Niet-westerse allochtonen zijn de PvdA zat

22

Ondanks dat niet-westerse allochtonen altijd welkom waren bij de PvdA, keren ze nu de partij de rug toe. Bracht in 2006 nog 60 procent van deze groep haar stem uit op de partij, bij de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag zal dat dalen tot 40 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum schrijft Elsevier.nl. Volgens het instituut is teleurstelling in de sociaaldemocratische partij de belangrijkste reden voor de afnemende steun.

Zo zouden niet-westerse allochtonen ontevreden zijn met de toon van de in 2008 gepresenteerde PvdA-integratienota, die volgens veel partijleden te rechts zou zijn.

Een andere reden zou de lage opkomst zijn in deze kiezersgroep. Slechts 34 procent van de Antillianen, Marokkanen, Surinamers en Turken is van plan woensdag te gaan stemmen.


22 REACTIES

 1. Woensdag 3 maart en in juni 2010 stem ik tenminste, PVDA, heb ik altijd gedaan zolang
  ik hier al woon, ik zie nog heil in ze
  Ik ben wel benieuwd wat het zal worden in juni, voor de PVDA wordt het dan wellicht
  lastig, maar goed, ik hou de moed erin, wat je gaat krijgen is dat het even zal duren alvorens we weer een regering hebben in dit land.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. En waarom ook niet..

  Wanneer is de witteman/vrouw opgekomen voor de donker gekleurd mens..
  Behalve als ze een donker gekleurd kindje willen baren met een kleurtje,dat zo goed is voor de familie..
  Voor de rest is het 0,0.


  Maak melding

 3. De Hond!

  Dit soort Maurice de Hondachtige onderzoeken zorgt voor onrust en verschuiving in de gedachtengang van potentiele PvDA-kiezers.
  Voor welke partij ze dan gaan stemmen is niet zeker maar Groen Links wint er zeker wat stemmen bij. D-66 zal met de charmante Pechtold de meeste van de PvDA stemmen aftroggelen en Agnes Kant vangt ook een paar.
  Eens PvDA, nooit CDA! Daarom zal het CDA geen enkele voormalig PvDA stem krijgen. Zeker nu de val van de regering de PvDA verweten wordt, terwijl het kwaad is geschiedt door het CDA zelf.

  De meeste niet Europese allochtonen stemmen niet als ze niet op de PvDA kunnen stemmen.
  20%stemmenverlies bij de a.s.verkiezingen is dus best mogelijk.


  Maak melding

 4. Ik heb nooit op de pvda gestemd. Ik stem op de partij die mijn belangen het beste kan behartigen, maar ook begaan is met het lot van de sociaal zwakkeren. Belangrijk is, dat die partij de balans van mijn belang en dat van de sociaal zwakkeren goed in evenwicht houdt.


  Maak melding

 5. Vele Surneds denken met weemoed terug aan de periode ‘Den Uil’ (Owroe koekoe)die zgn voor hen opkwam, maar deze heeft in zijn finale fase de ’tonen’ (allochtonen) laten vallen !
  Hij dacht alleen aan z’n eigen hachie en later heeft Wim Kok (de alom bekende vakbondsleider die het zgn meende met de arbeidersklasse) vriend en vijand verast door voor de kapitalistische tour te kiezen.

  Suri’s wees op je hoede en stem op een partij die voor jou en je kinderen een goed perspectief biedt.

  Ik denk dan bv aan D66, Groen Links & SP.
  Dit zijn de sociale partijen die vooralsnog een beetje rust kunnen brengen onder de ’tonen’ .

  Think about this people !!!!


  Maak melding

 6. Tja… ik denk dat het wel meevalt met de “rechtse”toon van de PvdA en dat allochtonen in het algemeen dat ook wel vinden meevallen. Wat dezer partij nekt is dat ze af en toe niet lijken te weten wat ze willen. De samenwerking met gluiperds CDA is funest geweest. Ik stem niet meer op de PvdA, maar op Pechtold.

  peace


  Maak melding

 7. wie het Wilhelmus niet uit volle bost kan zingen,mag ook niet naar de stembus.

  stem front en niet op die domme indiaantje moordenaar bouterse.


  Maak melding

 8. Bovenal STEM morgen en in Juni. Laat je stem niet verloren gaan en stem strategisch, dus op grote partijen. Wij moeten tegenwicht bieden aan het de splijtzwam PVV. Dus STEM!


  Maak melding

 9. Ik vind dat deze zaak grondig onderzocht moet worden. Als minister van recht en wet moet Shantokie, niet wachten tot dat het Openbaar Ministerie de opdracht krijgt om de zaak te onderzoeken. Als hij niet op een scheve schaats heeft gereden en verstandig is, laat hij anderen zien, hoe het in een democratisch staat gaat. Hij heeft het immers over 08december.

  Ik wens de democratie van Suriname heel veel sterkte.

  Gio


  Maak melding

 10. Persoonlijk kies ik liever voor D66, PvdA en Groenlinks.Ik heb vroeger sympathie gehad voor SP toen Marijnissen de leiding had en ook vanwege Harry van Bommel. Toen Agnes Kant onlangs te kennen gaf een evt. samenwerking met Wilders niet bijvoorbaat uit te sluiten ben ik erop teruggekomen.
  SURINAMERS maken jullie morgen gebruik van jullie stemrecht. Ik heb verschillende Surinamers gesproken die al meteen na ontvangst van hun stembiljet, het in de prullenmand hadden gegooid. Dit is te triest voor woorden. Thuis zitten klagen en zielig doen is niet de oplossing. Wij moeten met zijn allen denken aan het algemeen belang (wat staat ons te wachten als rechts het voor het zeggen krijgt) i.p.v het eigen belang (ze doen niets voor mij).


  Maak melding

 11. Ik heb nooit begrepen waarom Surinamers op de PvdA stemmen of lid zijn van deze partij. Deze trouw van de afgelopen 35 jaar van Surinamers aan de PvdA is nooit beloond door de PvdA. De PvdA heeft de grote schreeuwers beloond met staatsscretarissen posten nl de Marokannen. Maar kijk ook naar Amsterdam Zuid Oost waar je als Surinamse Nederlander niks meer te zeggen heb in de locale politiek. De top posities gaan naar de Afrikanen. Pvda Bedankt hiervoor!


  Maak melding

 12. Wat vooral niet te begrijpen is dat al die Surinamers die na 1975 Suriname hebben verlaten vervolgens op de PvdA stemmen. Het is deze partij die voor de onafhankelijkheid heeft gezorgd van Suriname terwijl die er nog niet aan toe was. Met name ben ik verbaasd dat Hindoestanen massaal in Nederland op de PvdA stemmen. Het was juist de PvdA die rond 1975 geen boodschap had aan de Hindoestanen in Suriname die tegen de onafhankelijkheid waren.


  Maak melding

 13. Ik heb ook altijd PvdA gestemd en ook met ze gewerkt,maar sinds kort is hun hoofdkantoor in Mekka gevestigd.Ze moeten ook niets van de niet westerse alloctone hebben ze werken ons vreselijk tegen. stage plaatsen gaan niet naar ant en sur dus stem op D66 oF SP.


  Maak melding

 14. hahahaaah Ai baja DU, als je het zelf niet door hebt,typ ik het wel hahahah jer wordt inderdaad malende.
  Het gaat over verkiezingen in NEDERLAND en niet Suriname,achterlijke gebak ,je lijdt echt aan het Bouterse-syndroom.Jepie no deh moro gie joe,go soekoe presie in lawmang oso DU(ivel)


  Maak melding

 15. Als ik mijn stem zou mogen uitbrengen in NL
  dan voor de partij van de dieren.
  De enigste partij die ook daadwerkelijk doet wat het zegt. Dit is geen joke.


  Maak melding

 16. @ nummer 8.
  durf jij niet onder jou eigen nickname te reageren idioot dat je ben ik vindt dit schofterig komt zeker uit de NDP hoek ze kunnen het niet hebben dat ik hun sekte leider aanpak. het is laf om iemand anders zijn nickname te misbruiken dit komt alleen voor bij de bouterse aanhagers stelletje ezels.jullie mogen doen wat jullie willen maar niemand zal mij stoppen om de misdaden en leugens van de bouterse bespreekbaar te maken.


  Maak melding

 17. DU, weet je nog hoe een bananenboom er uit ziet?

  Welnu, “NDP na wang banabong, a moro yu e smijt nanga doti, a moro NDP e gro”.

  Time will tell.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.