zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinamer zes jaar illegaal en onzeker in Pakistan

Surinamer zes jaar illegaal en onzeker in Pakistan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/LAHORE, 2 mrt – De Surinamer Naushaad Sahangoe Khan zit al ruim zes jaar illegaal in Pakistan. Vertrekken kan hij niet omdat hij geen paspoort heeft. Het liefst is Khan zo snel mogelijk weer thuis. Pakistan lijkt niets meer dan “bomaanslagen en schietpartijen.” Maar vertrekken is er niet bij. Suriname is op een of andere manier niet in staat een nieuw reisdocument af te geven.

Er zijn wat onontkoombare formaliteiten bij het Centraal Bureau Burgerzaken, CBB. De snelste oplossing is een volmacht voor een familielid. Die kan dan een nieuw paspoort aanmaken in Suriname. “Ook moet hij een gelegaliseerde handtekening sturen op A-4 blaadje”, zegt CBB-directeur Samsoerali Sheikh Alibaks tegenover de Times of Suriname. De formaliteiten blijken al zes jaar een hels karwei.

Een andere mogelijkheid is de Surinaamse ambassade in India. Die zou een nieuw paspoort kunnen verstrekken. Maar met zijn illegale status komt Khan de grens met geen mogelijkheid over. Naushaad Sahangoe Khan vertrok zestien jaar geleden naar Pakistan. Als jonge moslim zou hij zich verdiepen in de Islamitische leer. Zijn enthousiasme nam na enkele jaren een dip toen zijn mentor overleed.

Het ging vanaf toen bergafwaarts. Hij mocht slechts één keer zijn paspoort verlengen. Daarna moest hij in Suriname zijn. Voor Khan geen andere keus dan zich gedekt te houden in Lahore. De plaatselijke autoriteiten en ook de Pakistanen in zijn directe omgeving weten van zijn status. Voorlopig dreigt geen direct gevaar. Maar dat kan elk moment veranderen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. jammer meneer khan, je kunt nu de werkelijke paradijs zien.je kunt nu alle tijd nemen en zeker nog dieper gaan denken over de islaam en echt mooi is het niet.
  dat had een ieder je kunnen vertellen. en dan is er maar een mogelijkheid, naar india.
  en dan naar een land waar de de pakis altijd de boel opblazen. is india niet trouwens een hindoe land….wat waren de hindoe volgens moslims…..

  my name is khan


  Maak melding
 2. in dit verhaal schuilt er een startje.hoe en op welke manier is deze meneer pakistan binnen gekomen.wat voor passage ticket had deze meneer gebruikt en op welke vlucht nummer zat deze.

  pakistan is nalatig geweest om deze meneer niet uit te zetten.dit kan alsnog gebeuren.ook mag suriname opkomen voor zijn burgers in het buitenland.

  zeer koukunstje om deze man terug te halen naar suriname,maar de wil is niet aanwezig bij de surinaamse regering.
  en dit vind ik een asociaal gedrag.

  hoe veilig mag een landgenoot zich in het buitenland gevoelen,zonder de nodige steun van onze regering.


  Maak melding
 3. Laat hij daar blijven, voor je het weet gaat hij het moslim fanatisme in Suriname verspreiden.Je weet niet hoe zo iemand is geïndoctrineerd in Pakistan.


  Maak melding
 4. De man heeft toch z,n eigen keus gemaakt, waardoor hij n als illegaal moet leven. Ik bedoel hij is toch niet met de wind meegewaaid en daar terechtgekomen? Als t hem goed ging daar en hij t naar z,n zin had ,had misschien niemand van z,n leven dar gehoord, dussssss……..


  Maak melding
 5. Die mijnheer is zestien jaar geleden vertrokken naar Pakistan.
  Hij wilde zich verdiepen in de islamitische leer, staat er geschreven. Waarschijnlijk heeft zijn leermeester hem verzuimd te wijzen op de islamitische leerstellingen. De moslims geloven in halal(rein) en haram(onrein). Volgens mijn interpretatie is haram niet alleen het zich onthouden van onrein voedsel of drank, maar ook het nastreven van eerlijkheid, rein gedrag en een onbetwistbare houding. Het illegaal wonen in een vreemd land is daarom voor mij ook haram. Die man heeft zelf deze problemen veroorzaakt, door niet tijdig uit Pakistan te vertrekken, toen de mogelijkheid er was om zijn paspoort te doen. Hij verkoos bewust de illegaliteit met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 6. Dit verhaal stinkt naar rotte vis.Deze man mag wat mij betreft blijven in Pakistan.Deze figuur is opgleid door Alqaida en de Taliban.De Surinaamse inlichtingendienst moet informatie opvragen bij de Indiase veiligheidsdienst of de CIA.Deze man is een gevaar voor Suriname.Dumpen die handel.


  Maak melding
 7. Geachte redactie.
  Dit lijkt mij een test voor Suriname als land om zijn burgers te tonen hoe zij optreden internationaal met hun landgenoten .In dit geval is het nog in de meest turbulente omgeving waar iemand zonder geldige paspoort kan zijn.Het zou daadwerkelijk een signaal naar de burgers zijn dat zij op de Surinaamse regering kunnen rekenen.Met de vriendelijke groeten Lohrasil Wrijfsteen


  Maak melding
 8. Wat moet een Surinamer in Pakistan???? Opleiding tot terrorist volgen??? Ik kan geen ander motief bedenken. Was hij van plan om OCER op te blazen, dan is het een goede zaak!!!!!


  Maak melding
 9. Jammer voor die mensser,hij is geen chinees,anders waren vele deuren open..

  Vraag maar aan el vene somo sardjoe santokhie herenberg enz enz..


  Maak melding
 10. Wij moeten oppassen met deze “studenten”. Veelal zijn het mensen die onder de mom van studeren bezig zijn met andere activiteiten . Voordat we deze man weer binnenlaten moeten we er zeker van zijn dat hij geen terrorist is geworden ,anders mag hij rustig daar blijven.


  Maak melding
 11. eigen schuld dikke bult! ik ben er zeker van dat hij zich tot terrorist wilde laten opleiden. laat hij zich maar bij een nieuwe mentor van al qaida aansluiten. ze zorgen binnen no time een enkeltje voor hem naar “jannat”, paspoortprobleem opgelost. visum is dat je meer dan een paar doden op je naam moet hebben, het liefst onschuldigen. zo ontvangt allah je met open armen in zijn “paradijs met x aantal maagden”. ym zabby.


  Maak melding
 12. tsja… wat gaat een mens (lees Surinamer) daar doen, Pakistan of all places. Succes en verdiepze!Op hoeveel plaatsen kun je van de Islam leren, maar in Pakistan zijn ze meer moslim blijkbaar en dus wilde hij van de “echte”moslims leren. Sorry, maar die maken daar niet de dienst uit, maar oproerkraaiers. Typisch geval van learning the hard way.

  Peace


  Maak melding
 13. als het een nederlander was , was hij lang terug gekeerd naar huis .suriname moet zich schamen 6 jaar of misschien moest hij een zoon van een minister zijn


  Maak melding
 14. ik zou zeggen waarom wachten tot je ellegaal word?maar ik zou zeggen hij hoefd niet te vrezen hij is toch in het land van zijn voorouders dus


  Maak melding
 15. Mr Khan met zijn banaan moet minimaal de Cleviaschool te hebben, desnoods doorgelopen.

  Derhalve moet deze broeder toch wel weten wat hem te doen staat om dat paspoort te verlengen/vervangen.

  Khan ga maar verder spelen hoor.


  Maak melding
 16. Als jonge moslim zou hij zich verdiepen in de Islamitische leer. Hoelang bestaat pakistan? PAKISTAN staat bekend als een terroriste staat en haat tegen “kafirs”

  Ik heb altijd gedacht dat de islam ontstaan is in saudi arabië.

  En hoe is hij pakistan illegaal binnengekomen?

  Het probleem met de islam is je hebt gematigde moslims maar je hebt geen gematigde islam.

  Dit geloof is van het stenentijdperk.


  Maak melding
 17. Deze Gast Moet maar daar blijven.
  16 Jaar illegaal in pakistaan?
  Wie doet dat nouw?
  Die studie had net zo goed in Saudi Arabie gedaan kunnen worden.
  maar hij koos voor pakistaan.
  Ik vertrouw dit zaakje niet. Haal hem
  terug en zet hem onder quarantine voor
  tien jaar.


  Maak melding
 18. Eigenlijk snap ik ook niet wat deze meneer daar zoekt. Ondanks dat hij moslim is. Pakistaners kijken neer op Surinaamse moslims, Pakistaners hebben zich altijd meerwaardig gevoeld t.o.v. hindoestanen. Pakistaners zien hindoestaanse vrouwen als hoer. Pakistaners zijn een zeer irritante, zeer nationalistische volk die vervloekt lijkt, gezien de huidige situatie daar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. En die hindoestaanse vrouwen geilen natuurlijk op die lichte huidskleur, totdat die mannnen hun paspoorten krijgen en hun kinderen en vrouw laten overkomen. Dan pas gaat de ogen van de hindoestaanse vrouw open.

  En deze surinaamse, moslim, hindoestaanse broeders krijgen er niet genoeg van om die konten te likken van de moulana’s, moelbi’s en alims. Zij waren er verantwoordelijk voor dat er verbrokkeling plaats heeft gevonden tussen hindoestaanse islamitische gemeenschap. Nog steeds gaan hun ogen niet open.


  Maak melding
 19. Inderdaad na 6 jaar heeft hij het licht gezien? Waaarom niet eerder. Als je 6 jaar in een land kan verblijven, ben je toch aardig ingeburgerd. Er klopt veel niet aan dit verhaal. Hij mag daar blijven volgens mij. hij is toch vrijwillig vertrokken of niet.


  Maak melding
 20. 21 Paagal,

  Mooier kan ik het niet zeggen. Het is idd realiteit wat jij schrijft.
  Ook in NL vind er een verschuiving plaats van de moslim surinamers die pakistan als het mekka zien. Met respect voor ieder zijn geloof maar je kan ook door draaien.
  Suriname heeft zelf een goed orgaan met de juiste man aan boord. Goede man met een duidlijke visie zonder extreme uitspattingen.
  Succes in verwegisthan mr khan.


  Maak melding
 21. Kom op mensen, laten we ons eens beperken tot het aantal illegale hindoestanen, moslims, brazilianen, nederlanders, guyanezen, fransozen en anderen die zich in Suriname, ons land ophouden? Maken we ons druk over een toevallige Surinamer die zich illegaal in Pakistan ophoudt? Hij heeft daar zelf voor gekozen. Punt uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES