Nieuw Front blijft bijeen in belang van Suriname

58

PARAMARIBO, 28 feb – Het Nieuw Front blijft bijeen. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De vier samenstellende politieke partijen zijn tot een vergelijk gekomen na ruim zes uur onderhandelen. Bij elkaar blijven is de beste optie. Van geschillen is nauwelijks nog sprake.

Zo die er al waren, zijn ze uitgepraat. “De bedoeling is het werk voort te zetten op grond van de positieve resultaten die zijn bereikt”, zegt Venetiaan. De redelijk stabiele economie behoort tot die resultaten. Dat moet worden behouden. Dat er door de jaren heen aardig wat geschillen waren, weegt minder. Onder andere de verdeling van domeinland is nog een heikel punt.

Toch gaan de leiders binnenkort de samenwerking smeden. Dan komen de posities op de kandidatenlijsten aan de orde. De ‘positionering’ is favoriet gespreksonderwerp van vooral voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur. Somohardjo eist betere posities voor zijn kandidaten. Venetiaan voorziet harde onderhandelingen. “De vraag is hoe de positionering moet zijn binnen de ruimte van de beschikbare zetels. Daar moet nog over gesproken worden.”


58 REACTIES

 1. Dit is ontzettend goed nieuws voor iedereen die Suriname een warm hart toedraagt en die de positieve ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar wensen te vervolgen. Ik geloof dat de vooruitgang van Suriname thans niet meer te stuiten is. Op naar 25 mei 2010 voor de effectuering van suriname’s goede toekomst.


  Maak melding

 2. Ik ben een beetje misselijk! Gewoon een beetje misselijk! Wat gebeurt er toch allemaal? Nieuw Front gaat geheid ten onder.

  Als het volk van Suriname deze mensen nog een keer kiest dan moet ze nooit meer klagen en vooral niet op Sky Radio.
  Wat een klucht de afgelopen jaren!

  De ‘emmer’ was een zeef!


  Maak melding

 3. koste wat kost maar het nieuw front mag niet uit elkaar.allemaal om die ene persoon bouterse.is dit wel goed voor land en volk.of is men weer bezig met persoonlijke behartiging.

  een regering dat suriname naar de afgrond leidt wil door blijven regeren.als de meerderheid van de bevolking dit beslist,is het hun goed recht.maar dan moet men niet achteraf komen klagen.

  dan hoeft er ook geen verkiezingen in de toekomst worden uitgeschreven.want dit is normaal gesproken tijd en geld verlies.venetiaan doet dit om de democratie te blijven koesteren.

  front moet oppassen om geen geesten op te roepen,dat men niet zouden kunnen bezweren, laten wij aannemen dat front de verkiezing wint,dan ben ik honderd procent zeker dat suriname niet een rustige tijd tegemoet gaat.

  regeren zal zeker bemoeilijk worden,maar venetiaan doet het voor behoudt van de democratie.
  de democratie van het nieuw front zal suriname duur komen te staan.

  boxel zal zeker de komende periode een zeer belangrijke rol moeten gaan vervullen en met tak zal moeten omgaan met de hele decembermoorden.anders ben ik bang dat er een toestand wordt gecreëerd van volk ongehoorzaamheid.

  de zeden en gewoontes hebben uitgewezen dat srananman niet tegen verlies kunnen,het zogenaamde front democratie zal suriname en de surinamers in een dilemma plaatsen met alle rare gevolgen van dien.

  en hoop echter wel,dat het gezond verstand zal gaan prevaleren,boven dat van het ongezonde.

  no spang,de tijd zal leren
  de avontuur van het nieuw front(venetiaan)gaat nu in !!!!!!!


  Maak melding

 4. Ja, ze kunnen bij elkaar blijven en Su door opbouwen. Ik ga elk jaar naar Su en zie de vooruitgang die er is in het land. Als wij zelf ook onze handen uitsteken blijft het prima gaan. Niet meer zoveel klagen.


  Maak melding

 5. De koehandel en de stoelendans met betrekking tot de zetelverdeling schijnt bij het NF het belangrijkste onderwerp van gesprek te zijn, in plaats van de bestrijding van de corruptie, armoede en de bureaucratie. De huidige NF coalitiepartijen zijn ook bij de aanstaande algemene verkiezingen veroordeeld tot elkaar.
  De andere politieke partijen bieden geen alternatief voor met name de NPS en de VHP.
  en andersom zijn de PL van Somohardjo en de ABOP van Brunswijk niet waardig genoeg voor de oppositie- en buitenparlementaire politieke partijen. Het patronagesysteem zit nog heel, heel diep verankerd in het Surinaamse politieke bestel en daarom hoeft de Surinaamse bevolking niet veel te verwachten van de verkiezingsprogramma’s van de partijen die zullen deelnemen aan de verkiezingen. Hooguit zullen de partijbonzen en sympathisanten rijkelijk profiteren van vergunningen, grond, benoemingen en andere politieke cadeautjes.
  Het is dus als vanouds: same shit, other flies of in het geval van de NPS: same shit, same flies. Immers, de NPS heeft aangegeven dat bij de verkiezingen van 25 mei 2010, dezelfde personen gekandideerd zullen worden als 4 jaar geleden. De NDP kan ook nauwelijks een alternatief genoemd worden, gezien het belaste verleden van figuren als Bouterse en Wijdenbosch. Bij de NDP verwacht ik dat ook hun mislukte assembleeleden van 4 jaar geleden, weer zullen prijken op haar kandidatenlijst. Suriname, ik wens u heel veel sterkte met politieke aasgieren en avonturiers als Bouterse,Wijdenbosch, Brunswijk,Somohardjo en Jong Tjien Fa.


  Maak melding

 6. Het kan zijn dat de regering gelooft dat zij economische stabiliteit heeft bereikt, Maar dat gegeven zich niet vertaald in verkiezings winst bij de komende verkiezing van 25 mei 2010.

  Dat zou komen door dat somo het verknald heeft in de relationele-sfeer met de achterband van de nps en de vhp.

  Bovendien klagen een te groot deel van de bevolking die onder de armoede grens leven.
  Men heeft geen vertrouwen in het front dat zij hun lot zullen verbeteren in de komende vijf jaren.

  De stelling dat het front bij elkaar bijft in het balang van suriname is een leugen. Het front blijft bij elkaar uit wanhoop gelet op de kiesdeler die negatief voor hen. zouden uitpakken mochten zij apart de verkiezingen in-gaan.

  Maar een samen-werking uit wanhoop zal geen goede ontwikkelingen voor suriname voort-brengen maar meer ellende, zoals op kerstnacht te papatam. En papatam is alleen maar het begin van wanbestuur.


  Maak melding

 7. Eigenlijk zagen we laatste jaren al op meerdere vlakken een ontwikkeling waarbij de afzonderlijke partijen langzaam maar zeker groeide naar een multi-ethnisch Front. Een goede ontwikkeling die SME langzaam maar zeker in de situatie van een multi-ethnische politiek met 3 grote politieke partijen kan brengen.
  Toch voorzie ik de nodige hobbels. Zo is het opstellen van de lijst moeilijk. Alle partijen moeten dan vooraf goed inschatten hoeveel aanhang ze krijgen en de daarbij behorende posities opeisen OF er moet goed nagedacht worden over een procedure hoe dit later snel, eerlijk en vooral zonder veel power play ingevuld kan worden.
  Voordeel van een vroeg samengaan kan zijn dat de verschillende partijen dan minder mogelijkheden hebben om hun troef uit te spelen. We weten allemaal dat Somo en Bruns een veel te grote invloed konden uitoefenen omdat zij nodig waren voor een meerderheid.

  Hopelijk krijgen Somo en Bruns in de komende periode slechts de macht die hen opgrond van hun achterband toekomt.


  Maak melding

 8. Positie!

  Wat lijkt op een voorbeschouwing van een belangrijke voetbalwedstrijd, is niets minder dan de voorbereiding op parlements verkiezingen in Suriname.
  “Positionering” is zetelverdeling op belangrijke posten. Wie in de spits wil spelen om te scoren moet het op de training bewijzen, toch? Maar dat gebeurt hier niet; integendeel! Op vele fronten hebben we als FRONT gefaald, ook al lijken we het economisch goed te doen. Maar er zijn grote scoringskansen verloren gegaan en een gouden kopkans voor open doel tegen IAMGOD ging over. Ook dreigen we de wedstrijd om de gouden cup in het Nassaugebied met 8-2 te verliezen (verkopen) aan nog zo’n GOD.
  En toch trappen onze supporters in deze shit en leveren ze geen kritiek op deze openbare wanprestaties. In de echte sportwereld zouden de trainer en het voltallig bestuur onmiddelijk op straat gezet worden.

  We zijn als FRONT onverdeeld en gaan de positie’s bespreken en verdelen, in plaats van onze partijprogrammas aan elkaar te toetsen en dit aan de kiezer te vertellen, zodat ze weten waar FRONT voor staat. De uitverkoop/bedeling is nu reeds begonnen voordat de Beer geschoten is.
  En toch trapt de kiezer van FRONT in deze stront! Sital heeft gelijk: de kiezers in Suriname zijn niet slim! Hij zegt niet dat ze dom zijn daarom klopt zijn constattering.

  Als FRONT weer wil regeren na 25 mei 2010, dan zal ze de waardering van de kiezer op prijs moeten stellen door een slimmere koers te varen dan de afgelopen jaren. Good luck!


  Maak melding

 9. We moeten proberen ten koste van alles de MC buiten het machtscentrum te houden!!!!!Het gaat goed met de economie, de democratie en vrije meningsuiting etc… zo houden!!!!!


  Maak melding

 10. ” Eenheid maakt macht”.

  De kracht van de eenheid is:
  ” Eensgezind werken aan de idealen die met elkaar zijn geformuleerd,om gezamenlijk verder te werken aan de economische groei en ontwikkeling het land.
  En in het bijzonder:met respect voor de etnische achtergrond en geloof.

  “Bondru kon na wang gie wan betre Sranang”.

  Nu op naar de verkiezingen 25 mei 2010.


  Maak melding

 11. Totaal geen ruggengraat en gewoon belust op macht zoals velen het ook anderen zullen toeshuiven en toe roepen.
  Helaas met dien verstande dat de ander zich niet laat chanteren om te kunnen blijven regeren.


  Maak melding

 12. in het belang van suriname is het niet goed als sekte leider bouterse aan de macht komt.
  op 25 feb waren al die moordenaars onderdrukkers oplichters drugsdealers bij elkaar om te vieren dat ze mijn land naar de afgrond hebben geleid, het is toch in en in triest dat deze mensen nooit afstand hebben genomen voor wat ze met mijn land hebben gedaan economie kapot gemaakt geld waarde laten devalueren ze hebben in het verleden en nu bewezen dat ze geen moer weten hoe ze een land moeten besturen en ontwikkelen stelletje mislukkelingen zijn ze allemaal.


  Maak melding

 13. Zoals reeds eerder aangegeven zal dit de ondergang betekenen voor met name de NPS. De NPS heeft het nu reeds zwaar te verduren met coalitie partner A Combinatie, waarvan exponenten in het binnenland vertellen, dat de stadcreolen (lees NPS) geen ontwikkeling willen brengen in het binnenland. En alle ontwikkelingen die wel zijn gekomen, die zijn dankzij hun participatie in de regering. Nu reeds weten we dat de NPS, wat zetels betreft nog verder achteruit zal gaan in het binnenland, in Coronie kunnen ze het helemaal vergeten, in Para zijn hun zetels ook in gevaar, met name vanwege het feit, daar de Paranen niet meer kunnen rekenen op hun President in de grondkwestie. De kans is dan heel groot, dat de NPS binnen de Front coalitie de op 1 na de kleinste partij wordt onder leiding van Ba Vene.


  Maak melding

 14. Ba suku ba feni ba tyari en ef yu no man tyari yu sa bari!

  … hoor Surinaams volk!

  Jullie zijn echt niet slim als jullie front weer in het zadel helpen. Dan kan men echt de stekker uit het stopcontact halen. Dan is het gedaan met het land.
  Somo for president? Have a heart!


  Maak melding

 15. Hoe belang van Suriname…dan nu vraag ik me af wie is koe wie is ezel en wie hond.
  Maar waarneer het op aankomst is het Partij belang.

  Maar partij belang is altijd nadelig voor land en bevolking…b.v. de stadman wil dit niet dan wel niet… bosman heeft ook plannen maar krijgt nooit geld wel subsidie voor binnnelandse vluchten….dan komt één voor mijn mensen…. komt er weer een ander voor hen die op mij lijken….dan komt er weer een als wij iets of iemand hard aanpakken dan gaan wij naar huis.

  Dan krijg jij te horen samen uit samen thuis…..wat de een ook flikt de anderen moeten slikken….dan hoe lands belang…FRONT is gewoon ziek…..en ook ziek makend er kan nooit beleid gemaakt worden er is nooit een behoorlijke richting….men zit gewoon weer de boel te belazeren en de bevolking dom te houden…….wie trekt nog steeds de karavaan als blaffende honden…..de NPS


  Maak melding

 16. Alles heeft zijn tijd.Alleen weet niemand wanneer zijn tijd voorbij is en denkt men de eeuwigheid te kunnen vastspijkeren en te manipuleren. Het is niet goed een situatie met harde hand te willen veranderen en stil= zwijgend toezien dat je belazerd wordt ook niet.In beide gevallen wordt de groei naar vooruitgang gestagneerd en moet men als het ware steeds weer opnieuw beginnen.Ik hoop dat leiders dat gaan inzien en te bezeffen dat ze met mensen te maken hebben en niet met dingen.


  Maak melding

 17. Ach zal Venetiaan, denken,de ene trouwd ook als de zwangerschap niet van hem is en anders kan er na het huwelijk alsnog een scheiding komen doordat het huwelijk niet wordt geconsumeerd.

  ha ha ha
  soso lafu en Somo lacht zich krom


  Maak melding

 18. Nieuw front blijft bijeen in het belang van de eigen zak.
  als ik kijk wie het allemaal voor het zeggen hebben op de verschillende ministeries… ik wil ook een functie als hoofd beleidsadviseur
  hoe verzinnen ze dat?????
  niveau DNA fokop hoe willen deze mensen de regering controleren of wetten maken. de NDP is in dit geval het beste van twee kwaden.als ze het menen met suriname Wordt van elke party de top vervangen door jongeren plus… scheiden van de functie politiek leider en partij leider beginnen jullie daarmee


  Maak melding

 19. @ brantimaka
  wie kan niet tegen zijn verliest?
  bouterse heeft bewezen dat hij niet tegen zijn verliest kan neem de demonstratie van daal die duizenden mensen op de been bracht, en dat bouterse en zijn vriend bishop maar paar honderd mensen de wat er daana is gebeurd praten wij nu nog steeds over brantimaka,de tijd dat suriname bang was voor bedreiging en intimidatie is ver achter ons brantimaka gelukkig maar zo ik zeggen, wat ik wel heel duidelijk zie aan de aanhagers van sekte leider bouterse is dat ze denken dat we nog in de jaren tachtig leven de vergissing die arron heeft gemaakt om korte metten te maken met een stelletje padvinders zal deze keer niet gebeuren alle democratische middelen mogen gebruikt worden op wat voor bedreiging dan ook de kop in te drukken vooral waneer het gaat om de bedreiging van de rechtsstaat suriname.jullie zijn gewaarschuwd.


  Maak melding

 20. Yess!!!!! en hiermede hebben ze hun eigen glazen ingegooid.(let op!!) (‘positionering’)
  Somo, gaat harder knijpen in de ballen van zijn mede front genoten en dan krijg je de poppen aan het dansen…….Los van het feit hoe de Surie’s over het gegeven denken.

  Wij (front) gaan door………(Grappenmakers)

  Toch gaan de leiders binnenkort de samenwerking smeden. Dan komen de posities op de kandidatenlijsten aan de orde. De ‘positionering’ is favoriet gespreksonderwerp van vooral voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur. Somohardjo eist betere posities voor zijn kandidaten. Venetiaan voorziet harde onderhandelingen. “De vraag is hoe de positionering moet zijn binnen de ruimte van de beschikbare zetels. Daar moet nog over gesproken worden.

  Luister en huiver, http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/84

  Soso Fatu!!!!!

  Malli.


  Maak melding

 21. NPS een todoprasoropartij in spé? Ik geloof er niets van. Alhoewel na time will tell.

  Wij moeten voor het gemak eens nagaan wie allemaal in de afgelopen decennia hebben ingeboet of niet juist deze aanhangers zijn, die moord en brand schreeuwen over de kosten van levensonderhoud.


  Maak melding

 22. Commentaar geven en of een mening mbt 25 mei a.s. dat is een ieder zijn goed recht, de mijne, hier komt ie, na 25 mei stel, weer die front gasten, ok, als de mensen dat daar in het land willen en hun stem uitbrengen op diegenen die zij denken dat het goed is, wie zijn wij, ik etc. Ik heb liever wat anders na 25 mei, maar ik zit hier en kan zoveel willen maar daar moet het gebeuren
  Woonde ik daar, dan wist ik het wel, op front
  stemmen, nooit, laatst zei iemand tegen mij
  al komen anderen, moet je het zo zien

  tra free free ma a srefi KA!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 23. Geachte redactie,

  In het belang van de Surinaamse kiezer, schept dit besluit van het Front in elk geval ‘helderheid’ bij de kiezer.

  Dit is vooral gunstig voor deze laatste, bij het maken van een ‘heldere’ keuze tussen het Oude en het Nieuwe. Omdat volgens velen het bij het Front slechts gaat om aan de macht komen en ten koste van wat dan ook aan de macht blijven. Dit ten koste van de kiezer en ten nadele van Surinames broodnodige ontwikkeling. Ook al tonen zij jaar in jaar uit weinig van ‘ontwikkeling’ te kunnen bakken. Het zijn GEEN ondernemers maar middelmatige ambtenaren, die slechts gespecialiseerd zijn in het ‘uitbesteden’ van Subsidie- en/of Belastinggelden.

  Terwijl ’t bij het Nieuwe’ gaat om aan de macht te komen t.b.v. de kiezer, ter ontwikkelingen van de Republiek Suriname en het bewerkstelligen van hoop en welvaart voor al haar inwoners, ongeacht hun afkomst. Dit opgrond van een ontwikkelingsvisie.

  http://studenten.staatsolie.com/productenenklanten/klanten_09.html

  Het Front heeft in de afgelopen jaren slechts bewezen, een ‘samenraapsel’ te zijn van opportunisten, die regelmatig met mekaar overhoop liggen. Zonder dat daar enige maatschappelijk visie tegenover staat, dan slechts het ‘Nieuwe’ uit het machtcentrum te houden. Waarbij alleen het groepsbelang centraal staat. “Mensen die lijken op mij lijken” zij een Frontpolitici eerder.

  http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY

  In bijvoorbeeld Amsterdam-Zuidoost in Nederland met haar ‘slavenplantage politieke cultuur’, gaat het niet anders aan toe. Met als gevolg dat na gelang van tijd deze ‘Afgestudeerde Subsidie Politici’ na hun Nederlandse politieke avontuur, eerder hun heil zoeken bij de oude politiek in Suriname. Om het dunnetjes over te doen. Uitgerangeerde Afrikaanse Surinaamse politici uit Nederland, kiezen voor het gemak voor de NPS-Suriname, terwijl uitgerangeerde Hindustaanse Surinaamse politici hun heil zoeken bij de oude VHP- elite. Een klein deel kiest uit frustratie voor de onbeduidende SPA partij.

  Met de NDP Suriname willen deze politici echter weinig van doen hebben. Omdat deze Sunsidie-politici zich nauwelijks kunnen meten met het tempo, de bedrijvigheid en ambitieuze visie van deze partij in Suriname. Buiten dien kan dit hun plannen bij terugkomst in Nederland ernstig bemoeilijken, als men er achter komt dat zij tijdens hun aanwezigheid in Suriname, de handen van de NDP voorzitter Desire Delano Bouterse geschud hebben of een NDP-Massameeting bezocht hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=8vNV25MtELU

  Tevens is de Partij ideologie van de NDP ter ontwikkeling van de Republiek Suriname, voor deze Subsidie-politici te hoog gegrepen. Terwijl buitenlandse politici van Surinaamse origine uit Nederland vooral, op de NDP kiezers nauwelijks enige indruk maken met hun ‘zelf’ bijgespijkerde Curriculum Vitea’s. Verder kunnen zij vaak genoeg NIET aantonen, wat zij in het Koninkrijk der Nederlanden in de afgelopen jaren ‘zichtbaar’ gepresteerd hebben, dan het slechts weerleggen van meters lange valse CV’s met daarop hun opgeklopte prestaties. Los van hun in opspraak geraakte dubieuze reputatie.

  Verder is gebleken dat zij in de Republiek Suriname de politieke werkdruk helaas nauwelijks aankunnen. Vooral ook vanwege het gebrek van Subsidie faciliteiten en het creatief denkpatroon, welke de Surinaamse politiek derhalve van hun eist. Het is voor hen allemaal teveel gevraagd.

  Ook maakt het feit dat zij de Republiek Suriname nog als verlengstuk beschouwen (provincie) van Nederland, vanwege de gemeenschappelijke geschiedenis, de zogenaamde stedenbanden en de Nederlandse taal, het aanknopen van netwerken in Suriname niet eenvoudig op. Vandaar dat zij vaak genoeg na enige jaren van werkdruk en mislukking in de Republiek Suriname, gauw weer geruisloos het hazenpad kiezen terug naar Nederland. Om in hun oude rol als zogenoemde ‘gemanumitteerden’ hun toekomst anoniem verder te slijten.

  http://www.suriname.nu/301ges/manumissie01.html

  Vandaar dat wij van mening zijn, dat dit onderscheid tussen het Oude en het Nieuwe in de Republiek Suriname, zichtbaar en helder gehouden moet worden en blijven. Waardoor de Surinaamse kiezer in de Republiek Suriname makkelijk het kaft van het koren kan scheiden, bij haar gang naar de stembus.

  http://www.youtube.com/watch?v=nNHBLsAp28c&feature=related


  Maak melding

 24. Zolang een verdachte van een x aantal moorden zich kandidaat kan stellen voor president en zich jaren vrij kan bewegen dan vraag je je af hoe serieus je Suriname kan nemen.


  Maak melding

 25. Wij zullen strijdend ten ondergaan..

  Dit is gif voor het volk die op front-stemt

  Bij elkaar blijven voor het eigen belang tot de laatste adem..

  Wie dan leeft die dan zorgt..


  Maak melding

 26. Suris hebben geen recht van klagen na 25 mei 2010..

  Je kiest voor onder ontwikkeling en berusten in je lot tot de dood jou schijdt..

  Lang leve de oude zieke lijders die niet anders kunnen dan blijven zitten op die stoel voor de laatste adem..

  Tjé potie opa en oma’s andere keus is er niet..


  Maak melding

 27. Mensen…mensen…wees op uw hoede!!! Ga op 25 mei massaal stemmen op het FRONT, want als de NDP(Moordenaars kliek)het straks voor het zeggen heeft, zal het gedaan zijn met de democratie!!! Willen wij 8 december terug??? Willen wij de volkmilitie terug??? Willen wij bespioneerd worden door onze buren??? Zullen alle kranten een verschijningsverbod krijgen??? Zullen de radiostations weer platgeschoten worden??? WAT STAAT ONS TE WACHTEN???? NDP…NEE NEE NEE..!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. De kiezer vraagt zich nooit af op wie ze gaan stemmen. Nee, omdat ze dat al hun hele leven weten, en erg standvastig daarin zijn. Vragen ze zich af waar ze voor gaan stemmen? Nee, want dat wordt ze niet verteld of interesseert ze niet, althans de massa. Het is toch lachen geblazen? Beleidsbepalers hebben aan de vooravond van de verkiezingen (nog) geen beleid om naar de kiezers te communiceren.

  Het is een stoelendans om macht en aanzien, waar niemand zijn positie wil opgeven. Dat is het enige waar ze zich nu druk om maken.

  Ik heb niets tegen Front maar we moeten ook niet gaan doen alsof het land vooruit gaat.
  Volgens mij mag het niet zo moelijk zijn om een land dat aan de afgrond was, op het punt te brengen waar het nu staat. Dit kan je op verschillende manieren bereiken, maar ook door o.a. de grondstoffen voor een appel en een ei weg te geven, of wurgcontracten aan te gaan om voor de korte termijn de schijn te wekken. Nee, niet alles wat blink is goud. En zo ken ik er nog een paar.

  Suriname heeft een fundament nodig om voor langere termijn de vooruitgang te waarborgen, maar dat is momenteel totaal niet het geval.
  Waar is de bananen export? Ooit was er suiker productie, maar nu is er een schaarste. Een staat die accoord gaat met een kredietregeling voor het belachelijke bedrag van 15 miljoen euro (of dollars?) om 2 helikopters aan te schaffen heeft geen vooruitgang. Krediet kost Geld!

  Ik had mijn commentaar heel graag positief afgesloten maar heb geen zin om mijn kop in het zand te steken. Dus zeg ik met een flinke dosis objectieviteit.
  Het blijft een raar zooitje daar, en na 25 mei gaat de corruptie en vriendjespolitiek gewoon door.

  Wedden dat…..


  Maak melding

 29. Ik hoor u toch niet zeggen dat het nieuw front de beste combinatie is om Suriname versneld naar de absolute top te helpen?

  Er is gene dele sprake van een homogeen geheel. Iedere volksstam doet haar deel, gaat u maar zelf na.

  Aan dat etnocentrisch gedoe zal vroeg of laat, hopelijk niet allah Guyana een einde komen.

  Als die dit doorgaat wordt het echt wel vuurwerk in dit land met al die eilandjes.


  Maak melding

 30. De grote grap is dat niemand van al die critkasters hier op het furum op 25 mei a.s. ook maar het recht zal mogen smaken om te stemmen.

  In Suriname zijn wij volwassen genoeg om het zelf te bepalen. Verder basta!


  Maak melding

 31. Krepie, je leeft duidelijk in het verleden.

  Maar goed stem op front zeg je, wat krijgen we dan, Somo Als president, Sardjoe als VP en Lonnie Brunsie als DNA voorzitter. Alleen dit vooruitzicht is om van te kotsen.

  Mocht front na 25 mei een regering kunnen vormen, zorg in ieder geval dat je niet in Suriname ben, want zoals in 2005 was al overduidelijk dat de meeste Surinamers niet op front hebben gestemd en de regering ook niet wilde, nu kan het een opstand veroorzaken, front staat nl niet voor het Surinaams belang.


  Maak melding

 32. #25/Du
  is weer gebleken hoe die domme massa denkt,jij bent alvast een van eerste koekenbakker dat nu reeds begin te brullen.

  door jou stommiteit en achterlijkheid of beter gezegd minderwaardigheidsgevoelens maakt dat surinamers steeds maar moeten blijven bedelen.

  iemand met een doses principes gaat echt niet als jou redeneren.
  jij bent gewoon blijven roesten in het verleden.en denkt hellemaal niet aan de toekomst.

  als jullie maar de haat en wrokgevoelens kunnen afreageren op bouterse.
  dan hebben jullie verder geen moer te maken met de ontwikkeling van land en volk.

  wil je of vinden jullie het prettig om steeds gevulde dozen en geld naar familie in suriname te sturen.om dan later deze te bedreigen of te chanteren.dit is een zeer slechte handeling en brengt geen welvaart.

  als men op deze manier blijft redeneren dan mag men rustig op venetiaan en consorten hun stem uitbrengen.

  laten wij Indonesië als voorbeeld nemen,dan ga ik echt geen tekst en uitleg geven.
  want dit land heeft suriname ver achter zich gelaten.

  suriname en de surinamers zijn nog steeds bedelaars gebleven


  Maak melding

 33. #25/Du
  is weer gebleken hoe achterlijk jij bent. alvast ben je een van eerste koekenbakker dat nu reeds begin te brullen.brullen om jou eigen veiligheid en dat van een stelletje idioten.

  door jou stommiteit en achterlijkheid of beter gezegd minderwaardigheidsgevoelens maakt dat surinamers steeds maar moeten blijven bedelen.

  personen met principes gaat echt niet als jou redeneren.
  je bent gewoon blijven roesten in het verleden.en denkt helemaal niet aan de toekomst van anderen.als jullie maar de haat en wrokgevoelens kunnen afreageren op bouterse.

  wil je of vinden jullie het prettig om steeds gevulde dozen en geld naar familie in suriname te sturen.om dan later deze te bedreigen of te chanteren.dit is een zeer slechte handeling en brengt geen welvaart.

  als men op deze manier blijft redeneren dan mag men rustig op venetiaan en consorten hun stem gaan uitbrengen.

  laten wij Indonesië als voorbeeld nemen, dan ga ik echt geen tekst en uitleg geven.
  want dit land heeft suriname ver achter zich gelaten.

  suriname met de surinamers zijn nog steeds bedelaars gebleven.
  hoe onzeker worden de suriaamse mens gemaakt door deze regering,een regering dat nauwelijks iets gedaan heeft voor zijn eigen mensen.


  Maak melding

 34. Het kan ook niet anders,hun politieke hachje proberen te redden is op de 1e plaats, voor de rest een worst.Ze zijn gedoemd om bij elkaar te blijven, voor de ene een sekte leider, bla-bla-bla en weet ik veel, en de bij andere(n) een vrijheidstrijder en noem maar op. In een elk “beschaafd” Land wordt er na de verkiezing(en) gepraat met de grootste partij die het Volk vertegenwoordig om wat van het Land te maken, in Suriname (lees front+) niet, men praat met bij verstek veroordeelde, verkrachter(s), banrover en weet ik veel en gilt dat die andere zuso en zo dat. Krom als ik weet niet wat, maar ja, in Suriname en bij Masra is alles mogelijk zeg men het vaak. Jammer het komt het Land niet ten goede.


  Maak melding

 35. @ de bouterse aanhangers,
  Suriname moet zich niet laten gijzelen door een stelletje dom en naief klojo’s van de NDP
  de president van suriname moet een smetteloos blazoen hebben en dat kan je niet van bouterse zeggen nog van een aantal figuren die met hem zamenwerken, bouterse heeft de schijn tegen.het word tijd dat wij de discussie over de keuze voor bouterse feitelijk gaan benaderen en ophouden met dom emotionele gelul bouterse zijn verleden spreekt boekdelen hij heeft bewezen dat hij het niet kan het enige wat deze man heeft zijn mooie praatje voor de bhúne niemand mag hem kritisch ondervragen over zijn verleden hij omwijkt vragen over democratie rechtsgang moord drugs dit alles maakt hem onbetrouwbaar.de bouterse aanhagers vergelijk ik met een bankdirecteur die speculeert met geld van een anderen terwijl hij donders goed weet dat de bank waarmee hij zaken doet een zeer slechte reputatie heeft.lees a.u.b de reaktie van de domste jongen van de klas op nummer 40, ik zou zeggen bepaal jij maar lekker zelf en als het achteraf blijkt dat het niet goed is los dan jou probleem maar ook lekker zelf op mafkees dat je bent.kies voor democratie vrijheid van meningsuiting persvrijheid voortuigang allemaal grondrechten van de democratie dit is mijn advies aan de surinamers met verstand, de domme massa als pinto kies toch voor een moordenaar die ervoor zal zorgen dat ons land wederom in isolatie terecht komt.


  Maak melding

 36. Het geboefte begint nu de huid te verkopen voordat de beer geschoten is.Hoe kan je nu al afspraken maken om een land te regeren nog voordat men weet wat de uitslag zal zijn?Voor het belang van Suriname wat voor 1 baja,ons belang zullen ze bedoelen er is nog heel veel te jatten.
  En de 2 grootste schurken Somo en Brunswijk lachen in hun vuistje.


  Maak melding

 37. @ brantimaka.
  luister me boi op 25 feb 1980 hebben de mensen met principes kunnen zien dat niet iedere verandering een verbetering is bouterse heeft laten zien dat hij in korte tijd een heel land naar de sodemiter kan helpen de puinhoop die bouterse achter heeft gelaten kan je niet zomaar aan de kant schuiven en zeggen komt het maar weer proberen, figuren die bouterse nog meer kansen willen geven hebben geen principes ik noem ze waardeloos burgers van suriname zonder verstand en daar hoor jij ook bij brantimaka, jij neemt indonesie als voorbeeld ik neem guyana als voorbeeld voor de revolutie waren wij op alle gebieden beter dan guyana wat is er na de revo gebeurd achteruitgang en armoede in suriname en juist daar wil jij niet over praten de feiten liegen er niet om bouterse heeft met zijn mislukte revo onze mooie land naar de bliksem geholpen geeft dat nou een keer toe en steek jou kop niet steeds in het zand. ik zeg het nog een keer de aanhagers van bouterse hebben allemaal een lage IQ, jij wil praten over indonesie ik heb jullie vaker gezegd dat de aanhagers van bouterse willen praten over een onderwerp waar zij geen moer van weten zoek op het internet ontwikkelingsband nederland en indonesie weer hersteld.de aziatische crisis heeft indonesie zwaar getroffen dat president habibie bij nederland heeft aangeklopt voor het herstellen van de ontwikkelingsrelatie. tegenwoordig kan je veel informatie vinden op het internet dus liegen of verdraien van de feiten heeft geen zin brantimaka. de vergelijking met indonesie is weer zo iets als appels met peren vergelijken probeer de dingens relatief te benaderen me boi .


  Maak melding

 38. Een maand na de verkeizingen is het business as usual.
  Er zullen geen winnaars uit de bus komen want er veranderd niks!
  Ongeacht wie er aan de macht komt.


  Maak melding

 39. du,
  er zijn maandverband zeilende,toiletpapier enz
  de rijen bij de pompstation en de lege rekken in de winkels.

  wie was toen president van surinme?
  yu hede boro mi boi


  Maak melding

 40. Blablablabla van de Front(ale)aanhangers,op 25 mei zal het volk kiezen voor,MegaBlok ,en deze geboefte tuig naar hun koooien verbannen.
  Men vergeet te vertellen dat Brunswijk het Marowijne gebied naar de klote geholpen heeft,denk aan Moengo en Albina,de oostwestverbinding,men kan niet meer veilig daar naar toe reizen.

  En wat is er na 4 termijnen Baviaan Vene allemaal van het land terecht gekomen?Niets en dan ook niets, en als er iets is verbeterd komt het door bedelen en nogmaals bedelen bij hun slavenmeesters,denk aan het nieuwe Ministerie van Volksgezondheid,door Nederland gerealiseerd,renoveren van politie-buro`s en scholen ieja ook door bedelgeld van Nederland,dan heb ik het nog geen eens over gestolen grond door Somo en zijn bende.
  Front(aal) blijft bijeen?Never nooit meer.


  Maak melding

 41. Als ze geen kruid meer hebben gaan ze onzin vertellen zie reaktie nummer 51,52 53 ik word moe van jullie zinloos reaktie die nergens op slaat er komt niets verstandig uit deze figuren hun kop alleen onzin.


  Maak melding

 42. Remember #26, en dan dit.

  Pertjajah Luhur neemt geen genoegen met positie 2005 05 Mar, 00:03
  Partijleider Paul Somohardjo mag van zijn structuren geen genoegen nemen met de positie die Pertjajah Luhur (PL) had in 2005. “Wij gaan voor uitbreiding van onze positie. We hebben keihard gewerkt in de afgelopen periode en hebben veel geïnvesteerd. Dan kunnen we niet stil blijven staan of achteruit gaan”, zegt Somohardjo in een exclusief interview met Starnieuws. “Als we geen betere waardering krijgen dan in 2005, moet ik terug naar mijn structuren en die moeten dan eventueel besluiten om zelfstandig de verkiezingen in te gaan”, aldus de politicus.

  Somohardjo voert vanmorgen nog overleg met partijtoppers om de strategie aan te scherpen. Op de huidige kieslijst heeft PL 9 plaatsen op assembleeniveau: 2 in Paramaribo, Commewijne 2, Wanica , Nickerie, Para, Saramacca en Marowijne elk 1. “Wij zijn aantoonbaar gegroeid en moeten een betere positie krijgen”, vindt de politicus. “Wij kiezen voor redelijkheid en billijkheid”, aldus Somohardjo. Zijn partij heeft zes zetels in de Nationale Assemblee.

  PL wil in Nickerie niet op de vierde plaats gekandideerd worden, zoals bij de vorige verkiezing. “In Nickerie hebben wij veel geïnvesteerd en ons ledental is gegroeid. We willen geen ondersteuner zijn voor andere partijen”. PL claimt in Nickerie de tweede plaats, die nu door de Nationale Partij Suriname (NPS) wordt ingevuld. In Paramaribo wil de partij een derde plaats erbij. “Wij zijn veel groter dan de Surinaamse Partij van de Arbeid en hebben daar maar twee plaatsen terwijl de SPA er drie heeft”, betoogt Somohardjo. Ook in Wanica claimt PL een betere positie.

  De politicus merkt op dat in Coronie zijn partij ook heel wat werk heeft verzet. “Als de NPS daar alle twee posities invult, kunnen wij haar moeilijk ondersteunen als we niet zichtbaar zijn op de kandidatenlijst”, zegt Somohardjo. In Saramacca wil PL ook een betere positie. “Wij zijn een grote partij en moeten ook zo worden behandeld. Wij hebben ook aandelen in het Nieuw Front. We zijn in het verleden, toen wij Pendawa Lima waren ook alleen de verkiezing ingegaan”, betoogt Somohardjo.

  Soso fatu!!!!

  Malli.


  Maak melding

 43. er zijn genoeg bewijzen,dus kom niet met jou onzin reactie op ons af.je bent gewoon een misleider en vecht voor eigen behoud samen met de overige landverraders.

  jij en de overige landverraders schijten nu een grote buffel.
  het nieuw front is nu helemaal afhankelijk geworden van somo.en de zogenaamde domme javaan is nu de baas van jou voorzitter aan het worden.

  niet somo is bezig te likken maar venetiaan, doet dit voor zijn eigen behoud en dat van de overige landverraders.


  Maak melding

 44. IK dacht dat vene gezegd had,dat hij niet meer meedoet of terug komt na de verkiezing.

  De lady van el vene heeft ook gezegd dat zij ouder zijn geworden en het lichaam wil niet meer.

  Als je al diep in de zeventig zit en het lichaam begint schuren te tonen zoals zij zelf zeggen,dan moet je de eer aan je zelf houden..

  IN 2005 was de uitslag van front 23 zetels een afstraffing van 41 naar 23..

  De komende periode zal de afstraffing niet beter zijn..

  Van sadrjoe hoef je niks te zeggen,hij is en blijft een laffaard een echte parasiet..

  Als sardjoe echte ballen heeft laat hij een bestuurs verkiezing houden binnen de partij..


  Maak melding

 45. Intussen komt vhp vernieuwingsbeweging met een eigen lijst, Spa mensen in Nickerie lopen bij bosjes weg, Jessurun die charlatan wil een plek in Nickerie want volgens hem zijn ze daar sterk hoe hij daaraan komt weet joost. Somo wil op meer verkiesbare plekken ook in Nickerie, waar vhp momenteel 3, nps 1 plek heeft maw vhp zal hoogstwaarschijnlijk daar 1 plek overhouden, sardjoe jou dagen zijn geteld samen met nps mi boi. tokkie heeft intussen al zi’n ticket geboekt richting Noord-zee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.