Nederland steunt schrijversvakschool Suriname

0

PARAMARIBO, 8 mrt – De Schrijversvakschool Paramaribo krijgt een flinke financiële injectie van de Nederlandse ambassade. De begroting voor de komende drie jaar is in zijn geheel goedgekeurd. Het is niet alleen goed nieuws voor creatieve geesten.

Het geeft ook een omslag aan. “Voorheen gebruikte men steeds het excuus dat Suriname een te kleine literaire populatie heeft en dat een schrijversvakschool niet nodig was”, zegt directeur Ruth San A Jong tegenover de Ware Tijd. De school heeft zijn waarde bewezen de afgelopen tijd. Aankomende schrijvers zijn zelfverzekerder dankzij het opvoeren van hun kwaliteiten.

Ondanks de startproblemen is veel geschaafd en bijgespijkerd. “De studenten op de opleiding nemen hun studie serieus: ze verrassen zichzelf keer op keer. Het is een no-nonsense opleiding, die discipline en een grote dosis zelfkritiek vergt”, aldus San A Jong. De ruim honderdduizend euro aan hulp gaat vooral naar het aantrekken van docenten. Onder hen bevinden zich Alida Neslo en Michiel van Kempen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.