Opkomende Surinaamse atlete All American

3

PARAMARIBO/BOSTON, 16 mrt – Hardloopster Kirsten Nieuwendam (18) heeft de felbegeerde All American titel in de wacht gesleept. Dit meldt de Ware Tijd. Kirsten zette buitengewone prestaties neer tijdens de laatste Amerikaanse high schoolkampioenschappen. Dat gebeurde in de finale van de zestig meter sprint.

Kirsten werd nummer zes in een tijd van 7,60 seconden. Zij behoort meteen tot de Amerikaanse top tien voor dit nummer. Ruim tachtig atleten namen aan de finale deel. De winnares was een tiende seconde sneller. Er is dus nog veel huiswerk. “Haar start is heel goed verbeterd vanaf eind januari tot nu. Maar haar sprintuithouding en flexibiliteit in de heupen kunnen beter”, zegt voogd Quinn Fung A Wing.

Ook de studieprestaties aan de Thomas Aquinas high school zijn naar tevredenheid. “Ze doet het uitstekend en scoort heel goed”, aldus Fung A Wing. Kirsten Nieuwendam studeert op een Amerikaanse sportbeurs. Zij vertrok ongeveer twee jaar terug. Al jong viel ze op vanwege haar fysieke flexibiliteit en inzet. Vanwege haar prestaties werd zij in 2008 benoemd tot Surinaams sportvrouw van het jaar.


3 REACTIES

  1. Mooi gedaan iemand op wie we uitermate trots moeten zijn, maar … die zijn we wel kwijt en niemand kan dat haar kwalijk nemen. Ga zo door meid… God bless


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.