vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLezing: Ramdas over Nederlands religieus landschap

Lezing: Ramdas over Nederlands religieus landschap

-

Does Travel - naar Suriname

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert op woensdag 3 maart een Publiekslezing over het Nederlandse religieuze landschap met Anil Ramdas. Ramdas (1958) groeide op in Suriname en ging naar Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde in de sociale geografie met een theoretische scriptie over de manier waarop mensen heersende ideologieën verwerken in hun levensverhalen.

Ramdas begon een promotieonderzoek voor de Universiteit van Amsterdam naar de manier waarop de vreemdelingendiensten vluchtverhalen van asielzoekers construeren, maar nog voor de promoveerde beëindigde hij het project. In een rechtszaak had het Ministerie van Justitie namelijk geëist dat in het aanstaande proefschrift sprake moest zijn van `absolute anonimisering’; geen van de vijfhonderd vluchtverhalen van asielzoekers mochten kunnen worden herleid tot de dertien vreemdelingenrechters.

In 1989 werd hij redacteur van De Groene Amsterdammer en in 1992 werd hij columnist, essayist en reisverslaggever van NRC Handelsblad. Van 1993 tot 2000 maakte hij verschillende tv- en radioprogramma’s voor de VPRO en de NPS. In 2005 maakte hij (samen met Peter van Ingen) voor de VPRO de thema-avond De grote avond van de beschaving. Van 2000 tot en met 2003 was Ramdas buitenlandcorrespondent voor NRC Handelsblad in India. In november 2006 vestigde Ramdas zich voor een jaar in Suriname Over zijn ervaringen schreef hij Paramaribo: de vrolijkste stad in de jungle (2009).

Ramdas publiceert essays in Vrij Nederland en is nog steeds columnist van NRC Handelsblad. Voor die krant verzorgde hij in het afgelopen jaar de rubriek Hemel & Aarde, waarvoor hij verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland bezocht.

Wanneer wo 03-03-2010
Aanvang 14:00
Eindtijd 17:00
Waar Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
Toegang is gratis

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES