Douane vindt meer cocaïne in luchtvracht

3

De douane heeft vorig jaar meer cocaïne onderschept in luchtvracht, vooral in pakketjes vanuit Suriname. Ook werd er op Schiphol veel marihuana onderschept uit Thailand. Dat blijkt uit een overzicht dat demissionair minister Jan Kees de Jager maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, meldt het ANP.

In totaal nam de douane 4.153 kilo cocaïne in beslag, 32 kilo heroïne, 3.450 kilo hasj en 13.415 kilo marihuana. Bij cocaïne is de laatste jaren duidelijk een neergaande lijn te zien. De douane vindt de laatste jaren juist wel steeds meer marihuana.

Volgens De Jager blijkt uit de cijfers ”dat een intensieve aanpak van de smokkel van verdovende middelen structureel nodig blijft”. Smokkelaars vinden steeds sneller nieuwe doorvoerlanden en routes.


3 REACTIES

 1. “Smokkelaars vinden steeds sneller nieuwe doorvoerlanden en routes”.
  Doorvoerlanden en routes vernieuwen, maar consumptieland blijft hetzelfde.


  Maak melding

 2. “In totaal nam de douane 4.153 kilo cocaïne in beslag, 32 kilo heroïne, 3.450 kilo hasj en 13.415 kilo marihuana. Bij cocaïne is de laatste jaren duidelijk een neergaande lijn te zien. De douane vindt de laatste jaren juist wel steeds meer marihuana”.

  Er zou een straf moeten komen op de gewoonte om elke keer weer witte voetjes te komen maken bij het Sur. volk. We weten allemaal dat alle drugs gewoon verdwijnt.Ratten!


  Maak melding

 3. Heerlijk die zinloze creatie van banen. Na meer dan 50 jaar is de consumptie van Cocaïne nog geen procent teruggelopen. En nog steeds roepen ze dat al die acties zinvol zijn. Maar waarom zijn ze dan zo zinvol?

  – Duurdere luchthaven tax ivm controle
  – Veel criminaliteit ivm hoge winsten
  – Veel meer belasting voor de burger voor al die extra politie en douane

  Kunnen we niet ook wat andere producten verbieden zodat we nog meer loze banen kunnen creëren en de burgers nog meer kunnen frustreren en belasting laten betalen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.