woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister gewild buiten eigen partij

Surinaamse minister gewild buiten eigen partij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – Minister Clifford Marica van Handel & Industrie zegt gewild te zijn bij andere politieke partijen. Er zou zelfs sprake zijn van een “politieke jacht.” Of het om partners binnen de coalitie gaat, blijft nog even geheim. Marica wil de kat uit de boom kijken binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, Spa.

Het is even afwachten hoe de interne sfeer en verhoudingen zich ontwikkelen. Marica is nog steeds niet on speaking terms met Spa-leider Guno Castelen. Dat is al zo sinds de bestuursverkiezingen waarin beiden de hoofdrol vervulden. Nu blijken er kapers op de kust. “Ik heb veel telefoontjes gehad”, zegt Marica. De beloftes zijn niet van de lucht. Zelf heeft de man ambities genoeg.

Hij is wel te porren voor nog een termijn. Clifford Marica was in het vorige kabinet minister van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Hij verving Siegfried Gilds op Handel & Industrie, toen die moest aftreden. Gilds, toen leider van de Spa, werd verdacht van deelname aan witwaspraktijken. Gilds heeft zijn voorkeur voor Marica als opvolger, nooit onder stoelen of banken geschoven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. aai cliff, y chaaring yere ; wat een doorzichtige strategie, man..wat je zegt is eigenlijk : ook al word ik uit de leiding vd spa gegooid, ik kan ook na de verkiezingen een invloedrijke man blijven, dus spa (bestuurs-)leden, sab san ye doo !.
  tegelijkertijd is dit een signaal van welwillendheid voor overstap naar aanzuigende partijen als pl (‘we blijven groeien’)en ndp (‘kom bij de grootste’).er zit dus een kern van waarheid in de uitspraak : ‘een goede leerling wil overgaan, een slechte minister blijven zitten !’.


  Maak melding
 2. Categorized | Politiek
  Politieke ongeloofwaardigheid troef!
  Posted on 17 March 2010 by Edgar Mampier

  1
  tweettweetToen ik vanmorgen in mijn supermarkt (vreemd eigenlijk, alle winkels noemen we hier ‘super’) de kranten kocht, gooide ik Dagblad Suriname voor de ogen van de dame achter de kassa, en riep, wijzend op da grote foto van Girjasing & Sardjoe zij-aan -zij: “Wat een poppenkast!” Niet anders dan bijval was mijn deel. Wat moet je nog van deze mensen geloven? Onmogelijk, ze hebben zichzelf volstrekt ongeloofwaardig gemaakt.

  Categorized | Politiek
  Politieke ongeloofwaardigheid troef!
  Posted on 17 March 2010 by Edgar Mampier

  1
  tweettweetToen ik vanmorgen in mijn supermarkt (vreemd eigenlijk, alle winkels noemen we hier ‘super’) de kranten kocht, gooide ik Dagblad Suriname voor de ogen van de dame achter de kassa, en riep, wijzend op da grote foto van Girjasing & Sardjoe zij-aan -zij: “Wat een poppenkast!” Niet anders dan bijval was mijn deel. Wat moet je nog van deze mensen geloven? Onmogelijk, ze hebben zichzelf volstrekt ongeloofwaardig gemaakt.

  Even ongeloofwaardig is een artikel van Idris Naipal even verderop in dezelfde krant: “Chandrikapersad Santhoki, onze nieuwe president?” Hoe kom je erbij. Na eerst gezegd te hebben dat vanuit de VHP Ram Sardjoe wordt voorgedragen, is het vervolg: “maar gezien zijn leeftijd en gezondheid is hij waarschijnlijk niet de juiste kandidaat”. Terecht. Maar dan komt het: “Persoonlijk zie ik geen betere presidentskandidaat dan de Juspol-minister. Hij is zeer slagvaardig in zijn handelen, hij maakt een krachtige indruk, hij is interger en neemt snel correcte besluiten. Bovendien is hij iemand van wie wij weten dat hij zich niet laat chanteren door zogenaamde gangsters of rijke hoge pieten.”

  O ja Naipal, meen je dat nou? En die A-Team leden dan die niet alleen met 93 kilo cocaïne zijn weggekomen, maar ook met de door hun gestelde daad? Die cocaïne is onder Santhoki’s open (of voor het moment even gesloten?) ogen weggehaald, dus geen wonder dat hij ze niet kan terugvinden Maar nee hoor, hij laat zich niet chanteren. En dan al die misstanden in het Korps Politie Suriname, waarom heeft hij daar z’n hele bewindsperiode niets aan gedaan? Je kunt de krant niet opslaan of je leest weer over een of meerdere criminele politiefunctionarissen, het is een dóór en dóór verrotte boel. Hou nou toch op Naipal, liever een oude, nog net niet demente non-valeur als Sardjoe dan deze haai van een Santhoki. Onze politiek is al ongeloofwaardig genoeg!

  VN:F [1.8.5_1061]
  please wait…
  Rating: 0.

  Beste mensen: waar blijf de resultaten van het onderzoek in de cocaine zaak van het A-Team onderleiding van Santokhi. De 93 kilo gestolen cocaine is nog steeds niet boven tafel. Santokhi moet hier over verantwoording afleggen binnen deze regeer termijn. Santokhi kon zelf de drugs hebben gestolen uit de opslag van de A-Team ; omdat het team direct onder zijn leiding stond en hij alle toegang tot de opslag had van de cocaine. Gezien deze onstandigheden moet de minister van justitie direct aftreden wegens ontoelaatbare tekortkomingen en of wanpretaties. Bovendien kan de minister als verdachte van diefstal van de 93 kilo cacaine worden aan-gemerkt.


  Maak melding
 3. Ik vind dat NDP moet regeren,omdat zij komt met
  25 zetels en PL komt met 10 zetels,totaal 35 ze
  tels zijn voldoende om kabinet te vormen,dekh ketere
  sensaar ke halaat kiya ho gaye baguwan.


  Maak melding
 4. Ik zit me af te vragen wie Marica in zijn gelederen zou willen. Die man is niet eens in staat om in 1 van de kleinste partijen in Su. het voorzitterschap naar zich toe te trekken. Daarnaast is hij ook niet instaat zijn verlies te verwerken.


  Maak melding
 5. er heerst gewoon een vloek op de gewezen partij van deze meneer.laat de heer castelen jullie allemaal naar de bijlhoutweg vervoeren om een wasi te ondergaan.vergeten jullie niet om gilds en adema mee te nemen.

  de hele partijgebouw aan de rust en vredestraat nu de fred derbystraat is van ……… martiaal opgezet.

  zelfs het trein waar deze is opgezet behoort aan jacobusrust.de vroegere bewoners en van de padvinderij.hoe zijn deze in godsnaam aan zo belangrijke trein gekomen.

  het vele gedoe bij spa en c47 vraagt naar een gerechtelijk onderzoek.


  Maak melding
 6. De opkomende economische grootmachten zijn de BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China). Suriname is gezegend met nazaten en roots in India en China. De handel kan je aan deze twee etnische groepen overlaten. Blijft over de Industrie en kijk goed uit je doppen en neem als voorbeeld de natuurlijke hulpbron “HOUT”. Zover “HOUT” nog niet in de buitenlandse opheffingsuitverkoop is beland, zitten de Hindustanen hierin hun uiterste best te doen om betaalbare en duurzame huizen te bouwen voor alle Surinamers zodat zoveel mogelijk Surinamers een dak boven hun hoofd hebben. Dit is een eerste levensbehoefte. Deze Minister van Handel & Industie zou met enig zelfreflectie zich dood moeten schamen en de zwarte kat niet uit de bruynzeel boom moeten kijken. In Suriname gaat het altijd om de personen en niet om hun vaardigheden en competenties. Hoe lang zal het duren voordat we de slaven- en contract mentaliteit achter ons kunnen laten. Als landbouwer gaat staken zal Suriname honger lijden. Wat er politiek ook gebeurd laat de landbouwers met rust.


  Maak melding
 7. I.P.V elkaar met wortel en tak uitteroeien,
  moeten wij leren gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.
  Alleen zo is het mogelijk het land incl. bevolking naar een hoger niveau te brengen.


  Maak melding
 8. Was of is hij de beste leerling van de klas geweest de afgelopen 5 jaar..

  Als je na 5 jaar een bekwaamheids test zou afleggen van de zovele minis-ters,zou je bedrogen uitkomen..

  Kwaliteit bezitten is iets anders dan populariteit,in mijn denken zijn er maar twee ministers geweest die de afgelopen periode een ruim voldoende gehaald hebben en de rest is dik onvoldoende..

  De enige minister die qua werk aanzien prestatie kundigheid in aanmerking komt is de Heer Santohkie..de rest komt na een hele tijd in de beurt o.a. Hr.Ravenswaay..
  Als meneer el vene een dik onvoldoende van het volk krijgt,wat verwacht je dan van zijn onderdanen..

  Je hebt een vrouw met alle respect,die roept open en bloot,dat zij niet eens weet wat ze moet doen als minis-ter(tct),laatstaan dat ze verstand heeft voor het werk dat ze voor is aangenomen, maar blijft lekker zitten voor een goed betaald salaris en de faciliteiten…

  Twouwens die hele sme politiek is één bakba-winkrie bezigheid,totaal waardeloos..
  Je moet je niet afvragen hoe buitenlanders over ons politiek systeem denken..


  Maak melding
 9. Dus Front en de PL zullen na de verkiezing tot elkaar veroordeeld worden; gelet op het feit dat front niet met de MegaCombinatie wil samen-werken en de Mega-Combinatie niet met somo en brunsie.

  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.

  Nu moet de Mega-Combinatie de voorsprong cosolideren, op naar 25 mei aanstaande.


  Maak melding
 10. @ teootje,
  men moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.
  gelukkig haal ik mijn informatie ook ergens anders vandaan en die zijn contra de rooskleurige beeld die sommige hier geven over bouterse en de ndp en zijn megacmbie, er zijn genoeg slimme en verstandigen mensen in suriname die hun land vooruit willen zien gaan dat geeft mij een goed gevoel, niet iedere surinamer wil weer in de rij gaan staan voor zijn eerste levensbehoeften, niet iedere suriname wil dat zijn land weer in een isolatie terecht komt.
  de verstandige en slimme surinamers weten dat het heel veel tijd kost en een land weer op te bouwen die een verschrikkelijke militaire dictatuur achtere de rug heeft, de mensen die suriname dit weer willen aandoen zijn in mijn ogen onmenselijk en immoreel.CRY Blood suriname


  Maak melding
 11. Na de verkiezing gaan NDP en Volksalliantie PL
  samen werken,laat VHP en NPS in de opositie ban
  ken zitten,de bevolking willen andere beleid
  zien,en ministerie’s wordt hervormen,ze zitten
  alleen zijn propagandisten en zijn rasgenoten.
  Dat kan toch niet,zo gaat Suriname nooit voor-
  uit.


  Maak melding
 12. NDP bevolkt door schoften waarvan het geheugen niet werkt en die steeds ziek zijn.

  Wie wil dergelijke zwakkelingen in de regering?

  neus
  ………../////////////////………../////////………./ U ziet het duidelijk weer een wortel en tak vernietiger……takru sortu bigi noso, dom als altijd…hij is een idioot ook!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES