Surinam Airways houdt rekening met extra claims

4

PARAMARIBO/DEN HAAG, 23 feb – De SLM houdt rekening met een toename van claims wegens vluchtvertragingen. Dit zegt Ewald Henshuijs, SLM-vertegenwoordiger in Nederland. Weliswaar geldt die verwachting alleen vluchten vanuit Europa. In Suriname zelf verandert voorlopig niet veel.

Dat heeft te maken met de recente uitspraak van het Europees Hof. De uitspraak geldt alleen voor Europa. Passagiers mogen claimen op vertragingen vanaf 2005. “Het is een situatie die ook ons niet gelukkig maakt. We hebben onze boeken over die jaren al afgesloten”, zegt Henshuijs tegenover de Ware Tijd. Er is ook geen post Onvoorzien. Het geld zal dus van ergens anders moeten komen.

Maar betaald zal er worden, stelt de Vereniging van Reizigers, VVV. Er komt in Nederland en in Suriname een voorlichtingscampagne over claims. De VVV betreurt wel dat vertragingen in Suriname niet meetellen. “Maar je vliegt naar een EU-land. Dus zijn we bezig druk uit te oefenen om de maatregel aan beide kanten te doen gelden voor ook niet-Europese maatschappijen”, zegt VVV-voorzitter Mahin Jankie.


4 REACTIES

 1. Mischien zal het monopolie-maatschappijen bewust maken dat zij hun klanten niet ongestraft kunnen minachten. Vertragingen is schering en inslag bij de SLM en o wee als je iets van zegt dan krijg je een grote bek.


  Maak melding

 2. Mijnheer Janki,

  Ik vind het wel genoeg zo.
  We weten allemaal dat het systeem niet deugd.
  Maar ik word er wel een beetje moe van dat jij vanuit NL altijd maar ons een poot probeert aan te naaien.
  Als jij het beter kunt regelen kom dan hier wonen en realiseer. Gebruik Van Bommel en de SP niet voor dit vuile karwei.
  Ga straks niet janken als je wordt ontzegd op JAP.


  Maak melding

 3. Als ik de SLM was zou ik maar snel een post Onvoorzien in het leven roepen. Dit kan nog wel eens als een molensteen om de nek van de maatschappij komen te hangen. Wij Surinamers zijn allemaal trots op onze nationale carrier, maar zodra er financieel gewin is te halen zijn we als de kippen bij, ook al gaat de maatschappij daar op termijn aan failliet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.