Suriname moet tempo drugsbestrijding opvoeren

17

PARAMARIBO/WASHINGTON, 3 mrt – Suriname heeft nog aardig wat huiswerk te maken om drugssmokkel effectief aan te pakken. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn laatste jaarrapport over drugsbestrijding. Weliswaar zijn er enkele successen geboekt. Ook blijken geen vooraanstaande functionarissen betrokken bij drugshandel.

Van corruptie op hoger niveau lijkt geen sprake. Toch zijn dringend wat maatregelen nodig. “De regering kan bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan havenbeveiliging, met name de zeehavens”, stelt Washington. De zeehavens blijken voorname doorvoerkanalen voor grote leveringen. Ook de veiligheid op zee mag beter. De plannen voor een kustwacht worden dan ook toegejuicht.

Over het algemeen is Washington tevreden. “Om de bestrijding nog meer te verbeteren, sporen we de regering van Suriname ook aan de capaciteit van anti-drugseenheden op te voeren.” Ook de controle langs de grenzen en in het binnenland mag beter. Washington beveelt de aanschaf aan van onder meer een radarsysteem. Ondersteuning met controle per vliegtuig kan ook helpen.


17 REACTIES

 1. Dit wordt moeilijk voor Suriname, als het waar blijkt wat de ronde doet dat die torie
  ie sabie toch daar wordt geteeld, hoe dan
  In Paramaribo weten de hoge heren toch wat
  zich afspeelt in jungle of niet soms
  En straks na 25 mei heb je wellicht een nieuwe man als minister van Justitie daar, die zal iets moeten doen of niet, ik, en ik denk ook velen, we zijn benieuwd hoe deze zaak verder zal lopen!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Beste mensen,

  Sinds wanneer heeft Suriname zeehavens?
  In Paramaribo an men zelf de misdaad niet bestrijden. En dan praat men over het binnenland. Begin eerst in bewoonde gebieden.
  Ga voor kwaliteit geen kwantiteit.

  Ik heb gesproken..


  Maak melding

 3. Als een gek veels te hard rijdt……neem hem mee naar het bureau zolang er geen procesverbaal opgemaakt is mag hij/zij niet vertrekken …maar vervoersmiddel voor enkele weken achterlaten……komen ophalen en betalen dan vervoersmiddel terug.


  Maak melding

 4. Op de eerste plaats dienen wij voor te zorgen dat de drug niet op de surinaamse markt terecht komt. Vervolgens kunnen wij gaan letten op de doorvoer van de drug vanuit onze havens in suriname. Als het buitenland een veel betere bestrijding wil van suriname op het gebied van de doorvoer van de drugs, dan dient men ons land finacieel bij te staan om dat te verwijzenlijken.


  Maak melding

 5. @ teo
  toen het buitenland zei dat bouterse een grote spil is in de drugs wereld was dat allemaal niet waar en nu zijn ze wel goed om geld te geven voor de oplossing.


  Maak melding

 6. @Hojot
  Waar en hoe komen de containers dan het land in en de bananen en bauxiet het land uit?

  @Theo
  De lokale verkoop gebeurt daaor dezelfde figuren en isvoor hun slechts bijzaak om de lokale kosten te dekken.
  Pak die grote drugsbaronnen aan. Volgens mij kan jij daar heel behulpzaam in zijn als je maar zou willen.


  Maak melding

 7. die 90 kilo coca hebben ze verkocht
  en de opbrengst onderling verdeeld.

  de amerikanen zijn zeker niet op de hoogte van de situatie in suriname.vraagt niet beleefd maar draagt de regering venetiaan op,om met apparaten tewerk te gaan,dat suriname niet heeft.

  uiteindelijk zal de amerikanen of de nederlandse militairen op de nederlandse antillen de controle moeten komen uitoefenen.

  suriname heeft de equipement niet en opa
  vene wat is hierop jou antwoord.


  Maak melding

 8. hoe zou men drug bestrijden als die bigi dagoe’s daar achter zitten?vraag effe wie die tien schone vingers hebben,want allen hebben het wit gewassen.rijkdom staat hoger dan normen.


  Maak melding

 9. De Amerikanen moeten zelfs maar eens wat minder drugs gebruiken. Geen vraag…geen productie…zo simpel ligt het. Maar het is makkelijker de zweep over de zwakkeren te halen dan de drugs honger van hun eigen bevolking te in te dammen.Er is nog genoeg te doen in hun eigen land. Waarschijnlijk is zelf het ziekenfonds systeem in Suriname beter dan die in de USA.


  Maak melding

 10. Hallo mensen,

  Als het buitenland een veel betere bestrijding wil van suriname op het gebied van de doorvoer van de drugs, dan dient men ons land finacieel bij te staan om dat te verwijzenlijken. Om dat geld onderling te kunnen verdelen. En verder gebeurt er NIX.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 11. Waar in de wereld is er een land waar geen drugs wordt gebruikt..

  Alle witte landen zowel het westen als europa zijn top criminele landen die drugs gebruiken..

  Weet je het nog zelf de dode(amerikanen) uit Vietnam kwamen met uitgeholde buiken vol met cocaïne terug naat huis in de kisten..

  Er is geen amerikaan bijna die geen drigs gebruikt in zijn land..

  In Irak gebruiken ze dagelijks om bij te blijven anders flippen ze..

  Buck weet er alles van, maar zwijgt als een graf ook zijn kinderen gebruiken het..

  Wat er moet gebeuren is die hele handel wat drugs betreft geheel en al vrij geven..

  Net als alcohol die overal vrij te krijgen is..


  Maak melding

 12. Het drugsprobleem in SME moet werkelijk opgelost of ingedamd worden. Helemaal mee eens! Alleen word ik altijd een beetje ziek van de USA die als oom agent steeds maar met het vingertje wijst en regels voor een ander opstelt. Ik vind het prima, maar die arrogantie van ze kan ik soms niet uitstaan en komt mij de keel uit. Ze doen alsof hun bijdrage in de tweede wereldoorlog ze volmacht heeft gegeven om de wereld te regeren.


  Maak melding

 13. We krijgen de omgekeerde wereld.
  Let op: 1 ki coca levert momenteel 25000USD.
  1 ki bruin levert 75000USD op.
  Wat je nu ziet is een verschuiving.
  De cocaboeren in In Vene en Colo telen nu papaver. Spul is nu dichter bij huis voor de USA. We zullen veel moeten investeren in opleidingen en de salarisen moeten verhogen bij de ambtenaren om zo de corruptie omlaag te drukken. Ik hoop alleen dat we in de toekomst geen toestanden zoals in vene of colo krijgen. Dan maar op deze manier verder.


  Maak melding

 14. @ Theo, je praat met dubbele tong. In al jouw postings maak je de buitenlandse investeringen met de grond gelijk, maar zodra het probleem ongrijpbaar wordt, mag het buitenland weer met geld over te brug komen? Nee, mi boi, je waait met alle winden mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.