Documentaire ex-stervoetballer Glenn Helder op TV

6

Filmmaker Jessica Villerius vertelt het verhaal van ex-stervoetballer Glenn Helder in de documentaire ‘Glenn Helder: C’est la vie’. Ze volgde de voetballer gedurende twee periodes; ruim twee jaar terug, voordat hij zeven maanden de gevangenis in ging; en daarna, toen hij uit de zwartste periode in zijn leven was opgekrabbeld.

In 1996 lag de wereld aan de voeten van Glenn Helder. In een documentaire blikt hij terug op de mislukkingen na het voetbal. C’est la vie is een geslaagde documentaire omdat Helder graag babbelt over zichzelf met humor, spijt en rancune. De opnames volgen Helder wanneer hij uit de bak komt in 2008. Hij moest brommen voor belaging, bedreiging, mishandeling en vuurwapenbezit.

3 Doc, Nederland 3,
17 maart 2010 20:25 uur


6 REACTIES

 1. Hij had zeker veel talent, weet ik nog heel goed. Ik ken hem nog van Sparta. Had makkelijk als hij niet de verkeerde pad op was gegaan in het rijtje van de bekendere en grotere suriprofs kunnen staan.


  Maak melding

 2. Glenn Helder had veel meer uit zijn voetbalcarriere kunnen halen. Maar zoals zovelen heeft hij niet met de weelde kunnen omgaan. Hij had bij Arsenal een grote kunnen worden. Maar ja, zo’n typische bling-bling-Surinamer, die, zodra hij geld heeft, het ogenblikkelijk uitgeeft aan onzinnige dingen. Jammer voor Glenn. Maar ja, als het tussen de oortjes niet goed zit, kan je het wel vergeten. Vooral in de keiharde professionale Europese voetbalwereld. Ik ben benieuwd naar de documentaire.


  Maak melding

 3. glen is niet de eerste en zal ook niet de laaste zijn in deze keiharde wereld dat voetbal heet.gelukkig zijn er nu veel meer professionele hulp dan vroeger.
  paul Gadcoigne, tony adams,paul merson, george best,gerd muler,fernando ricksen allemaal voetballers die waarschijnlijk niet met de roem kunnen omgaan.
  uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zich zelf.


  Maak melding

 4. Dus dat. Het moet gezien worden wat je hebt en dan krijg je dit. Dat je zlefs in de bak terecht komt, terwijl je een carriere tegemoet had. pfff


  Maak melding

 5. Glenn kon heel goed voetballen, maar hij is er niet eentje die geplaatst kan worden in de rij der groten!!! En ik weet of kan me niet herinneren of de wereld in 1996 aan zijn voeten lag, wel een gewaagde uitspraak, maar goed, ik denk het niet dat, dat toen speelde. Glenn heeft op gegeven moment tijdens zijn carriere ook ander paden bewandeld, kan gebeuren, jammer dat eea zo geeindigd met hem. De documentaire heb ik gezien, spreekt voor zich. Ik gun hem het beste verder, ook voor zijn zoontje

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.