Nieuw Front Suriname klaar voor samenwerking

17

PARAMARIBO, 19 mrt – Het Nieuw Front is klaar voor een nieuwe periode van samenwerking. Dit zegt vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. De kaarten zijn geschud. Ook deelname van de nieuwe partner, DA ’91, is bevestigd. De partij van Winston Jessurun krijgt de vijfde plaats op de kandidatenlijst voor Paramaribo.

Dat is het maximale. De eis om een plaats op de lijst voor Nickerie is niet ingewilligd. “In een samenwerkingsverband is het geven en nemen, passen en meten”, zegt Sardjoe tegenover Radio 10. Deze aanpak kenmerkte de onderlinge besprekingen ook. Alleen de kandidatuur voor ressort- en districtsraden moet nog worden geregeld. Ook de verdeling van de oude plaatsen van Pertjajah Luhur kwam aan de orde.

Het Nieuw Front wil nog hooguit één dag besteden aan de voorbereidingen. Dan volgt de inschrijving bij het Centraal Hoofdstembureau. Het Nieuw Front bestaat nu weer uit vier partijen. DA’91 neemt de plaats in van Pertjajah Luhur. De partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo besloot op eigen houtje de verkiezingen in te gaan.


17 REACTIES

 1. Ik vind dat NDP en PL de regering moeten vor-
  men,ze hebben samen 33 zetels,NPS en VHP moeten
  in de opositie bank gaan zitten,ze hadden 50 lange jaren al geregeerd,denk aan de Sarça brug
  weggegooid geld,dom booo.Dekh ketere sensaar ke
  halaat kya ho gaye baguwan………………..


  Maak melding

 2. Principes is zoek
  bestaat er nog principes bij ronald venetiaan en salam somohardjo.en niet te vergeten de regering.

  het nieuw front voor eigen democratie behoudt regeert nog steeds en houdt geen rekening met het menselijk fatsoen.al is er verkiezingen over enkele maanden,dan toch dient men zich te houden aan wet en regels.

  hoe geloofwaardig zijn deze mensen.wij hebben al de jaren in deze bandeloosheid geleefd.Ik hoop dat er een einde hieraan komt.

  een ding is mij wel opgevallen,dat de praatzuchtige ministers plotseling stil zijn geworden.dit is geen goed teken.


  Maak melding

 3. RGS10 duidelijk geen kaas gegeten van politiek. Iemand aan de macht die het land de slechtste naam heeft bezorgd. De oude gaarde moet plaats maken voor nieuwe wind, maar zeker geen NDP of PL. Als NDP aan de macht komt, dan zal coke gelegaliseerd worden. En als PL aan de macht komt dan kunnen we suriname beter klein indonesie gaan noemen.


  Maak melding

 4. Ramdien Sardjoe zoekt iets beide NDP,neen Ram
  jullie hadden 60 lange jaren al geregeerd,denk aan jou mooie brug over de Sar,ca rivier is weg
  gegooid geld,kijk naar de ambtenaren in jou
  ministerie zijn niet eerlijk verdeeld onder de
  bevolking groepen.Dekh ketere sensaar ke halaat
  kiya ho gaye beguwan……………………..


  Maak melding

 5. Ramdien Sardjoe slijmen richting NDP,ze had al
  60 lange jaren geregeerd,ze willen de rijkdom-
  men,en zijn ministerie beschermen tegen eerlijk
  verdelen aan de bevolkingsgroepen etc.etc.


  Maak melding

 6. Front is klaar ik hoop niet, voor nog meer
  stront na 25 mei, daarom zeg ik weer
  kondre mang dape, oeng bondroe, denki tra fasi, sibie deng, no mek deng kong moro noso
  a kaba nanga oenoe, go djie Baas, poteng
  tapoe na stoeroe, poteng dape!!!!!!!!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 7. @rgs10: Als je in het Sarnami/Hindi wil schrijven dat moet je het grammaticaal op de juiste manier opschrijven, anders bewijs je het Sarnami/Hindi een slechte dienst. In de vrouwelijke vorm luidt jou zin als volgt:
  “Dekh teri sensaar ke halat kiya ho gayi bhagwan”. En in de mannelijke vorm:”Dekh tera sensaar ke halat kiya ho gaya bhagwan”. Kies er één afhankelijk van je eigen geslacht.
  Vrij vertaald voor alle Surinamers:”Kijk GOD/hogere intelligentie wat er gebeurd met het door U geschapen blauwe planeet/moeder Aarde”. Mother Nature is niet veranderd maar haar bewoners des te meer.
  De stemmers op NDP en/of NF zijn allemaal Surinamers. Indien in landsbelang het noodzakelijk zou kunnen zijn, dan moeten enkele leiders van beide partijen zeer sterk in overweging moeten nemen om een stap opzij te doen. Als enkelen uit beide combinatie hiertoe bereid zullen zijn, dan is het best mogelijk dat deze 2 groot machten met elkaar samen moeten werken in het belang van de SURINAAMSE NATIE. Politiek is vies, vuil en corrupt maar wie heeft een beter alternatief voor de huidige democratie naar westers model? Beter een slecht functionerend democratie dan een “Islamic Shariya Law naar Javaan/Indonesisch model”. Samenbinden en niet uitsluiten zou een motto kunnen zijn.


  Maak melding

 8. De NPS en de VHP hebben hun tijd gehad er moet wat nieuws komen in Suriname gezegd jongere mensen die heel andere visies hebben dan de oudere heren ze moeten allen met pensioen.De Surinaamse kiezers moeten nu anders denken dan voorheen het gaat over het beste van het land.Ik vind dat men het ambt periode van het parlement van vijf jaren tot vier jaren moet brengen want vijf jaren is een te lange tijd.Het volk moet een jaar lang ongeschikte leden blijven verzorgen,zie maar het geval van Bouterse,wat deed hij meer dan een half jaar zonder zich te laten zien in het Senaat?Suriname moet ook de Surinamers die in Nederland wonen de gelegenheid geven zoals vele andere landen dat doen mee te doen aan de aanstaande verkiezing.


  Maak melding

 9. Opvallend.
  ik vindt het opvallend dat sommige aanhangers van de ndp van bouterse deze samenwerking van het NF en DA,91 afkeuren ze vinden dat de princiepes zoek zijn en spreken over bandeloosheid.hij is vergeten hoe bosje en bouterse elkaar voor vies en vuil hebben uitgemaakt in de media, bouterse heeft nog gedreigd dat hij bosje met haar en huid door de straten van paramaribo zou slepen.als jij niet weet wat bandeloosheid inhoud hou a.u.b jou revo mond dicht,in de jaren 80 was er bandeloosheid in suriname,buitensporigheid, losbandigheid en zedenloosheid.woorden als fatsoen moet jij niet gebruiken fatsoenlijke mensen aanbidden geen moordenaar en ook geen dictator die mijn landgenoten koelbloedig heef vermoord en op de televisie komt verklaren dat mensen op de vlucht zijn neergeschoten noem jij dit fatsoen laat jou echt na kijken. de hele ndp en de zogenaamde megablok zit vol met onfatsoelijke moordenaars oplichters drugsdealers.


  Maak melding

 10. Nederland,Amerika en NAVO moeten zijn militair-
  en uit Irak en afganistan weghalen,ze hebben
  heel veel vermoord,5 miljoen doden,5 miljoen
  gewonden,5 miljoen vluchtelingen en de mensen
  zitten in armoede,zonder voedsels en zonder
  drink water.


  Maak melding

 11. PL of Volksalliantie is een democratie partij,
  de ministers bestaat uit een Creool,een Chinees
  en een javaan.10 jaar lang werden zijn ministerie’s tegen gewerkt door zijn NF collega
  en dat kan niet.Zo werk je niet met je collega.


  Maak melding

 12. Jay 10
  Toch zal zoals het er nu uitziet het land lijden en daarmee het Surinaamse volk. Dank aan onze NA met zijn gebruikelijke oogkleppen en hun focus op de nakende verkiezingen. Alleen de NPS lijkt verstand in zijn hoofd te hebben met betrekking tot NDP.


  Maak melding

 13. iedere samenwerking met de ndp is gedoemd te mislukken omdat bouterse een onbetrouwbaar figuur is hij lijd aan grootheidswaanzin en achtervolgingswaanzin.als je bouterse zijn geschiedenis goed bekijkt kom je maar tot één conclussie deze man is niet instaat om suriname te ontwikkelen en vooruit te brengen, een simpel voorbeeld is hoe suriname ervoor stond voor 1980, en tien jaren na de revolutie, bouterse heeft met zijn kliek een ware puinhoop van gemaakt economisch sociaal alles heeft deze man binnen een aantal jaren naar de klote geholpen laten wij de discussie daarover hebben en niet over die onzin van baas dit of baas dat, surinamers moeten leren om goede overwegingen en beslissingen te maken kijk eerst goed naar de voordelen en nadelen van jou beslissing kiest niet voor grote praatjes op de podium daarmee komt jou land niet vooruit , ik zelf vind dat de media in suriname een belangrijkere rol moeten innemen bij het informeren van de bevolking over de rol die bepaalde personen hebben gespeeld bij de vernietiging van suriname geeft het volk goede en eerlijke informatie. ik heb het iedee dat surinamers niet genoeg weten wat er met suriname staat te gebeuren als ze voor bouterse kiezen.die zogenaamde surineds die hier op dit net propaganda maken voor bouterse zitten wel op hun droge kont hier in nederland hun hand op te houden voor de een uitkering ze hebben de grooste waffel over hoe goed bouterse is maar zelf gaan ze niet terug.een revolutie die niet door de meerderheid van het volk word gedragen is gedoemd te mislukken dat is een feit en al dat andere gelul hier over tweede kans voor bouterse slaat nergens op bouterse heeft zijn kans gehad en heeft die misbruikt dus ophoepelen met deze massamoordenaar hij heeft er nooit wat van gebakken, toen niet en nu ook niet opsluiten die klootzak.


  Maak melding

 14. reactie worden eerst gescreend!!!!!!!?
  normaal gesproken heerst er een onbesproken situatie en vrij chaotisch op dit net,er is overduidelijk gebleken dat verschillende personen met dezelfde nickname kunnen reageren.wat zeer onsportief en onrealistische bestempelt mag worden.

  dit wordt toegestaan door de kortzichtigheid van de Webmaster/Moderator bij waterkant net.
  dit betekent ook dat waterkant net de weg vrijmaakt voor de ongeregeldheden met de Webmaster/Moderator

  aandacht vragen voor een ideaal en eeuwig beweert men over negatieve handelingen van die persoon zonder enige vorm van bewijs te hebben.zijn dingen waar ik mij niet terug kan vinden.naar mijn inziens gaat de Webmaster/Moderator zijn boekje te ver.

  sorry dat ik dit moet zeggen,maar wij surinamers hebben een hebi,dat zeer negatief is.we zoeken niet naar oplossingen maar schuldigen.
  het mooie van de grap is,dat de genen die de schuldigen aanwijst,allemaal in het buitenland(nedeland)verblijven.Zoniet nederlanders zijn.

  de rechtszitting te boxel is even slecht als de personen die dit in elkaar hebben gesmeten.

  voor ongeregelde toestanden meldt het ons van waterkant net!


  Maak melding

 15. Nee brantimaka het zal jullie niet lukken om deze forum te gijzelen om jou onzin te verkondigen, over hebi gesproken jij aanbid die grote hebi iedere dag, van jou mogen wij onze landgenoten niet erop wijzen hoe misdadig bouterse is, van jou moeten wij zwijgen over het verleden van bouterse zo werkt het niet bouterse heeft misdaden begaan hij heeft mensen vermoord zelf de nabestanden hebben geen kans gehad om afscheid te nemen van hun geliefden men moest hals over kop het land verlaten om niet vermoord te worden door massamoordenaar bouterse dit is ongekend in onze vredelievende suriname.de aanhagers van bouterse zijn in mijn ogen een stelletje nietsnutten. welke bewijs wil jij hebben? waar is het bewijs dat onze landgenoten met tegen coup bezig waren, waarom zijn ze zonder form van proces gemartelt en gedood dit zijn de brande vragen die jij niet kan beantwoorden maar jij verdedigd wel bouterse alsof het jou eigen bloedverwant is dat vindt onbegrijpelijk en dom.


  Maak melding

 16. Dhr.Somo Volksalliantie is geboren in Suriname,
  hij is geen papa Iding Soemita,hij ken de tatie
  ke van de surinaamse politiekussen heel goed.
  Tukuh tahuh di campur campur,ayuk bersatuh mba-
  ngun percayah luhur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.