Caribisch agentschap voedselveiligheid in Suriname

0

PARAMARIBO, 19 mrt – Suriname helpt zichzelf met het huisvesten van de Caribisch Agricultural Health & Food Safety Agency, Cahfsa. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De verantwoordelijkheid voor de regionale voedselveiligheid werkt ook naar binnen toe. De lokale standaarden worden zonder meer opgetrokken.

De controle op de kwaliteit van voedsel wordt sowieso strenger. “Het proces is al langere tijd in gang. Maar met het agentschap komt er meer vaart in”, zegt Raghoebarsing. De keus voor Suriname als basis voor het agentschap bevestigt dit alleen maar. Het opzetten van een hypermodern voedsellaboratorium heeft er alles mee te maken. Het lab is binnenkort gereed.

De bedoeling is ook regionaal diensten te verlenen. Het lab komt er voor zowel landbouw- als vis- en vleesproducten. Volgens Raghoebarsing kunnen productiekosten behoorlijk worden gedrukt. Keuren volgens internationale standaarden moet nu nog bij buitenlandse instanties. Dat kost bakken vol met geld. Met een eigen lab zijn de resultaten ook sneller binnen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.