Maar één partij alleen Surinaamse verkiezingen in

4

PARAMARIBO, 18 mrt – Slechts één politieke partij gaat zelfstandig de verkiezingen in. Dat is vrijwel zeker nu ook DA ’91 van Winston Jessurun deel wordt van het Nieuw Front. De partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, Doe, is nog de enige die alleen gaat. Niet dat er geen belangstelling was en is. Doe kreeg meerdere aanbiedingen. Het kan uiteraard verkeren na 25 mei.

Als de oogst goed genoeg is voor zetelwinst, wordt de situatie anders. “We zijn democraat genoeg om met anderen samen te werken. We hebben nooit gezegd dat we het land alleen kunnen of willen besturen”, zegt Doe-leider Carl Breeveld. Vooraf bundelen is geen optie. Dat zoveel andere kleinere en grotere partijen dat wel doen, geeft te denken.

De vraag is vooral wat de motieven zijn. “Het is makkelijk je met onduidelijke motieven te verschuilen in een combinatie”, aldus Breeveld. Doe is de eerste die zich liet registreren voor deelname aan de verkiezingen. De rest laat zich registreren via één van de vier combinaties. Een voordeel is dat de kandidatenlijsten overzichtelijker worden. Bij de vorige verkiezingen waren er wel tweemaal zoveel deelnemers als nu.


4 REACTIES

 1. DOE!

  Als ik stem, stem ik DOE!
  Ik weet dan zeker dat mijn stem niet verloren gaat aan een van de andere partijen.
  DOE komt er wel! Is het niet dit jaar, dan wel over vijf jaar.


  Maak melding

 2. NDP en Volksalliantie (PL) gaat de regering
  vormen na de verkiezing,alle ministerie wordt
  hervormen,de bevolking willen andere beleid
  zien,sommige ministerie zitten alleen zijn pro
  pagandisten en zijn rasgenoten,en dat kan niet.
  Zo gaat suriname niet vooruit.


  Maak melding

 3. PL Volksalliantie gaat niet accepteren,dat zijn
  ministers 6 jaren lang worden tegen gewerkt en
  geirriteerd door zijn partners NF,moet afge-
  lopen zijn,na de verkiezing gaan ze alle minis-
  terie hervormen.De bevolking willen andere be-
  leid zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.