Roy Ristie hoopt op voldoende voorkeurstemmen

3

Roy Ristie hoopt bij de komende verkiezing voldoende voorkeurstemmen te genereren voor een zetel in de nieuwe stadsdeelraad in Amsterdam Zuidoost. Het stadsdeel telt 80.000 inwoners waarvan zo’n kleine 60.000 stemgerechtigden.

Ristie is een van de vier bewoners van Surinaamse afkomst, die kandidaat zijn voor de politieke partijen combinatie Onafhankelijk Zuidoost (OZO) en D66. Hij staat op de 7e plaats van lijst 6. De overige kandidaten zijn Maureen Caupain (5), Clyde Reid (17) en Bianca Gooswit (18).

Met zijn actie voor bevordering van de stembusopkomst geldt Ristie als een van de smaakmakers van de a.s. verkiezing in het multiculturele Amsterdam Zuidoost. Hij hoopt met zijn kandidatuur en bijzondere standpunten het vertrouwen tussen burger en politiek te vergroten. Een aanjager te worden voor deugdelijk opbouwwerk en daadwerkelijke bewonersinbreng.

De politiek ondernemer, zoals hij zichzelf noemt, stoort zich aan het feit dat de politiek in Zuidoost in de afgelopen jaren vele kansen onbenut heeft gelaten. ‘De mensen van Amsterdam Zuidoost moeten de regie over hun leven weer overnemen en zich meer inlaten met de leefomstandigheden in Zuidoost’, aldus Ristie. Daarbij doelt hij op de zelfredzaamheid en actieve betrokkenheid bij beslissingen die het stadsdeel regarderen. De faciliterende overheid moet volgens hem transparant en daadkrachtig optreden maar niet in de laatste plaats bereid zijn om naar de mensen te willen luisteren. Zijn slogan is: ‘Happy people make a happy community’.

Uit de laatste peilingen is gebleken dat veel bewoners hun hoop nu vestigen op D66-OZO als het nieuwe alternatief voor 20 jaar overwegend PVDA beleid. De overdadige aandacht voor de ruimtelijke vernieuwing heeft haar tol geëist. De aandacht voor de mensen heeft het daarbij moeten ontgelden. De partij hoopt op bestuursverantwoordelijkheid. Als zij ook daadwerkelijk die steun op 3 maart krijgt zal wel uit de stembus uitslag blijken. De politieke barometer voorspelt in ieder geval een grote aderlating voor de Partij van de Arbeid.


3 REACTIES

 1. Roy, ik hoop “t voor je, wordt wel moeilijk
  en ik hoop dat je goed heb nagedacht waar je aan begon, met name de politiek, iedereen wil zoveel etc beloofd sus en zo, maar goed
  wat Amsterdam betreft hoop ik dat de PVDA
  veel zetels zal halen, ik woon in Utrecht en ga later vandaag zeker stemmen op de PVDA
  altijd, zal zo blijven!!! En 9 juni again!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Ik ga vandaag ook stemmen, maar zeker niet op die linkse rakkers die ongedekte cheques blijven uitgeven en maar de poorten opengooien voor nog meer zgn asielzoekers en importbruiden. In Suriname is de bevolking ook niet happig op de instroom van Guyanese, Braziliaanse en Chinese gelukzoekers… In Suriname weten ze zich nog te gedragen. In Nederland is het al jaren slechts een item op de agenda van deze nieuwkomers: vrije geloofsbelijdenis en terug naar de middeleeuwen. Vrouwenonderdrukking via het geloof van de Islam, wat een grove leugens.

  Surinamers zijn opgegroeid met de Nederlandse taal en cultuur. Maar de Noord-Afrikanen zie je nu in alle gemeenten de boventoon voeren. Alle allochtonen zijn de dupe van deze moslim activisten. Waarom moeten zij altijd gelijk krijgen, wij Surinamers zijn toch ook niet op uit om steeds ons gelijk te krijgen. Wij integreren op elk niveau met de autochtone bevolking, maar worden nu over een kam geschoren door het schorem van de Noord-Afrikanen. Om die reden stem ik al jaren VVD. Mijn partij en de partij voor Vrijheid en Democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.