Surinaams Hof start onderzoek tegen minister

27

PARAMARIBO, 26 feb – Het Hof van Justitie is gestart met het onderzoek naar eventueel onrechtmatig handelen van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het betreft de aanklacht over bescherming van ambtenaren die mogelijk betrokken zijn bij mensenhandel. Op de eerste dag werd de Nederlandse advocaat John King, verhoord.

Zijn eis om een strafrechtelijk onderzoek staat nog recht overeind. “We hopen dat het hof het Openbaar Ministerie zal aansporen te starten met een onderzoek”, zegt King tegenover de Times of Suriname. De weigering van het OM Santokhi te vervolgen steekt nog immer. King en zijn cliënte, Dianthe de L’isle, zijn nog heilig van overtuigd dat Santokhi een scheve schaats reed.

Anders valt niet te verklaren waarom de ambtenaren nog op hun post zitten. De L’isle is voormalig topfunctionaris Vreemdelingenzaken op Justitie & Politie. Volgens King zijn ruim vijfhonderd Chinezen illegaal voorzien van verblijfdocumenten. De L’isle zegt de wanpraktijken vaker vergeefs te hebben aangekaart. Zijzelf verscheen niet op de eerste zitting omdat ze vreest voor haar veiligheid.


27 REACTIES

 1. Suriname laat zien dat het nu een rechtsstaat is waar niemand boven de wet staat.opvallend vind ik wel dat iedereen die bouterse aanpakt het in de ogen van zijn aanhagers het moet ontgelden gilds, santokhi,G.spong nederland dokters van leeuwen , winnie sordrager,H van mierlo vene.
  jullie mogen alles in het werk stellen maar de berechting van bouterse en zijn beulen is niet meer te stoppen.


  Maak melding

 2. Ze moete dese glad haare mang gaan opsluite.
  Dese mense denke dat zij de baas zijn in Sranang.
  Onse mense moet weer die gezag neme.
  Hij heef geluk dat baas hem nog niet afmaak.
  Die nederlandse avokat is ook tege hem.
  Dus hij is res nul.
  Want dus dan is Nederland ook tege hem.
  BOUTA for PRESEDENT.
  NDP FROREVER.


  Maak melding

 3. Deze minister is goed; waaruit blijkt dat als ik vragen mag ? Wat heeft deze minister voor elkaar gekregen in zijn regeer periode ?Nul , nul is het antwoord. En toch vinden sommige mensen hem goed. Hier speelt duidelijk het mag je gehalte van de mensen een rol. Maar de feiten pleiten juist tegen hem als minister van justitie. Santokhi heeft juist de schijn van criminaliteit tegen. Teveel verdacht makingen tegen hem als minister van justitie. Onder-andere 10 kg cocaine die enkele jaren terug in zijn auto werd aangetroffen. Om dan te verklaren dat de tegenstanders de drugs hebben geplaats in zijn auto is ongeloof-waardig gelet op de vele zaken waar van hij nu verdacht wordt.


  Maak melding

 4. Het blijft een onzin verhaal.
  -1- Er moet eerst bewijs komen dat er mensne ten onrecht een verblijfsvergunning hebben gekregen.
  -2- Dan het bewijs dat specifieke aanwijsbare ambtenaren daarvoor verantwoordelijk zijn. ( vreemd want dÍsle geeft dan gelijk aan dat zij haar werk niet naar behorn heeft gedaan!!?? )
  -3- Als voorgaande bewezen moet nog bewezen worden dat er voldoende bewijs was om die ambtenaren disciplinair te straffen met overplaatsing of ontslag.
  -4- Als 1 – 3 vast staat ook nog eens dat Santo hier VOLLEDIG weet van had en dat hij zich ACTIEF heeft ingezet om disciplinaire maatregelen tegen te houden.

  Kortom King vecht weer tegen windmolens. De vraag die dan rest is doet hij dat omdat hij zo dom is of omdat er een geldschieter is die maar wat graag zijn hoge rekeningne betaald?


  Maak melding

 5. 1. King heeft als advocaat nog niks gepresteerd, dus probeert ie maar wat.
  2. mw. de lisle vecht voor een verblijfsverg, dus deze show moet haar positie versterken.
  3. haast alle chinezen zijn de laatste 10 jaren illegaal dan wel onrechtmatig aan een verblijfsvergunning gekomen. Santhoki, Vene, somo ( met klein letter, is een kleine zielige geest ) hebben er dik aan verdiend.
  dus..wie zonder zonder zonde is..werpe de eerste steen !!!!


  Maak melding

 6. Deze minister is goed; waaruit blijkt dat als ik vragen mag ? Wat heeft deze minister voor elkaar gekregen in zijn regeer periode ?Nul , nul is het antwoord. En toch vinden sommige mensen hem goed.
  Theo

  Figuur laat je eens goed informeren wat deze minister afgelopen 5 jaar gerealiseerd heeft!!! kennelijk heb je je niet eens verdiep over de prestaties die Santhokie afgelopen 5 jaar, maar je kom je je mond hier op het forum wel open maken???!!! Typisch een waardeloze surinaamse eigenschap!!! I.p.v dingen te onderkennen, steeds maar weer die afgunst van de ziekelijke Surinamers langs de zijlijn die zelfs geen inzet hebben!!!


  Maak melding

 7. Suriname bewijst andermaal een veel betere rechtstaat te zijn dan het kaas koninkrijk nederland. De lijst met uit hun ambt gezette of vervolgde ministers wordt steeds langer in Suri. In nederland wordt de lijst van NIET vervolgde ministers ook steeds langer: 1+2: Voorhoeve en Kok (Sebrenica met 7000 moorden) 3.Hirsch Balin(IRT) meer dan 400 000 kg illegaal ingevoerde drugs; 4+5: Donner en Verdonk; Schipholbrand (13 doden dankzij geen goede beveiliging. 7+8 Balkenende en de Hoop Scheffer; IRAK meedoen met een illegale oorlog met meer dan 1 miljoen doden. Zo kan ik nog een hele poos door gaan: Wat denkt u van de misdaden door nederland in Indonesia, nw.Guinea, Suri, Antillen gepleegd? wie is hiervoor in nederland vervolgd????
  uw Mr.ZuidOost


  Maak melding

 8. met de camouflage zitting die in raadkamer gehouden zal worden wil het hof nagaan als er genoeg
  gronden aanwezig zijn om het openbaar ministerie op te dragen santokhi strafrechterlijk te vervolgen.

  de samenzweerders van de rechtelijke macht in suriname.zijn venetiaan,santokhi,von niesewand,punwasi en kruisland


  Maak melding

 9. Laat geen enkele idioot u wijs maken dat suriname een recht-staat is. Klassen justitie is het juiste woord. Deze bewering kan gestaafd worden met door de vele aan-vragen voor grond die niet beantwoord worden door het ministerie en waarvan de aanvragers niet naar de rechter kunnen stappen om hun gelijk te halen omdat de rechterlijke-macht geen tijd heeft. Als er in dit voorbeeld een termijnen wet bestaat in suriname dan wordt het niet nageleefd.

  De toescheidings overeenkomst tussen sr en ned wordt door suriname niet uitgevoerd. Hier-door zijn honderd-duizenden mensen van hun rechten beroofd. Is dat nou een rechtstaat????.

  Verder is 10 kg cocaine in de auto van santokhi aan-getroffen, kan hij zomaar mee weg komen omdat hij een vip is, met de verklaring dat tegenstanders de drugs hebben geplaats in zijn auto. Is dat een recht-staat????

  Het komt hier op neer dat de kleine man/vrouw ook zijn rechten moet kunnen halen in suriname. maar in teveel zaken is dat niet mogelijk dus kan er geen sprake zijn van een recht-staat,maar van klassen justitie. De kleine man zou de rechtelijke-macht in suriname nooit zover kunnen krijgen om santokhi te vervolgen, al heeft hij een kleine man ten onrechtte dood geschoten toen
  hij politie-agent was.

  Santokhi’s vriendin toen, deed zaken met een beruchte drugs-crimineel en rover segebai.
  Geen wonder dat er 90 kg cocaine uit de depot van de A-team is verdwenen. En nu de fraude-zaak op zijn ministerie vlak onder zijn NEUS. Alleen in een rechtstaat??? suriname kan zo’n minister aanblijven.


  Maak melding

 10. Weer zo iets…als men daadwerkelijk wil beginnen…dan moet hij door Opa Ronald nu..nu..direct direct….uit functie gezet worden.

  Maar nee dat doet Opa Ronald lekker niet…(die man Tjander) HIJ LIJKT NIET OP OPA RONALD….if na Gils lijkt op Opa Ronald…probleem ..probleem…..hebben jullie gezien of niet…kronboei yu…katibo…klep.

  Dus daarom water naar zee dragen mi boi.

  Volgens de wetten en regels mag hij na zijn ministerschap niet meer aansprakelijk voor wat dan ook gehouden worden.

  Daarom zij gooien gewoon weer zand(santi) bij jouw in de ogen.


  Maak melding

 11. En toch meneer/mevrouw de tweeslachtige neus.
  Wij zijn die Indianen hier komen aantreffen.

  Zij vormen derhalve de autochtonen van Suriname, denk maar aan de Surinen, het dopje nabij Fort-Zeelandia.

  Waar is Gilds nu? Let maar op de woorden van die Indiaan! Time will tell.

  No kong plei ekte man efu yu no dja dja.


  Maak melding

 12. Bradas,

  Deze minister is de beste minister die Suriname ooit gekend heeft.
  Dat sommige van ons pijn hebben in hun portemonnee omdat hun handel niet meer floreert zeg ik , aboeng gi!
  Ga een keertje in ananas dealen in plaats van coca.
  Laat me het zo zeggen, hij is een van de ministers die het minst op zijn kerfstok heeft. En laten we 1 ding niet vergeten, deze man is zeer geliefd bij USA.
  Wij onderschatten Santokhi veel te veel.
  En dat heeft te maken dat hij wordt gedrukt door de leiding van de VHP. Meer niet.
  This is the thrut.
  Minister ben geen fan van je maar je realiseert en dat siert je.


  Maak melding

 13. @ teo
  vertel hoe het was gesteld met de hele politie organisatie onder het militaire bewind van bouterse de militairen hebben als eerst de politiebureau kapot geschoten weet jij dat nog.de hele wagenpark is bewust vernietigd de politie kon zijn taken niet naar behoren uitvoeren. ik ken verhalen van mensen die de politie opbelde met een hun probleem en ze kregen te horen we kunnen niet komen omdat wij geen wagen hebben.uit al de reaktie van de ndp-ers blijkt maar weer hoe laag hun IQ is. ze hebben allemaal een grote smoel over rechsstaat maar weten volgens mij niet wat het inhoud nummer 11 spant de kroon.


  Maak melding

 14. Figuren als Theo zijn gewoon puur partij politiek bezig. Ze verhullen de werkelijke problemen van SME.

  Bv het ontbreken van een goed kadaster. De registratie van grondbezit en openbare lijsten met grond aanvragen en toewijzingen zijn problemen die SME werkelijk bezig moeten houden. Maar die problemen worden niet opgelost met Somo en de NDP die door zo’n lijst direct giganties aan de schandpaal genageld zouden worden: hoeveel gronden hebben zij niet aan hun vriendjes gegeven? Alleen met transparantie zal SME vooruit komen en de criminaliteit door machthebbers ingedamd worden. De NDP is daarbij gezien haar geschiedenis met zaken als de facto afschaffing van de rekenkamer beslist geen alternatief.


  Maak melding

 15. KING is een BOUTA-figuur. Het is over duidelijk. De NDP probeert van alles om de regering onderuit te halen, maar het zal hun niet lukken. WEG MET DE NDP.


  Maak melding

 16. Waar maken we ons druk over, nog een aantal weken dan is het Santokhi exit, en als ie vervolgd wordt, of uiteindelijk in de lik beland, mie ne spang, voor mij was ie een
  nietsnut, en als zou blijken dat ie na 25 mei weer op die stoel gaat zitten, dan zijn de rapen gaar ja!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. Kunnen we niet beter onze energie gebruiken om de moordenaars van 8 december achter slot en grendel te krijgen??? King lult gewoon, hij wil over de ruggen van anderen naam maken. Terwijl mevr. De lisle gewoon bezig is om een verblijfsvergunning af te troggelen bij de IND. Nederland wees op uw hoede …GEEF DE LISLE GEEN VERBLIJFSVERGUNNING….stuur haar linea recta terug naar Suriname!!!!!!!


  Maak melding

 18. Krepie-jorka,
  je hebt het over uiterst gevoelige materie.

  Jij moet weten dat die bal van de ontstaansgeschiedenis van die vuile oorlog waarbij bijkans 80 jonge militairen werden vermoord en nog eens honderden binnenlandse boeders/zusters vroeg of laat nog gaat rollen.

  Dan gaan we pas zien wie de vijanden zijn van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 19. Mevr. Lisle stelt fraude, zwendel en mensenhandel aan de kaak en wat schreeuwen de onnozele tussen ons, ze wil een verblijfsvergunning, die link kan ik niet leggen.

  Mischien dat die mevr. Lisle deze criminele activiteiten niet aan de kaak had mogen stellen, wat een land wat een mensen. Een front verworvenheid anno 2010, stel criminele activiteiten van fronter sn niet aan de kaak, wees vooral geen klokkenluider, let go, let go, dit is Suriname, ai baja.


  Maak melding

 20. @Na Mi

  Die link is nageneg iedereen duidelijk. Dat jij hem niet (wilt zien) ziet ligt geheel aan jouw.

  Mevr. Lisle als trouwe NDP-er wil een verblijfsvergunning voor NL. Man en kinderen zijn al vooruit gestuurd. Maar hoe het probleem op te lossen voor een verblijfsvergunning. Dan is het idee van de politieke vluchtelingen status geboren. Maar dan moet je dat natuurlijk hard maken.
  Vlug King ingeschakeld en een torie verzonnen. Maar ja dat gaat geld kosten. Maar ook daarvoor heeft King wel een oplossing. Zijn politieke vriendjes willen met alle geweld Santo weg. Die vormt een veel te grote bedreiging voor hun groothandel.


  Maak melding

 21. Aan hossebux,

  Deze minister is de beste minister van justitie die suriname heeft gediend.
  Dus je moet je meer bekommeren om mij persoon ik heb de boel opgelicht en ben ook berecht en ik heb gehandeld in naam van onze heilig boek. Want van kafirs mogen we stelen en liegen want dan hebben we onze plicht gedaan.

  Je wilt liefst de barbaarse sharia invoeren in een beschaad land.


  Maak melding

 22. Neusje als je je eigen leugens wil geloven kan je op die manier elke link leggen, maar niet vergeten een leugen is en blijft een leugen.

  “Mevr. Lisle als trouwe NDP-er”

  Kijk maar naar je eerste link, deze mevr. is van SPA en neusje beweerd dat het een trouwe NDP’er is. de rest van je betoog is natuurlijk kolder.

  Volgens jou kunnen geen rechtgeaarde Surinamers bestaan die fraude, zwendel en criminaliteit aan de kaak kunnen stellen oftewel ze zijn NDP’ers, misschien is dat wel zo, maar rechtgeaard bljiven ze wel, helaas kunnen we dat niet van jouw criminele front vriendjes zeggen.


  Maak melding

 23. zo onwetend als de ndp aanhagers,ze voeren een oorlog die ze nooit zullen winnen omdat hun fundering zwak is die hele platform van hun zal binnenkort instorten leugens kan nooit van de waarheid winnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.