zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidHulpverlening Surinaamse ziekenhuizen op de IC

Hulpverlening Surinaamse ziekenhuizen op de IC

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – De hulpverlening van zeker twee ziekenhuizen is ernstig verstoord. Door de staking van verpleegkundigen ligt haast alles plat. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wil slechts noodgevallen behandelen. Bij het ’s Lands Hospitaal is al een opnamestop doorgevoerd.

Het betekent zoveel als dat er geen patiënten meer binnenkomen. Kritiek op de verpleegkundigen is niet van de lucht. “Maar het ligt niet aan ons. Wij hebben genoeg geduld gehad. Het zijn de beleidsmakers die maar niet over de brug komen”, zegt vakbondsleider John Telgt. Daar het overheidsziekenhuizen betreft vallen de werkers onder het publieke salarisregiem.

Het nieuwe functiewaarderingssysteem, Fiso, geldt nog niet voor de verpleegkundigen. Dit zet kwaad bloed. Telgt vindt de kritiek dan ook onterecht. “Als de overheid de ziekenhuizen open wil houden, moet de beurs open.” Ook bij het psychiatrisch centrum PCS en het streekziekenhuis Nickerie lijken acties op til. De overheid zegt meer tijd nodig te hebben voor het waarderen van functies.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Dit is ontverantwoord staken!!!

    ik wil zien hoe de heer vakbondsleider John Telgt zou reageren als een naaste familielid plotseling ziek wordt en met spoed geopereerd moet worden! IS ER TOCH NOG EEN ACHTERDEUR DIE OPEN GAAT ????

    Altijd met beleid staken…dus verantwoord!

    God bless u all!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES