vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTemperatuur loopt op in Surinaamse ziekenhuizen

Temperatuur loopt op in Surinaamse ziekenhuizen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De regering heeft te doen met patiënten in de door de staking getroffen ziekenhuizen. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het grieft des te meer daar de staking om weinig begonnen is. Looneisen spelen allicht mee. Maar in wezen gaat het om een ordinaire machtsstrijd.

Twee vakcentrales betwisten elkaar het recht het verpleegkundig personeel te vertegenwoordigen. Dat kan op den duur alleen maar tot rampen leiden. “Als er gestaakt wordt in de ziekenhuizen, is het niet zonder gevaar. Mocht er iets gebeuren in het land, dan is de kans groot dat er geen hulppersoneel beschikbaar is”, zegt Waterberg. De situatie wordt zo langzamerhand onhoudbaar.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en ’s Lands Hospitaal sturen patiënten naar huis. “Het is een toestand waar we snel uit moeten zien te komen”, aldus Waterberg. Intussen praten de vakcentrales met regeringsfunctionarissen. De verpleegkundigen willen niet terug zolang hun lonen niet zijn aangepast. Met de verkiezingen voor de deur vrezen ze nog hooguit wat blessuretijd te hebben.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Die minister zit zich zelve dom te houden.

  Als vakbond in voordeel van politiek loopt te belazeren zijn ze blij…dan zie jij ze zelf ook nog dansen……..doen bepaalde moeilijk ……is er en wedstrijd.

  Daarom laat vakbond tot politieke partij dopen.


  Maak melding
 2. loonverhoging……laat ze eerst hun werk goed doen. en goed met de mensen/patiënten omgaan, en deze mensen met respect te behandelen. het is niet te voorstellen hoe slecht je behandeld word je in de ziekenhuizen in sur. de meeste zusters kunnen zich niet eens normaal bewegen ze wagelen als eenden door de gangen, zijn verschrikkelijk dik traag of anders gezegd lui.
  laat ze eerst hun werk goed doen, en daarna over loonsverhoging hebben.
  deze mensen krijgen niet eens een beoordelings gesprek, of hoe ze functioneren.
  de doktoren kijken alleen maar naar geld, wie geld heeft krijgt nog net de juiste behandeling.
  suriname moet heel veel, maar dan echt heel veel gaan verranderen in de medische zorg.

  wh


  Maak melding
 3. Dit is weer zo’n typisch Surinaams probleem. De machtsstrijd uitvechten over de hoofden van onschuldige, zieke, hulpbehoevende mensen. Schande!!! Het wordt tijd dat hier met harde hand wordt ingegrepen. Maar ja, de harde hand is in Suriname niet voorhanden. Politiek onvermogen, ondeskundigheid, het blijft een groot probleem. Je bent toch aan de Goden overgeleverd? Nogmaals, een schandalige situatie!!


  Maak melding
 4. Schandalig deze houding tegen over zieke mensen die hun hulp nodig hebben.
  Het is een schaamteloze vertoning ten opzichte van patiënten.


  Maak melding
 5. Toen ik in 1975 repatrieerde waren het met name de verpleegkundigen, die in staat waren om zich een splinternieuwe Honda-Civic te veroorloven.

  Tegenwoordig zie je deze hardwerkende doorgaans vrouwen lopen naar- en van de ziekenhuizen of staan te verpieteren bij deze of gene bushalte, zo daar sprake van is.


  Maak melding
 6. @ pinto
  jou reaktie op nummer 5 vind ik heel interessant,in de jaren 75 hadden de verpleegkundigen het beter volgens jou reaktie en tegenwoordig niet hoe zou het komen denk jij pinto?
  één voorbeeld pinto als de economie en de geld waarde van een land door wanbeleid inelkaar stort krijg je dit, jij geeft het mooi toe dat het voor de jaren tachtig op veel gebieden veel beter was in suriname dan nu, dit probeer ik jou al een tijd wijs te maken me boi pinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES