dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitieke chaos Suriname voordeel Bouterse

Politieke chaos Suriname voordeel Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – De chaos na de breuk in het Nieuw Front speelt Desi Bouterse’s Megacombinatie in de kaart. Dit stelt sociaal onderzoeker John Krishnadath. Het vertrek van Pertjajah Luhur is wel degelijk een aderlating. De impact zal beslist te merken zijn bij de verkiezingen.

“Het Nieuw Front belandt na 25 mei rechtstreeks in de oppositie”, zegt Krishnadath tegenover de Ware Tijd. Zonder de partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is de combinatie een grote hap kiezers kwijt. Het komt neer op minimaal een kwart van alles wat het Nieuw Front waard is. Een eventuele samenwerking na de verkiezingen is ook niet zeker.

Met name de NPS van president Ronald Venetiaan lijkt geen voorstander. Dit is de afgelopen duidelijk gebleken. De NPS verwierp zelfs Somohardjo’s voorstel voor gedeeltelijke samenwerking bij de verkiezingen. Krishnadath sluit samenwerking tussen Somohardjo en Desi Bouterse’s NDP niet uit. “Zowel binnen NDP als Pertjajah Luhur heeft geen enkele topper zich ooit uitgesproken tegen samenwerking.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

56 REACTIES
 1. Ik ben voor de eerste keer deze eikel dankbaar dat hij uit het NF is gestapt. Niet dat ik blij ben met DB, maar dan komt er tenminste een beetje beweging in de politiek. Het zat zo vast met de combinatie van NF elke keer.


  Maak melding
 2. MC en PL?

  Schrijf het op je buik! Dat zal niet en nooit gebeuren. Wat er wel te verwachten is, is dit: enkele VHP-toppers gaan met succes proberen om de vete tussen Vene en Somo te sussen om zo PL weer in te lijven. Dit gaat zonder tjoeke geschieden maar wel met veel beloftes tot beschikking van heel veel Surinaams grondgebied, hetgeen Somo graag wil.
  Daarom is 1 april een o zo belangrijke datum voor het al dan niet na 25 mei 2010 in de opositie plaats nemen van de VHP, NPS en zelfs PL. VHP wil dit voorkomen want ze vinden regeren nog steeds het leukste wat er is.


  Maak melding
 3. Dat hoop ik niet dat de wens van Bouterse ingewilligd wordt. Want dan komt er van een sociale en duurzame economische groei van Suriname, geen bal terecht.


  Maak melding
 4. Gekker kan het niet. Een machtige vuile man met bloed aan de handen en waar heel Suriname bang voor is, wil alweer aan de macht komen.

  Meneer wil Suriname ´nu na 20 jaar ´welvarend´ maken. Tegen die tijd is hij rond de honderd jaar, de clown.

  20 jaar geleden had hij hiervoor de kans voor gehad, maar meneer speelde voor god.


  Maak melding
 5. De titel klopt ook niet helemaal naar mijn insziens zou moeten staan “Politieke chaos van front in voordeel van Suriname en haar bewoners”. Nu nog de verkiezingen en maar hopen dat we ze nooit meer in het machtscentrum zien. Kom laten we allemaal samen bidden.


  Maak melding
 6. venetiaan heeft dit bewust in de hand gewerkt,hij wist allang van de handelingen van somo en consorten.dit is niet nieuw.
  de vraag dat nu reist is hoe verder met de v.h.p.van sardjoe.

  weet je wat het betekend als een politieke partij is uitgeregeerd.dan krijgt men van die traumatische handeling als nu het geval is met het nieuw front.

  van da’91 is niet zeker,deze hebben ten opzichte van eerdere uitspraken van winston jesserun een heel andere houding aangenomen.en wordt voor venetiaan steeds moeilijker.

  zoals ik eerder hebt gezegd deze man venetiaan is geen bruggenbouwer maar een vijand van de surinaamse mens.

  het belangrijkste dat geldt bij venetiaan is om de n.d.p. te ruïneren,dit is zijn streven en niks anders.

  mag ons ook niet verwonderen als venetiaan terug komt,want deze man is van alles in staat.al moet dit land ten onder gaan,maar zijn persoonlijke vijand moet ten onder gaan.


  Maak melding
 7. Het laatse klopt natuurlijk niet, daar een aantal toppers publiekelijk hebben aangegeven niet met Somo te zullen samenwerken na de verkiezingen.


  Maak melding
 8. Bouterse is incompetent,hij heeft in het verleden bewezen dat hij niet om kan gaan met crisis en hij is onverdraagzaam,kijk hoe hij de zogenaamde dreiging van een tegen coup heeft aangepakt, kijk hoe hij is omgegaan met kritische pers en journalisten en kranten hij heeft hun gebouwen in brand laten schieten, kijk hoe hij is omgegaan met een staatshoofd die naar zijn mening niet genoeg heeft gedaan toen nederland hem terecht de toegang heeft gewijgerd, hij heeft per telefone een regegering naar huis gestuurd dat geeft aan hoe deze Beest bouterse inelkaar zit de macht is naar zijn hoofd gestegen hij is malende.


  Maak melding
 9. Geachte redactie,

  In uw artikel zegt u; . . . . “dat met name de NPS van President Ronald Venetiaan (voormalig Wiskunde Docent), geen voorstander lijkt. Dit is de afgelopen dagen ‘duidelijk’ gebleken. De NPS verwierp zelfs Somohardjo’s voorstel voor gedeeltelijke samenwerking bij de verkiezingen van mei 2010”.

  Hierbij plaatsen wij vraagtekens, omdat ene ‘Jantje de Voorste’ de heer Otmar Rodgers (NPS-Neerlandicus), tot nog toe ‘opvallend’ gezwegen heeft. Wat niet gebruikelijk is. Of is hij soms ziek?

  Deze episode 1. ‘oogt’ in eerste opzicht geloofwaardig. Tenminste voor een blinde kiezer. Maar is het ook zo? Is bij het Front, echt alles goud dat blinkt?

  Want was het niet deze zelfde president Ronalden Nederlands Venetiaan en deze zelfde Somoharjo, die kortgeleden nog zeiden, dat het conflict toen tussen hem Venetiaan als President van Suriname en Somohardjo als Parlementvoorzitter, weer goed gekomen was? Nadat deze Somoharjo de president de wacht had aangezegd, tijdens een Parlementvergadering jongslede?

  Iemand of allebei heeft dus eerder het volk voorgelogen, bedrogen of doodgewoon opzettelijk politiek gespeeld met de massa (een politiek scenario). Dit in de aanloop naar de verkiezingen van mei 2010.

  Want van waar komt deze radicale ommezwaai van deze beide heren, plotseling dan vandaan. Of waren er fouten in het scenario opgetreden, omdat dan nog, de prognoses voor beide partijen NIET gunstig bleken te zijn.

  Want plotseling komt dit de NDP als het ware “uit de hemel” vallen. Vanwaar dit “liefdesgeschenk” van Venetiaan en Somo zo plotseling aan de NDP? . . . Het Paard van Troje?

  Laten wij het voor het gemak maar aan de Grieken vragen:

  http://www.youtube.com/watch?v=HQU9WJKmsc4

  En in het kader van het Bewustwordingsproces, een speciale versie voor onze Front broeders en zuster in Suriname en in Nederland:

  http://www.youtube.com/watch?v=nGaewQCJMQs&NR=1

  Vervolgens zegt Krishnadath haast als ‘vanzelf sprekend’ in het artikel, dat hij samenwerking tussen Somohardjo en de NDP niet uitsluit. “Zowel binnen NDP als Pertjajah Luhur, heeft geen enkele topper zich ooit uitgesproken tegen samenwerking.”

  Trouwens wie is deze Krishnadath eigenlijk?

  Derhalve voelen wij ons gedwongen, u te verwijzen naar onze ‘eigen’ zwarte legende. Met woorden van onze grote Surinaamse artiest Papa Touwtjie. BACK TO REALITY:

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8&feature=related

  Ke poti, ma ‘Soso lobi’.

  Trouwens, “met Wiskunde alleen, kom je er niet”, zei de juf ons eens op school.


  Maak melding
 10. De hr.Bouterse van de Mega-Combinatie heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de samenwerking met somo. Hij zij letterlijk: dat zolang somo de leider is van de PL er nooit een samenwerking zal plaats vinden.

  Dus Front en de PL zullen na de verkiezing tot elkaar veroordeeld worden; gelet op het feit dat front niet met de MegaCombinatie wil samen-werken en de Mega-Combinatie niet met somo en brunsie.

  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.


  Maak melding
 11. Forget it! Eenieder, jong of oud die voor de moordenaar/wapenhandelaar voor cocaïne stemt is naïef. Indien niet naïef, dan ronduit crimineel ingesteld. Het land is volledig geruïneerd door deze bandieten.

  De jongeren die een moordenaar als president wensen zijn criminelen, hun armoede is mede te danken aan die gewelddadige mijnheer die alleenheerser speelde en uitspraken als “zolang ik leef geen democratie” heeft gedaan.

  En! Nu is hij voorzitter van een partij die de naam “nationale democratische partij” gebruikt. Lees liever NATIONALE DODEN PARTIJ. Weg met de moordenaars, brandstichters en onderdrukkers.


  Maak melding
 12. Nog een toevoeging voor de mensnen die een moordenaar als president wensen.

  “Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht”

  Hendrik Mattheus van Randwijk


  Maak melding
 13. Ik vind dat RV wil de achter baan in de steek
  laten hij gaat lekker met pensioen.Hij wil met niemand samenwerken,dat is dom,de partij is kleiner geworden.Dekh ketere sensaar ke halaat
  kya ho gaye baguwan,kena bedel geya insaan.


  Maak melding
 14. @nummer 15,
  als jij iemand als bouterse geloofd dan ben jij rijp voor de slachtbank.
  bouterse heeft op staatstelevisie verklaart dat onze landgenoten op de vlucht zijn neergeschoten.
  bouterse heeft bosje uigemaakt voor laffaard, waar zit bosje vandaag ?
  bouterse liegt alsof het gedrukt staat de enige (mensen) die bouterse geloven zijn de meest domme deel van onze bevolking.


  Maak melding
 15. dat is waar, want het is front die de twee grote bruggen heeft gebouwd, en staatsolie heeft opgericht en nog veel meer goedzo vene weg met bauta.hopen maar dat front weer wint.met een leider als somo zal hij suriname naar hogere schoorstenen voeren.


  Maak melding
 16. DU,
  Jij mag stokken stoppen en afbreken in alle gaten, die jij rijk bent.

  What wil happen will happen. Jou flauw getter maakt ons echt de pis niet lauw.


  Maak melding
 17. Er schijnen een paar bevoorrechten te zijn op dit dit forum, die het prerogatief hebben om iederen wel voor rotte vis uit te maken zonder dat de redactie van Waterkant optreedt.
  Paraman is al maanden uitgesloten. Machtsmisbruik, persvrijheid?
  Mi no sabi!


  Maak melding
 18. Piet Heyn, zijn naam is klein en zijn daden benne groot zongen wij vroeger ook in het koor gedwee mee.

  Nu het over onze eigen Piet Heyn gaat is Leiden in last.

  Piet Heyn overigens een doodordinaire zeerover????


  Maak melding
 19. Ila 1
  Maar dat sterkt mij om er voor te pleiten dat we juist wel door moeten gaan op de weg van het versterken van de samenwerking van Pertjajah Luhur, de VHP en NPS binnen het NF. Ik zie die versterking ook als een onvermijdelijk proces. Want in toenemende mate zijn we voor de welvaart, veiligheid, mensenrechten en rechtstatelijkheid, communicatie onderling van elkaar afhankelijk in het belang van Suriname. En als we zelf die onderlinge solidariteit niet goed organiseren, zullen anderen partijen dat wel voor ons doen, en dan niet in het voordeel van NF, maar in hun voordeel.


  Maak melding
 20. Bouterse staat bekend om de leugens die hij op de podium verspreid, alleen een stelletje koeien geloven deze man lees voor het gemak reaktie nummer 14, 15 deze figuren hebben alle grip op de werkelijkheid verloren ze suggereren alleen maar onzin hier op het net terwijl de moordenaar waar het omgaat heeft bewezen dat hij niet capabel genoeg is om een land te besturen hij liegt alsof het gedrukt staat hij heeft iederdaad op de podium geroepen dat zolang hij leeft geen democratie komt in suriname nu doet hij zich voor als de grote democraat.bouterse en zijn aanhangers zijn vergeetachtig of ze doen alsof.iemand de zo liegt als bouterse is voor mij onbetrouwbaar zijn leugens zijn ook controleerbaar op het internet.
  hij heeft gelogen over wie de animator van coup was.
  hij verteld met droge ogen op de STVS dat onze landgenoten vrijheidstrijders op de vlucht zijn doodgeschoten, over deze zelfde moorden verteld hij aan een nederlandse journalist ton van royen dat het hun of wij waren, en als zoiets zich weer zou voordoen hij precies op de zelfde manier zou reageren bouterse is rioolrat, toen hij door had dat er vervolging dreigd kwam hij met heel andere verhaal over de massaslachting in het fort, hij zei letterlijk ik was er niet bij, niet alleen god is zijn getuigen maar ook een groot deel van het leger. bouterse doet alles om zijn eigen lijf te redden de ene keer is hij revolutionaire anti capitalist nationalist populist en nu is hij de zogenaamde democraat. amerika heeft in het verleden duidelijk gemaakt dat ze geen zaken doen met een regering van bouterse dat zal nederland ook doen andere landen zullen ook volgen. ik ben bang voor de toekomst van mijn land ik hoop dat het gezond verstand zegevierd boven die dommemassa hun denken niet verder dan hun revolutionaire neus lang is. een advies aan de aanhagers van DB kijk over de schutting en zie wat er met landen gebeurd in de wereld waar misleiders als bouterse aan de macht zijn alleen maar achteruitgang armoede rotzooi,en ze laten een land achter met hoge schulden en veel illussie armer. ik ben bang dat na 25 mei suriname weer voor heel donkere dagen komt te staan donkerder dan 8 december en moiwana en feb 1980.een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  het is beangstigend om te denken dat de zelfde mensen die de beslissing hebben genomen over 8 dec de zogenaamde bloedraad, deze zelfde monsters geven weer advies aan bouterse ze zitten allemaal in de ndp op 25 feb 2010 waren ze allemaal bij elkaar om de dag van de achtuitgang en moorden te vieren. dames en heren jongeren van suriname behoeden jullie suriname a.u.b van een catastrofe en kies op 25 met verstand en niet met emotie zodat de kinderen van morgen in een ontwikkeld welvarend vrij en democratisch rechtsstaat kunnen leven.dit is mijn mening .


  Maak melding
 21. Het zou te gek zijn als Baas met Somo in zee gaat, kan wel maar Somo moet oppassen, remember maart 1982, bijna was deze zelfde Somo verdwenen bij wijze van spreken, hij schijnt ook nog klappen te hebben gehad, maar goed verleden tijd!!! En nu speelt ie een andere viool, het is een onbetrouwbare vent, dus Baas no doe, lieb eng, jo wang go, ik hoop dat je wat bereikt, kondre mang abra watra nogmaals ik blijf ’t doen, oeng flogo baas

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 22. Politieke en Comment/Reactie Chaotisch

  wij hebben hier te maken met een zeer onverschillig Webmaster/Moderator.
  de indoctrinatie of nodeloos aanstoot/fayablo op een bepaald persoon richten,moet nauw een keertje ophouden.

  jaar in jaar uit worden wij hier op dit net steeds geconfronteerd met dezelfde rotsooi.dit is echt eentonig en irritant.
  de Webmaster/Moderator zou men kunnen vergelijken met een angstige terrorist.

  de veiligheid tot vrijheid van meningsuiting wordt door word-press ten grabbel gelegd door de Webmaster/Moderator met hun steeds tegenreactie gericht tegen een bepaald persoon.


  Maak melding
 23. De eisen van PL Somo was redelijk vind ik 12 zetels,kijk de verkiezing 2005,distrikt Wanica
  NPS had 2000 stemmen en kreeg 2 zetels,terwijl
  PL somo met 4500 stemmen kregen 0,0 zetels,dat kan toch niet,wij moeten eerlijk delen,ook de ambtenaren bij het ministerie etc.er zijn nog heel veel die niet eerlijk verdeeld zijn.Surut
  na bedela cande na bedela,na bedela re aseman,
  kena bedel geya insaan.


  Maak melding
 24. Ik vind de eisen van PL Somo is redelijk,10 ze-
  tels,kijk de verkiezing 2005,distrikt Wanica
  NPS had 2000 stemmen en kreeg 2 zetels,terwijl
  PL Somo met 4500 stemmen kregen 0,0 zetel,dat
  kan toch niet,bovendien had NPS 4 jaar lang
  PL ministers in het parlement tegen gewerkt.
  Wat mij betreft laat NDP maar regeren,ze komt met 25 zetels in het parlement.


  Maak melding
 25. NDP mag regeren,omdat 25 zetels heeft binnen gehaald en PL 8 zetels,samen 33 zetels zijn
  voldoende om de regering te vormen.Dekh ketere
  sensaar ke halaat kyia ho gaye baguwan……..


  Maak melding
 26. meneer du u bent zeker een surinaamse geschiedenisdocent. maar tijdens uw opleiding hebt u volgens mij alleen maar de geschiedenisboeken van tussen de jaren 80 en 90 slechts bestudeerd. maar toch dank ik u voor uw geschiedenis lessen welke u keer op keer hier herhaalt net als een grammofoonplaat die is blijven haken. we worden er niet moe van.

  maar ik stem op 25 mei wel op de ndp.


  Maak melding
 27. Door Brunswijks deelname aan deze boevenbende is de criminaliteit tot zeer hoog gestegen in Suriname,kan men ook stellen.
  Omdat zijn soort hem als voorbeeld hebben,Drugscriminaliteit,moorden,roven en verkrachtingen enz.
  Maw W.Whome je hebt een punt daar.


  Maak melding
 28. DE jongeren en de intellegente kiezers hebben niemand nodig om hun advies te geven op wie ze wel moeten stemmen,ze wonen en werken daar en weten als geen ander wat voor boevenbende al reeds 3 termijnen het volk laat barsten,de jaren 80 zijn ze zowat vergeten,gelukkig maar,en zien niet om met WROK,want als de ene minkunkel ,Brunswijk,wel alle liefde krijgt van zijn opa Vene,zorgen zij er wel voor dat de vergruisde Bouterse ook gelijk behandeld wordt.
  Met of zonder Bouterse ,zal MEGABLOK de verkiezingen op 25 mei met een overweldingende uitslag winnen,alle zg goede raad van een enkeling ten spijt.


  Maak melding
 29. Geachte redactie,

  In de jaren tachtig, zei de Leider van de Surinaamse Revolutie Desire Delano Bouterse ten overstaande van het volk van de Suriname het volgende:

  “WAT WIJ ZULLEN ZIJN

  IS WAT WIJ VAN ONS ZELF ZULLEN MOETEN HEBBEN GEMAAKT.

  EN WAT WIJ ZULLEN HEBBEN

  IS WAT WIJ ZELF GEZAMENLIJK HEBBEN KUNNEN AFDWINGEN”.

  En het laatste woord vooral zal de doorslag moeten geven, omtrent de algehele welvaart van de Republiek Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=2U9STwWezxM

  Maar bovenal zal dit laatste woord ‘afdwingen, de essentie moeten vormen, voor ‘geluk en waardigheid’ voor alle inwoners van dat land. Waar zij zich ook mogen bevinden. Ongeacht hun huidskleur, ras, geloofsovertuiging of afkomst.

  Dit in goede gezondheid, harmonie en in volle bewustzijn. Gefocust op in het bijzonder onze jongeren en alle generaties na hen.

  Dat is onder andere wat een volk, zoals Anton de Kom dat zei;

  ‘TOT VOLLE WASDOM’ zal brengen.

  SRANAN SA WINI.

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4


  Maak melding
 30. rgs10/34
  Jammer voor Bouterse partij NDP, die mogelijker wijs heel wat zetels in het NA zal krijgen na de verkiezingen, maar ik ben het volkomen met DU 30 eens. Een land dat Bouterse regiem willens en wetens op zo’n grote schaal belazert heeft dient na de verkiezingen niet met behulp van Pertjajah Luhur Somo in het zadel geholpen te worden.
  Want de kans is groot dat wanneer Bouterse president van Suriname landen als Amerika en Nederland, waaronder buitenlandse investeerders, Suriname links zullen laten liggen waardoor het land en de Surinaamse bevolking wederom de dupe zal zijn, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 31. NDP en PL mogen regeren wat mij betreft,ze ha-
  len beide 33 zetels,laat NPS en VHP in de opo-
  sitie banken zitten,ze hadden al 60 lange jaren
  geregeerd,denk aan de Sarça brug is weggegooid
  geld,er zijn nog veel meer,zoals de ambtenaren
  bij zijn ministerie moeten eerlijk verdeeld
  worden op verschillende bevolking groepen.dom
  booo.Dekh ke tere sensaar ke halaa kyia ho gaye
  baguwan………………………………..


  Maak melding
 32. NDP en PL (Volksalianties) moeten de regering
  vormen,samen hebben 33 zetels,NF heeft PL minsters afgelopen 5 jaar tegen gewerkt,wij moeten vooruit kijken,brug over de Sur.rivier,AOV van 70 jaar naar 60 jaar te brengen,SZF en 5 dagen werweek zijn allemaal
  door NDP gdaan.Kijk naar de Sar”ca brug is weg
  gegooid geld, vind je niet dom booo.


  Maak melding
 33. Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya 40
  Gerechtigheid zou zijn als Bouterse financieel wordt uitgekleed en opgesloten wordt voor zijn misdaden.


  Maak melding
 34. NAVO,Nederland en Amerika moeten de militairen
  uit Irak en Afganistan weg halen,ze hebben veel mensen vermoord,5 miljoen doden 5 miljoen gewonden,5 miljoen vluchtelingen de mensen zit
  ten in armoede zonder voedsels en zonder drink
  water.


  Maak melding
 35. @ de aanhangers van bouterse,
  wie probleem heeft met mij reaktie wil vragen om ze niet te lezen, dank u.
  ik zal altijd een tegenstander van bouterse zijn ik zal mijn volk altjd blijven waarschuwen voor deze monster laat dat duidelijk zijn. als ik moet kiezen voor de vooruigang van een land waar ik veel van hou of een moorddadige dictator dan is mijn keuze duidelijk de vooruitgang van suriname. op 25 mei 2010 is de keuze tussen democratie vooruitgang rechtsstaat acceptatie of isolatie armoede achteruitgang onderdrukking vernedering . ik benne benieuwd ik hoop niet dat het surinaamse volk zo dom zal zijn om voor isolatie, armoede achteruitgang te kiezen.


  Maak melding
 36. @Brantimaka #32

  Lijkt mij dat jij je beter druk kunt maken om figuren die
  -1- de persvrijheid beteugelen door radiostations plat te branden, granaten er naar toe t gooien en journalisten vermoorden.
  -2- de vrijheid van meningsuiting schromelijk misbruiken door leugen en verdachtmakingen te uiten tegen integere figuren, tewijl zij zelf de ergste misdaden op hun geweten hebben.


  Maak melding
 37. Kunnen we ook van Berunswijk zeggen,Ray ,die is steenrijk geworden door drugsmisdaden en niet te vergeten bankovervallen.
  Dus ook die moet uitgekleed worden,recht voor 1 recht voor allen.Ik snap niet dat mensen de even zo grote misdadiger Brunswijk koesteren.nou ja zal wel komen door:In Het Land Der Blinden Is 1 Oog Koning.


  Maak melding
 38. intelligente mensen stemmen niet op bouterse alleen domme mensen als jou doen dat, mensen die niet na kunnen denken. ik blijft het herhalen iedereen die voorstander is van de terugkeer van bouterse in het machtscentrum van suriname is onwetend, hoe durf jij over intelligent te praten terwijl jij hebt kunnen zien wat voor schade bouterse heeft aangericht in suriname.je moet jou waffel dichthouden over het recht demagoog dat je ben. zolang ik hier op dit forum kom heb nog nooit iemand het zien opnemen voor brunswijk jou argument is leugenachtig en onwetend, vertel wie brunswijk koester leugenaar dat je ben jij aanbid een moordenaar de vernietiger van jou land jullie zijn in mijn ogen een stelletje Gluiperd landverraders .


  Maak melding
 39. NDP en PL (Volksalliantie) moeten de regering
  vormen,ze hebben samen 33 zetels,alle ministe-
  rie moeten hervormen,de bevolking willen ander
  beleid hebben,de wacht moet verwisseld worden.
  Bepaalde ministerie zitten alleen zijn propa-
  gadisten en zijn rasgenoten,dat kan toch niet,
  zo gaan Suriname niet vooruit.


  Maak melding
 40. Bram Peper en Krisnadath hebben volkomen gelijk
  als de PL ministers 5 jaar lang worden tegen
  gewerkt en geirriteerd door NF collega’s,waar
  om moeten ze na de verkiezing samenwerken dan.


  Maak melding
 41. Mi Taki 49
  Wat zal ik gelukkig zijn! wanneer er gerechtigheid komt voor de Surinaamse bevolking, die dit allemaal lijdzaam moeten aanzien wat er in hun land gebeurt.


  Maak melding
 42. VHP is geen Nationale partij,is verenigde Hin-
  doestaanse Partij,van vroeger ook tot heden,
  kijk naar kandidaten opstelling,ook op zijn ministerie alleen hindostanen.Foei foei,zo komt
  suriname nooit vooruit. Tukuh tahuh di campur
  campur,ayuk bersatuh mbangun percayah luhur.


  Maak melding
 43. Kandhai is niet geschikt als Minister van OW,
  kijk naar de uitkijkbrug is weggegooid geld,
  kijk naar de kanalen zijn smerig worden nooit
  schoongemaakt,kijk naar de riolen worden ook
  nooit schoongemaakt en de wegen zijn veel olo
  olo,zo kan je ongeluk krijgen met wagen.
  Alleen bij de Hindoestaanse wijk worden de
  straten mooi geasvalteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES