Suriname’s parlementsvoorzitter: we winnen zeker

36

PARAMARIBO, 20 mrt – “We winnen de verkiezingen zeker, zowaar als ik hier sta.” Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Hij heeft zijn partij ingeschreven in het verkiezingsregister. Voor Pertjajah Luhur, PL, is het slechts een formaliteit. Als de slag straks begint, staan de kanonnen gereed.

Alle registers worden opengetrokken. Niet minder dan vijf politieke partijen nemen via PL deel. Ook het Middenblok sloot zich aan. Het geheel gaat de verkiezingen in als Volks Alliantie PL. “Wij hebben alle partners die we nodig hebben, nu bijeen. En we zitten op dezelfde golflengte”, zegt Somohardjo. Zijn carnavalachtige intocht bij het hoofdstembureau moest dat bevestigen.

Een keur aan bevolkingsgroepen draafde op. Met toeters en bellen op volle toeren toog Somohardjo naar het bureau. Het was een goed geregisseerd schouwspel. “Het is een goed voorteken”, aldus Somohardjo. Hij verwacht minimaal tien parlementszetels in de wacht te slepen. Dat moet de weg banen naar het presidentschap. De ambitie gaat zover dat het partnerschap met het Nieuw Front is geofferd.
Surinaamse parlementsvoorzitter: we winnen zeker


36 REACTIES

 1. De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.

  Nu moet de Mega-Combinatie de voorsprong cosolideren, op naar 25 mei aanstaande.

  Theo


  Maak melding

 2. Somohardjo maakt zich zelf meer dan belachelijk. Het zou beter of normaal zijn, als hij duidelijk zou willen zijn op grond waarvan hij de verkiezingen denkt te gaan winnen. Laat hij dingen in zijn partijprogramma opnoemen die in zijn visie een verkiezingswinst zouden rechtvaardigen. En met tien (10) zetels zou hij nooit en vooral niet vooraf het presidentschap kunnen claimen, tenzij het aantal assemblee- zetels teruggebracht zou gaan worden tot negentien (19) zetels, dan zou dit logisch kunnen worden genoemd. Dan zou hij in dit geval meer dan de helft van de kiezers hebben overtuigd. Je dient jezelf binnen een samenleving dusdanig moeten te hebben geprofileerd om een gooi te willen of mogen doen naar een dergelijk ambt. Somohardjo moet van zichzelf weten dat hij die kwaliteiten en dat imago voor een dergelijk ambt totaal niet bezit. Evenzo personen binnen zijn eigen partij. Een partij als die van Somohardjo, is een partij terug bij af, waar geen enkel persoon op zit te wachten. Elke partij voornamelijk gebaseerd op etniciteit dient te worden afgestraft bij elke verkiezing. Een uit nood geboren “Volks Alliantie PL” biedt helemaal geen soelaas, kortom helpt een volk totaal niet. Hiermede hebben degene die met de Pertjajah Luhur, PL, in zee zijn gegaan, zichzelf tegelijkertijd ontmaskerd, dat men louter op basis van eigen gewin het volk voor de zoveelste maal na een verkiezing voor de gek denkt te kunnen gaan houden. Er is totaal geen basis merkbaar voor samenwerking. Een dergelijk tot stand gekomen samenwerking, een (1) voor twaalf (12) is volksbedrog van het ergste soort. Eerst zegt de man, – om hem (Somohardjo) gemakshalve zo te noemen – Pertjajah Luhur, PL, gaat alleen de verkiezing in, om zich vervolgens als een soort Uri Geller (illusionist/ goochelaar) te manifesteren en te bevinden binnen een of andere “Volks Alliantie PL”. Om nu reeds in zo’n pril stadium de boel te belazeren en wederom te denken een loopje te kunnen nemen met de Surinaamse kiezer zegt genoeg over de geestelijke gesteldheid en onstabiele persoon Somohardjo. Iemand die beweert anno 2010 te willen gaan voor het presidentschap van zijn land. Een grotere komediant (lees: aansteller) kan men zich nauwelijks voorstellen. Gezien Somohardjo’s politieke uitspraken in het verleden – in de periode op de koop toe tijdens zijn parlementvoorzitterschap – zou men maar een conclusie kunnen trekken, namelijk dat we hier te doen hebben met een komediespeler (lees: huichelaar) van het ergste soort. Dergelijke lui – met een onstandvastig en zwakzinnig gedrag – dienen verbannen te worden uit de politiek en hun heil elders te zoeken. Een volk misleiden en een volk leiden zijn twee totaal verschillende dingen. Zulke lachwekkende vertoningen als die van Somohardjo en z’n kliek – want het zou te gek zijn voor woorden dat een (1) persoon dergelijke zaken in z’n eentje verzint – passen misschien op een kermis thuis maar niet binnen een serieus onderdeel van een samenleving zoals de politiek behoort te zijn. Somohardjo zal toch niet in de war zijn en denken dat de afkorting van zijn partij “PL” zou staan voor “Paramaribo- Lelydorp”, of vergist hij zich soms wel. Waarom achter de naam voor de zogenaamde samenwerking “Volks Alliantie PL”, de PL van Pertjajah Luhur komt te staan, zegt genoeg over het egocentrisch en respectloos optreden van Somohardjo naar de (overige) Surinaamse bevolking toe. Zijn valse intenties worden hierdoor ten toon gespreid en spreken wederom voor zich.


  Maak melding

 3. ach ja die sommo,
  Hoogmoed komt voor de val,
  Fowru frey hey, ma en ede na Fu gron.
  Een goed paard maakt nog geen goede ruiter.
  ik vraag mij af waar sommo en bouterse de wijsheid vandaan halen dat zij de verkiezingen gaan winnen?
  Men moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.
  ik hoop dat de surinaamse kiezers keihard af rekend met deze leugenaars en bedriegers van het volk. de president van suriname moet integer zijn en ook van onbesproken gedrag iemand met een goede opleiding.


  Maak melding

 4. Suriname is meer dan Tamaredjo hor Somo Wat denk je wel Dat we een Chicken Run regering willen Echt niet Een beetje trots heeft de Surinamer echt nog wel over.
  Somo Pres je lijk jonge


  Maak melding

 5. Bram Peper en Krisnadath hebben gelijkt,Pl of
  Volksalliantie krijgen 11 zetels na de verkie-
  zing en NDP 25 zetels,die gaat waarschijnlijk
  samenwerken,samen 36 zetels genoeg om de rege
  ring te vormen,NPS en VHP mogen in de opositie
  banken zitten, ze hadden al langer dan 50 jaar
  geregeerd,alle ministerie wordt hervormen,de
  volk wil andere beleid zien.


  Maak melding

 6. Nederland,Amerika en de NAVO moeten zijn mili-
  tairen uit Irak en Afganistan weghalen,ze heb-
  hen al veel mensen vermoord,5 miljoen doden,
  5 miljoen gewonden,6 miljoen vluchtelingen en
  de bevolking zitten in armoede,zonder voedsels
  en drink water.


  Maak melding

 7. Bram Peper,Krisnadath en Ramadhin hebben groot
  gelijkt in,PL Volksalliantie is echt een demo-
  cratie partij,ze zitten alle bevolking groepen
  in zoals Javanen,Creolen,Hindustanen,Chinezen,
  Indianen etc.etc.En de ministers bestaan uit,
  een Javaan,een Creool en Chinees,en die worden
  6 jaren lang tegengewerkt en geirriteerd door
  NF collega’s,zo werk je toch niet samen,foei
  toch,foei toch,domboo,domboo.


  Maak melding

 8. In Skandinavie” zegt men “je moet de beer eerst gescoten te hebben voordat je die kan fellen” dwz je moet de verkiezing eerst gewonnen te hebben voordat je over de macht kan spreken.


  Maak melding

 9. Perjajadeloer of Perjajadehoer, doet mij denken aan het verhaal van vrouwtje Ulebuut, mannetje Tinterlanteen en natuurlijk de aardenpot.

  Time will tell. Opportunisme ten voeten uit.


  Maak melding

 10. Mocht een belangrijk deel van de Surinamers toch zijn stem uitbrengen op de PL van dhr. Somohardjo, dan zegt dat MEER DAN GENOEG over het gemiddeld niveau van een groot deel van de Surinaamse bevolking.

  Hij/zij die gelooft dat deze man geen racistische politiek voert (er zijn er immers genoeg die het van raciale sentimenten moeten ebben)zijn ZIENDE BLIND.

  Luister goed naar de man(voorzitter van ons DNA) en de wijze waarop hij uit zijn bewoordingen komt, zijn gedachtengang, de grondpolitiek van de afgelopen jaren, en het moet een ieder duidelijk zijn waar het heen gaat met SME als zo’n figuur het voor het zeggen zou krijgen.

  En die droomt zelfs van een Presidentschap.
  Hoe DOM zou het volk van SME niet moeten wezen.

  God zij met Suriname


  Maak melding

 11. HERINNERINGS- (HERSTEL) SCHRIJVEN:

  Geachte redactie,

  In uw eerder artikel van de vorige week zei u, dat met name de NPS van Ronald Venetiaan (voormalig Wiskunde Docent), GEEN voorstander lijkt te zijn, van het uittreden van Somo uit de huidige Front-Combinatie.

  Dit is de afgelopen dagen ‘duidelijk’ gebleken, omdat volgens het artikel, de NPS zelfs Somohardjo’s voorstel verwiep, voor gedeeltelijke samenwerking BIJ de verkiezingen van 25 mei 2010. Maar niets over ‘samenwerking’ NA de verkiezingen van 25 mei 2010.

  Vandaar dat wij als Bewustzijnsbeweging bij dit gedrag van deze beide heren (Somo/PL en Vene/NPS), zeker de nodige vraagtekens bij plaatsen. Vooral omdat ene ‘Jantje de Voorste’ de heer Otmar Rodgers (NPS-Neerlandicus), tot nog toe nogsteeds ‘opvallend’ zwijgt. Wat normaal NIET gebruikelijk is. Of kan het zijn dat hij ziek is?

  Deze episode 1. lijkt in eerste opzicht geloofwaardig te ogen. Tenminste voor een ‘blinde’ kiezer. Maar is het ook zo? Is bij de Front kiezer, echt alles goud dat blinkt? Of worden deze kiezers gewoon geminacht door hun eigen politici.

  Want was het niet deze zelfde Ronald/NPS Venetiaan en deze zelfde Somoharjo/PL, die kortgeleden nog zeiden, dat het conflict toen tussen hen Venetiaan als President van Suriname en Somohardjo als Parlementvoorzitter, weer goed gekomen was? Nadat deze Somoharjo, de president de wacht had aangezegd tijdens een Parlementvergadering jongslede?

  Iemand of allebei heeft dus eerder het volk voorgelogen en bedrogen. Of doodgewoon opzettelijk politiek gespeeld met de massa (een vals politiek scenario). Dit in de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2010.

  Want van waar kwam deze radicale ommezwaai van deze beide heren plotseling dan vandaan. Of waren er fouten in het scenario opgetreden, omdat dan nog de prognoses voor beide partijen NIET gunstig bleken te zijn?

  Of proberen de NPS en de PL, het PvdA/CDA scenario van jongslede tijdens de stadsdeelraadsverkiezingen van afgelopen 3 maart 2010, nog eens dunnetjes over te doen? Slechts om kiezers in de waan te laten, stemmen te winnen, om vervolgens NA de verkiezingen toch weer dikke vrienden te worden in een Front, om toch weer samen te werken? Dit tot teleurstelling van de vele NPS kiezers, die deze Somohardjo juist spuugzat zijn geworden. IS DIT GEEN (NPS/PL/VHP) KIEZERS BEDROG?

  Want opvallend ‘vrij plotseling’, komt dit uitstreden van PL uit het Front, de NDP als het ware “als een geschenk uit de hemel” vallen. Vanwaar dit “liefdesgebaar” van Venetiaan en Somo zo plotseling aan de Nationale Democratische Partij (NDP) van Suriname? . . . En wat is de rol van de VHP in deze? Of is dit het Paard van Troje.

  SUMA E LEY GI MI PIPEL?!

  Dus laten wij het nogmaals voor het gemak maar aan de Grieken vragen:

  http://www.youtube.com/watch?v=HQU9WJKmsc4

  En in het kader van het Bewustwordingsproces, nogmaals de speciale versie voor onze Front broeders en zuster in Suriname en in Nederland:

  NO MEKI DEN AFRONTU YU YEYE!

  NO MEKI DEN PREY YU ADYEN!

  http://www.youtube.com/watch?v=nGaewQCJMQs&NR=1

  Want vervolgens zegt deze Krishnadath haastig, alsof ‘vanzelf sprekend’ in het artikel, dat hij “samenwerking” tussen Somohardjo/PL en de NDP NIET uitsluit (ha ha). “Zowel binnen NDP als PL, heeft GEEN enkele topper zich OOIT uitgesproken tegen samenwerking.”

  PE KRISHNADATH SABI TAKI A SANI NA WAN WISI?!

  Trouwens wie is deze Krishnadath nou eigenlijk?

  http://www.youtube.com/watch?v=F90iT8sakF8

  Derhalve voelen wij ons gedwongen, u te verwijzen naar onze ‘eigen’ zwarte legende. Met woorden van onze grote Surinaamse artiest Papa Touwtjie. BACK TO REALITY:

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8&feature=related

  NPS-KIEZERS, KEPOTI BA, MA ‘SOSO LOBO’.

  Trouwens, “met Wiskunde alleen, kom je er niet”, zei de juf ons eens op school. Met herinnering tenslotte aan de vorige item op Waterkant.Net van jongslede:

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/03/16/politieke-chaos-suriname-voordeel-megacombinatie

  http://www.youtube.com/watch?v=hQwifgTxNTw&NR=1


  Maak melding

 12. Volksalliantie PL zijn echt nationale partij,
  bestaan uit Javanen,Creolen,Hidustanen,Chinezen
  Indianen etc.etc,de ministers bestaan uit een
  Creool,een Chinees en een Javaan,die 5 jaar lang tegen gewerkt en geirriteerd door de NF
  partners,zo werk je niet met je collega’s,foei
  foei,domboo.


  Maak melding

 13. @ A,KA demiya
  jou reaktie zit vol leugens en bedrog
  hoe zit het met bouterse die op de podium verklaard heeft dat hij nooit meer met bosje zou samenwerken hij heeft bosje voor verrader uitgemaakt dat ben jij zeker vergeten? het is deze zelfde bosje die door de straten van paramaribo gesleept zou worden het was zo heftig tussen die twee dat er een splissing kwam en waar is bosje vandaag hij zit als een schoothondje bij de ndp en zwijgt in iedere taal ik kan mij nog herinneren dat bosje bouterse erop heeft gewezen dat hij een keuze moet maken tussen isolatie en acceptatie de buitenwereld zal bouterse niet accepteren dus er dreigd wederom isolatie. je kan jou wel herinneren wat de juf jou zei over wiskunde maar niet over normen en waarden, mijn leermeester zei tegen mij iedere revolutie die niet door het volk word gedragen is gedoemd te mislukken,hij zei ook tegen mij dat militairen worden opgeleid om hun land en de bevolking te beschermen en niet om politiek te bedrijven. bouterse heeft alleen de mulo doorlopen en een militaire opleiding in het land die jij zo haat A,ka demiya. als je de hond wil slaan is er altijd een stok te vinden afgelopen maanden zijn aantal mensen uit de ndp gestapt toen hoorde ik jou niet jij bent niet eerlijk in jou reaktie.


  Maak melding

 14. Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya 13
  Gerechtigheid zou zijn als Bouterse nu opgepakt zou worden en opgesloten wordt voor zijn misdaden begaan in het verleden.
  De Surinaamse bevolking in binnen- en buitenland, moeten wederom lijdzaam aanzien hoe het land langzaam maar zeker weer afgleid naar de afgrond daar Bouterse als president van Suriname een grote bedreiging vormt voor de toekomstige ontwikkeling van het land en volk.


  Maak melding

 15. als front wint gaat somo natuurlijk met front samen werken suris in nederland begin direkt met de verkoop van uw percelen in su want die somo krijgt meer vrijspel om bijvoorbeeld percelen te onteigennen want daar is hij niet vies voor zover kan hij gaan.


  Maak melding

 16. NDP en Volksalliantie PL gaan na de verkiezing
  samen werken, hebben samen 36 zetels,goed om de
  regering te vormen,NPS en VHP hadden 60 jaar
  lang geregeerd,ze moeten in de opositie banken
  gaan zitten,alle ministerie wordt hervormen,
  de bevolking willen andere beleid zien.


  Maak melding

 17. Soms zit ik me af te vragen als ik moet lachen of huilen bij de uitspraken van deze man. In ieder geval geeft dat steeds zijn denknivo weer. Met 10 zetels win je niet de verkiezingen.


  Maak melding

 18. Als Somo meer zetels binnen zou halen of niet hij kan nergens anders naar toe dan FRONT.

  Maar Para mag weten, dat met Somo zij mogen vergeten dat zij nazaten zijn van slaven…………..rede PL wil zorgdragen dat de nazaten van slavenhouders de plantage’s weer in handen krijgen.

  Dus de paraan zal weer katibo moeten ondergaan……….. zitten jullie maar te slapen….heel para verkeert op dit moment in nood.

  Er is dreigend gevaar met PL in de buurt.

  De overduidelijke grondrovers…..maar ook zeer zware uitbuiters voor vele delen van het land…..want kosten wat het ook moet kosten zij willen de nazaten van slaven houders accommoderen…dus din nazaat fu slaaf din kaka….en dit alles dankzij één man………… Opa Ronald V.


  Maak melding

 19. Welke hengelaar hoopt er niet groots te vangen?

  Het lid op je neus krijgen is ook een mogelijkheid.

  Deze contra-couper van 11- en 12 maart 1982 ziet ze al duidelijk “pliegen”.


  Maak melding

 20. PL Volksalliantie zijn echt nationale partij,ze
  bestaan uit Javanen,Creolen,Hindostanen,Chinezen
  Indianen etc.etc.,de ministers bestaan uit een
  Chinees,een Creool en een Javaan,die 6 jaar lang
  worden tegen gewerkt en geirriteerd door zijn
  NF partners,zo werk je toch niet met je colle-
  ga’s.En daarom gaan ze na de verkiezing met NDP
  samen werken,hebben ze samen 36 zetels.


  Maak melding

 21. suriname is sinds de onafhankelijkheid geen
  moer vooruit gegaan.
  al het onwikkelingsgeld is op..
  denk aan west suriname.daar heeft pl geen deel aan.
  suriname scoort heel hoog in de lijst als het gaat om corruptie gaat..heeft de pl ook aan deel genomen toen…denk ik niet
  er moet een andere wind waaien in sur..
  co


  Maak melding

 22. @ nummer 22 pinto.
  ik denk dat jij ze ook duidelijk ziet vliegen. ik blijft het herhalen de keuze voor bouterse zal een heel slechte zijn voor de toekomst van suriname.wie mij niet wil geloven heeft bagger in zijn hoofd.suriname zal zich te kijk zetten in de wereld als ze kiezen voor bouterse.


  Maak melding

 23. Suriname is nog niet helemaal verloren. Er zijn wel enkele drastische praktische maatregelen op korte termijn aanwezig, maar is de bevolking er rijp voor?
  1. Het huidige politieke partijen systeem heeft z’n langste tijd gehad. De informatie en communicatie technologie gaat tegenwoordig met lichtsnelheid dus kunnen we Suriname besturen alsof het een commercieel bedrijf is en het als zodanig besturen en leiden. Technocraten als bedrijfsleiders van Suriname aan de macht. Raadpleging van de bevolking per thema en net zo vaak als nodig via elektronische weg (Internet). Surinamers in het buiten kunnen zo ook meedoen.
  2. Bevolking verantwoordelijk maken voor de bescherming van eigen have, goed en familie door de wetgeving aan te passen. Kleine wapens vrij geven. Iedereen mag wapens dragen. Ontwapenen van de overvallers is op korte termijn ook een oplossing. De criminaliteit zal drastisch afnemen.
  3. Invoering van de doodstraf voor corrupte politici en ambtenaren die het land in de opheffingsuitverkoop doen. Diegenen die de belangen van Suriname en Surinamers verkopen aan het buitenland zullen hiervoor boeten. Wel de normale keizerlijke weg via de rechterlijke macht volgen. De verdachte moet door de rechter veroordeeld zijn, dan pas uitvoeren.
  4. De aanstelling van de technocraten beperken tot maximaal 8 jaren. Net als bij de ambtstermijn van de President van Amerika.
  5. Tezijnertijd One man One vote is te verkiezen boven het huidige kiessysteem/zetel verdelingssysteem.
  Zijn dit te drastische maatregelen of loop ik te ver (50 jaar) vooruit? Suriname als rolmodel voor de hele wereld!
  God is wel met Suriname, alleen de mensen laten het afweten.


  Maak melding

 24. Bram Peper,Krisnadath en Ramadhin hebben volko-
  men gelijkt in,na de verkiezing gaan NDP en PL
  Volksalliantie de regering vormen,samen hebben
  36 zetels,ze gaan alle ministerie hervormen,ze zitten alleen de propagandisten en zijn rasge-
  noten in zijn ministerie,dat kan niet,zo gaat
  Suriname nooit vooruit.De bevolking willen andere beleid zien,eerlijk delen,eerlijk verde-
  len op alle ministerie’s.


  Maak melding

 25. Ik denk dat de gemiddelde surinamer genoeg verstand heeft om te kiezen op 25 mei.Het front heeft een geweldige scenario opgezet door te breken met somo om zodoende het middenblok aan hun zijde te krijgen. Zelfs dit gaat niet lukken om een goed bestuur te hebben in Suriname na 25 mei. Kijk maar naar die Orie. Alleen maar eigen belang.Alleen partijen die zijn voortgekomen uit de vroegere partijen zoals het Front van 1987 en NDP. Deze geweldige heren hebben geen voordeel kunnen halen , dus blijven ze maar zwerven. Wie gaat nou kiezen voor zwervers die eerst naar hun eigen zak kijken en dan pas naar het volk. De zwerf partijen zijn: BVD, Middenblok. PVF, De javanen van Somo etc.Elk kandidaat binnen deze partijen gebruiken het volk om hun eigen belang voorop te stellen. Nu worden wij als volk wel geteld , maar voor hoe lang. Nu is het makkelijk om een brasa van een van deze zogenaamde politici te krijgen. Maar na 25 mei zitten ze op kantoor en moet je bedelen voor een gesprek. Allemaal dezelfde shit. Ik zeg. Stem op MC of het Front, want alleen die samenwerking kan Suriname nog redden en weg met al die zwervers zoals Somo, Dilip Sardjoe, Orie etc en als Vene en Jessurun niet willen samenwerken met Bouterse , dan moeten zij de politiek ook vaarwel zeggen of zich aansluiten bij de zwervers.


  Maak melding

 26. Ik heb al een aantal mensen die onzin horen zeggen dat surinamen internationaal problemen gaat krijgen als bouterse president wordt. Luister mijn broeders en zusters: Internationaal is een groot woord en behelst de hele wereld en niet alleen NEDERLAND. Want ik weet dat er slechts een land is die problemen gaat hebben en dat is Nederland. Marr vergeet niet dat er ook verkiezingen worden gehouden in Nederland en niet alle leiders in Nederland zijn vijanden van Bouterse en NDP.


  Maak melding

 27. bouterse president. Je hoort enkele dombo’s schreeuwen: Suriname gaat internationaal problemen krijgen. Wel mensen laat je niet wijs maken door die bewering. Want er is maar een land die problemen daarmee heeft en dat is nederland. Suriname heeft nederland echt niet nodig , want er zijn vele landen op de wereld die met suriname willen samenwerken.En vergeet een ding niet. BINNENKORT ZIJN ER VERKIEZINGEN IN NEDERLAND en COHEN IS EEN GOEIE VRIEND VAN SURINAME. MET OF ZONDER BOUTERSE !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. Het is te hopen dat de PL werkelijk voor alles gezorgd heeft, ook voor voldoende aspirine.
  Dit voor de enorme kater die na de verkiezingen ongetwijfeld gaat komen.

  Ter herinnering hoe druk was het wel niet op de bijeenkomsten van de bruggenbouwer?
  Nog niets geleerd zeker,(kowru dringi nanga waran nyan) een T-shirt en wie weet toezegging voor een stukje grond, lees toch echt stukje.
  Want de echte lappen grond verdwijnen in de stichtingen die allen op één naam staan. Juist ja! Op zijn naam.


  Maak melding

 29. De bevokling willen verandering zien,de bevol-
  willen andere ideeen zien,de soc.wetten moeten
  komen zoals alg.ziektek.wet,verhoging van AOV
  etc.en alle ministerie moeten hervormen,ze zit-
  ten alleen propagandisten en zijn rasgenoten,
  zo gaan Suriname nooit vooruit.Na de verkiezing
  gaan NDP en PL Volksalliantie dat samen doen,
  niet bang zijn Alles Komt Terecht.


  Maak melding

 30. Dhr.Somo Voklksalliantie is geboren in Suriname
  hij is geen papa iding Soeminta,hij ken de ta-
  tieke van de suriname politiekkussen heel goed.
  Tukuh tahuh di campur campur,ayuk bersatuh mba-
  ngun percayah luhur.


  Maak melding

 31. Je hebt wel gelijk somo!!! Je moet altijd een tweede kans krijgen. En dat is lekker dromen die niet uitkomt. ha, ha, haaaaaaa!!!

  Je moet onder de rok van Sharmila Manaram kruipen en gezellig je vermaken. Ze wacht niet op jou. Ze is met de heer Adjodhia er vandoor. Volg hun voorbeeld, kom je misschien verder!! ja1 mischien, want hoop doet leven. Alleen jij leeft in wanhoop, maar goed ook. Jou droom komt nooit uit!!!!

  dromenland is een wonderland en voor jou is dat nergens ter wereld.

  Go warang kopila en kodokoe.

  Wiep-Deng


  Maak melding

 32. met bouterse aan de macht zullen velen deuren dicht gaan voor suriname het is niet alleen nederland maar ook amerika heeft bij monde van zijn ambassdeur in suriname duidelijk gemaakt dat zei de keuze van het volk zullen respecteren maar dat het lastig zal worden om samen te werken met iemand die zich nooit aan de democratie heeft gehouden.dus reaktie nummer 29 is weer zo een zoethoudertje, bouterse heeft met zijn gedrag vijanden in de wereld gemaakt hij heeft zich niet aan de democratie gehouden wat jij hier doet zijn de rollen opdraien suriname is er beter van af zonder bouterse dan met bouterse laat dat duidelijk zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.