Verkeersrechter in Suriname raakt gezag kwijt

10

PARAMARIBO, 3 mrt – Het effect van de verkeersrechter dreigt aan kracht in te boeten. Dit stelt politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie. Het instituut raakt zijn gezag kwijt aan bureaucratie. Sinds de invoering drie jaar terug zijn al ruim zevenduizend vonnissen uitgevaardigd. Die kunnen niet worden uitgevoerd.

Vanwege administratieve rompslomp komen de vonnissen maar niet bij de politie terecht. Dat wekt frustratie op. “De politie bekeurt, zaken worden voor de rechter gebracht en we krijgen de vonnissen niet. Ons optreden is niet meer effectief”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Uiteraard is de foute weggebruiker de lachende derde. De veiligheid op de weg wordt er niet beter op.

Uiteindelijk betaalt de samenleving het gelag. Het aantal verkeersdoden loopt al maar op. Materiële schade en verminkingen verzwaren de tol alleen maar. De verkeersrechter was juist bedoeld als extra schrikeffect. Snelheidsduivels en andere overtreders moesten vooral met stevige boetes in het gareel blijven. Tjin Liep Shie vreest dat het weer als vanouds wordt. Boetes uitdelen is dan niet meer dan “dweilen met de kraan open.“


10 REACTIES

 1. Dat een hoge politieofficier dit aangeeft zegt wel veel!!!!!!!Trouwens het is met alles zo in Suriname,men begint met een heleboel bombarie en gaandeweg verwaterd de hele zaak weer.


  Maak melding

 2. Beste mensen,

  Men moet eerst iets beheersen om het te kunnen beheren. Dat blijkt dus hier niet het geval te zijn. Dus begin alvast het proces te beheersen. Succes.

  Ik heb gesproken..


  Maak melding

 3. Ik had laatst gesteld dat het resultaat van het gevoerde beleid van santokhi nul ,nul is. Is het nu duidelijk voor de kritisch sie tegen mijn stelling.

  Deze minister van justitie kan niet organiseren, vandaar de bestuurlijke gaos bij de rechtelijke administratie.

  Maar geen nood deze minister heeft een goede tegenstaander in Drs. Parmessar van de Mega-combinatie, die bewezen heeft uitstekend te kunnen organiseren gelet op zijn resultaten als manager bij het Academisch zieken-huis van suriname. Een van zijn verworvenheid bij het zkh is dat hij het personeel een dertiende maand salaris gaf voor de goede samenwerking. Dat gegeven kon de front regering niet hebben en werdt deze goede man beschuldig van corruptie. Maar het front durfde niet naar de rechter omdat er geen sprake was van verwijtbaar handelen door Drs. Parmessar. De front regering kon gewoon niet geloven dat iemand over zulke goede management kwaliteiten bezat. Daardoor er-vaarde het front hem als een bedreiging, omdat hij hen kon doorzien in hun corruptie parktijken zoals waarvan de minister van justitie santokhi nu gehoord wordt door het hof van justitie in suriname.


  Maak melding

 4. Suriname kan tot de landen gerekend worden met de meeste verkeersslachtoffers ter wereld.Heel veel verkeersgebruikers in Suriname houden zich niet aan de regels.Het ontbreek in Suriname ook aan zware sancties om verkeersovertreders op hun verantwoordelijkheid te wijzen.


  Maak melding

 5. Ach ja en men vindt deze minister capabel genoeg om een heel lang te kunnen regeren? Hij kan niet eens zijn eigen ministerie in toom houden. Hij denkt dat populistische maatregelen (politieposten bouwen, rijdens materiaal aanschaffen enz.) hetzelfde zijn als goed beleid.
  Niet dus!


  Maak melding

 6. Wat is er mis met een lik-op-stuk-beleid? Overtreding begaan en aangehouden? Meteen betalen of anders het voertuig inleveren voor onbepaalde tijd. Blijft 1 vraag over: Waar laat je al die inbeslaggenomen voertuigen? Er nu al een gigantisch parkeerprobleem. Maar goed, pak ze maar in hun portemonnee, dat zal ze leren!


  Maak melding

 7. Hoe vaak is Mr.Kruisland, niet aangehouden als hij dronken achter het suur zat, en toch heeft de man een grote mond.
  En zo zijn er nog veel meer hoogwaardigheids bekleders die dronken achter het stuur zitten en het is geen nieuws in Sranan.


  Maak melding

 8. Vervelend maar dat is het risico van sucesvolle nieuw maatregelen. ook elders in de werled wordt vaan niet goed stil gestaan bij de interne logistiek die nieuwe of veranderende processen opleveren. Niet voor niets bestaat het vakgebeid Change Management, een vakgebied wat vele denken te kunenn en waarin ik regelmatig grote brokkenpiloten tegenkom.
  Geeft niet meestal is het met wat goed wil en massage snel en goed oplosbaar mits men het probleem eerlijk wil onderkennen.

  Geen enkele reden tot paniek, gewoon met vereende kracht het goede werk van Santoi afmaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.