Brug over Surinaamse rivier gevaar voor omgeving

32

PARAMARIBO, 18 mrt – De nog af te bouwen brug over de Saramaccarivier, bij Uitkijk, is levengevaarlijk. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay. De brug staat haaks op de aansluitende weg. Een beladen vrachtwagen bijvoorbeeld, zou niet genoeg kunnen afremmen. Een crash in een tuin of woning is niet ondenkbaar.

De kans dat het gebeurt is groot. Langs de weg staan namelijk meerdere woningen en ondernemingen. Technisch valt haast niets meer te doen. Ontmantelen is geen optie. Meer voor de hand is een kleine massaverhuizing. “Er zijn wetten die voorzien in het handelen in algemeen belang. We zullen de mensen ruim vergoeden”, zegt Van Ravenswaay. Voorlopig is het afbouwen.

De aannemer heeft zijn opdracht niet voltooid. Achteraf bleek te weinig rekening te zijn gehouden met de stroomsnelheid van het rivierwater. Dat kan gevaar opleveren voor het vaarverkeer. De bouw startte in 2007 en zou hooguit tien maanden duren. Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken beloofde toen nog zeker drie grote bruggen. Het is er niet van gekomen.


32 REACTIES

 1. I.P.V elkaar met wortel en tak uitteroeien,
  moeten wij leren gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.
  Alleen zo is het mogelijk het land incl. bevolking naar een hoger niveau te brengen.


  Maak melding

 2. e ricardo, heb je toevallig een stukje grond (laatselijk kunnen ‘krijgen’)in het te ontruimen gebied ? nee, he.
  en wat deden al die ingenieurs van OW al die tijd : Ooo Jee roepen ?.
  de minister himself zal het wel te druk hebben gehad met rituelen van ganesh, ja dat gedrocht met de olifanten-kop.


  Maak melding

 3. Domme achterlijke Surinaamse idioten!!! Jullie kunnen niet eens een bruggetje bouwen, laat dat aan BALLAST NEDAM over!!!!! Dan was het binnen vijf maanden kant en klaar!!!!!


  Maak melding

 4. @nr.4 shano
  Liever een gedroch met een olifantenkop dan een apenkop met nep lange haren!!
  Die olifant heeft geen haren meer, want ze worden verkocht aan figuren met pottenschuur op hun hoofd!!!


  Maak melding

 5. Hoeveel is aan het bouwen van die brug uitgegeven? Hoe zal de aannemer en de consultant verantwoordelijk worden gesteld? In ieder geval is het weggegooid geld en natuurlijk een blunder van OW. Waar een mini ster zit die alles naar zich toe wenst te trekken, terwijl de deskundigheid op het ministerie onvoldoende aanwezig is!


  Maak melding

 6. @4 shano

  Ben je zo bang voor dat gedrocht?
  Niet zo praten mang.
  Mi na blaka mang. no kon taki datti mi culturu no boen.
  Heb respect voor onze hindu broeders.
  One god


  Maak melding

 7. Typisch staaltje van front. anarchie en drey ai ten top!
  een min. van de coalitie, een min van plos, planning (goed gepland dus om pas achteraf te schreeuwen de bocht is te scherp) ontwikkeling ( lekker geld verspilt = ontwikkeling) en samenwerking (lekker met ghanesh baba samen gewerkt!! en nu naar elkaar de vinger wijzen).
  daarom zeg ik DESI no boen maar dis moro takroe bhaya, disi manboe!!!1
  dus mij maar MC. multicultureel.


  Maak melding

 8. Het is toch triest met deze fronters en dan willen ze terugkomen want ‘abun wroko mus’ go doro’… wat een verberde…

  Wat front doet, ik noem het geen beleid, is het land handen vol geld kosten aan ambtenaren salarissen, vergroten van een import economie, asfalteringswerkzaamheden dat niet deugt en ze hebben geen enkele behoorlijke brug kunnen bouwen.

  Echt een dom volk dat nogmaals op deze mensen zal stemmen.


  Maak melding

 9. Erger nog, door de heiwerkzaamheden zijn tal van gebouwen in de weide omtrek verzakkingen en scheuren gaan vertonen.

  Waar zijn de benadeelden terecht voor het indienen van claims?


  Maak melding

 10. Ik dacht dat we toch genoeg kennis van zaken
  hadden in Suriname als het om de bouw van bruggen gaat, blijkt nu dus van niet
  Van te voren had men dit toch kunnen zien aankomen, achteraf is het altijd sus en zo
  Duidelijk dat nu de bouw van de andere bruggen aan de kant geschoven wordt.
  Feit is wel het geld dat aan die foute brug is besteed, jammer!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 11. De nog af te bouwen brug over de Saramaccarivier, bij Uitkijk, is levengevaarlijk. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay.Mini-ster v.Ravenswaay een tip:Bruggen bouwen moet je overlaten voor Wijdenbosch.Zijn bruggen “staan” en die van het front “hangen”.Ik denk dat er meer is uitgegeven voor frontbruggen die nog niet afzijn,dan Wijdenbosch bruggen.Wie vernietigd nu gemeenschapsgeld.Think before you talk.


  Maak melding

 12. Typisch opm van surinamers(wannebe). Zelf vluchten en in Ned de bakras billen likken. Maar commentaar leveren daar zijn ze goed in. Als jullie zoveel menen te houden van Suriname, doe er ook wat aan. Help het land opbouwen. En als je daartoe niet instaat bent, dan on hoor oe smoel.


  Maak melding

 13. ik hoop dat de MC wint, de corrupte bende bij plos en ow met 1 handzwaai van de tafel veegt en ballast nedam inschakelt om de bruggen af te bouwen, desnoods lenen ze maar geld van het buitenland om dat te doen. dit is gewoon een schande naar het Front toe. dat half afgebouwde half kapotte brug is een mooie paradepaardje van het Front. ik hoop dat hun concurrenten dat plaatje gebruiken om hun anti-front propaganda te voeren. wat dat betreft zijn ze nogal zwak. ik zie het niet als vuilsmijterij, ik zie het als de realiteit van het front voor de ogen van het volk houden. 10 jaren regeermacht, een paar corrupte deals met het buitenland, een half afgebouwde brug, wegen die zijn geasfalteerd maar al na een jaar verzakkingen tonen, de usd koers die nu begint te stijgen en nog steeds dezelfde hoeveelheid geld in mijn zak die ik drie jaartjes terug verdiende. wat voor nut heeft het Front dan bewezen? Het moet dit keer definitief afgelopen zijn met die bejaarde figuren, a ouwru su verslijt keba, het moet nu vanaf de hoogste top van de wijdenboschbrug in de surinamerivier gedumpt worden. stelletje machtsgeile opportunisten bij elkaar.


  Maak melding

 14. sranangman,
  Als ik mag oordelen,ben je een ongeschoolde boer.,met alle respect die boer..
  Elk mens op deze aarde heeft het recht hoe krom of scheef zijn/haar mening te geven,net als ook jij..

  Leer een keer recpect te tonen voor een medemens..


  Maak melding

 15. sranang man heleeeeemaal mee eens , suris in nederland als je wat wilt ,,, ga dan en kijk niet naar het geld , dat ga je niet krijgen daar , maar?????? je helpt je land , en later ???? heb jij geholpen om je land te verbeteren
  ,,,, ga je niet?????? kop dicht , en no takkie torie


  Maak melding

 16. Als NPD en Volksalliantie in de regering zitten gaan wij alle ministerie hervormen,dat
  kan toch niet,ze zitten alleen z’n propagandis-
  ten en zijn rasgenoten,zo gaan Suriname nooit
  vooruit.


  Maak melding

 17. De Bosje brug is ook levensgevaarlijk.

  Hoe vaak komt er niet een overbeladen wagen zonder goede remmen afdenderen?
  Hoe vaak springt er niet iemand van de brug?


  Maak melding

 18. hahahahaha ai me gado volgens mij zijn die bouterse aanhangers geschift, mijn beschuldeging kan ook staven met voorbeeld, neem reaktie nummer 2 als eerste voorbeeld hij schrijft wij moeten leren om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten ben ik volkomen met met hem eens, maar ik slaap niet djing djing misschien jij wel , wat heeft de man die jij hier met hand en tand verdedigd gedaan op 8 dec 1982 weet jij dat nog ? hij heeft kennis vermoord, kwaliteit en kader heeft hij een groot deel het land uit gejaagd dus jou roep vind ik hypocriet.over de bosje brug wil ik dit kwijt als je kijkt wat die twee bruggen hebben gekost en de schulden die door bosje en bouterse zijn achter gelaten kom ik tot een bedrag van meer als 200 mijoen euro, suriname is het enige land die ik ken waar men zoveel geld over de balk word gegooid zonder erbij na te denken hoe het terug verdiend moet worden dit laat zien hoe incapabel en dom sommige bestuurders van suriname zijn. ik ben geen econoom maar als je 100 miljoen in het toeristiche sector pomp haal je het binnen tien jaar eruit en je zorg voor werkgelegeheid die bosje bruggen staan daar en brengen niets op rara hoe kan dat.


  Maak melding

 19. Voorstudie!

  Planning, voorbereiding, voorstudie en de situatie op alle gevaren bekijken en bespreken is een deel van het voortraject, alvorens men de eerste paal in de grond slaat.
  En niet wanneer de brug al half klaar is.
  Het blijkt dat onze bewindslieden niet alleen een gevaar voor zichzelf zijn, maar ook voor de arme bevolking.


  Maak melding

 20. hoe zit het met de hindoes en hun eerwraak??
  ik zou graag met jullie daar over willen praten,en over het huwelijk,en samen leven tussen de man en de vrouw thuis.


  Maak melding

 21. “De Bosje brug is ook levensgevaarlijk.

  Hoe vaak komt er niet een overbeladen wagen zonder goede remmen afdenderen?
  Hoe vaak springt er niet iemand van de brug?”

  Domme neusje,

  Ik heb je stukje tekst speciaal weer gecopieerd lees het nog eens?

  Men heeft het over een karkas van front die ze niet eens kunnen afbouwen en die ook nog gevaarlijk is en jij komt met je dom geklets.

  Wat betreft je overbeladen trucks zonder goede remmen, wat heeft front hieraan gedaan, of is het de schuld van de brug dat die trucks overbeladen en zonder remmen eroverheen gaan.

  Ai baja, de treinen in Nederland zijn ook gevaarlijk want er springen mensen ervoor.

  advies, misschien dat je iemand je stukjes moet laten checken voor je ze plaats, want je hebt geen enkele logica.

  Trouwens een typische front eigenschap.

  Ze kunnen niet eens een brug bouwen, dus is Bosje brug ook gevaarlijk.


  Maak melding

 22. @25: Eerwraak: vindt dat nog plaats in Suriname? Dat is alvast mijn grote vraag naar jou toe, ik wil het graag met bewijzen zien, dus krantenartikelen, op z’n minst een tien stuks, zodat we erover kunnen discussieeren. Maar ik weethet al bij voorbaat dat je mij niet kan aantonen, dus liever hou jij je smlwrk maar even dicht.


  Maak melding

 23. Ai baja DU,als jouw boeventuig,iets had gedaan aan de toeristische sector,dan had er geld in het laadje gekomen,je bent echt een stupido.
  Je klets over toerisme, waarom is de binnenstad vanaf de centrale markt ,tot bij het paleis zo smeriggggggg?Vooral bij de oude sms-steiger,dat moesten toch jouw boevengilde in orde maken?Want daar komen veel b lanke toeristen die hun neus echt ophalen,maar ja een blanke toerist zal nooit klagen en roeien met de riemen die ze hebben.
  Jij komt nooit met een genuanceerde opmerking,ai baja ie dong no hell jereh.
  Al met al de Bosje-Bruggen zijn uitstekend voor de bewoners die heen en terug naar de stad gaan en zijn tot de dag van vandaag Wijdenbosch HEEL DANKBAAR.
  Jouw boevengilde probeerde Bosje de loef af te steken hahahahahah door ook een brug te laten bouwen,maar zoals jij en iedereen weet,ding no mang waka na Bosje bakafoetoe.
  Stelletje oplichters zijn het.En nu dan ,wie wordt straks met deze schuld,geconfronteerd?Ja de nieuwe regering van MegaBlok,hahahahaha ik denk dat je boevengilde dit opzettelijk heeft gedaan.


  Maak melding

 24. @ mi taki,
  weet je me boi, jullie van de ndp etaleren iedere dag hier op dit net hoe onwetend jullie zijn. 190 miljoen staat daar zonder enige inkomsten een investering die niets opbrengt de staatskas was tot de bodem legeroofd door die stelletje schurken en onze goudreserve was verdwenen. zo goed waren deze gasten hé.
  ik heb een simpele vraag voor jou noem mij één regering in de geschiedenis van de republiek suriname die een grotere economische en sociale puinhoop van heeft gemaakt dan dat van bouterse en bosje.ik ben benieuwd naar jou antwoord als je tenminste eerlijk ben.


  Maak melding

 25. Hahahahahhahaha Du(mmy) en NosoFreng,zoeken wanhopig naar spijkers op laag water,als die Bosjebrug mankementen vertoont,kan je dat nooit aan Bosje wijten,maar aan jouw boeventuig,of ken je het woord ONDERHOUDEN,niet?NosoFreng?
  Du(mmy)jij kan me niets vertellen,over toen en nu.
  Kom maar op vertel eens,Waar Zijn De Miljarden aan ontwikkelingsgeld gebleven in 5 jaar onafhankelijkheid,dus,1975-1980?Waren het niet jouw boevengilde ,NPS en VHP die toen continue aan macht waren?Elk land op deze aardkloot heeft schulden hoe rijk ze ook mogen zijn,jij hamert maar op een schuld die Bosje heeft gemaakt voor een belangrijk iets,de BRUGGEN,ai bajaaa DU(mmy) soso dong sanie joe eh verkondig djaso,GET A LIFE mie BOI hihihihi.


  Maak melding

 26. Een brug te ver?Wees blij met wat je hebt,al is de aansluiting met de weg ver te zoeken.Wat moet dan gebeuren?De brug duwen naar de goede richting,de weg dus,of d weg aanpassen.Zelf een kind kan dit zonder problemen goed maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.