun nazaten goed hun best opschool doen en de beste cijfers halen om doctor, Meester in de rechten, proffessor,ingenieur, arts, piloot, minister zoals u ect.ect te worden.

  Wie wordt dan de landbouwer, Visser of de bloementeler en tuinman of de pijpfitters, schoenenmaker.

  Dus wees blij dat er een groepje overblijft waar wij heel erg trots op moeten zijn.

  Nr 5. Ga zo door. Je bent heet!!!

  Ik zie de heer Raghoebarsing eindelijk een visser een tuinman of pijpfitter worden!!!!
  Let wel ier maak ik wel onderscheid tussen hobby en beroep.

  Ik vind het prima als iemand hun best doet in hun doen en laten en of ze mee gelukkig zijn of niet. Stimulatie en motivatie is van harte gegund.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 22. Toen met name deze minster aantrad en zo zijn tong liet rollen zak ik al grote schoorstenen al heftig roken ten teken van enorme productie en ontwikkeling.

  Helaas pindakaas is hij een stier zonder ballen gebleken. Allemaal dienaars en lijders van dat zij die op mij lijken syndroom.


  Maak melding

 23. Geachte Jojojo (reactie #19),

  Misschien heeft deze minister uiteindelijk toch gelijk, dat bij de verkiezingen van 25 mei in de Republiek Suriname, het om; ‘MEER DAN EEN POLITIEKE KEUS’ zal gaan.

  Men zal de vrijheid hebben, om te mogen kiezen tussen A. en B.:

  A. (Polarisatie, corruptie en Kiezersbedrog):

  http://www.youtube.com/watch?v=F90iT8sakF8

  B. (Economische Ontwikkeling, Natievorming en Welvaart):

  http://www.youtube.com/watch?v=MOghcZmJT4k

  Een andere keus zal men op 25 mei 2010 NIET hebben.

  Wel zal ongetwijfeld centraal staan, de ‘waarachtige’ liefde voor Sranankondre en haar totale gemeenschap. Ongeacht ras, godsdienst of politiek geaardheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=0sR9FtDb3i8&feature=related


  Maak melding

 24. de kracht van de n.d.p.ligt niet op waterkant net maar elders.we kunnen zeggen en schrijven wat we willen,maar dit helpt toch niet.

  de wil van het surinaamse volk is reeds langer dan vijf jaar bewezen.maar door manipulaties binnen politiek suriname. gebeuren er de meest rare dingen,je kan groot zijn maar toch geen regeermacht krijgt.dit is een sluimerig gevaar voor een land dat onderontwikkeld is.

  als men dit met alle oprechtheid zou gaan beoordelen,dan betekend dit,dat de minderheid door blokvorming de meerderheid onderdrukt en zie ik als een gevaar voor land en volk.

  vroeg of laat treedt er zeker verzet hiertegen en dan zal de zittende blok de hulp van bevriende landen inroepen om de landgenoten in de meerderheid verder de grond in te boren.

  een eerlijke uitslag van de verkiezing betekend nog niks,maar een regering te vormen is de kunst.ik denkt dat er geen politieke partij te vinden zal zijn om met de megacombinatie samen te werken,zolang de heer bouterse daar de leiding heeft.

  dit maakt dat dit land geregeerd wordt door angst en niet gebaseerd is op de ontwikkeling van land en volk.

  de enige redding tot nu toe is volgens mij een volk ongehoorzaamheid.anders gaat het lang duren voordat de landgenoten het een stukje beter zullen hebben.


  Maak melding

 25. @Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Tegenwoordig kun je kiezen, je stem laten horen, kritiek leveren en het is duidelijk dat iedereen met verstand NIET zal kiezne voor figuren die een track record in corruptie en andere misdaden hebben.

  En voor “Polarisatie, corruptie en Kiezersbedrog”verwijs ik je naar het de krakers van het OCER. Die zijn daarin en in veel meer criminele handelingen gespecialiseerd.


  Maak melding

 26. @ A KA DEMIYA,
  Wat ben jij een grote agitator,
  1)jij hebt over vrijheid om te mogen kiezen
  2)polarisatie en kiezers bedrog
  3)Econmische ontwikkeling, natie vorming en welvaart. al deze onderwerpen die jij aankaart zijn nooit maar dan ook nooit door bouterse waar gemaakt intengendeel zelf
  ik begin bij nummer 1 over de vrijheid om te mogen kiezen, hoelang moest het surinaamse volk wachten om naar de stembus te mogen gaan onder de brute miliataire bewind van bouterse, er moest een oorlog met velen doden komen om bouterse uit het machtcentrum te trappen.punt 2 polarisatie n kiezers bedrog ik vraag mij af of jij weet wat deze woorden betekenen? in 1980 heeft de echte polarisatie zijn intrede gedaan in mijn geliefde land suriname en wat de gevolgen zijn geweest kunnen wij tot op de dag van vandaag zien .punt 3,Economische ontwikkeling,natie vorming en welvaard, nou als jij verstandig en eerlijk ben dat moet jij weten en ook kunnen zien dat de economie onder bouterse en bosje helemaal kapot is gemaakt onze sterke munt is toen gedavalueerd dat is niet niks, verder is er geen enkele ontwikkeling gebracht in suriname we zijn als land en volk sterk achteruitgegaan op alle gebieden, over natie vorming kan ik heel kort zijn iemand die zijn eigen volk onderdrukt vermoord, zorg voor meer tweedeling dan voor natievormimg laten wij de duizende landgenoten die hun eigen land en leefgebied moesten vluchten voor deze medogenloos moordenaar bouterse. a ka demiya jij hebt het over liefde voor jou land als jij hier beweerd dat jij uit liefde voor suriname al jou tirade hier schrijft dan is dat een heel vreemde manier om jou liefde voor jou land te tonen.wat dat beterf verschil jij niet met bouterse hij beweerd ook dat hij uit liefde heeft gehandeld, uit liefde voor jou land je landgenoten afslachten , uit liefde voor jou land jou volk onderdrukken en vernederen , uit liefde voor jou land je land econimisch sociaal helemaal kapot maken. ik noem het anders uit eigenwijsheid en grootheidswaan en domheid jou land op de rand van de afgrond zetten, en dan vind ik het dom om jou land wederom in handen van deze misdadigers te willen zetten dat is geen liefde a ka demyia maar onwetendheid. de mening van iemand van de straat die gewoon de lagere school heeft doorlopen maar wel normen en waarde heeft megekregen en het zo goed als kwaad probeerd door te geven .


  Maak melding

 27. #20

  Is dat alles wat u te berde kunt brengen?

  ” Daarom een voorbeeld. De bandbreedte waarbinnen ons betaalmiddel (SRD) zich beweegt zorgt voor een stabiliteit binnen de handel.

  Stabiliteit binnen de handel brengt welvaart.”

  Schoolvoorbeeld van een echte omnivoor die interessant wil doen, maar duidelijk geen weet heeft waar hij het over heeft.

  Handel:
  import (uitgaven) versus Export (inkomsten) het verschil is 1 miljard, alleen echte varkens zullen dit nooit bevatten nl de fronters waar ik u tot reken.

  De rest is lullen in de marge.


  Maak melding

 28. “En voor “Polarisatie, corruptie en Kiezersbedrog”verwijs ik je naar het de krakers van het OCER. “”

  Neus ik heb het vermoeden dat je weer zwaar bezig bent met paddo’s en ander verboden spul, anders kan ik niet bevatten dat je zoveel onzin kan verzinnen.


  Maak melding

 29. Hehehehe

  Koers naar 3.20 SRD voor US dollar 27 Mar, 10:30
  Er heerst grote schaarste aan vreemde valuta. Banken en cambio’s kunnen de situatie niet aan. Goederen en diensten gaan aanmerkelijk omhoog. Minister Clifford Marica van Handel en Industrie bepaalde dat de prijs van goederen en diensten in SRD aangegeven moeten worden. Dit leidt niet tot een verminderde vraag naar vreemde valuta.

  “De koers is 1 op 3.20 voor de US dollar”, kreeg Starnieuws te horen van een dienstverlener. “We kunnen hier niets aan doen, want we moeten dollars kopen om onze goederen te importeren”, probeert de dienstverlener het leed te verzachten. Het betalen in SRD zorgt niet voor verlichting wanneer de koers van 2.80, zoals vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname, niet te verkrijgen is. Op dit moment wordt voor de US dollar tussen de 3.20 en 3.25 neergeteld.

  De financiële wereld geeft verschillende opties aan om de situatie te stabiliseren, maar de monetaire autoriteiten hebben hier niet op ingespeeld. Conrad Issa, topman van Lucky Store, gaf als optie om de bandbreedte te verruimen. Dat biedt de cambio’s en banken meer mogelijkheden. Cambiohouders dringen aan op interventie van de Centrale Bank. Zij lijden enorme verliezen omdat het publiek eerder naar handelszaken of naar wisselaars op straat gaat met vreemde valuta. Daar krijgen ze een hogere koers.

  ” De bandbreedte waarbinnen ons betaalmiddel (SRD) zich beweegt zorgt voor een stabiliteit binnen de handel.

  Stabiliteit binnen de handel brengt welvaart.”

  En zo blijven we lachen met die front koeien of moet ik zeggen varkens hier.


  Maak melding

 30. Dit bedoel ik nou met de aanhagers van bouterse die gehuurd zijn om de meest idiote reaktie hier te geven,
  leest u dames en heren aandachtig de reaktie op nummer 32 van een van grootste demagogen hier op dit net, als jij eerlijk ben na mi dan lever jij eerst kritiek op de veroorzaker van dit probleem en niet op de de mensen die met man en macht hun best doen om die econimische puinhoop van bouterse bosje en goedschalk te reparenen, jij ben een varken na mi en die koeien zijn de mensen die met open ogen lopen in de val die bouterse weer voor ze heeft neer gezet. de bouterse aanhangers zijn durven niet de waarheid onder ogen te zien ze zij zo geindoctrineerd dat ze niet anders kunnen denken dan alleen maar dogmatich.het wel interesant om te zien uit wat voor soort figuren de aanhangers van bouterse bestaan allemaal zijn ze een stelletje ezels die hier geweldig willen doen, ik met mij lagere school opleiding kan beter relativeren dan velen die zich hier voordoen als hooggeschoold. iedereen met beetje verstand weet dat waneer jou munteenheid devalueerd de gevolgen voor langere tijd overal voelbaar zullen zijn, alleen de aanhagers van bouterse denken daar anders over en deze zelfde uilskuikens noemen anderen varkens en koeien het moet niet gekker worden hier. er zijn een aantal mensen in suriname de betaald worden door de ndp van bouterse die het volk in suriname allerlij onzin proberen te verkopen alles wat deze regering doet of heeft gedaan is niet goed zo proberen deze landveraders zand in de ogen van het surinaams volk te strooien, neem na mi bijvoorbeeld hij heeft in een krant gelezen dat de schuldenlast van suriname naar 1 miljard is gestegen in welke krant staat dat? zeker in de propaganda blaadjes van de ndp.


  Maak melding

 31. Omdat je zwakzinnig bent, begrijp je eigenlijk dus nooit waarover een topic gaat, waardoor je maar al te graag naar je vertrouwde reacties grijpt.

  Als men jou reacties hier volgt kan men heel makkelijk concluderen dat je aan obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) lijd ook wel bekend als dwangneurose.

  Eigenlijk ben je gewoon zielig, ik vind je meelijwekkend figuur.


  Maak melding

 32. Die DU(mmy) en NosoFreng blijken stinkend jaloers te zijn op EBU-A,ze kunnen het niet hebben dat hij zinnige reaktie `s neertypt,zelfs zijn ze ongeschoold en googles zich het apezuur.
  DU(mmy) en weer heb je het over jezelf,jij bent de grootste demagoog hier op dit forum ipv dat je zinnig op een artikel reageert,heb je het steeds maar over je pain in the ass Bouterse en vertik je het om jouw boeventuig enige schuld te geven van wat er nu in Suriname allemaal mis is/gaat,jij koestert die DRUGSBARON op dit moment Brunswijk en verdedigt hem met hand en tand,kom niet vertellen dat het niet zo is,jij en die NosoFreng willen dat anderen denken dat alleen Bouterse de kwade genius is,maar BRUNSWIJK na a moro didibrie die nu in het parlement en in Suriname rondloopt,die bankovervaller,moordenaar,bigamist,verkrachter en DRUGSCRIMINEEL.Waar is al het geld gebleven wat Nederland aan Suriname geeft?Op Stoelmans-eiland zijn de kinderen verstoken van onderwijs,omdat hun school reeds 4 maanden lang gerenoveerd wordt door jou boeventuig,het werk ligt nu stil er is geen poen meer ,hoe dat zo,jullie boevenbende heeft totaal niets voor het volk gedaan na 3 termijnen regeren is alles nog steeds hetzelfde,neen toch niet Nederland heeft een nieuwe ministerie van VolksGezondheid uit eigen zak gebouwd,zwembaden,politie buro`s en scholen zijn ook gerealiseerd door poen van weldoeners uit Nederland.How low can you be als regering om steeds te bedelen.Een doodnormale AZF kan niet gerealiseerd worden door geld gebrek,maar die boeventuigen hebben zich kasten van huizen toegeeigend en rijden in bolides waar een Ned.minister van zou watertanden en dat allemaal mag van DU(mmy)en NosoFreng pfffffffffff.

  Ja Suriname maakt zeker een politieke keus op 25 mei,nl ze kiezen massaal voor het MegaBlok.


  Maak melding

 33. @ na mi zwakzinnigen verwarren de waarheid met leugens en dat is precies wat jij doet jij klaagt over schaarste aan dollars en vreemde valuta terwijl jij netzo goed als ik weet de de grooste schaartste in de jaren tachtig was, jij weet ook dat onze gulden zo goed als waardeloos was door de econimische wanbeleid van bouterse bosje en goedshalk ben jij de tijd vergeten van wisselen na mi ? ben jij de tijd vergeten toen de prijzen iederen dag of betere gezegd iedere minuut de hoogte in gingen . na mi je ben vals je speeld het spelletje niet eerlijk je liegt alsof het gedrukt staat. vertel mij wie ervoor heeft gezord dat onze sterke gulden van weleer is gedevalueerd. wat de ndpers willen is dat iedereen hun leugens en bedrog geloven en wie dat niet doet word voor gek verklaard terwijl hun gestoord zijn. vertel de lezers waarom balast nedam in zijn contract heeft laten vastleggen dat de bruggen betaald moeten worden met de bauxiet opbrengst als jij een beetje verstand hebt dan weet jij dat demagoog dat je bent .


  Maak melding

 34. eyy DU(mmy),maakt niet uit waarvan BALLAST betaald moest worden,die bruggen zijn er en er wordt met heel veel dank aan Bosje gebruik van gemaakt.Weet je niet dat de bewoners van die gebieden tot nu toe Bosje kunnen kussen ,neen jij ziet alleen maar de slechte kanten,maar de goede kanten pffff daar ben je ziende blind voor.Ga je afvragen waarvan jouw boevengilde die Saramaccabrug gaan betalen ,dat hoef je zeker niet,je weet zeker dat ze weer op hun poten gaan bedelen.
  Nogmaals jij bent de GROOTSTE DEMAGOOG hier op dit forum,al jouw argumenten kunnen met harde feiten tegen gesproken worden ,maar je gaat onverdroten voort met je haat-gezeik.
  Ik kan niets anders er van maken dat jij toendertijd gepakt bent daar in de omgeving van de centrale markt met rotzooi die je aan je eigen volk probeerde te slijten,je dacht ook bij jezelf in troebel water is het goed vissen,maar die militairen hebben je zeker op heterdaad betrapt en je in het gevang gegooid noh,vandaar je niets ontziende HAAT.Kan niet anders want je zeikt en zeikt maar over de jaren 80,maar wat jouw gespuis heden ten dage met het volk doet,stelen ,leugens enz.vind je allemaal prima,ZO IS DAT EN NIET ANDERS.Joe Dong Burikie.


  Maak melding

 35. ach ja jullie reaktie laat zien dat jullie in een totalitaire idelogie geloven dat kan ik zien aan de manier van denken en reageren ik doe niet mee met geruchten verspreiden en anasi torie vertellen, ik praat loslosie en jullie praten borborie daar heb ik geen zin in.de aanhangers van bouterse behoren tot domste bezoekers van dit net.ik kijk naar de feiten tien jaar revo heeft mijn land naar de klote geholpen wie dat niet wil inzien is onwetend zo simpel is het .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.