Surinaamse kiezerslijsten bijna helemaal schoon

7

PARAMARIBO, 25 mrt – De nationale kiezerslijsten zijn vrijwel compleet opgeschoond. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Het leeuwendeel van de niet te verantwoorden namen is verwijderd. Slechts een fractie staat er nog. Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, denkt er anders over.

Volgens de toezichthouder zijn er nog zeker dertigduizend namen niet thuis te brengen. Hassankhan houdt het op nog hooguit drieduizend. Het betreft dan namen die of dubbel of onterecht zijn opgebracht. Vermoed wordt zelfs dat het om overleden personen gaat of emigranten. “Maar we kunnen deze namen niet zonder meer afvoeren”, zegt Hassankhan. Schrappen kan zelfs vergaande gevolgen hebben.

Als het iemand betreft die legaal op de lijst staat, kan die straks niet stemmen. “Als je niet zeker bent, mag je niet bij voorbaat afvoeren”, aldus Hassankhan. Overigens is het laatste woord nog niet gezegd over het OKB-cijfer. Het verschil is te groot om maar blauwblauw te laten. “Ik weet niet hoe het OKB aan dit cijfer komt. Het zou een achteruitgang betekenen na al onze inzet.”


7 REACTIES

 1. Daar begint t al. OKB zegt A de mini ster een exponent van de VHP zegt B. Ik blijft erbij. Deze gasten zijn niet te vertrouwen. 5 jaar geleden hebben 65.000 mensen geen oproepingkaarten ontvangen en nog steeds kan men niet duidelijk aangeven hoe dat komt. Straks ga je horen, dat 25000 mensen geen kaart hebben ontvangen! En “toevallig” zullen deze mensen geen fronters zijn.


  Maak melding

 2. Weer duidelijk een bewijs dat er geen enkele communicatie is tussen het ministerie van B.Z. en het OKB. Dit ja-nee-spelletje is zo typerend voor de ego’s van beide instituten. Hoe kan de minister nou zeggen dat de lijsten vrijwel zijn opgeschoond terwijl het OKB het heeft over tenminste dertigduizend namen die niet thuis te brengen zijn. Weer zo’n typisch geval van knulligheid, onbenulligheid, onkunde en de eigen stoel warm houden. Oftewel: wie houdt nou wie weer voor de gek?


  Maak melding

 3. Wordt het niet de hoogste tijd dat CBB gaat automatiseren???? Weten ze bij CBB wel wat een computer is???? Uittreksels worden nog steeds met de hand uitgeschreven!!!!!!!Leven ze daar nog in de oertijd??????


  Maak melding

 4. @Soko
  Ik wordt doodziek van die eeuwige onzin verhalen vanuit de OCER hoek. Als er werkelijk aantoonbaar gefraudeerd zou zijn dan moeten ze of naar de rechterstappen of in de DNA een parlementaire enquete afdwingen. Aangezien die fantaserende baas van je dat al die tijd heeft nagelaten kan niet anders geconcludeerd worden dan dat die schoft weer op zijn bekende manier bezig is.

  Overigens wel heel platvloers. Hij laat jullie, zijn voetvegen en foetoe boys, steeds de onzin verkondigen en zelf houdt hij wijselijk in het publiek zijn grote bek.

  Als hij werkelijk zo met recht begaan is dan komt hij eindelijk eens naar de rechtzaak, dan houdt hij zich aan de wet, etc.

  Sukkel je laat je gewoon misbruiken en fokken door de saka.


  Maak melding

 5. @neus,
  Ik dacht niet dat u met mij in het stemhok was toen ik de vakjes rood kleurde. Ik zal me maar niet verder verlagen naar jouw niveau om mensen te bespreken en niet issues. Dit is trouwens typisch het front om het op de man te spelen, inplaats van oplossingsmodellen aan te dragen voor de vele problemen. Dit geeft ook aan de incompetentie die binnen die combinatie heerst. Veel succes ermee verder!


  Maak melding

 6. Hassankhan zit de boel in de maling te nemen. Woensdag jl. stelde Mw. van Dijk-Silos voor om de namen die niet gecheckt kunnen worden op een aparte lijst in te voeren, dus helemaal uit het bestand te halen. Als iemand op die aparte lijst kan aantonen dat die bestaat of verkeerd is ingevoerd, dan kan na verificatie de persoon om de correcte lijst worden geplaatst.

  Ik vind dat een schitterend idee. Je weet dan dat de lijst waarmee je werkt 100% in orde is.

  Maar het feit dat H.khan dit niet wilt doen spreekt boekdelen. Het aantal van 30.000 namen is veels te groot om te verwaarlozen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.