Surinaamse verpleegsters zien door bomen bos niet

14

PARAMARIBO, 6 mrt – De stakende verpleegkundigen lijken de kluts kwijt te zijn. Zijn we nu wel of geen ambtenaar? Moeten we doorgaan of niet? Dit soort vragen doemt steeds vaker op de laatste dagen. Berichten over het gereed komen van een hoger loon maken het er niet beter op.

De staking duurt weliswaar nog. Hoe lang kan niemand met zekerheid zeggen. “We weten niet of we in aanmerking komen voor de loonaanpassingen bij de overheid. We weten niet eens of we ambtenaren zijn”, zegt Evelien Dijksteel van ambtenarenvakcentrale Col. De onduidelijkheid maakt het er niet makkelijker op. De regering zegt wel te werken aan de lonen.

Daarmee is zoveel gezegd als dat de verpleegkundigen wel ambtenaar zijn. De twee overheidsziekenhuizen waar zijn werken draaien de dienstverlening sterk terug. Dit leidt al tot verwijten. De verpleegkundigen heten onverantwoordelijk te zijn. “We weten dat we er moeten zijn voor de patiënt, maar niemand houdt rekening met ons”, aldus Dijksteel. Zij ziet haar collega’s dan ook niet makkelijk het werk hervatten.


14 REACTIES

 1. hallo verpleegkundigen als jullie zo door gaan zitten jullie zelf in de toekomst zonder werk . patienten hebben geen vertrouwen meer op jullie en zullen ok andere vrijwilligers op jullie plaats komen en kan het jullie wel fataal worden . ant jullie vechten niet voor jullie eigen rechten maar vechten voor meer in komsten voor het vakbonds bestuur . Neem maar een kijkje naar de bestuursleden wat hebben zij en wat heb jij
  Zij hebben een vette woning en alle luxe en een vette bak en heel veel op hun bank acount in srd en euro/dlr in een korte tijd dat zij in het bestuur zitten ,en wat hebben jullie al reeds binnen gehaald niks en dan ook niks zij moeten een staking forceren om in komsten te derven doormiddel van jullie staking voering ,dus denk goed na .


  Maak melding

 2. Te lang gewacht, maar ondertussen hebben die mannen en vrouwen van FRONT allemaal de zakken vol, vol met geld.

  Din man mik duku als water, ik zeg je…zij hebben elkaar flink toegeschoven….weet dit.


  Maak melding

 3. Verplegenden krijgen in dit land een hongerloon, maar verdienen veel meer.

  Niemand is bereid- maar ook niet in staat om hun werk te doen.

  Vindt je het gek dat zij na een peperdure- door de Surinaamse belastingbetaler keihard betaalde opleiding ervoor kiezen om andere oorden op te zoeken?

  Wat die mensen nu meenemen naar huis is nauwelijks genoeg om te voorzien in de meest elementaire kosten van levens-onderhoud.

  Hoeveel verpleegster kan een verpleegster/verpleger zijn, die het met een hongerloon moet stellen?


  Maak melding

 4. “Verpleegsters zien door de bomen het bos niet meer”, dan moeten ze een ander beroep kiezen, bijvoorbeeld voor milieubeheer gaan werken…hahahaha. Wat een gelul toch, ze hebben gekozen om de medemens ten dienste te zijn, nu laten ze blijken meer waarde te hechten aan geld, geld, geld.


  Maak melding

 5. @Krepie dus wat wil je zeggen.je bent tevreden met je loon.je lult gewoon mi boi
  bouterse gaan jullie de nek omdraaien.dit is de schuld van die moordenaar bouterse.hij heeft mijn gelieft land naar de klote gestuurd.


  Maak melding

 6. “Surinaamse verpleegsters zien door bomen bos niet”

  Vind je het gek?
  Het land bestaat voor 80 % uit oerwoud.
  Ze werken op dusdanige lakse manier daar en willen ze ook nog loonsverhoging. Werken moeten jullie kreng.


  Maak melding

 7. @abva katibo zo te zien zijn je voorouders slaven drijvers geweest.
  je zit hier op je droge en eist van anderen in suriname dat zei zich dood werken.de onmeselijkheid zit gewoon in jullie bloed.en lult nu niet verder anders wordt ik echt boos.


  Maak melding

 8. Front kan hier een slaatje uit slaan mits zij daar de middelen voor hebben.
  Denk niet dat er nog genoeg in de staatskas is om deze werkers meer loon aan te bieden.
  Maar een oplossing moet komen om de patienten zekerheid te kunnen beiden.


  Maak melding

 9. @Du…wat Bouterse betreft ben ik het 100% met je eens. We moeten deze moordenaar geen tweede kans geven. Maar ik vind dat de verpleegsters te ver gaan om mensen te laten sterven, terwijl ze meer geld willen zien. Ik denk juist dat er mensen van Bouterse hierachter zitten om het werk van NF te saboteren…..


  Maak melding

 10. Wat mij verbaast is het feit dat verpleegkundig personeel (met heel veel respect!) niet gekwalificeerd wordt als overheidspersoneel (of men weet het gewoon niet, nog erger!!), maar dat de COL als woordvoerder optreedt. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Zijn ze ambtenaar of niet? Knullig gedoe allemaal.


  Maak melding

 11. wij worden van binnenuit tegen mekaar aangezet door misbruikt te maken van bepaalde constructies.

  wat voor invloed hebben de reacties op waterkant net bij de lezers.en wat is de bevoegdheid van de moderator.

  dit dient men te weten,anders zou het kunnen gebeuren,dat je ip nummer ook aan derde worden toevertrouwd met alle nare gevolgen van dien.

  een discussie voeren over leerrijke dingen is bij de surinaamse website uitgesloten.
  wij op waterkant net wordt op een zeer geraffineerde manier misleidt.en bewust geleidt om op een bepaalde persoon te moeten reageren.dit is vergelijkbaar met een soort van undercover methode dat hier wordt toegepast.

  reageren op reactie van neus en du is gewoon waardeloos
  reageer alleen op het artikeltje dat jij leuk vind en niet op anderen.hier is niet de plaats waar men tot gedachtewisseling/discussie dient over te gaan.maar gewoon jou reactie plaatsen dan houdt het op.

  wat hier plaats vindt is uit den boze en wie werkt dit in de hand.niet de mensen dat reageert maar de moderator zelfs.

  door de hebberige commercie worden wij de dupe van dit alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.