Staatssecretaris De Vries in Suriname

14

De Nederlandse staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, is gisteren aangekomen in Paramaribo. De Vries, die van 22 tot en met 25 in Suriname is, bezoekt de Nederlandse militairen van het Korps Mariniers en de 11e Luchtmobiele Brigade die in Suriname aan de ‘Jungle Warfare Course’ deelnemen.

In 2004 sloten Suriname en Nederland een overeenkomst waardoor Nederlandse militairen jaarlijks een maand lang jungletraining kunnen ondergaan. Als tegenprestatie levert Nederland materieel, zoals vrachtwagens, aan het Nationaal Leger van Suriname.

Op 24 maart ontmoet de staatssecretaris twintig Surinaamse veteranen die mee hebben gevochten in de Tweede Wereld Oorlog. Met hen zal een informatief gesprek worden gevoerd.


14 REACTIES

 1. Het doet mij deugd te lezen, dat nog steeds Ned. Militairen oefenen met het Nationaal Leger in Sranan. Dat de Vries óók een gesprek heeft met WO-II Veteranen is een vorm van erkenning. Hij zou ook moeten spreken met Oud-Trissers…per slot hebben zij ook bijgedragen aan de opmars van Land en Volk. Wens de oefenende militairen alle goeds toe ! Met soldaten-groeten ! “Boesi-té”


  Maak melding

 2. Als tegenprestatie ontvangt Su. oude afgeschreven vrachtwagens. Wat Fernald niet weet is dat de gebruiks- en onderhoudskosten van een oud voertuig hoger zijn, dan van een nieuw voertuig. En daar nemen we vanzelfsprekend weer eens genoegen mee!


  Maak melding

 3. Ja zeker is het fijn te vernemen dat beide legers nog met elkaar optrekken.Ik zie dit als erg positief.Dit moet worden voortgezet in het kader van erkenning en wederzijds respect.
  Meneer Verdier,u draagt beide naties,net als ik,een warm hart toe.
  Ik ben een zoon van één uwer collega’s van vroeger in Suriname.
  Tang boeng.


  Maak melding

 4. @ Soko, je bent een piskijker. Wanneer heb je voor het laatst de parade op Onafhankelijksdag gezien? Daar rijdt absoluut geen afgeschreven materieel in mee. Sterker nog: het meeste materieel van defensie, politie en justitie is nagelnieuw. Dat er geen onderhoud gepleegd wordt heeft andere oorzaken. Dat ligt aan de Surinamers zelf. Waar wordt in Suriname wel onderhoud gepleegd?


  Maak melding

 5. Soko 2
  De aap komt uit de mouw.
  Mogelijke financiële hulp van Nederland aan Suriname, is eigenlijk bedoeld als exportfinanciering voor oude afgeschreven militaire voertuigen.


  Maak melding

 6. 5 Brodder

  Wij zijn altijd paraat dus laat maar komen en wees eerlijk brodder, is dit niet zo doorzichtig als wat, bij elke verkiezing dat gezanik en gehuichel.
  Liever vrede brodder, maar………………………………………………………………………


  Maak melding

 7. @blaka bakra,
  Als een oude auto gespoten is, er nieuwe banden op worden gedaan ziet het er inderdaad nieuw uit. Maar tijdens de parade kun je de motor niet zien. Verder bespreekt men in het artikel het leger en niet de politie. Ik ben het wel met je eens, dat onderhoud een probleem is in Su.


  Maak melding

 8. Zo Hoort het!!!! Oude liefde roest niet!!!
  Suriname en Nederland kunnen niet zonder elkaar.
  Een bewijs des te meer.
  je ziet het duidelijk wat de samenwerking is.

  Nr 2. Ik denk dat je een Boekhouder en tegelijkertijd een A.P.K. keurmeester bent.

  Of De Vries toch iets voor de 20 Oudstrij-ders kan betekenen, zou ik buitengewoon vinden(afwachten dus, het volgt). Hoop dat hen niemand in de weg zullen staan voor de gesprekken. Met niemand bedoel ik dan de voortouwtrekkers van Suriname. De oplichters van de regering!!!

  Kan het niet zo zijn dat de Nederlandse Militairen in Suriname alle hoeken en gaten verkennen en een formule creeren, hoe ze Bouterse in hun grip krijgen????? en eventueel liquideren?

  Wiep-Deng


  Maak melding

 9. Je vraagt jezelf vaak af waarom bepaalde surinamers het niet kunnen nalaten altijd weer zo negatief te zijn zoals die Soko en een paar anderen op dit forum die er niets van begrijpen.


  Maak melding

 10. @ nummer 12, omdat ze onwetend zijn ze kunnen niet anders. nummer 5 is de eerste die gaat vluchten waneer een buitenlandse mogendheid suriname zou binnen vallen laten we hopen dat het niet zover hoef te komen. er komt een tijd dat bouterse gedwongen zal worden op voor het gerecht te verschijnen dan wil die grote kwebbel van nummer 5 horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.