zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameLot deel Surinaams kabinet niet langer zeker

Lot deel Surinaams kabinet niet langer zeker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Het lot van zeker drie ministers is niet langer zeker. Na de laatste bijeenkomst van de Nationale Partij Suriname, NPS, lijkt de werksfeer stevig omgeslagen. De tolerantie is gezakt tot het uiterste minimum. Schoten voor de boeg volgen elkaar in rap tempo op.

President Ronald Venetiaan stak al van wal. De ministers van Pertjajah Luhur kunnen niet langer rekenen op zijn geduld. “Het gedrag van deze ministers moet onder de loep genomen worden”, zegt Venetiaan. Hij maakt wel het voorbehoud te praten als leider van de NPS en niet als president. Formeel is alleen de president bevoegd ministers te benoemen en te ontslaan.

Het is nog lang niet zeker dat Venetiaan ook gebruik maakt van zijn bevoegdheid. Toch zijn de sentimenten binnen de NPS pro ontslag. Pertjajah Luhur is met zijn vertrek uit het Nieuw Front alle krediet kwijt. Dus mogen ook de ministers weg. “Als ik minister was, zou ik bedanken en niet het risico nemen door de president te worden ontslagen’, zegt Arnold Kruisland, oud-parlementariër tegenover Dagblad Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Als deze pl mini-sterretjes worden ontslagen door basja vene, dan is de reden overduidelijk, nl het vertrek van pl uit front, dus niet omdat de mini-sterretjes onbekwaam of ongeschikt zijn bevonden. Als basja vene zijn emmer een bodem had, waren deze kneuzen allang weg.

  Nu wordt het mooi, want als deze kneuzen worden ontslagen zou dus de hele kabinet demissionair moeten zijn, want uiteindelijk zal front geen meerderheid meer hebben in de DNA en somo als voorie kan het basja best wel lastig maken, nps yorka supu helemaal.

  Wat een stelletje, wat een mensen binnen front, en dit teringzooi zou Suriname naar grotere hoogten moeten brengen.

  Trouwens ik heb me de laatste tijd zitten afvragen als het wel billijk is dat basja vene als front lijder het kabinet van de president had mogen gebruiken voor al zijn front besprekingen, zou dit niet in grun dyari moeten gebeuren. Wie betaald alle eten en drinken voor deze beroepsfraudeurs.


  Maak melding
 2. Is vene nupas wakker geworden? hij had deze leba,s allang de laan uit moeten sturen.vanaf het gevecht van somo had vene gelijk moeten kappen met somo althans.
  Die man is niet geschikt als voorzitter van het parlement, en nu wil hij president worden?
  somo go pree joe tjikre tjikre baka jereh, en je kermis organiseren, daarin ben je goed, maar je hebt er geen kaas van gegeten hoe land te besturen. je bent een wakkamang.


  Maak melding
 3. De PL heeft 3 ministers posten,een creool,
  een chinees en javaan,als de RV wil hem ont-
  slagen,laat ze maar doen,maar na de verkie-
  zing,de verliezen van de NPS zijn,6 minister
  10 Ambasadeurs,10 Direkteuren,10 onder dir.,
  10 hfd.inspekteurs,10 inspekteurs etc.(VHP
  idem)Daarnaast moet RV,de voorzitter van PL
  niet uitschelden als Kameleon of te vergelijken,dat is modder gooien,ik vind zeer
  onbeschoft.


  Maak melding
 4. Kroesoe en Vene afgelopen weekend gedragen zich als rasechte amateurs. Zij zijn bij uitstek de uitstraling van het stoffige imago van de NPS en met deze uitlatingen brengen zij het Front alleen maar meer schade toe. Niemand van het weldenkend electoraat zal op NPS willen stemmen. Hun ware aard is naar buiten. Zij strijden niet voor het land, maar puur om de zetels. Niet om het land op e bouwen, maar om zoveel mogelijk uit die pot te eten.
  Het imago van Somo is door hemzelf, maar meer nog door de pers, politici en bloggers behoorlijk door de mangel gehaald. Het was wel de enige politieke partijleider die out of de box ideeen heeft. Een leider die naast zijn eigen behoefte tenminste ook oog heeft voor de behoefte van het land. Naast een passie voor vrouwelijk schoon, ook een passie voor het welbevinden van Suriname.


  Maak melding
 5. De ministers van Pertjajah Luhur kunnen niet langer rekenen op zijn geduld. “Het gedrag van deze ministers moet onder de loep genomen worden”, zegt Venetiaan.

  was somo in nieuw front gebleven,dan hadden wij van venetiaan nooit iets gehoord.
  deze meneer venetiaan is medeverantwoordelijk voor de misstanden binnen de verschillende ministeries en kan zich nu onmogelijk terug trekken van de wantoestanden van de minister jong tjien fa en consorten.

  het is nu te laat meneer venetiaan om achteraf te bekvechten over dingen dat u zelfs in de hand hebt bewerkt.dus als de ministers van somo weg moet dan is het meer dan redelijk dat de overige ministers ook moeten verdwijnen.
  met andere woorden was somo met zijn achterban wel goed om hand en spandiensten te verrichten.

  ik denkt dat somo ook het recht bezit om een onderzoek te laten plegen bij het kabinet van de president.
  deze man doet net of hij tien schone vingers heeft maar niks is minder waar.
  en geloof meer en meer in zijn eigen gelijk en dit kan niet.

  a akafitji fu vene mu kaba now.en kroesu wat heb jij nog te zoeken in de politiek.


  Maak melding
 6. He He eindelijk is een kabinet gevallen in suriname sinds haar bestaan.
  Alleen is het nog niet officieel maar het kabinet is gevallen. Ik vind dat het land op bepaalde issues wel vooruit is gegaan en dat vind ik wel een goede zaak maar er is nog veel werk te doen.

  En dit poppenkast van Pl moet een keer voorbij zijn. Want men dient het land niet maar enkel de eigen groep en zichzelf.

  Ze hebben jaren geklaagd we worden uitgebuit door Holland. Maar wie buit het land nu uit????


  Maak melding
 7. Dreiging 1 april!

  Vene dreigt! Een schijnbeweging naar links en toch aan de rechterkant passeren. Somo wordt bang en zal op 1 april aankondigen dat zijn uit het Front treden een april mop was.
  Het spelletje is begonnen en door de dreiging van Vene die als minister president kan ontslaan wie hij wil, zal PL haar fout inzien en weer naar huis terugkeren.
  Gezichtsverlies van Somo? Somo heeft geen gezicht dus wat valt er niets te verliezen.


  Maak melding
 8. Alleen in Suriname kun je politieke partijen benoemen in een etnische taal. Heeft iemand die geen javaan is het idee wat Pertjajah nog wat betekent? Dat geldt ook voor de anderen trouwens en dan stug volhouden dat etniciteit niets te maken heeft met hun politieke gedrag. Dit is een zegen en een vloek op Suriname. Er kunnen geen beslissingen worden genomen, want iedereen die grijpt naar z’n huidskleur, taal of haartype. aangezien niemand een overduidelijke meerderheid heeft gebeurt er ook niets. Aan onze volgende leiders om dit gedrag aan de kaak te stellen.

  Er wordt al sinds jaar en dag aan de stoelpoten van de president van het land gezaagd. De man heeft geen ballen, laat staan een zaadleider. Hij heeft het niet afgekeurd en zeker niet bestraft. De man werkt met politici die in het buitenland zijn veroordeeld, WAT WIL JE DAN??? Berlusconi kan nog zoveel leren… Het is weer oogsttijd, de staatskas heeft een beetje geld en de vingers gaan weer jeuken. Is er dan niemand die een grote wisi op deze gasten kan laten, hahahaha met God zij met ons Suriname


  Maak melding
 9. El vene weet zelf niet hoe hij zijn eigen ontslag brief moet schrijven..

  Misschien kan ram ook helpen schrijven en samen ontslag nemen..

  De tijd is rijp,dat er nieuwe winden waaien in het sme van vandaag..

  Dus in één keer afschijdt nemen van het oude versleten afgezaagde verrotte schoen van de koloniale tijdperk..

  Het zou ook goed zijn,als ddb ronny otty rodgers harry nandansing enz enz ook bedankten en gingen genieten van hun AOV..


  Maak melding
 10. Wel een beetje laat en LAF. Toen deze gasten daadwerkeleijk ontslagen moesten worden, was het Venetiaan zelf die bescherming bood. Door de heer Venetiaan zijn normen en waarden binnen onze parlementaire stelsel tot het nulpunt gedaald. Hij heeft getracht Desi Bouterse en de NDP buiten het machtscentrum te houden en misschien ook terecht. Maar dit zullen wij (de Surinamer) duur betalen. Venetiaan heeft jaren het predikaat “integer te zijn”. En het paste ook bij de persoon Venetiaan. Voor mij, en velen met mij, is het onbegrijpelijk waarom deze man is gaan samenwerken met Somo en Brunsie. Hiermee is ook gelijk de weg vrij gemaakt voor Desi Bouterse om te gaan voor het presidentschap. Erger nog, de kans is groot dat hij daadwerkelijk president wordt van Suriname. Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk????? Los van het feit dat het onderzoek naar de decembermoorden nog in vollegang is, betwijfel ik of deze man over de kwaliteiten beschikt het land te regeren.


  Maak melding
 11. Het is weer raak de politici hebben in het zicht van de verkiezingen alle normen en waarden verloren. Men predikte enige tijd geleden hoog van de toren zich boven de ene partij te staan zie nu wat een mentaliteit elkaar voor rotte vis uit te maken om stemmen. Wij moeten geloven dat de diverse bevolkingsgroepen samen moeten werken en zie hier de splijtzwam heeft nu bodem om te groeien. De een wil de ministers uit de coalliie schoppen de andere in het parlement roep weg ermee stel dat men niet meewerkt een geen meerderheid verschaft is de regering gevallen. Denkt de heer Kruisland hiermee landsbelang te dienen of is het weer zo’n racunees gedrag waarbij het verstand op nul is of is dit de politiek die men bedrijft? het kan toch heel anders of niet?
  Dit is zeker geen aanbeveling van het Surinaamse en de politiek. Wij Surinamers gebruiken toch ons verstand en zijn multicultureel


  Maak melding
 12. De overige frontpartners mogen somo niet kwalijk nemen met zijn vertrek. In deze is concurrentie gezond. Het zal het front dwingen echt beleid te gaan voeren om de kiezers weer naar zijn hand te krijgen.

  Yo can fool the people somtime, but yo can’t fool the people all the times.

  Als 80% van de inwoners onder de armoede grens leeft dan hebt jij als front inderdaad een probleem die zich bij de komende verkiezingen van 25 mei zal uitten in een afstraffing door de kiezers van het gevoerde wanbeleid.

  De hr.Bouterse van de Mega-Combinatie verklaarde dat de front regering het niet begrijpen. En hij bedoelde dat alleen de front regering en een kleine aanhang vindt dat zij goed werk hebben gedaan. Maar de meerderheid van de mensen dus niet.

  Verder noemt Venetiaan somo machtsdronken, Maar hij is zelf machtsgeil en daardoor is hij in deze situatie beland. Zie de verkiezings uitslag van 2005 waar het front in zetel aantal, flink was terug gezakt.

  Dus wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Dat is hier van toepassing voor vene en simpatisanten; gezien dat zij dr.Bouterse wouden isoleren.

  Stem Mega-Combinatie voor echte verandering.
  Er staat Mega projecten in de planning om uitgevoerd te worden. Die de economie direct
  zal laten opleven en waardoor er echte banen zal onstaan voor de werk-zoekenden in de bevolking van suriname.

  God zij met ons surimame


  Maak melding
 13. NPS wil 3 ministers onslaan,dat mag 5 jaar
  lang had NPS de PL ministers tegen gewerkt,zo
  werk je niet met collega’s,wat mij betreft mag
  NDP regeren,want ze komt met 25 zetels in het
  parlement plus 10 van PL Somo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES