Surinaamse verpleegkundigen boos over nieuw loon

6

PARAMARIBO, 12 mrt – De verpleegkundigen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn ziedend. Dit meldt de Times of Suriname. De nieuwe lonen zijn lager uitgevallen dan verwacht. De relatieve rust sinds de beëindiging van de staking staat op de helling.

De dreiging wordt versterkt door onderlinge verschillen. Sommige verpleegkundigen zijn er beter van af gekomen. Dit heeft te maken met de zogenaamde toelagen. Die zijn nu integraal opgenomen in het loon. Wie één of meer toelagen kreeg, krijgt nu minder. De opname van de toelagen is het principe van het nieuwe loonsysteem bij de overheid. De verpleegkundigen hebben het gevoel gepakt te zijn.

Het maakt het uitzicht op rust er niet beter op. Ook wordt gevreesd voor een uittocht van personeel. Het ’s Lands Hospitaal, een ander overheidsziekenhuis, bijvoorbeeld trekt. De trek naar het buitenland is sinds enkele jaren een stuk minder. Toch stellen verscheidene kopstukken in de zorgsector dat de waardering beter moet. Als het personeel ontevreden is, gaat het hoe dan ook ten koste van de kwaliteit.


6 REACTIES

 1. Nou is geen probleem ze kunnen zich gratis laten behandelen in het ziekenuis. Tegenwoordig zijn ziekenhuis ook gespecialiseerd in boositus en het is niet besmettelijk. Er ligt genoeg verband en jodium in het ziekenhuis.


  Maak melding

 2. hier was al voor gewaarschuwd
  en een gewaarschuwd mens telt voor twee
  mensen denken niet na alvorens in aktie te gaan. ik wil ik wil ik wil nu krijg je wat je wil en nu is het weer niet goed?


  Maak melding

 3. Het is toch belachelijk, zo laag als de lonen zijn. Er moet nu voor eens en voor altijd wat aan gedaan worden en de lonen optrekken en mensen een mens waardig bestaan geven. Het gaat ten koste van ons mensen allemaal. Eens kom je er zelf in te leggen, en wil je ook goed behandeld worden!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.