Ruim duizend Surinaamse kiezers extra op 25 mei

12

PARAMARIBO, 10 mrt – Ruim duizend personen mogen alsnog stemmen op 25 mei. Dit is te danken aan een wetswijziging ter elfder ure. Achttienjarigen die net iets ‘te laat’ jarig werden, missen de boot niet meer. Het was een zeldzaam moment in het parlement.

Het betreffende wetsvoorstel is kamerbreed aangenomen. “Nu kunnen wij de nodige administratieve veranderingen aanbrengen”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. De relatief kleine groep mag dan alsnog naar de stembus. Het is de eerste keer voor wie administratief niet binnen de aanloopdatum valt. Eerder moesten kiezers hooguit zeventig dagen voor de verkiezingsdatum achttien zijn.

Volgens Hassankhan komt dit neer op discriminatie. “Je hebt wel de vereiste leeftijd maar je mag toch niet deelnemen.” Met de wijziging is de administratie rond de verkiezingen een stap verder. Hassankhan ziet het aardig vlotten. Kiezers hebben nog volop de gelegenheid hun gegevens te controleren. Toezicht en controle voor en op 25 mei mogen niets aan het toeval overlaten.


12 REACTIES

 1. En wat te zeggen van perjajadehoer, die opgezout is uit het Front, v.w.b. de verkiezing van D.N.A.-zetels. De tijd zal het leren waar deze kermisklant feitelijk naar op zoek is.


  Maak melding

 2. Ziezo!

  En nu duizend jeugdige stemmen op jonge, veelbelovende politici in Suriname om de oude garde te verdrijven. De jeugd heeft de toekomst, laat je jeugd niet door de ouderen verpesten. Stem DOE!


  Maak melding

 3. Goed nieuws, uit Suriname 1000 mensen meer naar de stembus, en het wordt spannend want ik begrijp dat meneer Somo alleen de strijd ingaat, en Baas staat er goed voor, en ik hoop dat die groep van 1000 voor Baas gaat,
  oeng flogo eng!!!!! A Tang so.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. @ pinto jij bent toch een echte kermis klant weet jij dat nog? ocer is in de plaats van het kermis gekomen daar treed circus leider bouterse op.


  Maak melding

 5. Allemaal mooi!
  Maar dan moet er ook een wetswijziging komen die het mogelijk maakt om iedereen met een Surinaams paspoort die om wat voor reden dan ook in het buitenland verblijft hun stem uit te laten brengen. Deze Surinamers zijn grotendeels volwassenen die de historie van SME beter op hun netvlies hebben zitten, en op basis daarvan hun keuze voor een partij kunnen maken. Ook omdat zij in de (gelukkige) omstandigheid verkeren om de gang van zaken in SME op afstand te kunnen volgen, en daardoor misschien een andere mening over bepaalde zaken hebben gekregen. Deze groep vind ik belangrijker dan 1000 “gebrainwashte” grote tieners die amper voor hun eigen onderhoud kunnen zorgen.

  Kortom: goede zaak maar de andere groep is niet minder belangrijk, en die zijn tenslotte gewoon rasechte Surinamers met een geldig Surinaams paspoort.


  Maak melding

 6. Du, als jij als gedoodverfde steuntrekker daat vrede mee hebt, ” be my gast”.

  Romeo, jij kan nooit een serieuse verantwoordelijkheid hebben in die samenleving als jij tijd weet vrij te maken voor zoveeeeeeeel Flauwekul!


  Maak melding

 7. hahahahaa pinto heeft het over verantwoordelijkheid laat mij niet lachen me boi, de aanhagers van bouterse bezaaien de hele forum hier met hun flauwekul en als ik jullie daarop wijs dat word jij boos pinto je moet niet zo onsportief zijn.de aanhangers van bouterse weten niet wat verantwoordelijkheid is ze zijn zo dom als het maar zijn kan. pinto ga lekker jou ndp cool eten.


  Maak melding

 8. AHE heeft de enige juiste reactie op dit onderwerp gegeven. Het is natuurlijk van de gekke dat ieder in het buitenland met een Surinaams paspoort zijn stem NIET kan uitbrengen. En die duizend stemmen? Ach, ik denk dat de Surinaamse jongeren verstandig genoeg zijn om hun stem op de juiste manier uit te brengen.


  Maak melding

 9. HAHAA.
  ik vindt reaktie nummer 9 een goeie,
  als je doordenkt klopt het ook als je de gedraging van sommige hier bekijkt klopt het als een bus, bouterse mag doen wat hij wil met ze ze blijven hem verdedigen hij vetrapt ze onderdrukt ze venerderd ze toch blijven ze hem verdedigen dat is inderdaad honden gedrag.conclussie de aanhangers van bouterse tonen honden gedrag .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.