maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameDeur open voor Surinaamse parlementsvoorzitter

Deur open voor Surinaamse parlementsvoorzitter

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – Het Nieuw Front houdt de deur op een kiertje voor Pertjajah Luhur. Dit zegt vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. Weliswaar is het voorstel van de partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo afgewezen. Het is of volledig samenwerken of niet. Partijen gaan dus definitief uit elkaar, in elk geval tot de verkiezingen.

Na 25 mei is van alles mogelijk. “Er is een natraject. Afhankelijk van de situatie zullen wij kijken hoe het loopt met dat traject”, zegt Sardjoe. Pertjajah Luhur kan nog altijd interessant blijken. Als de stemmen zijn geteld kan er nog van alles gebeuren. Somohardjo had voorgesteld aparte kandidatenlijsten in te dienen voor het parlement. Voor ressort- en districtsraden zou dan een gemeenschappelijke lijst komen.

De rest van het Nieuw Front ziet er geen heil in. “We zien de haalbaarheid niet. Je kunt niet tweemaal geregistreerd staan”, aldus Sardjoe. Somohardjo blijft erbij dat zijn voorstel goed is voor met name het Nieuw Front. Hij ziet zijn partij sowieso zijn doelen halen. Voor hem blijft alles bij het oude. “We zijn vrienden gebleven. We gaan ook samen een regering vormen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Om een regering te vormen moet je eerst de meeste zetels halen. Zoals de zaken nu voorstaan, uitgaande van de vorige verkiezingen en gezien de grote teleurstelling onder grote delen van het electrolaat zal het huidige nw Front de grote verliezer zijn.


  Maak melding
 2. De eisen van PL 12 zetels was redelijk,vond ik
  NPS is kleiner geworden,terwijl PL is groter
  geworden. Dekh ketere sensaar ke halaat kya ho
  gaye baguwan,kena bedel geya insaan.Hoe vindt u
  deze Ganah RS.


  Maak melding
 3. De middenblok van PL+ worden grote blok,mama
  mia.Wat slim deze man is,dekh ketere sensaar ke halaat kya ho gaye baguwan,ketna bedel geya
  insaan.


  Maak melding
 4. “We zijn vrienden gebleven. We gaan ook samen een regering vormen.” Dit had ik reeds voorspelt in een vorige forum.Het VOLK houden jullie voor de gek maar niet de NDP.
  Het Nieuw Front houdt de deur op een kiertje voor Pertjajah Luhur. Wie houdt dus wie voor de gek.Ik ben benieuwd of het VOLK VAN SURINAME nog hier in trapt.VOLK VAN SURINAME,IK (VENE) GA JULLIE BELAZEREN.
  God zij met ons Surinam.


  Maak melding
 5. Lijmen en plakken!

  VHP-toppers zijn reeds begonnen met het lijmen en plakken. Somo wordt binnenkort weer in de armen gesloten door Front. Door het lijm en plakwerk van VHP-toppers zal Somo Vene binnenkort een brasa geven.
  De Postduif is weer thuis.


  Maak melding
 6. March 16th, 2010 at 9:09 pm
  De overige frontpartners mogen somo niet kwalijk nemen met zijn vertrek. In deze is concurrentie gezond. Het zal het front dwingen echt beleid te gaan voeren om de kiezers weer naar zijn hand te krijgen.

  Yo can fool the people somtime, but yo can’t fool the people all the times.

  Als 80% van de inwoners onder de armoede grens leeft dan hebt jij als front inderdaad een probleem die zich bij de komende verkiezingen van 25 mei zal uitten in een afstraffing door de kiezers van het gevoerde wanbeleid.

  De hr.Bouterse van de Mega-Combinatie verklaarde dat de front regering het niet begrijpen. En hij bedoelde dat alleen de front regering en een kleine aanhang vindt dat zij goed werk hebben gedaan. Maar de meerderheid van de mensen dus niet.

  Verder noemt Venetiaan somo machtsdronken, Maar hij is zelf machtsgeil en daardoor is hij in deze situatie beland. Zie de verkiezings uitslag van 2005 waar het front in zetel aantal, flink was terug gezakt.

  Dus wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Dat is hier van toepassing voor vene en simpatisanten; gezien dat zij dr.Bouterse wouden isoleren.

  Stem Mega-Combinatie voor echte verandering.
  Er staat Mega projecten in de planning om uitgevoerd te worden. Die de economie direct
  zal laten opleven en waardoor er echte banen zal onstaan voor de werk-zoekenden in de bevolking van suriname.

  God zij met ons surimame

  Theo


  Maak melding
 7. “Er is een natraject. Afhankelijk van de situatie zullen wij kijken hoe het loopt met dat traject”, zegt Sardjoe. Pertjajah Luhur kan nog altijd interessant blijken……..////////////////……….///.

  Zie hier duidelijk de hebzucht eigen belang.

  Dan hoe wil men een land echt tot ontwikkeling brengen als wij steeds zulke laffe, hebzuchtige eigen voordeel mensen aan de macht krijgen….laat die Sardjoe gewoon oprotten en ergens anders zijn dieven oplichters belangen gaan verdedigen….Schurken zijn het..!!!!!!Idioot ook !!!!!


  Maak melding
 8. Mensen die denken voor front te gaan stemmen omdat Brunsie en somo er zogenaamd geen deel van uitmaken, zullen bedrogen uitkomen, front is het meest onbetrouwbare club die Suriname ooit heeft meegemaakt, deze gasten zullen alles aan doen om in het machtscentrum te blijven.

  Het likwerk van sardjoe is al begonnen, hij had vene als huiswerk meegegeven, maw nps’ers mogen schreeuwen wat ze willen als het puntje bij paaltje komt zullen anderen bepalen wie met wie samenwerkt.

  somo had gelijk ondanks de blaffende honden van nps gaat zijn trein gewoon door.

  Surinamers let op uw zaak, stem niet op front.


  Maak melding
 9. Trouwens stel dat front de volgende regering wil vormen hoe zal die eruit gaan zien, zonder MC natuurlijk.

  – front (4 partijen)
  – pl combinatie (5 partijen)
  – a-combinatie (3 partijen)

  hihihi een nieuwe front regering zou dus uit elf partijen bestaan, dat wordt lachen, dans macabre II. Als Surinamers dit zouden toestaan mogen ze inderdaad de hele tent genaamd voormalig banana republic Suriname sluiten.


  Maak melding
 10. Een Nationaal Cabinet met alle partijen zou wel uitstekend zijn voor SU.
  Ieder partij levert top talenten om een regering te vormen.

  Samenwerken, samen leven en samen eten

  Su moet op een hoger niveau getild worden!!

  G O D B L E S S SU


  Maak melding
 11. Inplaats van bek vechten ,en schelden.
  zou het beter zijn om goed na te gaan hoeveel van onze rijkdommen over zee gaan en wat wij daarvoor terug krijgen ,het is nu troebelwater in SU net goed voor de piraten met hun VOC gevoel.
  Waneer gaan wij het begrijpen.
  Hebben we ooit een regering in SU gehad die voor het volk koos ,dus dat.
  Vanaf de geboorte van mijn moeder ,grootmoeder,overgrootmoeder,betovergrootmoeder, trotro noem maar op ,en om niet te vergeten de Vaders ,dus wie hout wie voor joker .
  Dus lantgenoten het is nu tijd om die steenpuist te genezen ,doe het niet alleen,maar probeer het samen te doen, denk aan je nageslacht want doro sei maktie na broeia maktie ,jullie weten niet hoe machtig we zijn ,gebruik je kunnen, STOP het plunderen van ons land geef je niet over aan het duivelsgezwel, die buitenlandse Koenoe.
  Slaaf ben je maar een keergeweest ,dus opo kondre mang ,oeng sa winie en broko ding magtie oude politiek betekend terug bij af en vergroot de buitenlandse macht ,dus dinkie boeng mie brada nanga siesa oeng tang boeng


  Maak melding
 12. Ik kan er met mijn leke verstand niet bij dat er in een land als Suriname er ministeries van algemeen bestuur voorkomen waar je overwegend mensen van een bepaalde komaf aantreft. Hoelang zal deze comedie nog doorgaan? Ik noem u Justitie & Politie, Sociale Zaken, ROGB, TCT, RO, OW.

  Dit moet vroeg of laat anders worden punt uit!


  Maak melding
 13. soso gridie, gridie en nogmaals gridie, gridie en haira druipt ervan af!!! stelletje ezels die niet 1 brug ( zie artikel over de brug) kunnen bouwen, letterlijk en figuurlijk niet.
  “Ketna bedel
  geya insaan,dekh ketere saitaan………


  Maak melding
 14. @ nummer 13, pinto
  jij geeft mij toch gelijk he ik weet allang dat jij een leek bent zonder verstand dat jij er nu pas er achterkomt geeft aan hoe goed jij jou zelf kent.


  Maak melding
 15. DU, ik maal niet om jou. Vindt je niet dat jij mij zo langzamerhand wel zachtjes de kilo lima oscar tango echo november kunt kussen? Ik vraag mij in gemoede af of jij wel een baas kent of simpelweg van de sociale steun rondkomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES