Boekenregen op pedagogische opleidingen Suriname

2

PARAMARIBO, 9 mrt – Vijf pedagogische opleidingen mogen hun bibliotheek volop aanvullen. Moderne literatuur over voornamelijk pedagogie moet de kwaliteit opkrikken. De aanzet komt van een hulpproject met België.

De Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking & Bijstand, VVOB, kreeg het geld voor mekaar. Voor elk van de opleidingen is ongeveer tienduizend euro beschikbaar gesteld. “Uiteindelijk doel is de opleidingen te tillen naar een hoger niveau”, zegt VVOB-landenmaneger Nico Vromant. Gemikt wordt op het niveau HBO. Nu reiken de meeste niet boven het middelbare.

Aan het opkrikken wordt al geruime tijd gewerkt via het Programma voor Effectievere Scholen in Suriname, Progress. De boeken zijn in België en Nederland gekocht. De vraag is dan of de inhoud wel geschikt is voor de Surinaamse situatie.”Het boek lees je, je reflecteert erop en je neemt mee wat voor je situatie en je land van belang is”, aldus Vromant. De dorheid en verschraling in de pedagogische biebs zijn in elk geval voorbij.


2 REACTIES

  1. Fantastisch en als we voor het Engels als officiele landstaal zouden kiezen dan zouden we deze boekenregen ook gratis krijgen van rijke Engelstalige landen, maar niet Heus!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.