Ballast Nedam lapt brugproject Suriname op

45

PARAMARIBO, 24 mrt – Ballast Nedam zal de brug over de Saramaccarivier, tussen Uitkijk en Hamburg, completeren. De Nederlandse aannemer heeft het bouwcontract getekend. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking was er geen andere mogelijkheid.

Of het deel dat al is aangelegd, zou afgebroken moeten worden. “We willen niet nog meer oponthoud. De brug moet hersteld worden”, zegt Van Ravenswaay. Dit besluit van de regering lag nog het meest voor de hand. De vorige aannemer maakte weliswaar een paskwil van het oorspronkelijke plan. In plaats van een complete brug staat iets meer dan een stomp over een deel van de rivier.

Ook de aansluiting op de rijweg is een ware aanfluiting. De brug staat haaks op de aanlopende straat. “De ligging blijft onveranderd. Wat we willen doen is de aansluiting nader bekijken. We gaan na of alternatieven mogelijk zijn”, aldus Van Ravenswaay. De kosten bedragen ongeveer zeven miljoen euro. Dat is het dubbele van de oorspronkelijke bouwsom.


45 REACTIES

 1. Front moet zich dood schamen.

  Hoeveel gaat dit alles de bevolking kosten.

  En nu: dit is juist broodje brug vreten.

  Stel domme jongens, stel dieven de vervloekten


  Maak melding

 2. Hier zakt je broek toch vanaf!!
  Waarom niet gelijk in het begin Ballast Nedam ingeschakeld?!
  Het lijkt of er maar geen einde komt, of ooit zal komen met de gang van zaken in Suriname.


  Maak melding

 3. Goede management is: kunnen in schatten of een surinaamse bouwer instaat is zo’n brug te bouwen. Met andere woorden: de front regering heeft een slechte inschattings-vermogen. Deze fout van het front heeft de surinaamse belasting betaler miljoenen gekost.

  Gelet op de goud-deal met Im-Gold en de voorgenomen goud-deal met New-Mount waar surinaame steeds op grove wijze benadeeld wordt en dreigt te worden, is het duidelijk dat de regering van front een ernstig gebrek heeft aan goed management van onze economische doelen.

  Gezien deze omstandigheden is het raadzaam om bij de komende verkiezing echt voor de Mega-Combinatie te stemmen, voor Mega projecten die onze economie naar grote hoogten zal leiden.

  Een regering met visie: heeft een korte termijn planning. Die is van dag 1 tot t/m 5 jaren. In deze periode dient de bevolking reeds duidelijk waar te nemen dat het gevoerde beleid resutaten heeft afgeworpen.

  Wat kan de Mega-Combinatie doen om in de eerste 5 jaren succes te hebben???
  Dit gaat de Mega-Combinatie zeker doen: een eigen staats-goudmijn bedrijf, net zo als staatsolie in de jaren 80 is opgericht.


  Maak melding

 4. Surinamers zijn eenmaal geen bruggenbouwers. Laat het aan de Nederlanders over!!!!! De eigenlijke fout ligt bij het ingenieursburo, deze heeft verzuimt een goede tekening te maken en buitendien het werk niet goed gecontroleerd!!!!!Shame…shame..shame…


  Maak melding

 5. Deze koebeesten hebben de mond vol van vertrouw op eigen kunnen. Ze zijn niet een staat op een houtenbrug te bouwen over een sloot. Credo van suriname is vertrouw op andermans kunnen.


  Maak melding

 6. zonde voor die zeven miljoen euro’s
  onze goud,bauxiet,rondhout en de intellect worden weg gedragen.kan dit land het nog permitteren om met zoveel geld te strooien.
  ongelooflijk maar toch waar.

  hoelang nog zijn de belastingbetalers in staat deze idiote offers te brengen,is de wil niet aanwezig bij de regering om de landgenoten een betere leven te laten lijden.
  of laat de regering de zondaars vrij rond lopen.

  de idioten moeten gestraft worden en de zeven miljoen terug betalen aan de staat.


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  En vanwaar hebben deze Front-politici toentertijd de gore durf vandaan gehaald, om voormalig president drs. Jules Wijdenbosch fel te bekritiseren en fel tegen te werken, toen hij met zijn NDP-Regering bezig was met de vorige brug over de Surinamerivier?!

  ‘Geen prioriteit’ riepen deze Fronter hun achterban toe. ‘Geld verspilling’ in het Surinaams Parlement. ‘Broodje brug’ tijdens verkiezingen. Met zelfs geregisseerde vechtpartijen tijdens Front-massameetings, van Fronters in NDP truitjes. En ga zo maar door. De brug over de Surinamerivier mocht er absoluut NIET komen.

  “Un o dede, efu a broki disi kon”! riepen zij vol vernegering hun achterban toe.

  Deze Fronters hebben toen NIET ALLEEN het toenmalig staatshoofd drs. Jules Wijdenbosch (NDP) eeeeeeeeenorm moeilijk gemaakt bij dienst voornemens, om een 50 jaar (vijftig jaar) oude belofte van de NPS af te lossen? Maar hebben zelfs deze zelfde Ballast Nedam waarmee zij nu ook zelf in zee gaan, bij de bouw toen zodanig geïrriteerd, bedreigd en proberen te ondermijnen met hun acties tegen de bouw, dat het hen ook bijna gelukt was de bouw te stoppen. Omdat het personeel van Ballast Nedam zich onveilig begon te voelen.

  Ze hebben zich letterlijk als varkens gedragen! Niet te geloven! En het heel Caraibisch gebied stond verbaast en vol schaamte toe te kijken, hoe men dit een volk kan aandoen. De brug was toen haast op de helft om opgeleverd te worden aan de staat Suriname. En deze Fronters bleven ongestoord hun gang gaan.

  http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://communities.zeelandnet.nl/data/suriname/upload/images/brug1999.jpg&imgrefurl=http://communities.zeelandnet.nl/data/suriname/index.php%3Fpage%3D13%26showpage%3D56905&usg=__p6g5HviGh5DunufBwDjDQ06W-GE=&h=530&w=800&sz=89&hl=nl&start=18&itbs=1&tbnid=6kseo0NQac_fdM:&tbnh=95&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dsurinamebrug%2Bcommewijne%26hl%3Dnl%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1

  Als ‘gefrustreerde Negers’ gingen deze Fronters dag en nacht te keer tegen Ballast Nedam, om de bouw halverwege te kunnen torpederen. Om vervolgens ZELF de brug te kunnen afmaken. En deze ten slotte politiek te kunnen opeisen en aan hun achterban als politieke stunt te kunnen verkopen. Alsof hun verdienste.

  Als dolle Pitbuls gingen zij te keer, alsof zij niets van ophouden wilden weten. Terwijl de bouw gestadigd werd voortgezet, met politie bewaking en geheime wachters aan weerskanten van de brug.

  ZELFS SPECAILE BEVEILIGING MOEST ERBIJ GEHAALD WORDEN, OM DE BOUW VAN DE BRUG OVER DE SURINAMERIVIER TOENTERTIJD TE KUNNEN VOORZETTEN. EN OM DE VEILIGHEID VAN HET PERSONEEL VAN BALLAST NEDAM TE KUNNEN GARANDEREN. OMDAT OP HUN HOTELKAMERS ER S’NACHTS DREIGBRIEFJES ONDER DE DEUR WERDEN GESCHOVEN.

  Het verzet werd toen geleid door deze zelfde president Ronald Venetiaan als voorzitter van de NPS en wijlen Fred derby als toenmalig voorzitter van de SPA. In Nederland werd het verzet toen geleid door ene uit Suriname gevluchtte Romeo Hoost.

  Hun gedrag toen was een regelrechte aanfluiting en een schande voor de Republiek Suriname in de regio. En toch, de brug over de Surinamerivier kwam er uiteindelijk en met succes. En allen die toen riepen ‘broodje brug’, rijden er vol trots en tevredenheid nu over. Van Commewijne richting Paramaribo en omgekeerd. Inclusief deze zelfde Ronald Venetiaan en zijn trawanten.

  http://www.youtube.com/watch?v=MOghcZmJT4k
  (Suriname Paramaribo 2009 van uit de auto over de brug)

  En nu 2010 proberen zij niets anders te doen, dan wat de Regering Wijdenbosch eerder wel met succes voor mekaar kreeg. Ondanks hun tegenwerking toen.

  Maar. . . . . . en nu komt het:

  De angst van deze Front-regeerders, dat de komende regering na 2010, en VOORAL als deze de Mega Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse (NDP) zou zijn, die dit karwei ‘het debacle Saramaccabrug’ mogelijk zelf zou gaan klaren,

  geeft deze Fronters o.l.v. huidig President President Ronald Venetiaan momenteel

  ‘slapeloze nachten’.

  Het is maar dat U het weet, voornamelijk dit:

  HOE ‘VERZIEKT’ HET GEDRAG VAN HET INDIVIDU SOMS KAN ZIJN, WANNEER DEZE ZIJN ‘GEEST’ MET BLINDHAAT EN AFGUNST LAAT LEIDEN, NAAR ‘ZELFVERNIETIGENDGEDRAG’.

  Ondanks zijn of haar opleiding.

  http://www.youtube.com/watch?v=edt6yhdNFvc&feature=PlayList&p=BC71B8CD753E36C1&playnext=1&playnext_from=PL&index=6


  Maak melding

 8. Het is een grote schande dat wij niet eens een kleine brug zelf kunnen bouwen.Wij hebben weer de deskundigheid van de Nederlanders nodig. Wat een ontnuchtering ! Ik hoop niet dat opa Ram weer de directie zal voeren .Waarom gaat hij niet van zijn vele miljoenen genieten ? Het zal duidelijk zijn dat het construeren van een brug geen pre-pre sanie is.Ik weet niet hoeveel miljoenen ons dit alles meer zal kosten en op wie moet dat alles verhaald worden:op de ontwerpers,op de directie of op de bouwers?


  Maak melding

 9. Toen Bosje de bruggen over de Surinamerivier en Coppename heeft laten bouwen door Ballast Nedam hebben deze zelfde gasten het volk opgetrommeld om Bosje en zijn regering naar huis te sturen. Het volk kan je niet eens kwalijk nemen. Het is ook maar het surinaams volk dat alles van onze politici accepteert. Deze zelfde gasten gaan nu met Ballast Nedam in zee. Het dubbele wordt nu uitgegeven aan de brug. Het eindresultaat wil ik niet ter discussie brengen, doch wel de financiering van de brug. Hoe wordt dit eigenlijk gefinancierd? Kan de minister ons duidelijkheid geven in de daadwerkelijke schade die het land geleden heeft. Gaat dit niet ten koste van de zg. “gezonde staatskas”? De verantwoordelijken moeten zich schamen. Als straks een nieuwe regering gevormd wordt buiten het NF, dan hoop ik dat het volk zo verstandig is en niet zal deelnemen aan hun negatieve acties om die regering ten val te brengen. Bij deze wil ik het volk oproepen nooit meer mee te gaan met deze gasten. Ook niet met die achterlijke vakbondleiders. Laten ze ons nooit meer zo ver krijgen. Deze gasten hebben lang genoeg een kans gehad. En zie weer eens het resultaat; 0,000000. Dus totaal niets!!!!!


  Maak melding

 10. Ik heb twee jaar geleden langs de kant gezeten en lang ernaar gekeken bij uitkijk. Met veel plezier trouwens. Hij leek al bijna klaar te zijn. Wat een zonde van het wanbeleid van deze regering en de zogenaamde ingenieurs…..

  Goedkoop blijkt maar weer eens duurkoop te zijn. Zonde van het verloren geld.


  Maak melding

 11. Als men de opdracht meteen aan Ballast Nedam had gegeven, zou men weer roepen dat de Surinaamse bedrijven overgeslagen worden. Nu het fout is gegaan is de Surinaamse regering weer de schuldige. Ik kan me niet daarin vinden, de aannemer is in dit geval de schuldige maar niet de overheid.

  Zelf in Nederland en andere beter geïndustrialiseerde landen worden er inschattingsfouten gemaakt, en waarom zou het in Suriname niet mogen gebeuren?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 12. ja, ziet doen laat doen maar dit slaat alles.
  als u maar na gaat dat bijna het geheel bestuusrorgaan van de nps boven de 80jaar is wat denk u te verwachten van die slapende geesten ik zou ze aandraden liever met de bruggen over de sloten te beginnen,die van over de rivieren kunnen ze dat aan de ndp overlaten

  t, gaat u goed


  Maak melding

 13. @ de domme aanhagers van bouterse,aan de ene kant hebben jullie een grote smoel over eigen bedrijf opzetten en nu draien deze beesten net en blad om. de schade die bouterse en bosje op financiele economisch en sociaal gebied heeft aangericht is nog erger en toch willen jullie hem terug wie is nou dom ? a,ka demiya,brantimaka en teo


  Maak melding

 14. Belangrijk!

  De stappen zijn genomen om de brug verder af te bouwen. Dat is het allerbelangrijkste wat er is. Er lang en kort over lullen schiet niet op dus daarom moeten we met z’n allen dit ondersteunen. De brug is voor ons allen en niet voor een minister of partij. veel succes!


  Maak melding

 15. Theo nr4.
  Zonder inhoudelijk op het artikel te reageren, wil ik t.a.v. jouw reactie het volgende opmerken. Aangezien een forum ook een medium is waar mensen o.a. kennis kunnen opdoen, vind ik het storend als ik lees dat jij een termijn van 5 jaren als een korte termijn planning ziet. Op alle vlakken, d.w.z. bestuurlijk, bedrijfsvoering, theater, onderzoek van medicijnen, ontwikkeling van nieuwe producten, en noem maar op, zijn daar standaard definities voor. En jouw definitie van een korte termijn planning klopt niet.

  Er zijn nu zeker mensen die voor de rest van hun leven dit klakkeloos aannemen en ongetwijfeld in gezelschap dit soort onzin gaan verkondigen. Dat is misschien hun eigen stommiteit, maar ik vind dat degene die deze informatie geeft ook een eigen verantwoordelijkheid heeft.
  Kortom: weet waar je over schrijft. Ik dacht trouwens dat een regeerperiode voor vier jaar was, maar ik kan me vergissen.


  Maak melding

 16. Trouwens

  ” De Nederlandse aannemer heeft het bouwcontract getekend. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking was er geen andere mogelijkheid. ”

  Hmmmm waar is de mini-ster van OW dan, what is going on, of is die 7 miljoen betaald met ontwikkelingshulp, ze zochten toch een donor dus is die gevonden.


  Maak melding

 17. Die ricardo deugt ook niet. hij wijst naar ganesh baba, maar die kan niet meer dan tot 2 tellen en dat wist ricardo ook al.
  ook al wist hij het niet, juist een plos min. hoort mee te denken en mee te werken. nu maakt hij verwijten alsof hij brandschoon is en komt met een oplossing alsof hij het ei van columbus heeft ontdekt maar in feite een strop voor de sur bevolking mn de armen legt!. ws heeft hj het ei van vene gezien!.
  typisch front, randjietsing heeft ook iets dergelijks geflikt met een brug!!
  terwijl ik de reacties las dacht ik DU pey de, komt die DU met zijn scheldkannonade naar al de forumleden en Bouterse.
  Du naar nederlands leren. niemand zit hier Bouterse te prijzen (althans reakties 1 t/m 14, meer zie ik bij schrijven van dit stuk niet) maar geeft terecht kritiek op dit stuk mega wanbeleid!
  Dat stukje brug waar alles aan haperde en hapert en nu nog maar een stompje is heeft al 2x zoveel gekost en gaat nog 2x het reeds cumulatieve bedrag kosten, snap je dit? nee natuurlijk niet, daarom boy go na skoro want ie dong lik front.


  Maak melding

 18. mijn moeder zei altijd , WOORDEN hebben kracht en macht , wat je een ander in de negatieve zin toe wenst , wens je je zelf toe .

  zie maar wie krijgt het terug,!!!!!!!!!!!.

  degene die jaren geleden het hoogste woord hadden,

  jammer dat het surinaamse volk de dupe van wordt.

  de beerput gaat nog verder open.


  Maak melding

 19. in suriname kan men met moeite een huis bouwen….laat staan een brug.
  er is in su altijd schaarste ..soms aan materialen,maar altijd aan kennis.
  een bouwopdracht in su betekent zakkenvullen.
  er zijn in su drie ntypen mensen ..rovers ,oplichters ,en slachtoffers.


  Maak melding

 20. Mijn voorspelling is helaas uitgekomen: De Nederlanders moeten de Surinaamse broek maar weer ophouden want het”lukt”daar weer eens niet.
  Hopen maar dat Ballast Nedam nu wel direct haar geld krijgt want ik ben de brug over de Suriname-rivier nog niet vergeten!

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 21. Geachte DAS (reactie #17),

  U zegt:”De brug is voor ‘ons allen’ en NIET voor een minister of partij.”

  Dat is inderdaad waar ook.

  Maar denken deze Fronters er ook zo over. Of dachten zij er indertijd ook zo over.

  Dit met verwijzing naar onze eerdere reactie #8. Met betrekking tot de bouw van de brug over de Surinamerivier tijdens de regering Wijdenbosch (NDP).

  En naar aanleiding van wat de heer Romeo Hoost (reactie #15) te berde bracht, doen wij hem voor het gemak wat humor toekomen.

  Misschien dat hij en zijn kornuiten zichzelf ergens in kunnen herkennen.

  http://www.youtube.com/watch?v=gUMfesG52qo&feature=PlayList&p=AD93532D0DE17AE4&playnext=1&playnext_from=PL&index=9

  Tan bun en waka bun.


  Maak melding

 22. Alweer het zelfde achterlijke niveau van Surinaamse Leiders!!!

  Ik wist al van kleins af aan dat een ezel zich niet twee keren in de kar stoot!!

  Nu ben ik door de Surinaamse regeerders te weten gekomen dat het niet zo is.

  Weten jullie nog?? de currupt schandaal in deze sector aantal jaren geleden.
  Weet je nog voor hoeveel Ballast Nedam, Suriname genaaid!! heeft tijdens het bouwen van een paar bruggen(In Wijdebosch tijd). EN Ballast moest voor de Commissie? verschijnen en heeft toen bekend(36 dacht ik, kan meer).
  Suriname toch, waar ben je mee bezig??? of het werk door hen laten deoen en weg jagen.

  Zo niet dan…….

  Wiep-Deng


  Maak melding

 23. Mensen, als een president of een minister zich moet bemoeien met de bouw van een brug is het diep triest. Waar hebben jullie het over? Hij heeft wel zijn ambtenaren daarvoor. En als die het niet kunnen zijn er altijd specialisten die ingehuurd kunnen worden om het geheel van idee tot eindproduct te begeleiden.
  Laat de regering maar met ideeen komen om geld te maken. Maak Suriname een belasting paradijs voor al het zwart geld in de wereld. Als de zwitsers en antillianen dat kunnen waarom wij niet?


  Maak melding

 24. De fascisten zijn weer eens inconsequent, willen niets met de Nederlanders te maken hebben. Mochten de Nederlanders aan een van hen (die nu luistert naar de naam baas) voorstellen om gezamenlijk een gekozen regering naar huis te schieten, dan hebben zij geen bezwaar.

  Verder hebben ze weinig verstand van economie, een lokaal bedrijf is een opdracht gegund, indien het lokale bedrijf een wanproduct aflevert, stapt de opdrachtgever ter genoegdoening naar de rechter.

  Nu hoor ik de fascisten al zeggen rechter, wat is dat? Denk hierbij aan de decembermoorden van 1982, daar is geen rechter bij geweest.

  Wie heeft onlangs de schulden aan Brazilië ingelost?

  Wie heeft de wisselkoers binnen acceptabele bandbreedten weten houden?

  En hier komt het dan, wie heeft het proces tegen de onderdrukkers, brandstichters, folteraars en moordenaars doen aanvangen?

  Wie heeft als President GEEN geheime bankrekening eropna gehouden?
  Een rekening waar illegalen die ons land met kwik kwamen vergiftigen en als dank daarvoor ook nog ons goud wegdroegen, geld op moesten storten.

  Tot slot, de plannen voor het staatsoliebedrijf komen uit de koker van de voormalige minister van planning Dr. Ir. Frank Essed. en niet uit de koker van een sportinstructeur, dat gaat zijn petje te boven. Wat deze randdebiel wel kan, hebben wij helaas mogen aanschouwen. Soso ogri.


  Maak melding

 25. In plaats van een complete brug staat iets meer dan een stomp over een deel van de rivier.oftewel inplaats van een regering hebben we een circus boeve bende. Ballast Nedam zal de brug over de Saramaccarivier, tussen Uitkijk en Hamburg, completeren. dus uiteindelijk toch maar Ballast Nedam dank zij Bosje om ze naar Suriname te halen en ik hoor de critici van weleer over “Brood met brug” niet meer uit hun nek lullen,


  Maak melding

 26. de domme figurant op dit net is niemand minder dan de webmaster/moderator of de toezichthouder him self.
  je moet goed gestoord of hebberig zijn om dit te doen.of wil men mamjo nadoen.

  the only way to win a fight is to not fight with stupid.


  Maak melding

 27. Als we dus kijken naar de reacties van neus en du, zijn alle MC’ers dom.

  Als deze uilskuikens door moeten gaan voor slimme fronters, dan is het toch niet vreemd wat we allemaal met front meemaken, het wanbestuur, wanbeleid, corruptie, diefstal, drugshandel etc. etc.

  Deze gekke getraumatiseerde fronters zijn een echte gevaar voor het land.

  Kijk maar wat die getraumatiseerde vene ervan heeft gemaakt, het paard van troje binnenhalen door met brunsie en somo samen te werken, waarbij hij het lef heeft gehad om het Surinaamse volk zodanig te beledigen om somo tot voorzitter te bombarderen of een brunsie gewoon als beleidsmedewerker op een ministerie te laten fungeren.


  Maak melding

 28. Ja Akademyia,dat wat je daar hebt neergetyptis VOLKOMEN WAAR,maar mensen als DU(mmy)willen en kunnen dat niet hebben,zo gauw er een dirty detail van zijn Front(ale)geboefte hier wordt neergetypt,hahahahah heeft deze gespuis het lef anderen dom te noemen,dat is het enige wat hij kan neertypen,maar laat die vastgeroeste engerd zij eigen liedje zingen jere,geen haan die er naar kraait.

  Hahahahhahaha eerst roepen dat Bosje Suriname met een schuld heeft achtergelaten door die 2 meesterwerken,en nu zelf een dubbele schuld gaan achterlaten,proberen ze het volk wederom zand in de ogen te strooien door anderen de schuld te geven van hun wanbeleid,maar gelukkig het Surinaamse VOLK is alerter daan ooit en lachen deze frontalers keihard uit.
  Vuile bedriegers zijn het nites meer en niets minder.


  Maak melding

 29. geachte redactie,

  Heeft u misschien een baan in uw organisatie voor dhr eduard buiteman van de buitenbewustzijnsbeweging eboiakadeinyuede?

  Deze man is al een tijdje werkloos in plaats van dat hij hier onzin uitkraamt kan hij beter bij jullie misschien de afwas doen of stofzuigen of copieen maken.


  Maak melding

 30. Beste Raj en EBU Academya,

  Hoe belangrijk is de brug over de Suriname rivier vandaag voor ons volk? Hoe snel gaan we over de Saramacca en de Coppename rivier?
  We all benefit! Alle Surinamers genieten van de wijze waarop ons land geopend is.
  Commewijne is Paramaribo geworden en groente en fruit uit Saramacca is binnen korte tijd in de hoofdstad. Nickerie bezoeken kan tegenwoordig binnen een dag op en neer.

  Ons volk heeft straks ook de vreugde van de brug bij Uitkijk, ook al heeft het veel geld gekost. We weten dat een ieder met de eer wil gaan strijken want zo zijn Surinaamse leiders nu eenmaal. Maar niemand van hen wil de verantwoording op zich nemen van de verloren miljoenen door verkeerde, onbekwame aannemers het werk te laten verrichten. Dat hebben anderen gedaan.

  Laten we hopen dat deze brug binnenkort klaar is zodat men aan de volgende, half afgebouwde kan beginnen. We all benefit!


  Maak melding

 31. Intussen blijkt mini-ster kanhai van OW boos te zijn op collega Ravenswaay, omdat die Ow niet had uitgenodigd bij het tekenen van het contract met Ballast. Ravenswaay vind dat OW er een rommel van heeft gemaakt.

  Zo nu gaat deze grap 7 miljoen meer kosten, enne what about die andere karkas over de Suriname rivier waarvan front dacht ze die ook het vermogen hadden die te kunnen bouwen, ik benne benieuwd.

  Intussen blijkt dat die brug voor de Surinaamse burger is dus hoeven die het wanbeleid van front niet stellig af te keuren, maar laat die zelfde burgers meer belasting betalen hebben ze wel een controlerende functie en mogen ze dus wanbeleid wel afkeuren. So so Condractie mi boi.


  Maak melding

 32. Ai tegenwoordig heeft Suriname ook facisten voor wie het nog niet wist, maar goed. De leider van de NDP heeft gezegd, we behandelen ze met liefde, ze willen ons met wortel en tak uitroeien maar gaat ze nooit lukken, ook voor de dwazen zullen we hard werken want tenslotte zijn ze ook Surinamers.

  De haat van sommige knaagt aan hun gemoedsrust, dat ze de ene leugen proberen goed te praten met een andere leugen.


  Maak melding

 33. Geachte DAS (reactie #38),

  Wij bidden zeker samen met u mee, in het belang van land en volk. Dank u hartelijk voor uw wijze woorden.

  Ten aanzien van reactie #37 genaamd ‘adis aleba’, willen wij verwijzen naar onze eerder reacties #8 en #29.

  Trouwens. Wij denken dat u gezien uw niveau van reageren, waarschijnlijk op een andere site moet zijn. Iets met ‘mamio’ geloven wij.

  Maar het geeft niet.

  Als u meent dat wij u bewust gepasseerd hebben in ons commentaar, dan kunnen wij u hierbij geruststellen, dat het ‘Bewustwordingsproces’, zeker ook voor u bedoeld. Als. . . . .

  u gelooft.

  http://www.youtube.com/watch?v=xJFVY4lPEbA&feature=fvw

  Odi nanga lobi.


  Maak melding

 34. @EBU-Akademiya

  Dus ook als koffie jongen willen ze je niet? Vervelend hoor al die jaren zonder werk in dat kouwe kikkerlandje met een bijstandsuitkering.


  Maak melding

 35. @ mi taki nummer 36. ach ja daar heb je mi taki weer met zijn onzin ik heb een prima advies voor jou lees reaktie nummer 37 het lijk mij ook iets voor jou.alleen domme mensen geloven in die onzin van buitenman alias a ka demiya. wie geeft geeft hier de schuld van een ordinaire schietparij op een schoolplein in amsterdam aan de blanken , wie geeft de schuld van de misdaden die onder het militaire regime bouterse hebben plaatsgevonden aan de blanken? wie komt hier opdagen met het slavernij verleden? wie heeft het over pauselijk besluit van 1800. als je honderden jaren terug de geschiedenis in moet gaan om argumenten te verzinnen om de misdaden van bouterse goed te praten dan ken ik maar één woord voor dat soort mensen en dat is onwetend en dom.Ezels hebben zelf meer verstand dan die aanhagers van bouterse.


  Maak melding

 36. Du, niet kletsen mang. Gewoon weer front gaan stemmen. Zou een ezel ook doen, maar hij heeft een excuus. Wat is jou excuus?

  25 mei. Nooit meer front!!!

  Volk van Suriname – JA – stem nooit meer op mij en mijn kornuiten – JA – stem op een goeie partij – JA.

  Santokhi de grootste boef van het zootje. Alle anderen een close second. Somohardjo een graadje erger met die grondboef Jong Tjien Fa erbij en dan die platvloerse voetbal hooligan ook nog. Ventiaan joe bobo, je kijkt en houdt je bek dicht.

  Van Ravenswaaij, de enige van het zootje met een beetje fatsoen.

  Kinderverkrachters, dopetransporteurs, vervuilers en dieven.

  Volk van Suriname – nooit meer front JA.

  Brug over de Coppename en Suriname gebouwd door de bruggenbouwers door Surinamers met een steuntje van Balast Nedam. Front dacht beter te weten. Ze hebben gefaald – ze klungelen maar door.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.