Het kan alle kanten uit met politiek Suriname

21

PARAMARIBO, 8 mrt – Het kan nog alle kanten uit met de politiek. Dit is de afgelopen dagen alleen maar nog meer bevestigd. De perikelen en wrijvingen binnen het Nieuw Front zijn niet van de lucht. Sleutelfiguur en hoofdrolspeler Paul Somohardjo heeft aardig wat pijlen op zijn boog.

Ook al zou je dit niet meteen concluderen, zo op het eerste gezicht. Het lijkt er soms op dat ‘Somo’ in de tang zit. Dat was onlangs nog het geval bij de aanvang van besprekingen over verdere samenwerking. De andere drie partners ontzegden Somohardjo het recht meer te eisen dan bij de vorige verkiezingen. Somohardjo leek even uit het veld geslagen.

Hij zou nog overleggen met de structuren van zijn Pertjajah Luhur. Nu is hij terug: “De structuren willen sterkere posities.” Dit komt neer op een verzwakking van de partners. Die zullen plaatsen op kandidatenlijsten moeten laten. De vraag is nu of het zover komt. Hoe lager op de lijst, hoe minder kans op zetelwinst. Uiteindelijk geniet het individuele belang toch iets meer voorkeur dan het gemeenschappelijke.


21 REACTIES

 1. Het individueel belang binnen het nw Front is belangrijker, dan het algemeen belang. Vertel nou eens eindelijk iets, dat we niet reeds lang wisten!


  Maak melding

 2. Het front zoekt het maar uit. op 16 maart moeten zij toch met de billen bloot. Dat is de hele circus afgelopen. Of somo blijft in het front of hij stap er uit. Als de spa een plek wil opgeven voor somo in paramaribo zal somo in het front blijven. Maar als somo niets bij krijgt, zal hij uit het front stappen.

  De Mega-Combinatie zal vanaf 17 maart al deze pratijen front en somo goed onder vuur nemen, omdat de verkiezings-strijd dan echt gaat los-barsten in suriname.

  Zoals u weet; in de politiek zij alle samenwerkings verbanden mogelijk, en dat begrijpt somo al te goed. Vandaar dat hij zich zo zorgen maakt dat hij mogelijk buiten het machtcentrum kan belanden.

  De hr Bouterse heeft de rust binnen de Mega-Combinatie weten te bewaren en heeft daar mee bewezen over goede leiderschap kwaliteiten te beschikken. Maar de bekendmaking van de presidents-kandidaat, zal pas na de verkiezing bekend worden gemaakt. Op die manier kan de MC alle kanten op bij de forming van een regeer coalitie met andere partijen. In dit geval is de regeermacht belangrijker dan wie binnen de Mega-Combinatie de president van suriname wordt.


  Maak melding

 3. Goed geformuleerd het kan alle kanten uit met de politiek in suriname, behalve de goeie
  kant!!!
  Denk a torie!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. …ontzeggen het recht meer te eisen dan bij de vorige verkiezingen, is toch je reinste onzin. Wat stelt de SPA en dat groepie van Jessurun tegenover de PL nu voor, a paper tiger en niets meer en hangen als koeparies bij de “anderen”. Ook de NPS is niet meer zoals het was. De PL (Somo)heeft zijn veldwerk gedaan, terwijl de anderen zitten te niksen. Ben geen Somo fan, maar geef hem dan in deze geen gelijk.


  Maak melding

 5. somo is met zijn buitenlandse adviseur een hele goeie onderhandelaar geworden.de overige politieke partijen aangesloten bij het nieuw front hebben het zeer moeilijk met de oprechte eisen van somo.

  kan en mag ook nooit zo zijn dat de partij van castelen hoger wordt gewaardeerd dan de partij van somo.politiek gezien wil venetiaan en adema somo met z`n achterban misbruiken en dit kan niet.


  Maak melding

 6. PL moet de verkiezing alleen ingaan,laat NDP
  regeren,kijk naar de uitkijkbrug zijn wegge-
  gooid geld,erg jammer voor arme bevolking in
  Suriname.Laat NPS en VHP in de Opositie ban-
  ken zitten,de verliezen van de NPS zijn 6 mi-
  nisters,10 Ambasadeurs,20 direkteuren,6 DC.,
  10 onder direkteuren,10 hfd inspekteurs etc.
  (VHP idem)


  Maak melding

 7. PL moet de verkiezing alleen ingaan,laat NDP
  regeren,kijk naar de uitkijkbrug zijn wegge-
  gooid geld,erg jammer voor arme bevolking in
  Suriname.Laat NPS en VHP in de Opositie ban-
  ken zitten,de verliezen van de NPS zijn 6 mi-
  nisters,10 Ambasadeurs,20 direkteuren,6 DC.,
  10 onder direkteuren,10 hfd inspekteurs etc.
  (VHP idem)


  Maak melding

 8. Alles behalve Mega Moordenaars. Dus gun Somo zijn 10 zetels. Hij heeft bewezen telkens weer volle zalen te trekken op zijn massa meetingen.SOMO GO FOR 10….


  Maak melding

 9. Bouterse heeft de rust binnen de mega-combinatie weten te bewaren en heeft daarmee bewezen over goede leiderschap kwaliteiten te beschikken, dit schrijft de grootste dwaas hier op dit forume teo. ik heb een advies aan jou teo gebruik jou verstand als jij die hebt, voorzitter van een partij is heel wat anders dan een land regeren en in beiden gevallen heeft bouterse bewezen dat hij niet beschikt over de geschikte kwaliteiten op een land de besturen.
  1) bouterse heeft een stuk of 5 regeringen versleten in suriname en niets bereikt alleen maar armoede achteruitgang.
  2)bouterse kan niet tegen kritiek overal waar bouterse komt is er ruzie voorbeeld met horp met bosje ,haakmat kapitein farnandes simons, je kan de ndp vergelijken met de pvv in nederland één man bepaald wat er gebeurd.bouterse heeft zich zelf gekozen tot voorzitter van de ndp.
  3)de enige kwaliteit wat bouterse bezit zijn dictatoriale kwaliteiten zijn wil is wet bouterse kan niet tegen democratie dan komen zijn slechte eigenschappen naar boven.
  bouterse misbruikt domme mensen als teo, na mi, mi taki pinto stuk voor stuk ezels die suriname in de ellende willen storten. ik heb een vraag aan de aanhagers van bouterse vertel mij en de surinamers wat de goede dingens zijn wat bouterse heeft berijkt in suriname kom a.u.b niet met staatsolie en die bruggen.als je praat over leiderschap dan moet je dat aan de hand van wat iemand heeft bereikt kom met feitelijke voorbeelden waarom jullie vinden dat bouterse zo slim is in jullie ogen en stop a.u.b op met die broodje aapvarhalen van jullie ik word messelijk van jullie onzin argumenten die echt nergens op slaan zelf een kind van 5 jaar trapt niet in die anasi torie van jullie .


  Maak melding

 10. el somo for pres … en brunsje for vice pres …..neks no fout.
  we gaan straks weer verlangen naar vene of bouta.
  uiteindelijk valt er met die verkiezingen niets te kiezen.


  Maak melding

 11. Dergelijke Uiting aka DU het is geen stre hier hor Als je een keer je mening hebt gegeven hoef je het niet nog 1000 keer te doen Of wil je steeds die zwakke argumenten van je bijspijkeren?
  Hori blo want het helpt niet!!!


  Maak melding

 12. reactie #06
  Pushers are Losers
  waarom is dit in godsnaam nodig.
  this is not fair

  sorry maar de redactie kan onmogelijk aan jou verzoek voldoen.
  de misleiding is over!


  Maak melding

 13. Fijne landgenoten, de politiek wordt beheerst door zeer oude respectabele grijsaarden, maar hun tijd zit erop. Alle politieke partijen ongeacht hun geboorterecht komen alleen maar met bejaarden en/of versleten namen aanzetten. Gun deze oude mensen een rustige voorbereiding op hun heengaan en de jongeren aan de macht. Vernieuwend, verfrissend en vol dynamische inzet. Worden jullie niet moe van het repeterend gekrijs van de oude LP? De naald van de oude platenspeler is bot en blijft hangen in dezelfde groef. Gevolg is steeds het zelfde boodschap. Lang leve jong Suriname in verscheidenheid en eenheid.


  Maak melding

 14. En toch skoebidu,
  De NDP groeit als kool? Hoe zou dat komen?

  Zijn al die volgelingen behebt op al die dwaasheden welke jij en consorten deze paarse partij toedichten? Al blaffen de DU’s, de caravan trekt voort.


  Maak melding

 15. Zondag jongstleden heb ik die Uitkijk paskwil voor het eerst bekeken. Het is niet meer dan een reuze monument, waar nog geen kat overheen kan.

  Verder heb ik begrepen dat nogal wat bouwsels in weide omtrek verzakkingsschade hebben opgelopen.

  Over bruggenbouwen gesproken. Wij zijn blijkbaar nog niet eens in staat naar elkaar toe bruggen te bouwen laatsaan over een rivier.


  Maak melding

 16. We moeten het doen met de mensen die we hebben.Of anders gezegd, we hebben geen keus.
  Maar wat de oude troep in de DNA vergeet is dat de jeugd evolueert.
  Als ze gaan flippen gaat niemand ze tegen kunnen houden. Ook niet Brunsie ,Bouta or whatever. Jullie tijd is over , kaba.
  Geniet nog maar en pak wat je kunt pakken en laat Suriname lekker rotten zoals jullie dat altijd gedaan hebben.
  De dag dat de natuur jullie komt halen is het al te laat. Haiti ligt niet ver hier vandaan. Wil ik zien hoe jullie in de DNA het land gaan opbouwen.


  Maak melding

 17. Koers!

  VHP, NPS, DA’91 en DOE zullen samen de verkiezingen moeten ingaan. Somo en Brunsie zijn niet nodig en bevlekt. Laat de PL maar zijn eigen weg gaan. Aanzluiting bij Desi is vragen om te worden vernederd.
  Koersen naar betere posities kan leiden tot arrogantie, of andersom.


  Maak melding

 18. De bouterse aanhagers proberen verwarring te zaaien maar dat gaat jullie niet lukken, ik blijf mijn mening geven over bouterse en de misdaden die zijn begaan onder zijn militaire regime.@ pinto jou surinaamse cool mag groeien maar jij hebt een grote probleem en dat is de afzet mogelijkheid de enige personen die jou cool willen kopen zijn de ndp-ers.waneer er weer een puinhoop van is gemaakt door bouterse en zijn klik zal jij aan mijn woorden denken.het grootste deel van de surinamers heeft gelukkig meer verstandt dan een stelltje ezels dat zich ndp-ers daar geloof ik heilig in, in het verleden heeft het volk nooit voor bouterse gekozen dat moeten wij niet vergeten bouterse is door wapens en omkoping aan de macht gekomen dus dat zegt al genoeg. ik heb een advies voor de aanhangers van bouterse als jullie de verkiezing verliezen spring allemaal van de bosje brug dan is suriname van jullie verlost neem bosje en bouterse ook mee a.u.b. B.V.D de enigen echte DU


  Maak melding

 19. #12
  @6 Romeo Hoost,
  waarom gebruik je niet je eigen naam?
  neus

  we moeten ophouden om met zulke misleidende
  reactie naar buiten te komen.

  een kat in het nauw gedreven maakt rara sprongen.
  straks ga je horen dat deze een fictieve neus is geweest.
  neus en du zijn uit het zelfde hout gesneden en heeft geen zin om verder op deze twee malicious person te reageren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.