Worsteling met procedures beperkt hulp Suriname

8

PARAMARIBO, 23 mrt – De financiële hulp die Suriname van donoren kan krijgen, beperkt zichzelf. Dit stelt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Veel energie van ambtenaren gaat verloren aan allerlei ingewikkelde procedures. Ontwikkelingsprojecten worden dan wel keurig geformuleerd, de uitvoering is een ander verhaal.

Uiteindelijk komt er van menig project niets terecht. De hulp vanuit de Verenigde Naties is een schoolvoorbeeld. “In 2008 is zo’n veertig procent van de projecten gerealiseerd. Het afgelopen jaar was het nog maar dertig procent. Dit baart de overheid zorgen”, zegt Van Ravenswaay. De grote klacht is dat er geen standaardprocedures zijn. Zo werkt kinderfonds Unicef anders dan de UNDP.

Ambtenaren komen er meer dan eens niet uit. “We hebben de Verenigde Naties gevraagd daar aandacht aan te besteden”, aldus Van Ravenswaay. Een behoorlijke sprong vooruit is de bundeling van in Suriname actieve VN-organisaties. Het heeft de doorstroom een stukje versneld. Toch zijn er nog aardig wat obstakels. Dit jaar is zes miljoen dollar vrijgegeven. De uitdaging nu is die helemaal op te maken.


8 REACTIES

 1. Komt ervan gewoon rommel bestuur.

  En ieder keer hoort men hen over het één en het zelfde klagen.
  Maar gewoon dom en achterlijk blijven doen om anderen daarna gewoon rotzooi te komen vertellen.

  FRONT = ROMMEL


  Maak melding

 2. Hoe zit het dan met andere landen die hulp ontvangen?!
  Die worden toch ook met dezelfde procedures geconfronteerd?!
  Hoeveel procent weten zij te realiseren?
  Ligt de oorzaak van het niet kunnen realiseren ook niet aan het niet over gekwalificeerd kader beschikken?!
  Ze hebben in Suriname nog niet door, dat door SurNeds tegen te werken ze nooit het niveau van bakba winkrie zullen overstijgen, en daardoor zichzelf in de vingers snijden!!


  Maak melding

 3. Als men iets niet kan is er altijd excuses die zeer goedkoop aan het volk wordt verkocht.Denk dat djogo eerder gelijk heeft dat het gewoon een stelletje leeghoofden zijn die het werk van een specialist probeert uit te oefenen.Maar ja dit heb je met de stelletjes machtzuchtigen die op zijn beurt ook weer klakeloos de posten met domkoppen proberen in te vullen.Weg met die rommels!!


  Maak melding

 4. Kader!

  Het ambtenarenapparaat is te groot, te log en vaak niet gekwalificeerd. Heel veel kader weet niet om te gaan met goede beschikbare programma’s en verbergt deze onwetendheid.
  Hun meerdere heeft ook de kwaliteit niet om dit probleem op te lossen dus verdwijnt het in de vuilnisbak.
  Terwijl er vanuit de VS en Europa heel veel geboren Surinamers met kennis de zaak willen helpen opbouwen maar die krijgen de kans niet en worden met een grote bek weggejaagd.

  Projecten waar financien nodig zijn die door derden beschikbaar gesteld worden dienen op 100% te worden geplaatst en gerealiseerd.

  Door domheid, koppigheid en weinig visie kan Suriname veel vooruitgang mislopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.