Eerbetoon Politiekapel van Suriname

2

Op zaterdag 3 april 2010 presenteren BOA Producties en de stichting ZO! cultuur Zuidoost i.s.m. MART Radio het programma ”Eerbetoon Politiekapel Suriname”. Een swingend (muziek)spektakel met in de hoofdrol één van de belangrijkste muzikale instituten van Suriname, de Politiekapel van Suriname.

Op het programma staan de wereldpremière van de televisiedocumentaire ”De Politiekapel van Suriname” van filmmaker Afra Jonker, presentatie van het fotoboek over de Politiekapel Suriname met foto’s van Sara Blokland. Het fotoboek zal worden overhandigd aan Ronald Snijders. Verder is er een optreden van het cross-over bandproject ”Skowtoe” o.l.v. jazz virtuoos Pablo Nahar i.s.m. Orpheu Valpoort, de dirigent van de Politiekapel van Suriname. Het ”Skowtoe” (Politie) muziekproject behelst een select gezelschap van voornamelijk jonge en getalenteerde muzikanten die een repertoire ten gehore zullen brengen dat gebaseerd is op bewerkingen van de muziek van de Politiekapel van Suriname. Een veelkleurige muzikale apotheose waarbij overdracht van cultureel erfgoed en innovatie centraal staan.

Aan het ”Skowtoe” muziekproject project werken mee: percussieformatie Wulabakan onder leiding van “master” drummer Ponda O’Bryan, Brassband Eternity uit Amsterdam Zuidoost, Randall Heye (Trompet), Danny v. Kessel (Piano), Tim Wes (Saxofoon), Yoran Vroom (Drums), Brian Wolfgang (Trompet), Amoh (Trompet), Suresh Sardjoe (Tabla), Tammo Heikens (Sitar) en Wulan Dumatubun (Bonang). Tevens is er een optreden van het uit 60 muzikanten bestaande Nederlands Politie Orkest o.l.v. dirigent Peter Kleine Schaars die onder meer swingend Caribisch repertoire ten gehore zullen brengen.

Kortom een uniek programma dat zijn weerga niet kent. Film, presentatie fotoboek, heerlijk Surinaams eten en heel veel swingende muziek. Tot ziens op zaterdag 3 april 2010 in het Bijlmerparktheater aan het Anton de Komplein 240 in Amsterdam Zuidoost aanvang 17.30 uur. Zaal open vanaf 17.00 uur.


2 REACTIES

 1. Hallo,

  Ik ben muzikant in de politie kapel van Curaçao, en zou graag in contact willen komen met de huidige dirigent van de politie kapel van Suriname voor een muziekale afspraak.

  Zou U een mail adres kunnen sturen ?

  MVG.
  Peter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.